![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ben.. İçinde Sen
Canım yâr, Gel canı yar! Gör içinde İki can var. Ben fani Sen! baki... Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BENCE-si
Bence aşk; Deli hoyrat dalgalarında boğuşmak çılgın denizin. Gökyüzünü süslemesi yıldız yıldız gözlerin Ekin tarlasındaki başak salınışı rüzgarla Düşlere girmesi gelişin. Bence aşk Şımarık bir çocuğun aktif enerjisinde koşması yalınayak.. Karıştıran dağıtan hayat çizgisini Bir düzlemden çıkıp zikzaklarda eğlencesi kadar..... Çukurlara düşüp kıvranması gibi. Acısı içinde gizli. Bence aşk... Kopmak sıra yaşamdan Gökyüzüne salıncaklar kurmak Unutmak her şeyi Unutmak geçmişi Yeniden doğmak yıldızlardan. Belki., Var saymak....... Varsaymak içtiği çeyrek bardak suda Dalgalar yaratmak. Ne kadar gerçek Ve ne kadar yalan Bence aşk.... Yüreğinde, Yüreğince var olan. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bildiğim Halinle Geldin
Yine yaptın yapacağını deli deli geldin delirtmeler bildiğim halinle geldin! sevdiğim halinle.. buğusuna karıştırdığın tütsüsüyle başımı döndürdün gurupları içirdin şarap diye... sarhoş ettin. mahmur cümlelerle şimdi koşuşum yollarına bu yüzden.. bakma dağılıp dağınık savrulmasına sığmıyor ya içi içine sevincin yalpa yalpa kanatların çırpışına aldırma. dolu dizgin deli hoyrat yaşa.. yaşat! bizi.. biz olmalarda uzat elini! dinle kalbimi ve sustur susturabilirsen o çıvgın sesini inanmazsan delecek dağları gelecek kulaklarına Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilmiyorsun....
Uzaktan da olsa Yetişip karanlığıma Bir bir yakıyorsun ışıklarını Aydınlatıyorsun En kuytu Bodrumlarımı. Yorgunluğuna aldırmadan Başak saçlarımı Savuruyorsun Rüzgarınla tarıyorsun Ve hala bilmiyorsun yaptığını. Karıştırıyorsun Gömülerimi Değerleri seçip Parlatıyorsun Taç yapıyorsun başıma Elmas ışıklı yetileri Uzağından bakıyorsun. Sevinçler kışkırtıyorsun Dolu dizgin umutlara Mutlanmalar adına Çiçekler ekiyorsun Kıraç dağlarıma Bakmadan ayazına Umudu varsaymaya Salıyorsun. Üşüdüm desem Yakarsın ormanları biliyorum Gel desem.. Delersin dağları Cesurumsun. Gözükara, Gönlü ak pak Sevdiğim. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bin Yıllık Kahırla Söylenen Türkü
Akşamlar dumanlı seherler buhar Sönmez can yangını canlarda har var Savursa közünü cehennem yanar Nerdedir zemheri nerdedir deniz Deli bir boranla ayaz verseniz Bin yıllık kahırla söylenen türkü Sazlar sabır telli mızraplar süngü Mahzende yıllanan hasrete övgü Nerdedir vuslatın kadehinde iz Bir bade mehilden bir mest verseniz Uzaktan yaklaşsa beyaz yelkenli Issız bir limanın feneri gülse Ufukta bir hale görünce senli Niyedir çözülmez sırlarda o giz Bir şafaklık olsun bir nur verseniz O vuslat denilen koyların koynu Bağrında dalgalar kumla sevişse Kırılsa hasretin dik duran boynu Nedendir bu bulut sinede bu sis Mehtaplı geceden yıldız verseniz Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir AkşamUyut Beni
Ufukta kadehlere doldu kızıl şafaklar Özlemi meze yaptım, bilirdim vakitler dar Gözlerim içti sensiz sarhoşluğa ramak var, Çeyrek kalmış gitmeye yetiş artık tut beni, Bir akşamda dizinde yatırıp uyut beni. Enginde ağaçların gövdesi kararıyor Güneş yerden giderken gökleri kınalıyor Karanlıklar sensizken efkarı sıralıyor Çeyrek var hüzünlere yetiş artık tut beni Bir akşamda kolunda yatırıp uyut beni. Mutlu şarkılar söyle istersen masal anlat İstiyorsan içine abartıyla yalan kat Diyebilirsen deki sen Şirinsin ben Ferhat Çeyrek kalmış bu ömre yetiş artık tut beni Bir gecede busenle yatırıp uyut beni. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Çılgın Mavi
Kabardıkça köpüren Köpürdükçe kıyıları okşayan denizler gibi... Kollarında papatya rengi beyaz Yüreği mavi. Silinmedik iz bırakmaz kıyılarda Biraz çılgın, biraz deli Katar kasırgaları ardına Getirir ne varsa Okyanusların dibinde gizlediği Sırlarını vurur kıyılara Alın size der gibi Güzellikleri. Doyulamaz Verdikleri Midye içindeki inci tanesi gibi düşer koynuna yalın ayak çakılara çarpan yalnızlığın. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biri Elbet Bizim İçindir
Düşünürsen; Yalnızlığın resmi oturmayacaktır gözlerine Söz verdiysem bir kere unutmayacağım diye Unutmayacağımdandır. Görebilseydin keşke, Tahta masamda yemeğimi yerken, İki bardak iki tabak koyduğumu her vakit Görebilseydin. Karşımda duran sandalyede Var saydığımı seni Anlardın ki Unutmadığımdandır. Çay demliyorsam iki kişilik, Perondan iki bilet alıyorsam giderken uzaklara İki kişilik çınlıyorsa kahkahalarım İki sesle ağlıyorsam şarkılarda Şaşırma.. Biri senin içindir. Çiçekler ekiyorsam saksılara Açtığında kanatlanıyorsa yüreğim petunyalarda İki yürek uçuruyorsam Sevincimin renklerinden rüzgara Sevmeyi vefa diye bildiğim içindir. Arılar göz bebeğimin kelebeği yapıyorsam Bulutları hasretimin şımarık çocukları, Lafımı olur acıların, Lafımı olur sensizliğin Yağmurları sen sanıp ıslanıyorsam Eskisi gibi. İki kişilik yaşıyorsam hayatı Biri elbet bizim içindir Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Gün Benim Günümdü Oysa….
Bu Gün Benim Günümdü Oysa…. “Tüm güzellikleri sana bıraktım... senden kalanlarla kendi dünyamdayım” Bugün; Kuru dallar arasında, .... yavru serçe gibiyim. Gayesiz Umutsuz çırpınışlarımla tek başına Pençelerle delinmiş can çekişen ceylanım, … sanki.. panter ağzında. Bugün; Yaşamı seyircilere bırakmış … yorgun cambaz gibiyim Yılgın titrek yürüyorum ipin ucunda. Vahşi bir ormansa hayat ...yolumu kaybetmişim Çaresiz, perişan, bitmiş …korkmakta ürkmekteyim. Kuru bir yaprak gibiyim … mevsimsiz solmuş Rüzgara bırakılmışım ...sürünüyorum ayaklar altında Okyanus da deli dalga … bende sandal gibiyim İşte böylesine bağlıyım ....pamuk ipliğiyle hayata. Bugün; Küçücük hücresine kapatılmış … ölüm mahkumuyum Her nefeste celladın kılıcını … hissediyorum boynumda. Şafak ölümüm demekte olsa. Ben sana bir gün bırakıyorum Bu gün benim günümdü oysa… (Şiirsel Taşım'dan) Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çağlar Yazarım
Delidir bende Işığa koşması karanlığın. Simsiyahlık abandıkça gözlerime Yüreğimde ışıldar aydınlık İnadına hayallere serseri İnadına sevmelere kurban Sil beni Çağ! Renklerim ağladıkça İnadına çağlar, yazarım. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|