![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Habersiz gel çalma kapımı
Sisleri arasından ayaz karanlığın Adımlarınla erit mesafeyi Nemli kalıdırımları bile uyandırma Yıldızlar titrerken soğuktan Kabarmış yüreğim yığılmış dağ dağ Bulut gibi kanlı ciğerler Sessiz sedasız doğ semalarıma Çil yavrusu gibi dağılsın karanlığım Söyleme bir söz şimdi İstemiyorum bir damla yaş kar boran Geldin mi anlarım Geleceksen sessiz gel karanlık hücreme Ayrılığın fırtnasından yorgun söğütlerim Çıt çıkarmadan infilak eder hüzünler Yalnızlıklar karanlıklar Çünkü biliyorsun Ay sessiz doğar
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aynı şehirde mi yaşadık gerçekten biz
Aynı kaldırım taşlarına mı bastık yani Belki aynı otobüse de binmişizdir kim bilir aynı koltuğa Verdiğim bozuklukları paranın üstü diye almışsındır hatta Hilale aynı yerden mi baktık biz yani Dilencilere sen de acırsın değil mi Sen yeşilinde geçtiğin lambaların Kırmızısı bekletmiştir belki beni Çiçekçiler sırnaştılar mı sana da Aynı şehirde yaşadık mı gerçekten biz Rüzgar uçurduğunda şemsiyeni Islandın mı peki sen de Bakmışızdır aynı vitrinlere mutlaka Aklın kemanda ama senin de Sen de gitarı sormuşsundur belki Aynı bankaya aynı eczaneye girerken O güzelim ellerinle dokunmuşsundur aynı cam kapılara Denizden gelen hava değdiği kesin ikimizin yüzüne Serçeler ikimizin tepesindeydi yani Can kurtaranın sesini aynı anda duyduk belki de Aynı kitapçıları gezdik ya düşünsene Aynı satırlar için aynı tebessüm Aynı şehirde yaşadık biz çünkü Aynı zaman diliminde hem de Aynı şarkıları mırıldandık belki de Aynı banklarda dinlendiğimiz bile olmuştur Aynı boyacının beklentisini boşa çıkardık belki Masal mıdır nedir bu sence rüya mı Düşünsene Sen ve ben aynı zaman diliminde Ve aynı şehirde..
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gökyüzü bahtımdan kara
Yüzümü kara çıkardı hayat Arabeskten beter ömrüm artık Lodos ayrılık türküsünde keman çalıyor Fidanlar her bahar çiçek açıp Her güz yaprak dökecek Ben senden ve yarınlarımızdan uzak Fırtınalarda yelkenler yıpranacak Ayaklarda terlikler eskiyecek Tellere takılacak uçurtmalar Kahkahalarına karışmıştı dalgalar zamanında Elini tuttuğumda -Bir temmuz sabahıydı değil mi- Güneş ufkun perdesini çekmişti Mehtap göğün esmer gerdanında zümrüttü Yıldızlar dipsiz hazine kuyusundan taşmıştı Şimdi uzaklardan uzaklardasın Hayallerden uzak Dalgalar gibi yumruklasam mı Kalbinden katı taşları ne Gökyüzü canıma kasteder ayrılık gecesi çünkü Gökyüzü bahtımdan kara Yüzümü kara çıkardı hayat Arabeskten beter ömrüm artık Lodos ayrılık türküsünde keman çalıyor Ayrılık gecesi gökyüzü Mehtabı tek göz Yıldızları sivilce Yalvarmamı tınlamaz şaşı celladın suratı
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benzincinin yanı dediler
Az ilerde Yüreğim tutuşmuşken Sordum benzinciye Aha şura Bu kadar mı basit Aha şura Sanki senin için karanlıklarda yolumu kaybetmemişim gibi Sanki aç susuz ve uykusuz kalmamışım gibi Sanki ismini söylerken damlayan gözyaşımı duymamışım gibi Hiç kavga etmemişim gibi söyleyiverdi Bacanak Market aha şura Birkaç türden bir demet yapmıştım Gül kasımpatı filan Bir de kitap almıştım sana Bir de sevdiğin tarzda sürüyle ezgi Bir de en sevdiğin renkten birkaç toka -her dilbere yakışır- Kır saçlı biri dilsiz bir çocukla yolladı beni evinize Yüreğim önümdeki çocuktan çocuk Yüreğim önümdeki dilsizden dilsiz Eyvah çikolatayı unuttum sevdiğinden hem de Son kez gördüm boyun büküşünü -rüyaları saymazsak- Sesini duymadım bile Bir kuğu gibi süzülüp kayboldun gözden Ne güzel isimdi oysa Bacanak Market Her şey güzel gerçi senden bahsederken Yüreğimin yangını çiğerlerime sıçramıştı çoktan Benzincinin ordan minibüse binerken
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ufalıyorum bakışlarında
Karanlık denizde bir girdap yutuyor gözlerimi Caddelerinde kayboluyorum saçlarının Her teli belalı bir çıkmaz sokak Gülüşünün bahçesine girdiğimde Karşıma ne zaman kim çıkar bilmiyorum Büyülü bir bahar evet ama Köze basar gibiyim Çiğ düşmüş bir bahar sabahı bakışın Menekşe gözlere dalmışım Gül yanağa Lale dudağa Nerden takıldı kalbim bu ağa Hüküm sürdüğün sarayında basılmışım Ulu orta güpegündüz hem de İnci dişine zümrüt gözünün ışıltısına Faltaşı gibi açılmışken gözlerim İzahı yok enslendim Kirpiklerin yolumu kesen mızraklar Ufalıyorum bakışlarında Karanlık denizde bir girdap yutuyor gözlerimi Gözlerin senin İki papatya bazen Çalışkan arılara yem atıyor bir yandan Gözlerin senin bir deniz canavarı bazen de Kirpikten binlerce kol yutuyor bakışları
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nasıl böyle gülebiliyorsun
Tebessümünün imzası zihnimden silinmiyor Sesin öyle sinmiş ki kulaklarıma kahkahan Elinin beyazlığı parmak uçlarıma kazılı Mezarım kazılıncaya dek Gel gelelim Balık hafızalıdır benim kalbim Her bakışta unutup yarasını Dalıyor gözlerinin karanlık denzine Çırpınıp duruyor kirpiğinin oltasında Bülbül dili unut diyorum kalbime Saçı ipeği Tertemiz alnına ölmek neyine o vicdan fakirinin Kutsal bedenini o narin ayaklar Götürsün nereye gidecekse Yağmur uykusundan tatlı sesi Unutsun istiyorum kalbimden Çok yıpranaacak böyle çok Sanki başka bedenin kalbi Hiç mi dinlemeyecek beni Unutmaz gül yanağı da Unutuverir kalbim Benim sahibi gibi deli kalbim Sevgilinin gözlerine dalıyor Dalıyor gözlerinin karanlık ormanına Saplanıp duruyor kirpikten tuzaklara..
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Saat sabahın beş buçuğu
Kırlangıçlar çoktan uyanmış Şehrin göbeğine uçuyor güvercinler saf saf Sevdadan ve asfalttan habersiz Berrak ve yakın görünüyor gökyüzü Elini uzatsan avcunda Bir masal değil bu taş gibi hayat Masaldan daha güzel gerçek çünkü Örgülü saçların gibi gerçek Oturduğum kum gibi Lalelerden daha renkli Nergisten daha kokulu Papatya falından daha iyimser Kır çiçeklerini toplar gibi toplarız Umudu aşkı sevgiyi İstemediğin kadar hepsi Bana hüzün şiiri yazdırma ne olur Yapmışlardı bunu bana Sonra saçlarını toplayııp gittiler teker teker Ama senin mısralara sığdırdığım saçlarına Değmesin sevgiden habersiz iğrenç parmaklar Şiir yazan bu ellerde olsaydı imkan Sevgiyi öğretebilirdim sana inan İnanmak zorundasın bana inan Hüzün şiirleri yazdırma bana ne olur Kır şu zinciri...
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Başkalarının şiirlerinde olacaksın artık
Kimden sonra ve kim bilir kimlerden önce Ya birilerine aşklarını unutturacaksın yazık Ya da sevgiline bir ders olacaksın bir tecrube Avuçların terleyecek başka ellerde Hatta belki tebessüm bile edeceksin Saçların Allah'ım savrulurken yellerde Ellerini tutan serseriyle nerelere gideceksin Bir şarkınız olacak sevgiye dair Gitar ve keman sesi olacak içinde Ben de mırıldanırım şarkıyı kim bilir Aşk için yazılmış olabilir çaresiz sevgi için de Mevsimler geçecek ben şiirlerde bekleyeceğim Belki hatadan başka hatalar düşüneceksin Aşklara yeni adlar verir her mevsim Dileyeksin ki biri kalbine aşkın tohumunu eksin Ne olacağım bilmiyorum gerçekten bilmiyorum Ne olacak şimdi yani resimlerin de bende Korkunç sözle vazgeçmekle başlıyor her yorum Üşüyen ellerim kırılsın terlerse başka tende
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tenha bir karanlıkta kalbimi titrek bıraktın
Kafeste kilitli ve umutsuz bir yürek bıraktın Kuş sütü eksik sofradır sana sunduğum ömrüm Göyaşımı şarap ettin ne kek ne çörek bıraktın Nergis gözlüm gül yanaklım benim gönlüm arıdır Yüz çevirdiysen bana kupkuru bir petek bıraktın Ayrılığın derdinden dizlerimi döverken ben Yaprağı çiçeği aldın bana daldan kötek bıraktın Sen ki hilal kaşlarınla fermanını zaten yazdın Mezarımı kazmam için kaküldan kürek bıraktın
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben güzele selamımı eyledim
Alsa da almasa da canı sağ olsun Duysun diye ben türkümü söyledim Duysa da duymasa da canı sağ olsun Savurmasın hasretimin kumunu Söndürmesin muradımın mumunu İkiye bölmüşüm ben bu somunu Yese de yemese de canı sağ olsun Aynamdaki gözler ona sevdalı Garip bülbül gibi acı sedalı Katlime sebebim dikenli dalı Derse de dermese de canı sağ olsun Yani suratını asması neden Kaşı silah gibi çatması neden Muradıma ermemse bunlara neden Ersem de ermesem de canı sağ olsun Dar etmesin bana koca dünyayı Kabus eylemesin renkli rüyayı Yollarına feda Ali Yahya'yı Sevse de sevmese de canı sağ olsun
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|