![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bencilliğin Bensizliği
dün benliğimi, ürkmeden ilk defa boynuma taktım. saflığımdan uzak, tanımadığım yabancı benciller kervanına yüreğimle adım attım. yaz boyu içimde topladığım kuruntuları, zaten mevsimlere dağıttım. ne bir dost kaldı kapıma gelecek ne de hırçın rüzgar, yıkıp geçen yüreğime dokunacak... dokunmayın benliğime, eski kaleyim ben! (bencillik değil ya...) o gün sadece avuttum kendimi, avuttum, durdum... bu gün benliğim, bir ömürden geçer bırakın, kendi hatam olsun dünya üzerindeki kuruntularım, bencilliğimden değil, benliğimle yok olsun!
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bendimde Elendiniz
ben... sen daha iyi bilirsin perdelerimin arkasını. sen... güneş batımına kadar perdelerin çekilmiş. o... çakışıyor düşünceleriniz perde arkasında. biz... sence yalnız ikimiz bence hepimiz. siz... bence düşüncelerimiz sence ise kendiniz. onlar... sen bu gün yine densiz bendimde elendiniz!
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bensiz Olsun
uzaklardan gelen telefonda sesin, delip geçti rüzgar gibi .........yüreğimin sahillerini. durulmuş suların öfkesi hala kulaklarımda karanlık bu gece ..............yüzümün ifadesi, yağmurlu bulutlar çökmüş sanki üzerime fırtına öncesi. kapattım kapılarımı ............yüreğimin sesine bu gece. saatlerce dolaştım senden kalan acılarımı. söküp attım kalbimden ...........çaldığın o yıllarımı bir ömür bekledim ......kapattığın yollarını, silemedim hala yüreğimden günahlarını. başkası var artık .............hayatımın izlerinde arkamda sevginin meyveleri yürüdüğüm yeni yollar var göz göze birlikte. açılırım yazda, kışta, rüzgarda yelkenlerim hep tetikte. ihanetin korkusu .........yabancıdır yüreğimde adam gibi sevdiğimde. mevsimlerin güzelliği eksiktir sevdiğimin yüzünde, elleri nasır tutmuş ellerimde gözleri bir güneş ............en efkarlı günlerimde kalbi bir melek yıllarımı süsleyen bir cennet, kalbimin derinliklerinde. işte aynı sokak, aynı durak geliyorsun yıllar sonra umutlarla, ilk bahar okunuyor yaşlı gözlerinde. aynı çiçek, aynı demet benim değil, senin ellerinde. dur! .. yaklaşma sakın! penceremden gözlediğim o durak - senin çok sevmiş beni özlemiş sensizliğin sohbetini. işte o durak, aynı sokak ellerinde bir demet çiçek senin, güzel sözler senin, hepsi senin! yalan gözler senin, .....................senin olsun! bu gün vedalarım sensiz, yüreğinde fırtınalar... bensiz olsun!
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bırak Yıkansın Kederlerim
yağmurlar yağdırmıştım... kovalarken fırtınalar nemli havasını ıslak gönlümün, merhamet dilemiştim sevgiliden türkülerin diliyle dalarken sonsuzluğa düşüncelerim. ardından bırakılan / umut kokan izlerinle yetindim susuz kalan toprak gibiyim. kırıp geçen tufana bir şafak vakti zalimce yenildim! bir çileydi sevmek / kudretsiz, yenik ve titrek boşuna harcadığım yıllar, açıkta kalan keder cehennem çizgisine hükmeder. mutsuzluk olacaksa oralarda adı akıyorken yokluğun ömrüme ince ince, küllenmiş ve ıslak kalacaksa tadı kurarken köprüleri cehennem çizgisinde, bırak... yıkansın kederlerim, kurumuş bir nehrin ölümsüzlük türküsünde.
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biliyorum Can
yoruldum can... at gibi koşarken havalı düşlerin peşinden! sıkıldım can... yüreğimdeki öfkelerime zamanında yetişemediğimden! usandım can... ecelin ensemde dolaşırken soğuk kalleşliğinden! biliyorum can... ne tadı kaldı, ne tuzu bedenin... yanlış yörüngelerde dolaşırken!
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir de çelik yürek...inadına
bir başka yanıyor yüreğimde alevlenen ateş korları her gece cebimde eksik bazen ekmek parası üzgünler alemin bir parçası zeytin, peynir aslında ................gönlümün yarası her yolculuğumun akşamında sıcak çorba soframda çok özlediğim. tatlı yorgunluğun gizemi üzerimde akşamdan kalan nimet kırıntıları üzgün soframda, hasret şarkıları ...........değirmeninim çarkında moralleri yıkan...masum ve çekici, belki gidici. canlı heykel kapımın eşiğinde yansımış biçimsiz gölgeme, gözlerim dalmış odanın boşluğuna o cüppesiz hakem...sevemediğim, kesilen sayısız cezalar hesabıma hakkın gücü terk etmiş sanki beni...inadına... ayaklarımda dolaşan umut tacirlerim, masum ve günahsız isyanlarım boğazımda düğümlenen ................sevgi kelimeleri zamana mahkûm içimde alevlenen ateş korları sevmediğim. rahat bir nefes...bir tebessüm dudaklarımın ucundan süzülen. gönlümün bucaksız derinliklerinde zeytin, peynir ve bir baş soğan... ve aynı nakarat yorgun akşamlarımda sevemediğim... sultanımın yüzünde o anlamlı bakışlar etrafıma yayılan sevginin kudreti ve o gülen gözler, ........derinliğinde gizli nefreti mekanıma yansıyan yoksulluğun ayrıntıları, akşamdan kalan nimet kırıntıları soframda bir başka bu gece... bir de çelik yürek inadına her gece.
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Defa Haklı
ve sonra... bu gün... bizim kefenlerimiz kurbanlık olacaksa bu saatte bir defa kazanmış olacaksın, bin defa haklı kanaatte ne zamana kadar, kendine sormalısın başka bir kurban bulacak mısın!
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Gün Bensiz
hainliğin zincirleri boğazladığında bedenimi geçmişime taşırım ...........yüreğimin sesini, nefretin bile bükemediği ileği öperim onurumu hatırladıkça. paylaşırım yüreğimde ...........dinmeyen fırtınaları, ayak izlerimin damga vurduğu dikenli yolları, köklerimin uzandığı dallarımın ağlar ördüğü, geçmişimin temel taşlarını ellerimle sökerim! en huzurlu anlarımda mum ışığının aydınlattığı, soframın nimetlerine ...........dokunmadan önce, saatlerce koşarak oraları dolaşırım. yangınlara...fırtınalara ekerim geçmişin tohumlarını, hiç gözümü kırpmadan yaralara tuz basarım! ufuklara dokunur, .........umutlardan içerim acıları tanırım, sevdaları bilirim, yaşlılardan dinlerim ..............hayat öykülerini yoksulları severim! nasihat...ekmeğim benim ..........hep doymadan giderim para pula bakmadan hep elimle iterim. biliyorum / bir gün .......gündüzler / *******, ........................mevsimler sonun, başlangıcı olacak, güneş bir başka doğacak umutlarım yorgun, ..............hayaller bitecek hayat bensiz devam edecek!
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Ömür Yetmez
susuzluktan alevlenmiş göz bebeklerin. heyecanlı bakışların altında simsiyah, kömür rengi kirpiklerin mum gibi erirsin karşısında. alevlenir kalbin, küllerinden aşk doğar bir o kadar katmerli ..........ıstıraplar çekilmez! bertaraf olur hisler, nice ihtiraslar doyasıya sevmek için tek bir ömür yetmez!
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Sihirdi o...
ters yönde ömrümün diğer yokuşundayım, ters yönde ömrün .........en uğursuz kıyılarında kim bilir hangi yağmurdan kalan bir çiğ damlasıyım, kurumuş bir ırmağın unutulmuş yatağında. önceden bir sihirdi o... yok oldu! bir ışıktı, geldi - gitti...söndü! oysa, sana ebediyen esir gelmiştim gerilimden yüreğinin hafifliğini özlemiştim, beyhude serinliğini. sinsice güneşin özenle yaktığı, şakaklarında sakladığı, yanık ..................lekelerine özenmiştim, yüzündeki sımsıcak kışları sevmiştim buharlı camlarımda nemli havasını kırık gülüşlerinin ıslak dudaklarında. bir sihirdi o...yok oldu! bir ışıktı, geldi - gitti...söndü!
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|