![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk Olsun
Endamın sırma tel gibi Yanağın gonca gül gibi Dudağın yonca bal gibi Seven yiğide aşk olsun * Sürme çekmiş kara kaşına Sevda salmış genç yaşına Sakın gezme tek başına Deren yiğide aşk olsun * Bahçende bülbüller öter Gülünce gamzeler biter Aşkın bir ömre yeter Gören yiğide aşk olsun * Hep ballar kaymaklar yesen Sırma şal, ipekler giysen Hayalde, düşte hep evsen Alan yiğide aşk olsun * Hasan’ım yanıp ağlama Aşkla ciğerin dağlama Bir güzele bel bağlama Saran yiğide aşk olsun Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk Pınarı
Yüzün yanağın sarardı ayrılıktan Olgunlaşmamış ham bir meyve gibisin Seni sekiz yıl ayrılıkta kaynattım Hamlıktan zerre azalmamış gibisin … Koruklarda olgunlaştı oldu üzüm Bu gönlümle körlüğünü görür özüm Eğer hürmet yolunda yol kesti isem Kılıç ve kefenle geldim bu son sözüm … Keder külünün üzerinde otur da Bahane için daldan dala sıçrama Özünü dosta inkâr etmekten boşalt da Temiz özlü bir başkasını arama … Gönül bahçesinden aşk ırmağı akar İçeni sarhoş, içmeyeni melül bakar Onun pınarı can sarayından akar Gönlü temiz olan ona hayran bakar … Aşk pınarından içmek ister isen Gönlünün günahlarından yıkanda gel Ay yüzlü yâre kavuşmak ister isen Canandan vuslat fermanını al da gel Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Avşar Kızı
Kayalarda ceylanımsın Ak sularda mercanımsın Yüreğimde heycanımsın Gökçe gözlü Avşar kızı * Bulanır da, durulursun Övünür de, kurulursun Görünür de, kaybolursun Gökçe gözlü Avşar kızı * Ayazlardan yakışların Elemlerden nakışların Cefalardan bakışların Gökçe gözlü Avşar kızı Kardan beyaz bileklerin Yardan ayaz dileklerin Kıpır kıpır yüreklerin Gökçe gözlü Avşar kızı * Gönülleri kandırırsın Gülleri barındırırsın Yolları aşındırırsın Gökçe gözlü Avşar kızı Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ay Doğar
Ay doğar hilal gibi İncecik güzellere Yavru bir ceylan gibi Düşer yaban ellere * Seraplara bakınır Aşk çubuğu yakınca Gölgelerden sakınır Mehtabına bakınca * Ay, buluttan ayrılır Biner bir ergen yele Kirli tülden sıyrılır İner bir derin göle * Mehtabı üryan yüzer Durgun derin sularda Bir gölge onu süzer Karanlık kayalarda * Serince sularında Yıkanır bir iyice Uzanır surlarında Sere serpe gönlünce * Hasan ne yazar bilmez Sevenin yüzü gülmez Her gün bin sevda doğar Sevmeyen hiç görmez Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayasofya
Hayalin bile ürpertir, Düşündürür, insanı şaşırtır. Hazin ve ıssız muhitimizde Ayasofya’m, el gibi gariptir. Hicrana matem tutar, tutar da Ayasofya`m için için kan ağlarsın! İşitilmez, nağmen söner de, Gamlıdır gölgen, ağlar her öğlen… Batı, dehşet saçarken daha dün, Bak! Kahpece elin bağlı bu gün. Ağla! Ağla düşmanların gülsün, Yeniden kalbi kanar, Endülüs’ün. Uğrunda sel olup akmıştı kanlar, Çınlardı şu kubbende ezanlar. Seni ihya hayaliyle yaşar, Fethe misaldin Ey Ayasofya’m… Seni koparır bizden bir kansız, Yıllardır gök kubbelerin ezansız! Vakıftın! Fatih’ten emanettin bize Affet! Günahkârlarız sessizce… Gelecek! Gün uzak değildir sana Suçluyuz, güçsüzüz artık anlasana! Gök kubbede melekler gelsin dile, Bedelsin sen, koca bir tarihe… Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayça Kızım
Ekilmeyen toprağa yazık Akamayan ırmağa yazık Uslanmayan yüreğe yazık Ferman bakışlı Ayça kızım * Ağlamayan şiire yazık Titremeyen vicdana yazık Uzanmayan ellere yazık Aslan yürekli Ayça kızım * Yazamayan kaleme yazık Anlamayan yazara yazık Öğretmeyen alime yazık Kalem tutuşlu Ayça kızım * Açamayan güllere yazık Ötemeyen bülbüle yazık Çalamayan ozana yazık Kopuz çalışlı Ayça Kızım * Göremeyen gözlere yazık Söylemeyen dillere yazık Utanmayan yüzlere yazık Yürek yakışlı Ayça kızım Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bağışla
Ey can kuşum vakitsiz hiç ötme Ak başın keserler, sonun olur Derdim haktır ve devam da haktır Günahkârım tövbem müstahaktır Sevgi uğrunda; dün eda ettim Vefa kapında; can feda ettim Rüzgârdım, suyuna elem ettim Düştün elime de kerem ettim Başım hile taşında ezdiler Gözyaşım inci gibi dizdiler Gördüm gül cemalin, aklım alır Gidince gönlümde hüzün kalır Fayda etmedi, yalvardım sana Gücüm yetmedi, kara sevdama Dildaşın, sırdaşın oldum sana Kovuldum, canım yandı yasana Kovma! Ne olur beni kapından Merhamet et, garibe katından Bırak! Sarayında gül olayım Kokarak odalarına dolayım Bittim, bari yanında olayım Bağışla! Zulmünden kurtulayım Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bakışların Vardı
Sarılır yatar geceyi Dağın başına bıraksam Kurşuna dizer heceyi Yârin kapınsa asarsam * Göçmen bulutlar havada Öğlen vakti sıcağında Canımdın duygularımda Buruk gönül ağrısında * Karanlığı tan eyledim Sensiz geçen *******de Dağlarını yol eyledim Gezip, durdum yücelerde * Çiçeklere renkler vurur Ayrılıkta alın yazım Ağaçlar çiçeğe durur Kuş kanatlarında yazın * Yalnızlığı giyinirim Bir genç kızın eteğinden Dudağına sürülürüm Kara kovan peteğinden * Bana bakışların vardı Açan çiçekler gibiydi Beni aldatışların vardı Kaçan baharlar gibiydi Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bebeğim
Gökten yağmur yağmaz değil Kara toprak yeşermez değil Sular ırmaktan akmaz değil Gözün açık olsun, Bebeğim * Ak yürek gece görmez değil Zaman kaderin örmez değil Amel defterin dürmez değil Gözün açık olsun, Bebeğim * Huzurda şahı övmez değil Kaçan kızını dövmez değil Cahil boş yere sövmez değil Gözün açık olsun, Bebeğim * Güzel malını satmaz değil Derdi sırtından atmaz değil Balı yağına katmaz değil Gözün açık olsun, Bebeğim * Hasan sözünü bilmez değil Evlat huzura girmez değil Yâri görünce gülmez değil Gözün açık olsun, Bebeğim Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beklerim
Güzelim gökler meleği Bembeyaz dünya bebeği Çakırca yayla çiçeği Gelesin diye beklerim * Aslın astarın nereli? Güzel yüzünü sereli Yanarım sözün vereli Dereyim diye beklerim * İn, dağ ceylanım ovaya Seyretsen düğüne toya Bakayım ben doya doya Seveyim diye beklerim * Bende murada ereyim Sunam, gülünü dereyim İste canımı vereyim Güleyim diye beklerim * Hasan’ın da konargöçer Koca ömür boşa geçer Şu başına bela seçer Ereyim diye beklerim Hasan Kocamanoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|