![]() |
|
|
#21 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57953
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ben Matbaacıyım
Matbaacılığı en çok seven, değerli insan Dr. Oktay Duran'a... Ben matbaacıyım! Geçtim mi maşalının karşısına Dans ederiz adeta Makinenin o büyüleyici sesiyle... Ben matbaacıyım! Satır satır dizerken harfleri Çocuklar gelir gözlerimin önüne İrili ufaklı, cıvıl cıvıl... Ben matbaacıyım! Mutlu oluyorum hem de çok Basılan bir işi aldığımda elime Gururla çeviriyorum sayfaları Kağıtla mürekkep sevişiyor adeta Gözlerim dalar gider geçmişe... Ben matbaacıyım! Ellerime yapıştı bir kere Mürekkebin her rengi Kulaklarımdan hiç gitmiyor Linotype'ın o çılgın sesi Kurşunların sıcaklığı ısıtıyor içimi Tek tek harfler dökülüyor elime... Ben matbaacıyım! Kutsallığına inanıyorum işimin! ...
|
|
|
|
#22 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir Çocuğun Dünyası
Küçük bir çocuğun rüyasıdır bu. Çiçeklerle kaplı bir dünya... Küçük elleri ile silahları Gömüyor toprağa. Küçük ir çocuğun rüyasıdır bu. El ele vermiş tüm insanlar, Yaşıyorlar kardeşlik içinde, Çiçekler sunuyorlar birbirlerine. Küçük bir çocuğun rüyasıdır bu. Kuşların kant çırpışlarını duyuyor kulaklatımda, Beyaz güvercinler taklalar atıyor havada. Papatyalardan çelenk yapıp Takıyor insanların boynuna. Derya Altıntren
|
|
|
|
#23 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Çocuğun Rüyası
Küçük bir çocuğun rüyasıdır bu. Çiçeklerle kaplı bir Dünya... Küçücük elleri ile silahları Gömüyor toprağa. Küçücük bir çocuğun rüyasıdır bu. Elele vermiş tüm insanlar. Yaşıyorlar kardeşlik içinde. Çiçekler sunuyorlar birbirlerine. Küçücük bir çocuğun rüyasıdır bu. Kuşların kanat çırpışını duyuyor kulaklarında. Beyaz güvercinler taklalar atıyor havada. Papatyalardan çelenk yapıp Takıyor insanların boynuna... Derya Altıntren
|
|
|
|
#24 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bayram
Ben bayramları hiç sevmem Hep çocukluğum gelir aklıma Küçükken, güzel giyimli Çocuklar arasında Utanırdım, yamalı pantolonum Yırtık pabuçlarımla durmaya. Atlıkarıncaların, dönme dolapların Yaklaşamazdım yanına Uzaktan bakardım. Fakirdi babam Bunları anlatmazdım Üzülürler diye İçin için ağlardım Bayram gecesi yatağımda. Bayramlarda ne zaman Bir kenarda Üzgün ve düşünceli Fakir bir çocuk görsem Eski günler gelir aklıma O an onunla bir bütün olurum...
|
|
|
|
#25 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Çocuk Bir Dünya Bir Mutluluk
Çocukluk gibi Değerli bir zaman Bulunmaz bu sisli dünyada Geçti mi bir daha gelmez Uçtumu konmaz Alt üst etsen evreni bulamazsın Yaşadığın çocukluk günlerini Her zaman hayalinde yaşarsın Unutamazsın! Onun değeri saklıdır kalbinde Saçlarına ak düştümü anlarsın Paylaşırsın o sevgiyi Çocukların arasında Çocuk cıvıltıları Geçmişi hatırlatan Bir müzik gibi Çalar kulaklarında Bir çocuk Bir dünya Bir mutluluk verir insana... Derya Altıntren
|
|
|
|
#26 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Dünya Düşlüyorum
Bir dünya düşlüyorum Şirin, tatlı, al yanaklı Çocuklar için Irmaklarından çağıldasın Kardeşlik barış türküleri Volkanlarından Çiçekler fışkırsın Alevlerin yerine Kucakla atılırcasına Dökülsün, serpilsin yeryüzüne... Bir dünya düşlüyorum Mehmetler, Hanslar, Fredler... Ayşeler, Meriler, Lusiler... Toplanıp bir araya gelerek El ele vererek Eğlensinler Oynasınlar Kuşlar gibi uçarak Şarkılar söylesinler Gülsünler kahkahalarla Katılırcasına... Bir dünya düşlüyorum Yerlere devrilmiş sınır direkleri Haydi çocuklar! Kardeşlik barış için Hep beraber ileri! .. Derya Altıntren
|
|
|
|
#27 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Işık Belirir Gözlerimde
Ah o çocukluk günlerim Ne güzeldi, ne güzel Çocuklarla koşar oynar Neler de uydururduk Oyun diye Boncuk gibi dizerdik Günleri elimize... Güneşin ışığı ile Yıkanırdı gözlerimiz Bambaşka rüzgarlarla Uçup giderdik Rengarenk rüyalara Şimdi şaşırıyorum Nasıl da sığardık O daracık sokaklara... Derya Altıntren
|
|
|
|
#28 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Mahkumun Şiir Defterinden
İbibikler ötmeyecek Orada olamayacağım… Kapandı yollarım Kapılar kapılar Kilit kilit üstüne Özlem duyuyorum Güneşe, bulutlara ve denizin rengine Hele rüzgarlarla sevişmeye… Parmaklıkların ardından Yükselirken güneş Bir hüzün kaplar içimi Gözlerim düşer ellerime… Martılar Geçerken hücremin penceresinden Gökkuşağını gerer gözlerime… Zaman zaman Gökyüzü boşalır Yıldızlar dalar içeri… Çiçeklenir de Ölüm ağacının dalları Uzanır ya üstümüze Bitiremezler Yıldızları söndürmekle… Hücremde Yavru bir fare Birden çocukluğum Canlandı hayalimde Uzun zamandır gülmemiştim Onu görünce… Tam köşede Bir örümcek Kurulmuş örüyor ağını Bir dantel gibi işliyor Sonra bir sinek Yapıştı Kurtulamadı Sonra bir sinek daha Sinekler… Bakıyorum gökyüzünden bir parça Yerde güneşin tozlu ışıkları Ve uzaklardan Rüzgarın taşıdığı Tanıdık bir ses Beni çağırıyor Ama nereye… Hey gardiyan gardiyan! Bana anlat dünyayı; Hala güneş yaşıyor mu, Dağlar duruyor mu yerinde, Şehirler, köyler O bitimsiz yollar Ya insanlar? Soğuk kış günlerinde Kuşlar konar hücreme Düş getirirler düşer ülkesinden Koyarlar önüme… Öpücükler kondurdum gizlice Seni okşayan ellerime… Bu gece bir yıldız daha koyacak… Sigaramın dumanına Çizerdim sevgilimin resmini Sarılırdım ona Uçar giderdi… Her yağmurdan sonra Başlarımızı uzatarak dışarı Uzun uzun koklardık toprağı Bir sevgilinin saçlarını Koklar gibi… Fırtınalı akşamlarda Doyamazdık seyretmeye Çakan şimşekleri… Sarmaşıklar sarılır Hücremin soğuk parmaklıklarına… Güneş oluyordu içimizde özgürlük… Kağıttan kuşlar yapardık Salardık pencereden dışarı… Bakardım gökyüzüne Ve tatlı bir ışık düşerdi Karanlık yüzüme… Hiç uyanmak istemiyorum Dikenli bahçemin Bulutudur rüyalar Binerim bir buluta Uçar giderim… Hiç uyanmak istemiyorum Uyandırma gardiyan! .. Derya Altıntren
|
|
|
|
#29 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Mahkuma Çocuğundan Şiirler
Ne zalımdır mahpushane havası Çocuklar ağlıyor, ister babası… Tez gel babam Tez gel! Ben uyurken yatağımda Öp beni… Her gece yatağımda Dualar ederim sana Belki Allah acır da Seni getirir bana… Bu çiçeği sana yolluyorum Uzun uzun kokla onu Beni hep koklarken “Çiçek kokulu oğlum! ” derdin ya… Okulda öğretmenim Herkesin babasını sorduğunda: Kimi çiftçi dedi Kimi memur Bense babacığım bense O mahkum dedim,,, Öyle çok kızıyorum ki Kuşları kapatıyorlar kafese… Hiç gitmedim hayvanat bahçesine Gitmekte istemiyorum Meğerse tutsakmış hayvanlar orada… Benim için en büyük sevinç Mektubunun geldiği andır… Derya Altıntren
|
|
|
|
#30 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Biz Çocuklar
Biz çocuklar Bir bütünüz Kin yoktur Kötülük yoktur İyilik dolu kalbimizde Dünya'yı bize bıraksalar Süsleriz çiçeklerle... Derya Altıntren
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|