![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bozkurt Töresi
dedem korkuttan alıp nasihatı turan ellerine çıktım seferine asla unutmadan boyun bükmeden türküm dedim göğsümü gere gere ulaşınca o tanrı dağlarına daha mutlu baktım kutlu yarına ayak basınca ülkü diyarına şükür dedim şükür hemde bin kere deli taylar gibi tezesim gelir feryada kalksam ardımdan kim gelir kim olacak ülkücü gencim gelir bundan öte ölüm olsa komaz bire mazluma sahip çık türk emri geldi o emirki yüce dağları deldi bir bozkurt garibi sırtına aldı işte budur ülkücülükteki süre öptük analarımızın ellerinden duayı arzuladık dillerinden anlamadık değiliz hallerinden alnından öpüp veda dedik yare çünkü şehitliktir bu yolun sonu vatana adak bilmişiz bu canı bundan sonra yetişsin nesil yeni akın yolunda belli değil süre Şahin Büber |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Börtecine Bakışlı Yar
daha demincek geldi börtecine bakışlı yar hem bana baktı hem güldü börtecne bakışlı yar fırtınam o boranım o canparem cananım o yaşadığım tek anım o börtecine bakışlı yar cenk eylemişim uğruna duysun bunu tüm dünya odur gördüğüm rüya börtecine bakışlı yar Şahin Büber |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Akşam
meyhane kapısında yığılıp kaldım bu gece hani ne bileyim sensizliğin başka tahammülü yoktu ağlamayı beceremiyorum fakat feryadımı yüreğimde haykırıyorum canımın can paresiydin ruhumun seher yeliydin sende bırakıp gittin işte neyime gücendin acep neyime darıldınki anlayamadım ey benim yurdum gibi masum olan sevgili sana hangi namertler aşıladı gitme fikrini niye..... niye... bu akşam yıkılmış bir dağ misaliyim serseriyim ağlamayı değil lakin ölmeyi planlıyorum bu akşam.. Şahin Büber |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Gün Hava Yağmurlu
bu gün hava yağmurlu sen yinede gel görüş gününde ana yüzünü göreuim bir dokunayım yüreğine sesimi katayım sesine bu gün hava yağmurlu olsun be ana sen yinede gel yalnız koyma beni mapus damında ha unutmadan bi paket sigara getitmeyide unutma üzülme ana elbet bitecek bu mapusluk az kaldı sabret babam da gelmez ya sen yinede teklif et onada hasretim ana ne bileyim işte ana ya o nasıl gül bakışlı kız neden hiç gelmedi görüş gününe saklama ana gelin olup gitti mi? yoksa olsun bakalım bu da bakalım bı macerada böyle bitsin son nokta da böyle konulsun bakalım neyse anam haftaya gene gel babamada selam söyle güle güle..... Şahin Büber |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Gün Sabah Erkek Uyandım
bu gün sabah erken uyandım istanbul şehrinin yamacına dayandım kırılan bir şairin mürekkebi oldum sonra bir vakit sonra hücrede çileyle doldum sonra anne sesi yankılandı paslı kulağımda şimdi çakallar mesken eyler dağımda türkülerim sessiz bir çığlığa yenildi ben yanlış dedikçe bu asidir denildi merhablarımı saklıyorum ölü ruhlara yürüyorum kale etrafındaki surlara çocuklara anlatıyorum niyazi yıldırımı ve sonra biliyorum o bir dava adamı hürriyete hasret kalırken nice mazlum canlar şimidi hikayemi oldu yoksa oğuz kağanla çevşenimde hakkın kelamı yazılı peygamberin selamı yazılı hangi alemde mutluyum bilmiyorum içimdeki yangını dindiremiyorum Şahin Büber |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Can Kurban
koca şehir koca şehir akar gider sanki nehir çektiğim hem dert hem kahır görene bu can kurbandır çektik her türlü cefayı görmedik yardan vefayı bir günde sefayı sürene bu can kurbandır muhabbete ver sırayı ne olur açma araYI yürekteki şu yarayı sarana bu can kurbandır garibim şahindir adım dosta gider adım adım yine dostadır imdadım yarene bu can kurban Şahin Büber |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çelişki
kuruyan dalların yaprağına dokunuyorum yürüyorum asırlık bir çınar misali devriliyorum serzenişim dillerde kilitli kaldı azad olan mahkumlar şimdi dışarda mahkum gayesini yitirdi hayat bayatlaştı duygular küreselleşen bu alemde sevdalarda aldı payını aciz kaldı yiğit gönüller hazan dokundu yüreklere çocuklar saygısız büyükler sevgisiz kaldı merhabet denen duygu azaldı anneler var anneler gözü yaşlı yüreği yaslı anneler destanlar vardı anlat anlat bitmeyen şimdi hicran mevsiminde gönüller arabesk yaşıyoruz hayatı arzular ı aldatıyoruz sevgiyi aldattığımız gibi Şahin Büber |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukluğumu Kim Çaldı
of.... of... bilirmisin dünya ben çocukluğumu hiç yaşamadım gözlerim bu yaşa dek hep göz yaşı döktü her zaman yaralı bir serçeydim sanki acıların yumak yaptığı bir gece kondu damında geçti çocukluğum ve benim can dostumdu ölüm Şahin Büber |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağlar
sılada yar yolumu gözler ne olur çekilin dağlar ciğerimin içi sızlar ne olur çekilin dağlar bahtım karaya yazılmış sağken mezarım kazılmış düşmanlar bir bir dizilmiş ne olur çekilin dağlar tahammülüm tükendi bak yolum çetin yolum ırak bırak hak aşkına bırak ne olur çekilin dağlar sende katlama çilemi hadi düz eyle yolumu vallah göze aldım ölümü ne olur çekilin dağlar Şahin Büber |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deli Kızım
canım yoluna kurban deli kızım gönül sana hayran deli kızım Şahin Büber |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|