![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57911
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ay Dolanır *******de
Şiir Perisi'ne (Akrostiş) Ay dolanır *******de, şavkı düşer Yüzüne, tasviri Senin gül cemalin Süzülüp giderken çam dallarından Usul usul biter mavi ırmak, mehtap Nerelerde, hangi gönüllerde dillenir Anlaşılmaz bir şey değil dostluğun Sesi. Yürekten bir sesleniş, hissediş Ağzından çıkan her ses, her nefes Riyasız, dostun yüreğini kuşatır. Kırmızı güller senin için açar Asma dal, budak olur üzüme Rüzgarlar reyhanını bizlere saçar Derin bakışlı, kara üzüm gözlerin Elverir de görebilirsem, tanırsam bir gün Şakıyan dillerin, meftun eden sesin İşte o gün bahtiyar, işte o gün mutlu, Mesut olacak; farklı hissedeceğim Elden kendimi, övünçle gururlanacağım. Sesinle can veriyorsun gönül sesimize Edebi metinler can buluyor sesinle Var olasın engin yüreğin, bilginle Güzellikleri yaratan zengin gönlün İçimizi titretir anlam kazanır şiirler Yazan onurlanır; dinleyen hislenir Leyla’sı olmuşsun şairin, şiirlerin Erdemini yaşadım dostluğun seninle En derin saygı, sevgi ve muhabbetlerimle . . . (27.04.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ay Mahcup
Saklanıyor *******de. Belli İşlediği bir kabahati var Güneş aşık olmuş ay yüzüne Ay mahcup güne Benim yüzümde güneşin aydınlığı *******de ayın şavkı, yanımda sen Ayın, güneşin olmadığı yer mi var Kimin benim gibi iki Ay’ı, iki Güneş’i var Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılık Hüznü
Ayrılığın hüznü çökünce; çekilmez olur Çoğu zaman aradığımız sessizlik Hüzün yüklenirken gönlümüze Yağmur bulutları doldurur gözümüz Ardından, anımsatacak ne varsa Tozlanmasını istemediğimiz anılar İnadına gürültülü yaşamak hayatı Toplamak hatıraları hep bize düşer Sessizliği konserveleyip kavanozlara, Kulağımızda çınlayan seslerin yanına dizmeli Hüznü düşürmeli gözden, saçmalı inci tanelerini Gel hadi topla, topla demeli; ne mümkünse Anılar ıslanır, yüzdürülür göz yaşlarında Bir saat tik-takı yoldaş olur yalnızlığa Kapı önünden geçen bir ayak sesi dinlenir Kulak kesilip kapıya, beklenir bir zil sesi Bağırtmalı radyoyu, açmalı son sesine kadar Gürültüyle barışık yaşamak; büyütmek özlemleri Yürek çarpmalı,heyecan artmalı uzadıkça ayrılıklar Yaşamak; huzurlu, sessiz ve sakin, çıldıracak kadar Bir beklentiyle yaşamak da güzel Bir yerlerde, uzaklarda olsa da Aklından çıkarmayan, bir özleyeni Bir düşüneni, var olmak da güzel (İzmir 15.08.2006) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aysan Sevdaya
Nasıl, söyle nasıl dayanabilirim ki daha fazla Sende kemikleşen bu kibirli aymazlığa Ne zaman farkına varacaksın, körkütük ıslanmışlığımın Nasıl dalıp gidebiliyorsun boş gözlerle böylesine bana Lodos hırçınlığında çarpsam kendimi sarp kıyılarına Toz toz olsam dağılsam; vursam yüzüne yüzüne Yıkasam yüzünü, aysan sevdaya, beni sevsen Tuzunu hissetsen emeğimle nakışladığım sevgimin Bıraksam tuzlu izimi dalga dalga dudağında, yüzünde Sokulanım, bir sevenim olmayacak bu gidişle Çarşaf gibi serildiğimde durgunluğumu, maviliğimi Severler; uzaktan. Soluğuma, hırçınlığıma sokulmazlar Yüreklenenim, yakınlaşanımsın. Bir sana geçer nazım Seni okşamayıp da, kimi ıslatacağım bir tanem Sevdin hırçınlığımı, bir sen anladın sensizliğimi Bir sen yuğdun yüzünü kabaran sevdalarımda Bu yüzdendir bütün sitemlerimi geri almam bir tanem Bu yüzden dalgalanmam, kalbimin çarpışı bu yüzden (07.01.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayram
Gönül yangını bu… Kanmıyor bir tas ayrana Şu arifeleri gördük de Eremedik yar ile bayrama Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Gümüşe Razıyım
“Söz gümüş ise, sükut altındır.” Demişler… Günümde, gecemde, Altını kıskandıran adın Hecelerimde sen varsın Lal olsun seni anmayan dilim Susturamazlar avazım Adını gümüş koydum İstemem altınlarını dünyanın Ben gümüşe razıyım. (09.09.2006 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Senin İçin Ölürüm de…
Ömür geldi geçti bir sevecek yar bulamadım Gönlümce buldum dediğimde; çağı geçmişti sevdanın Adın alev imiş, ismini anmaya gelmezmişsin Yakarmış dilleri, gönülleri; sevmeyi bilmezmişsin Zalim de olsa sevgili, gönül sevmez mi sanırsın Gözlerimden boncuk boncuk dökülen yaşlarımla Islanır mıydım kendi göz yaşlarımda bu kadar Gönül hasrete katlanır belki, uzaklıklar unutturmaz Sevda renkli gözlerin, güldürmez oldu gözlerim Göz görmeyince ağlamayı da bilmez mi sanırsın Bu denli dokunmazdı nağmeler olmasaydı ayrılık Kalbimde çağ şaşırır, kahrından çöker nice dağlar Umutlarım, sararan kuru yapraklar gibi ufalanır İçinden çıkamadığım sorunlarda yiterim avazsız Hasret çekilir değil, yürek ağlamaz mı sanırsın Saman alevi sönen aşklardan değil benimki Mıh gibi çakılı kalan aşkın, sevgin gönlümdeki Çekerim senden gelen tüm derdi cefayı Ölürüm uğruna, ölürüm de vazgeçmem aşkım Bu sevda bitmez, geçici bir heves mi sanırsın Vazgeçmek candan, ölmek yoluna bir şey mi Ben senin için ölürüm de… Ölmek istemem Korkum, kaçınmam kıskançlığımdandır Ölürsem kim sarar, kim sever seni bilmem Dil susunca yürek ağlamaz mı sanırsın (04.01.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim *******im Hep Karanlıktı
Benim *******im hep karanlıktı Hiç mavi olmadı Gün aştı mı tepelerin ardından Hep karanlıklar içinde kalırdım. Tuval siyah gece, elimde fırça, palet Çok uğraşlar verdim Geceyi maviye boyayamadım En aydınlık *******im Üzüm sergilerinde yattığım *******di Gökte yıldızlar yanıp sönerdi Yakamozlar misali gözlerin Asmalardan kestiğim üzümleri Deniz gözlerine sererdim Kokuları yakamozlara sinsin diye Martılar nereden öğrenmişti toplamayı Zeytin gözlü deniz kızlarını, seçmeyi Zeytin görmemiş deniz kızları Gözlerinin biçimini nereden almıştı. Nereden bilebilirdi orman serinliğini Hem de yüreklerinde hissetmeyi deniz kızları Gözlerinin maviliğiyle ne muktedirsin Geceye rengini veren deniz Ve ne engin yüreklisin Niye sana serdim sanıyorsun Bunca sevgiyi; nasıl kucakladın Yeniden doğmuş gibi hissetmek Nasıl bir duygu biliyor musun Kim derdi ki kalbimi ısıtacak, sarıverecek, Güneşi bile yakıverecek gönül sıcaklığınla Şiir yazdıracak; deniz ve gecenin karası Yürekten istemek yetiyor aslında aşkı Geliyor arkası, mutluluk... Mavilik Zoru başarmak ta, işin cabası. (23.09.2006 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilinmez
Kenan Aydın'a ithaf Bilinmez Güller haz mı duyar Bülbülün inlemesinden Yoksa... Bülbüller mi hoşnut Gülün dinlemesinden Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir 'TIK' la
Çağlar'a Son zamanlarda Yaşar olduk sanal alemde Bütün güç, Kelamda, kalemde Parmaklarımızda Soğuk dokunuşları tuşların Sıcak bir gülüş, Tatlı bir bakışın özlemi var içimde Kaybediyoruz değerlerimizi yavaş yavaş Yaşanmaz oldu gerçek aşklar… Şimdi moda İnternet de Ne kolay terk edişler Farklı değil gerçekten Tut ucundan sürükle… Bırak çöp sepetine Ne medeniyet Ne nimet Tüm değerlerimizi yıktı Bir “TIK” la Ne kolay Aç beyaz bir sayfa Bir “TIK”la Kurtul eskisinden Kapat' la Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|