![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ay gözlü can
dost de önce yürek senin olsun ay yüzlü, ay sözlü can yar de, can senin olsun el ver, kopar kolumu al senin olsun geldik uzak diyarlardan yüreklerimiz oralarda vuruldu cihan gülü canlar doruklarda ay yürek meskenin olsun ister gül ek, ister yak lavlar püskürsün, kor olsun öz ver ay can söz senin olsun ay can gel de hasret hasret gözlerim yola koyulsun... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ay Doğuyor
bulutların arasından geçiyoruz okşayarak kanadını kuşların karanfil kokuyor yıldızlar güneş kadar yakınız biribirimize şarap dediğin nedir ki aşk bir salkım üzüm senin gözlerinde gözlerin ay ay diyorum yabancı bak üstümüze doğuyor bir bedir, bir hilal ve biz gül çiziyoruz geceye dön bak gerilerine *******in zorbalar gelip geçmiş dünyamızdan krallar devrilmiş kimi kan içerek kimi kan kusarak ben seni aramışım bin yıl yurttan yurda göçerek sonsuzluğa solumuşum aşkı ürkmüş uzaklığın sınırları ve umut yeşil ve umut mavi ve umut kızıl umut beklemiş toprak gibi baharı oysa senin saçların başak gibi sarı buğday sarısı kanı sıcak topraklardan gelmişim üç yandan kucaklar denizi memleketim aşkı önce kilimlere dokur kızları ülkemin çiçekleri elma dalı gibi saçlarına oyalar bu yüzden ya Kerem’dir ya Ferhat’dır yavuklular erguvan kokularınca büyür çocuklar yayla güneşi gibidir anaların bağrı hep yanık, hep yaralı kanı sıcak topraklardan gelmişim alev alevdir yüreğim sen önsözüm ile sonsözüm arasında dur ömrüm gibi seni seveceğim al bu leylak kokularını koynuna doldur... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ay Dolun
ay deli gönül ay dolu dolu aydolun bu gece dolunaydın ay göğsüme dolaydın boynuma dolanaydın ay sana yanaydım tutuşaydım sevgili beni yüreğinin cehenneminde sakla aya değsin bir tel ak saçın değişmem verseler dünyayı gülüşlerimi aydınlat aydınlat ki düşlerim ışısın çoğalsın bendeki sen büyüsün... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ay Hüzün
gelirken albahar çiğdem yüzüm giderken bir kara hüzün Alp dağları yıkılır üstüme neresine tutunsam çöker gökyüzü uykusuz bir gecenin ardında kalır gözüm gün yüzünü hep sensiz açar ve bütün sabahlar sensiz ışır günaydın ayaydın düşaydın ay vurulup öleydim yanıp yakılaydım sarhoş olaydım ay gülüm günaydın giderim ay yüzün hüzün beni bu dağlardan sorma ay nehir akma çağlama cehennem başım üstüne beni sen dağlama gelirken her mevsim bahar koynumda karanfiller allanır gidişler yaprak dökümü dağlarım boranlanır ay gelsen dedim gelsen de ben vurulup ölsem ay yüküm ağır sen orda, ben burada taşımaz omuzlarım ayrılık sol yanımda kırık dallar gibi asılı... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayşenur Zarakolu’na
Belge Yayınları sahibi sevgili arkadaşım Ayşenur Zarakolu’nun anısına “ölüm adın kalleş olsun” doruklara vururken çarparcasına yüreklerimizi sen miydin ölüm yosma bir kobra gibi kırıta kırıta gelen ihanet, pusu-pusat / hain sorgusuz-yargısız kayıp zindan duvarlarına çivili gülüşler alnımız akı mavi yıldız düşü kuğu boynundan asılı şarkılarımız ip uçları kardelen sen miydin ölüm sinsice gelen koptu kopacak fırtınaydık bütün düşlermiz yarım nereden essek tufan olurduk ve nar çiçeği umut bir zamansız bozgun ölüm sen miydin taş yastıklara üçer beşer baş koyduğumuz o karanfilleri beşer onar yolan ölüm sen miydin sürek avcısı ceylan sekişlerini kıran ah sen miydin ölüm anamın bağrına kara taşlar vuran ah sürgünlüğüm benim hasretine tutunduğum sığınağım bir bir dökülen, yanan, yakılan yıldızlarım ay yüzlü, gün bakışlı cehennem yürekli çeyrek bardak çayı yudum yudum bölüştüğüm beş üleşip ki nefes çektiğim sigara dumanı gibi ciğerlerime çekip sakladığım sen miydin ölüm yüreğimin dağlarını koparan kara şifreli Eylül direşkenliğim kanayan düşler aydınlığım koparıp beynimden satır satır alınteriyle sunulan kitapları yaktılar zulüm ar gelirken sen miydin ölüm bize yar gelen ve kadınlar... ille de o kadınlar “olmak ya da olmamak” çelişkisinin çelikleştirdiği güneşe gün doğuran kadınlar düşünce savaşının “sıra nefer”leri sürgün düşmeye gör o çıyan ölüm koparır yerinden yüreği bilinmez yaşadıklarımız dağlar içimizde yücelir kül yortusu kan tortusu kıvılcım ateştir telleri yüreğimizin ve matem yasak! başımıza kadar sevda halaya durun dostlar her meydanda tırnak izleri kazılı onların ağıttır adları destanlarımızda yalnız onların türküleri yazılı heeyy be ölüm yaşamak hakkı başımız tacı umut sarısı buğday başakları saçların senin sana selam olsun rahat uyu yürekli kadın... Mayıs 2003 Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Babama
Meinem Vater ich hätte meinen Vater gerne als jungen Mann erlebt er erzählt nicht viel von sich aber einige Prinzipien wiederholt er ständig alles muss seine Ordnung haben vor anderen sollte man nie schlecht dastehen er hatte immer einen Fünfzigmarkschein im Geldbeutel nicht um ihn auszugeben, sondern um ihn dabei zu haben mein Vater wuchs in Pommern auf es müssen ziemlich raue Sitten gewesen sein auf den Höfen dann die Flucht vor den Russen lange bevor er meine Mutter traf entdeckte er seine Liebe zu den Traktoren er arbeitete sich zum Kfz-Meister hoch ich erlebte ihn als einen Mann, der strikt nach seinen Prinzipien lebt wenn ich ihm heute begegne bewundere ich seine Geradlinigkeit bis ins Alter sein Jähzorn verrauchte, und ich höre ein gutes Stück Weisheit, wenn er wieder von seinen Prinzipien anfängt ... es darf nur nicht zu viel werden Ralph Raske BABAMA babamı genç bir adamken yaşamak isterdim fazla anlatmazdı kendini ama bazı prensiplerini tekrarlardı sürekli onun nizamında olmalıydı her şey insan başkalarının önünde asla kötü durmamalıydı kesesinde her zaman elli Mark’kı olurdu harcamak için değildi, aksine yanında bulunması içindi Pomeranya’da büyümüş babam mutlaka pütür pütür geleneklerle olmalı avlularda Ruslar’dan kaçış sonra annemle karşılaşmadan uzun zaman önce keşfetmiş sevgisini traktörlere çalışmış yükselmek uğruna, teknikerlik ustalığına onu yaşadım katı prensipli bir adam olarak bu gün karşılaşsaydım eğer onunla yaşlanıncaya kadar hayran kalırdım doğruluğuna anlık öfkesi tüterdi ve duyardım iyi bir parça aydınlık, prensipleriyle o yeniden başlasaydı eğer ... daha fazlası da olamazdı Çeviren Meral Vurgun Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bahardın
gün serilir dağlarına ay tutuşturur bozkırlarını söğüt dalı gibi kurursun yağmurlara asılaydı yüzün topraga dökerdin gülüşünü anaç olurdun, sevecen... alnına düşüyor sümbül teller ne çok menekşe kokuyor ellerin hangi bağın salkımında sakladın gözlerini içsem şarap olur içmesem okyanus gibi derin çöller aşardın fırtınalar gibi yayan yapıldak geçerdin uçurumdun kaçıncı binlerden kalma kaç barikat yardın kan revan yaralı kaç çarkıfelek zincir kırdın yalınayak yürüdüğün yollar yabancı şimdi sana tutmamıştır tarihçesini acıların yolcuydun bunca zaman hanlardan gelir geçerdin heybende türküler yeşildin, aldın, bahardın başı karlı dağdın ceylanlar dolanırdı yamaçlarında alaca şahan sürüleri havalanırdı yüreğinden eteklerinde bir yavru maral gezinirdi tutuşturup yaktın kurudu karameşe dalları açmaz oldu gökce çiçekler bekleme boşuna artık güne dönmez yüzünü nergizler... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Balirisi Bakışların
balirisi bakışlarına batıra batıra ekmeğimi bulut içiyorum bu sabah doyururken, pervasız, delişmen düşlerimi ayak sesleri gülümseyen insanlar geçiyor sokaktan elimi uzatıyorum dokunmak için hülyalarına bir şeyler bulmak için sana dair, sana benzeyen özledim çıldırasıya yatırıp ufkuma aykırı sevişmeleri fütursuz yaşanacakları kucaklayıp turna kanadında dağlarına serilmeye yanıbaşında bir yavru güvercin gibi ölmeye geldim bütün fırtınalardan kargaşalardan sıyırıp kopardığım bütün talanlardan kurtadığım kadim bir aşk ile donattığım bu yürek bir sebil deniz şimdi bulanık çayları aşk ile durultmaya geldim sen ki gelip mesken kurdun baş köşeme Kerem’in küllerinden kurulmuş sırça bir saray şimdi kalbim yüz yıl beklemek olsa da seni sevmenin öteki adı bağrımızı örseleyen çığlıklara inat elele vermenin zamanıdır artık sende beni bulmaya geldim hoyratlığını, küfürbaz berbatlığını kanıksadığım hasretinin dehlizlerinde fesleğen kokuları şahdamarımda titreyen sesin ülkemin sesidir hiç bir gömüte sığdıramadığım sevda ile bütün tezatlarımı çürütüp de geldim diyeceklerim var sana dilimin dönmediği kadar yanılsamasız bir ayna gibi bak yüzüme ve dinle... seni seviyorum ateşin cehennemi sevdiği kadar... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Gel
yıldızlara köPage Rankingü kurup uzandım göklerden sana dizeler topladım avuç avuç birer birer dizdim namluya işte yürek tetik 'göz-gez-arpacık' hedef sol göğsünün tam ortası bir köPage Rankingü kur yıldızlara imgeler sıra sıra dizilsin bulutlara şahittir ******* şimdi zaman sevme zamanı tutun bir mavi bulutun yelesine omuzunda sevdam gözlerinde yılların yorgunluğu yüreğinde yaşanmamışların özlemiyle bana GEL! seviyorum işte seni... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Senden Söz Et
diz dize değil belki ama oturabiliriz yine de göz göze gel seninle bir kavli karar edelim bana aşktan söz etme bu gece saçımın her telinden bin İblis asılır her yalanda bir deniz kızı ölür içimde kurur okyanuslarım, tükenir sularım dibe vurur anılarımı taşıyan gemiler ve baykuşlar tüner dallarıma bana aşktan söz etme bu gece Eylül'lerden söz et örneğin sararan yapraklardan ya da okul yolundan değil kayıp düşlerimizden söz et çalınan gençliğimizden mesela çözemediğimiz şifrelerden hayaletleri hala aramızda dolaşan asılıp, kesilip, yüzülen, başsız gövdelerden onurdan yana bize kalanlardan söz et bana aşktan söz etme oyunlardan söz et bu gece hilesinden, kuralından oyunların nasıl pata biter ya da kime düşer kupa ondan söz et senin olsun söz öz büyümelerden söz et bana dev aynasından yüzsüz yüzlerin o aynalara nasıl aksettiğinden değil kaç yüzü yansır insanın gerçek aynalara takke düşünce kel nasıl görünür ondan söz et bana kanayan yaralardan söz et bu gece çağlayan nehirlerden Fırat'tan, Dicle'den durgunca akıp giden Rennehri'nden dağlardan söz et bana 'Ağrı dağı efsanesi'nden Ilgaz'ın rüzgarından, boranından Alp dağlarının hüznünden söz et bana ilk yazlardan söz et bu gece erguvan dallarından örneğin çağla bahar şafaklardan o masmavi Nisan akşamlarından ayışığı içip sarhoş olduğumuz yar perçemine karası düşen kızıl Mayıs *******inden yüreğinin közünden asıl özünden yani senden sensizliğimin sen yanından bana yalnız senden söz et bu gece ya da çöller gibi susalım ikimiz de... Kasım 2003 Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|