![]() |
|
|
#21 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Artvin
Ayak bastığım gün çok ürpermiştim, Hiç görmemiştim, dar yollar öylesine. Kahveye girdik iki arkadaş, hayret etmiştim Yoktu çayı karıştıracak kaşık, aradım nerede... Bakamıyordum efkâr lokantasından aşağı, Başım dönüyor, gözüm kararıyordu. Askerim ama, ağlayacak gibi oldum bayağı, İncecik görünen Çoruh'ta gözümü iyice korkutuyordu. Meğerse boşunaymış üzüldüğüm boşuna, Gelmiyordu aklıma artık hiçbir yer, Alışmıştım korktuğum dar virajlı yollarına, Yer etmşti zihnimde bulutlu dağlar, yeşil yaylalar. Ayrılacağım gün gelmişti- çatmıştı, Teskereydi beni buradan ayıracak olan, Öyle alışmıştım ki bu sefer, içim yanmıştı, Özlüyorum anlaşılan, çıkmaz oldun Artvin rüyalarımdan. Altay Taşkın |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aşk
bir kıvılcımdır dünya aşığın yüreğinde okyanuslar dalgalanır sevdiğini düşleyince alabora olur sevginin gemisi heyecan doruktadır sevgi debelenince gecenin gizemi dönüşür renk cümbüşüne kaybolur uzaktaki gemi güneş ufuktan sökünce Altay Taşkın |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk Sığırtmaçlığı
zamanın açlığında aşkın sığırtmaçlığına çıkmışım dağlara patikaların kıvrımından dönmüş başım çarığım yırtılmış taş batmış ayaklarıma kaplumbağayla dost olmuş ellerim soğuğun başlangıcında kavalını aldım çobanın soluğum bitmiş çalamadım ahlat çatmış kaşlarını bakışından ürktüm bakamadım kızıla boyanırken tepenin şapkası tekmelediler aşkın kahramanları yuvarlandım kayalardan kan revan içinde yaşama bakış sundurmam çökmüş yeryüzü yüzümü öpmüş şimdi görmüşüm soruyu çözmüşüm aşkın açılımı bir alıç dikeni artı hanımelinin kareköküymüş bayram mı gelmiş yüreğime hanımelinin kokusu bayılttı beni geziyorum aşkın sıcak kollarında aşk aşksa eğer hanımelinden ders alacak uzattım yanaklarımı birine öpücük birine tokat konduracak... Altay Taşkın |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk Taneleri
aşkın bağına düştüm döndü durdu başım neler gördüm neler bir salkım üzüm aldı benden beni tatlıydı taneleri aşk buydu besbelli... Altay Taşkın |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk=Pekmez
aşktan kaçılmaz aşk pekmezdir kazanda kaynar kaynar koyulaşır heykel yapar sizi avucunda... Altay Taşkın |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşkım
gecenin tutsaklığına isyan var çözemedim düşlerimi tersyüz olmuş düğümlenmiş peşine düşmüştüm elinden tutmuştum kördü adımlarken geceyi beni kıramadı sözü vardı gündüzden bulacaktı el yordamıyla kelepçenin anahtarını sözü vardı unutmadım açacaktı ayışığında kapalı aşkın kapısını... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşkın Pınarı
aşkın pınarına düştüm çırpınıyorum aşk çok derinmiş yüzemiyorum aşkın yüzü soğukmuş üşüdüm aşk ateşli derlerdi demek ki rüya görmüşüm |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ata'm
kitaplarımın ilk sayfasını açarken gülümseyen bir yüz karşımda sanki ışıldıyor mavi gözleri dimdik bir baş bakar ileri geleceğe güven sesleniyor derinden Türk öğün çalış güven emanetin cumhuriyet millete ilelebet nasıl eğilmem önünde vazifem seni anmak vatanın her yerinde günün her saatinde üzülme emanetin emin ellerde Kemalist Ülkü Dergisi Temmuz 1992 Altay Taşkın |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ata'ya Sesleniş
Türkün Ata'sı sesleniyor: Ey Türk gençliği! Gençlik Ata'sına cevap veriyor: Birinci vazifemiz, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini İlelebet muhafaza Ve müdafaa etmektir. Ata'm gençlik seninledir, Senin sesinle Senin izindedir. Türk milleti sesleniyor: Ne mutlu Türküm diyene! Nice elli yıllar geçse de; Hissediyor seni her beş duyu, Gönüller, kalpler Seninledir, Sen rahat uyu. Altay Taşkın |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ata Gerçeği
Ata bir güneşti doğardı her sabah Van'dan ısıtırdı Anadolu'yu ışıtırdı karanlıkları vatanı için yılmadan Ata bir güldü açardı sabahtan kokardı burcu burcu Anadolu'ya solmazdı susuzluktan Ata bir yürekti severdi insanı candan sarsılmaz iradeyle vatanı kurtarmıştı düşmandan 'Bir Türk dünyaya bedeldir' 'Her Türk de senin izindedir' Altay Taşkın |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|