![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57896
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anlatamam
Anlatamam, Tükenmiş bir umutla Aynı odayı paylaşmadım ki daha önce Anlatamam, Hiçbir ölümü öpmedim alnından çünkü, Hiçbir tabutun üstüne yazmadım soyadımı, Anlatamam, Hiçbir kardeşin gözyaşıyla ıslanmadı avuçlarım Kağıt, kalem olmadan Yas tutmayı Çoktan unutmuş gözlerim Anlatamam Bir ölüm nasıl anlatılır bilmiyorum çünkü Nasıl çekilir damarlarından kan Anlatamam Toprakla nasıl kardeş olur insan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anlayan Olur Bir Gün Mutlaka
Daraldı zamanlar Günler daha kısadır artık ömrümüzde Dar ve uzun bir koridor, Önümde uzanan şu hayat. Koşarak geçiyorum karanlıklar içinden Adına güzellik Adına umut dediğim ne varsa Tükete tükete ilerliyorum işte Tükene tükene. Düşüyorum büyük mutlulukların uçurumlarından Kederin o karanlık kuyusuna. Sonra bir ışık yanıyor ansızın. Karanlığa alışmış gözlerim kamaşıyor. Parlayan yüzüyle bir çocuk Kalk diyor bana Her karanlık içinde Bir ışık vardır görebilene Ve her sözde bir umut vardır duyabilene... Kalk diyor Her ölümde dirilen birileri vardır yine de. Mevsim bahardır Ve zamansız yağan kara direnir çiçekler Yaklaştığını sandığın her son Bir kıvılcımdır Patlamaya hazır bir başlangıcı alevlendiren. Yeter ki sen yüreğini koy ortaya Bir gün bir anlayan çıkar mutlaka... 29 Mart 2003 01: 28 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anneye Sesleniş
Güzel annem, Kaç güz geçti Sana böyle seslenmeyeli Kaç Eylül Yaslamayalı başımı yaslı koynuna. Yirmi üç yaşımın göğsünde Üç kurşun yarası Zamansız patlayan üç kızıl gonca dalında Oysa annem sen ne çok severdin kızıl gülleri Kıyamazdın koklamaya Üzülme anne Artık kanamıyor yaralarım Kar yağsa da toprağımın üzerine Üşümüyorum artık... Bahara armağan ediyorum işte beynimi Açacak çiçeklere Özgürlüğü çağıran güvercinlere İnsanlığa bırakıyorum işte yüreğimi Ardım sıra yürüyeceklere. Güzel annem, Sen yine de sev çiçekleri Ne olur kopartmasın dalından çocuklar Taşısınlar kokusunu Gelecek mutlu yarınlara. Sen yine de sev çiçekleri Sakla onları Korkusunu saldırganlığının ardında saklayan zalimden Sakla, sevginin kıymetini bilmeyenden. Gökyüzüne bak anne Milyonlarca oğlun ve kızın Sana tebessümlerini yolluyorlar Her eylül şafağında. Saçındaki her beyaz tel Zamansız düşen bir oğul “getirecekler sana bir gün mutlaka O çiçekler içindeki ülkeyi” 2005 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Asıl İnsanlık
Hep eksik yanlarını ararken hayatın Yaşayamaz oldunuz güzellikleri. Kördü gözleriniz Kendi ayaklarınıza bulaşan çamuru göremeyecek kadar Ve sağırdınız Yanı başınızda Can çekişen hayatın çığlıklarını duyamayacak kadar Sadece yaralarımı acıtmak için Akıttınız tuzunu göz yaşlarınızın Ve erdemden saydınız Dişleri kendi yavrusunun kanına boyanmış Timsah bakışlarınızı Oysa yoksulluğunda çoğaltıp Yüreğinin varsıllığını Son lokmasını hiç düşünmeden paylaşabilmekti Asıl merhamet Asıl insanlık, Borç bilmekti kendine Herkesten iki kat fazla gülebilmeyi Ve ağlamayı herkesten iki kat fazla... 2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Asıl Kahreden Bizi Yaşayamadıklarımız Değil
Asıl kahreden bizi Yaşayamadıklarımız değil Bizi asıl kahreden Yaşayıp ta yitirdiklerimizin sancısı Hasret duymak zordur yaşamadıkların için Sen yaşarken öğrendin ağlamayı. Gözyaşlarında saklanan gizli hikayenin Son sayfasıdır bu yaşadıkların O kuşlar bir daha konmayacak pencerene O yokuşları tırmanmayacaksın artık O bayram sofrası bir daha hiç kurulmayacak Artık öpemeyeceksin ellerini, yitirdiklerinin Asıl yiten bayram sabahlarının sevinci değil Yiten biziz aslında O sevinçler bir fotoğraf karesinde tutsak kaldı Zamandan borç almıştık gülümsememizi Hacizlere gitti bize getirdiği ne varsa Ne zordur kim bilir Bir mezar taşıyla bayramlaşmak Sarılmak bir mezar taşına ne zordur Bayramlar mı toprak olan Yoksa biz miyiz. Şimdi zaman Yasını tutma zamanı değil Yaşayıp yitirdiklerimizin, Zaman, Umutlanmak zamanıdır Yaşayabileceklerimizi düşünüp... 5 Aralık 2002 15: 56 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşık Değilsin Sen...
Şairim, Şiirim kafa tutuyor sensizliğime Üstat vuruyor sazın teline Saz ağlamaya başlıyor... Ey şair, Nerende büyüttün o kelimeleri Aşık mısın Yoksa aşk mısın sen? Ey toprağın tenine iz düşürdüğü esmerlik Ey sözüne aşk bulaşmış güzel çocuk Nasıl sallanır bilirim Kalbinin derinlerindeki kırık Islanan benim Nehirlerinden taşan sularda Islaklığın bulaştığından beri ellerime Göğsümde yakamoz taşıyorum *******i Yani şiir gözlüm Aşık değilsin sen Ta kendisisin aşkın... Melih Coşkun Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşık Olduğu İçin Şiir Yazmaz Gerçek Şair
Aşık olduğu için şiir yazmaz hiçbir şair Şiir yazdığı için aşık olur sadece... Önceden çizilmiş bir resimdir O beyazlar içindeki düş Gece, kağıdına çizdiğin kadar siyahtır Ateş, yazdığın kadar sıcak Ve bitti bitecek derken hayat Ufak bir kıvılcımla alevlenir yine Umulmadık bir zaman Bambaşka bir yürek çarpıntısı Coşar birden bire içinde nehirler Kıra kıra yüreğinin duvarlarını Ve adının anılmadığı bütün coğrafyaları Terk edip gidercesine Yeniden başlarsın her şeye Yazılsın diye hikayesi Bütün ayrılıkların Düzmece bütün aldanışlar Bu gidiş; En güzeli için vedanın Çünkü aşık olduğu için şiir yazmaz hiçbir şair Şiir yazdığı için aşık olur sadece... 25 Mart 2003 01: 15 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşık Olmak mı Güzel Şiir Yazmak mı?
Aşık olmak mı güzel Şiir yazmak mı? Yoksa aşık olup şiir yazmak mı? Güzel olan tek şey var aslında O da şair olacak kadar Çok sevmek Seni... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşıksan Yarımsın Diyen Şarkılara İnat
Aşıksan yarımsın diyen şarkılara inat İkiyle çarpıyorum kendimi Bir yarım sende yaşıyor hala Öbür yarım meçhul denizlerde... Ey aşk, Yarım kalmış şiirler gibi bekledim seni İmgelemini yitirmiş bir şairin Yüreğindeki o derin boşluk gibi... Hiçbir geminin bir daha dönmediği Terk edilmiş bir liman olsa da kalbim Yine de inatla bekleyeceğim Ve aşıksan yarımsın diyen şarkılara inat Her gün seni biraz daha kendime ekleyeceğim |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Başka Türlü Bir Cesaret İstiyor
Aşk başka türlü bir cesaret istiyor. Ne savaştaki yiğitliğe benziyor Ne de karanlıkta Islık çalmadan yürüyebilmeye. Aşk başka türlü bir cesaret istiyor. Dizlerin titremeden, Damağın kurumadan konuşabilmeye Ne yiğit bir türküye benziyor Ne de bir şafak vakti Herkesi ve herşeyi bırakarak ardında Çekip gidebilmeye Güneşin doğduğu yere… 2005 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|