![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yüzüne Bir Dua Okur Giderim
Terketti şimdi bak tüm sevdiklerim, Ben de bu şehirden çeker giderim. Vefasızlık adet oldu bu çağda, Hasreti koluma takar giderim... Yazık, gönül bağım bak oldu talan, Sevgiler ütopya, dostluklar yalan, Buruk bir özlemdi içimde kalan, Bir sigara daha yakar giderim... Hani sendin beni en fazla seven, Her nereye gitsem arkamdan gelen, İhanet hançerini yüreğimden, Yorgun ellerimle çeker giderim... Melek olsan, artık bakmam arkandan, Bana yaptıkların bıktırdı candan, Ecelim gecikirse yaradandan, Alnıma bir kurşun sıkar giderim.... Gelme aşk bahçeme, dikenler bitsin, En sevdiklerin de seni incitsin, Yalandan kim ölmüş, sen öleceksin, Yüzüne bir dua okur giderim... 03/10/2004 Alaçatı / Çeşme / İzmir- murat nail güney
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Zalim Dünya
Çok görerek mutluluğu, kul ettin çok kula kulu, Sinemize gurbet pulu yapıştırdın hain dünya. Sana sitem neye yarar, feryadımız ömre zarar, Kılmadım bir yerde karar, sürükleyip durdun dünya... Ayrı koydun vatanımdan, hem dost hem de kardeşimden, Ağrılar dinmez başımdan, taştan taşa vurdun dünya. Hasret yakar tende canı, dert verirsin derman hani, Deli edersin insanı, zalim oğlu zalim dünya... Dünya dünya zalim dünya, zehir oldu balım dünya, Beni canımdan ayırdın, yakanda iki elim dünya. Boşa geçirdin ömrümü, soldurdun gonca gülümü, Sustu artık şarkılarım, kırık gönül telim dünya... Murat Nail Güney
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zarların Her Zaman Gelirmi Düşeş
Gözlerini kapat, dünyayı unut, Bitmeden içinde sevgiye umut, Beni özleme hiç, aşkımı unut, Yarın daha parlak doğacak güneş... İnsanı sev asla hakir görmeden, İnsan olamazsın, insan sevmeden, Kavgaya, nefrete olmasın neden, Bulursun sonunda gönlünce bir eş... Hırs olmasın şu gönlünde hükümdar, Çile mi çektiğin, ne beteri var. Benim de canımdan can kopardılar, Ne yaralar sızlar, bir yaramı deş... Uzasa da yollar, bir gün biter hep, Canım dediklerin çıkıp gider hep, Kalbini kırarlar olmadan sebep, Zarların her zaman gelir mi düşeş... Oyunun kuralı sadakat,sebat, Ne kadar koşar ki, sürücüsüz at, Bir sınavdı sana bu deli Murat, İster hasretim ol, ister arkadaş... murat nail güney 29/10/2004 saaat:04:30 Bodrum/İstanbul yolculuğu anısı... Murat Nail Güney
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zehir Gibi Aşk
Senin şehrindeyim yine, hayalimde sen, Gözlerim her yerde seni aramakta, Bulutlarda hüznün rengi, havada kokun var, Falezlerde yine çırpınıyor dalgalar, Konyaaltı sensiz bir başka ıssız, Kaldırımlarda yalnızlığımın boynu bükük gölgesi, Şarkılar ne kadar anlamsız, sözler ne kadar boş, Her anımda senli düşünceler…ruhum kör-kütük sarhoş… En güzel kelimelerle yazmıştım oysa senli şiirlerimi, Az mı çırpındım düşmemek için gözlerinin uçurumlarından, Ay ışığını tutsak etmedim mi pencerene ******* boyu, Çözemedin değil mi nedenini sende kayboluşlarımın, Nerdesin şimdi düşlerimin en şahane kadını, Sevemedim kahretsin ayrılığın tadını… Nice özledim bilemezsin, Ay ışığı altında mor dağların gölgesinde, Başın göğsümde nostalji şarkılar söyleyişini, Hatta bana kızınca bağırışlarını, öfkeli sesini bile… Kaç takvim yaprağı düştü yere sen gideli, Kaç tanesi eklendi alnımdaki çizgilere, Kaç hırçın dalga öfkesini kustu sahile, Kaç yakamoz intihar etti Akdeniz’in sularında, Kalan zamanlarıma sığar mı vuslat düşlerim bilmem, Yürekteki volkan hala kızgın ve sıcakken… Dilek de tutmuyorum şimdilerde kayan yıldızlara bakıp, Maviler, morlar, sarılar kaybetti anlamını gözlerimde, Tomurcuk güllerimin bükük kaldı boynu… Menekşelerim kurudu saksılarda, Sensizlik derdinin ilacı yok, Her şeyin var da… Hayat ne zor yarış, ne büyük bir kumar, Sevda ne bitmez sınav insan yüreğinde, Mutluluk…Ne ulaşılmaz bir şehir, Daha kaç kez öldürecek bizi kim bilir; Aşk denilen zehir… Murat Nail Güney 20 Ocak 2008 Antalya
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zor Gülüm
Seven yüreğimde yanan ateşi, Ne meleğe, ne şeytana sor gülüm. Ne demek sadece, yaman kelime, Ayrılığın, ölümden de zor gülüm... Kışlalarda geçen ömrümüz yetim, Sana sitem değil gülüm niyetim, Ölürsem kim öder sevda diyetim, Şu sineme kor ateşler kor gülüm... Sesini duyunca ruhum ürperir, Fidana su, yüreğe aşk can verir, Toprak bile sevgi ile yeşerir, İnanmazsan çiçeklere sor gülüm... Amanos Dağları, kar ile duman, Yüreğiyle görür, gözünü yuman, Sevdiğim bilesin, kötüdür zaman, Kardeş bile, kardeşine hor gülüm... Akçay'da halimiz dillere destan, Kuru selam bile gelmiyor dosttan, Eğlemez gönlümü ne bağ, ne bostan, Yüreğimi sevdan ile yor gülüm... 08/06/2005 akçay kışlası / İskenderun
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acıyı Bıçak Kesmez
Çiğ düşmüş bahar sabahlarıydı Ardımızda bıraktığımız, Boynumuzu bükmedi mi aşkım, Asırlardır yalnızlığımız. Yaşama tutunmadık mı beraber, Pırlantaydı umutlarımız. Lacivert fırtınalarda kaybolmadı mı Hasret dolu çığlıklarımız Acıyı bıçak kesmez gülüm; Boşuna hayat diye yaşadığımız... Murat Nail Güney
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açıp Okunmamış Kitap Gibisin(atışma)
Bir gonca gül müsün, açıp solmayan, Bitmeyen yol musun sonu olmayan, İnsanlara kalbi açık durmayan, Hayata küsmüş bir yolcu gibisin... Gül olup açıldım deren mi oldu, Gönül sevdi, onu seven mi oldu, Ömür boyunca hep yüzüm mü güldü, Fal bakıp yanılmış, falcı gibisin... Açsaydın halini çare bulurdun, Gönülden söylesen konuşulurdun, Herkeslerden daha mutlu olurdun, Açıp okunmamış kitap gibisin... Yıllar yılı herkes dost gibi geldi, Küskün dargın eçen günlerim oldu, Mutluluğun artıp, bana mı kaldı, Her dala konmuşsun, bitap gibisin... Diyar diyar gezip dost aramadın, Bilmem neden çekinip soramadın, Tez gitmek istedin hiç varamadın, Murad alamamış Ferhat gibisin... Gezip görmediğim yerler mi kaldı, Üstümden esmeyen yeller mi kaldı, Dünyada sadece erler mi kaldı, Koltuğa kurulmuş, rahat gibisin... Para var, huzur var rahatım elbet, Yoksa para, var mı dostluğa sebep, Önümde baklava, arkamda kebap, Şairsin, kafadan sakat gibisin... Elbette bulunur şairin sözü, Su üstüne nasıl yazılır yazı, İkram et tavuğu, götür hep kaz'ı, Sevgi yok kalbinde, sen ot gibisin.... murat nail güney Murat Nail Güney
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adın Gizli
Engin ufuklarda solarken güneş, Sular hüzne çalar, akar sevdiğim. Mazide kalan o sensiz yıllarım, Ateşler söndürür, yakar sevdiğim... Gizlemez ardına, ne sis ne gece, Üzüntü, kederler biter böylece, Nasıl sabah olur sensiz bir gece, Elimden tut, burdan çıkar sevdiğim, Yoksa can yurdundan bıkar sevdiğim... Murat Nail Güney 05/05/2005 Akçay kışlası-İskenderun Murat Nail Güney
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adına Şiir Diyorlar
Fırtınalar esiyor Bodrum sahillerinde, Yüreğim, Okyanus ortasında Dümensiz gemi gibi, Bir o yana, bir bu yana Yalpalayıp duruyor. Hasreti mırıldanıyor Rüzgarın şarkısı yine, Yapraklar Peş-peşe intihar teşebbüsünde. Yağmur damlaları Kirpiklerimden düşüyor yere, Sevdamın hüznünden Gölgeler ölüyor... Üzerime gelmeyin sisli hatıralarım, Çökmeyin omuzlarıma Günahlarım bu gece, Sönmeyin masandaki mumlar Gün ışımadan, Kapanmayın yorgun göz kapaklarım, Daha içimi dökeceğim Ne satırlar var, Sırada bekliyorlar. Ben anılarımı yazıyorum son baharımda, Adına şiir diyorlar... Bir kalemim kaldı ihaneti tattırmayan, Bir yüreğimdeki masum küçük çocuk, Bir de her çileyi taşıyıp Yıkılmayan omuzlarım... Buğulu sabahlara yalnız uyanıyorum, Dört duvar arasında dört günlük ömrüm, Defterimin sayfaları arasında, Kurutup sakladığım, Öpüp verdiğin yasemen. Bir de Resmin başucumda, Gülerken... Duygular ölüyor içimde, Sen bilmiyorsun, Gözlerim düşlere tutsak, Mor dağlar var aramızda Gelmiyorsun... Hangi şeytan ucuza kapattı Gelecek umutlarımı, Hangi dost silecek gözyaşlarını Elleriyle. Hangi sevenin çiçek toplayacak Sabahın seherinde Ayak basmamış tepelerden... Hangi omuza yaslayacaksın Sancılar sardığında başını? Hangi şarkı Yüreğinin sesini haykıracak, Ve hangi çıkmaz sokak Hep sana çıkan yollarımı kapatacak... Git haydi! Durma... Azat ediyorum sevgini yorgun yüreğimden Ama yemin olsun ki; Resmini söküp atmayacağım defterimden. Hep sevgimi anlatacağım şiirlerimde, Kalemim düşünceye kadar Elimden..... 30/12/2004 Bodrum Murat Nail Güney Murat Nail Güney
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adını Hep Anan Dillere Yazık
Tanrım, bu ateşe nasıl yanayım, Garip bir kulunum, yüreğim ezik. Dost arayıp durdum, ömür tükendi, Yaşanmadan geçen, yıllara yazık... Ne isyan ettim ne kadere küstüm, Ne kaçtım emrinden, ne yüzüm astım, Son çare ölümdü, ümidi kestim, Aşk elinden yanan, kullara yazık... Her arzum yürekte ateşti, söndü, Baharım bu yıl da kışlara döndü, En acı çektiğim, sevdiğim gündü, Adını hep anan, dillere yazık... Koklanmadan solan güller ne yapsın, Yazgı böyle ise, kullar ne yapsın, Çatlamış toprağa, seller ne yapsın, Vakitsiz kuruyan dallara yazık... Ahımı almasın en sevdiklerim, Yok mu hiç dünyada bir karış yerim, Son sefere, başım alır giderim, Rüzgarla savrulan dallara yazık... Kaç liman eskitti ömür gemisi, Sevgi saygı yoksa, boştur gerisi, Bak, adımız olmuş aşk serserisi, Aştığımız bunca yollara yazık... murat nail güney
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|