![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bedel
Denizi içebilsek, Şişeleyip satardık Ne kadar verirdiniz Bir bardak deniz için? Güneşi yiyebilsek, Dilimleyip satardık Ne kadar verirdiniz Bir parça güneş için? Komik değil, gülmeyin Biz insanız, yapardık Ağacı kesmedik mi Yanabildiği için? Gün gelip de tabiat Resimlerde kalınca, Ne kadar verirdiniz Bir peyzaj tablo için? Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bekleyiş
Topladığım çiçekler ellerimde kuruyor Evvelbahar demiştin, mevsim hazan oluyor Döneceğini duyan dostlar, seni soruyor Geleceksen gel artık, ömrüm ziyan oluyor Geçirdim gelmediğin her günü, avunarak; ''Ha bu gündü'', ''Ha yarın'' deyip, gam doldurarak Ellerim göğe dönük, gözlerim yaş dolarak, ''Geleceksen gel artık! '' dedim hep ağlayarak Resmine sarılarak *******i bitirdim, En güzel yıllarımı bekleyerek yitirdim Enkaz oluyor cismim, gençliği de tükettim Geleceksen gel artık, baharımı hiç ettim Gözlerim kapanmadan, çıkıp gelecek misin? Kimbilir döndüğünde, beni bulacak mısın... Kollarını açıp da, ''Geldim'' dediğin o gün, Korkarım ki, mezar taşımı saracaksın. Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bence...
Cennetle, cehennem arasındaki uzaklık, Bir çocuğu mutlu ettiğimizde, Onun gülümseyen dudaklarının İki ucu arasındaki mesafe kadar kısadır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benden Söylemesi
İnsanların hayatı birer sokak değildir, İçlerinden öylece gelip de, geçemezsin Alıştırıp birini, kokuna, varlığına... Sonra hayalet gibi kaybolup gidemezsin Fethettiğin yürekte kahraman olmalısın; Tüm masal kişileri, hep sana benzemeli Hayranlık duyulmalı, hatta tapılmalısın Ama her şeyden önce, bunu hak etmelisin Seveceksen birini, çok ama çok seveceksin Eğer beceremezsen, ümit vermeyeceksin Her şeyinle birine ait olamıyorsan, Günün birinde, bir ''hiç'' olarak öleceksin. Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beyaz Saçlı İnsanlara
Takvimler aldatıcı, saatlerse yalancı Bil ki akrep şıracı, yelkovansa bozacı Yüzündeki izlerin olmasa da ilacı Unutma, ak saçların onurlu bir baştacı Tutma çetelesini geçip giden yılların, Onlar zaten yok olmuş ama bak, sen burdasın Rakamlardan ibaret, zavallı zamanların Unutulmuşluğuna kendileri ağlasın Dünyadaki her şeyde senin de bir payın var; Lunaparklar, sahiller, caddeler senin için En güzel elbiseni giy ve dışarıya çık Hayat seni bekliyor, bir şeyler vermek için. Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beyhude Yarış
Bir ödül olmayacak sonunda bu yarışın, Sanma ki alkışlanacak hedefe varışın Ağlayacak ailen ve bir kaç arkadaşın Takdir edilmeyecek, bitmek bilmez uğraşın Göreceksin kimseyi geçmemiş olduğunu, Tek başına, rakipsiz, beyhude koştuğunu Hırs, kıskançlık, çabanın boşuna olduğunu Bitişe yaklaşınca anlayacaksın bunu Omuzlarda taşınman sevindirmesin seni; Bu koşunun sonunda, ''omuzlarlar'' herkesi Mermerden bir levhada yazar ''bitiş çizgisi'' Vardığın yer topraktır, yoktur daha ötesi... Attila Şanbay ''oyun ne kadar güzel olursa olsun, son sahne finaldir'' -Pascal- ''oyun bitince şah da, piyon da aynı kutuya konur.'' Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bırakın, Yaşasın Sevgi
''Yaşadığım sürece seveceğim'' demek, ''Ölene kadar seveceğim'' demekten daha iyidir. Her ikisinin de anlamı aynıdır fakat ''Ölüm'' ve ''Sevgi'' aynı cümle içinde yer almamalıdır. Çünkü ''Ölüm'' kelimesi bir gün, cümle içindeki herşeye sirayet edecektir; ''Seven''e, ''Sevilen''e ve ''Sevginin Kendisine''... Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilinmeyenle
Hilalin kızıllığı yansırken ölü suya, Bin bir düşünce geçti, zihnimin kıyısından Saçlarımı tarayan ılık Boğaz rüzgarı Alıp, götürdü beni bir garip bilinmeze Artık hiç bir madde yok gözlerimin önünde, Bir peri dans ediyor Kızkulesi yerinde Akisler vurup, kaçtı ıslak kirpiklerime, Alıp, götürdü beni bir garip bilinmeze Kara bir bulut geçti hilalimin önünden, Gölgeledi düşümü, nispet yaparcasına Bir şey yükseldi birden, tenden koparcasına, Usul usul sokuldu, o garip bilinmeze Şimdi hissetmiyorum ne bir ses, ne bir nüfuz Ellerim donup kalmış, sanki efsuna maruz Ayaklarım kenetli, bedenim ona keza... En ince sathıma dek, işlemiş ki o hülya Varsın inlesin cismim, yosunlu eteklerden Kopmak istemiyorum bu rüya aleminden Belki de asla dönmem o vasıfsız vücuda, Dalgaların dilinden bir nağme duymak varken... Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Güneşli Sokak Şiiri (Dostlara..)
Yüzümüzün güneşe dönük olduğu yıllar, Kederler bizim için ne çok uzaktaydılar Hiç bitmez sandığımız o neşeli şarkılar, Meğer dillerimizde, emanet notaydılar Sonbaharlarda bile bütün renkler yeşildi, Hüzün bizim sokağa henüz taşınmamıştı Her günümüz bir masal, hepimiz kahramandı, Varılmayan yerlerde şatolarımız vardı Gün geldi ve yaşamla karşılaştık bilmeden Zorunluymuş, kanunmuş büyüdük istemeden Ama büyümek demek, kopmakmış köklerinden, Terk etmek şatoları, dönmekmiş hayallerden Biz Güneşli Sokağın günebakanlarıydık, Hasat mevsimi geldi, gerçeklerle tanıştık Masallar hep bitermiş, ağlayarak anladık, Bu karanlık kentlere, istemeden alıştık. Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Güneşli Sokak Şiiri (Sevilen'e..)
Halimi, hatırımı merak etme a canım, Ben Güneşli Sokak'ta hala aynı evdeyim Sarılarak denize baktığımız bahçede, Kızıl ikindilerde, sümbüller içindeyim Çok kere taşınmayı düşündüm senden sonra, Sonrasında vazgeçtim, bir gün dönersin diye Dönersen aynı evde ve Güneşli Sokak'ta Sümbüller içindeyim, kızıl ikindilerde Ben Güneşli Sokak'ta hala aynı bahçede, Sümbüller içindeyim, kızıl ikindilerde... Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|