![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acilen Denetim!
Caddelerde, yollarda, sokaklarda, trafik ışıklarında, köşe başlarında, kaldırımlarda, mahalle bakkallarında, marketlerde acilen denetim acilen yaptırım lazım! Temiz kalmış vatandaşın ümitleri bitmeden doğruluğun soyu tükenmeden çocuklar bahçede oynamayı kesmeden acilen denetim acilen yaptırım lazım! Okul önlerinde alışveriş merkezlerinde çaybahçelerinde, karanlık köşelerde sinemalarda, konser alanlarında acilen denetim acilen yaptırım lazım! Sokaklarda yürüyenler arkalarını kollamaktan bıkmadan, temiz kalmış vatandaş da diğerleri gibi bıçağa, silaha sarılmadan şehirler maganda denetimine tam girmeden zaten pek mümkün olmayan hikaye Avrupa Birliği hayalleri tamamen anı olmadan acilen denetim acilen yaptırım lazım! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Açmam!
Ne israr ediyorsun lan? ! Bir o numaradan, bir bu numaradan arıyorsun çakmadığımı mı zannediyorsun? ! hem ben kafam bozuksa Kral’ından telefon gelse açmam! sana mı açacağım? ! ne israr ediyorsun lan? ! yol geçen hanı mı benim telefon? ! sebil mi benim gönlüm? ! kara giyen adamlar kaçırıp çekmiş olsalar da köşeye seni açmam! bir kere uyuz oldum sana bireysel haklarım devrede artık açmam! ha! şans eseri boşluğuma geldi diyelim açtım. bu da senin şansızlığın olur, çünkü mod değişti mi bende, kim olsa tanımam! üzerim, süründürürüm laflarımı taşıyamazsın varlığını, koordinatlarını bütün aldığın -naylon eğitimleri- şaşırırsın! işte hem senin, hem kendi sinirimi bozmamak için afiyette yaşamaya devam etmemiz için o numaradan da arasan bu numaradan da arasan açmam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adam Gibi
“Adam gibisi” gelsin benim masama “adam gibisi”! .. gerek yok sahte kibarlığa ağız kenarlarını zorla gülümsemeye zorlamaya... Biraz cesaret olsun biraz gönülde coşku... olmaz öyle herzaman ölçülü yerinde, yolunda davranmak... “Adam gibisi” gelsin benim masama ya otursun adam gibi içsin, sıçsın havası neyse onu bulsun veya içmesin, ama adam gibi otursun! Madem yüreğini koymaya niyet etti masama kendini bilsin, beni bilsin biraz yürekten okusun. Bir şey ısmarlıyorsam sahte kibarlıktan red etmesin otursun yesin! Masadan kalkarken, yarınından korkmasın! Yüreğine beni yarın da alsın; bugün’de bırakmasın. O masaya telefonunu, epostasını koymaktan ödlek karılar gibi korkup da kırıta kırıta sahte kibarlıkla ayrılmasın! “Adam gibisi” gelsin benim masama “adam gibisi”! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adam mı, Araba mı? !
'Böylesi' hayatta çoktur. Her dakika da çıkmaz karşısına insanın ama çoktur işte! .. Bu sabah oldu yine... Karşımdan geliyordu 'araba' sandım önce, ama bir de baktım ki sonra sadece 'fazla hesaplı ve iyi giyinmiş' bir insanmış! ? bakışı da bu asilliğe göre ifadelenmişti. yolumda dümdüz devam etseydim hatlarımız çakışacaktı kesin çünkü biliyordum; o aslında bir 'araba'ydı; o kadar hesaplı ve iyi giyinmişti ki! bana çarpmaması için sanırım çok zor ve arasıra, zorunlu hallerde başvurduğu bir direksiyonu var; zahmet edip onu döndürmesi lazım! eh bunu yapması için de tabii ki para alması lazım; yoksa niye zahmet etsin? ! sağ eli 'itinayla' cepte dokunmakla, dokunmamak arasında bir ayarda... belki diyorum; dikiz aynası da vardır bu arabanın bir tarafında? ! ahah! o da ne? ! sanki metalden yapılmış o takım elbise -hani şu benim 'sistemin önlükleri' dediklerimden- yok yok zor bunun geçerken bana çarpmaması benim bir şeyler yapmam lazım yoksa çarpacak; kendi façası da bozulacak bir de sigortası da kuvvetlidir bunun; hasarını ben öderim büyük ihtimal! neyse ben hemen rotamı az bir şey değiştireyim de, geçsin ağır vasıta bu çünkü genelde dümdüz giderler bunlar. 'Böylesi' hayatta çoktur. ve bu sabah büyük bir masraftan kurtuldum! ahah! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adam olursam
Bir gün adam olursam bundan hiç hayır beklemeyin! Ya Dünya’da adam kalmamıştır ya Kıyamet Dünya’ya inmiştir ya da iş hayatı tepetaklak gelmiştir. Sanatçıdan adam olur mu? ! Harcanacak kaynak kalmadığında doğanın içine hepten edildiğinde sektörler birbirleriyle tokuşup ortaya karışık menemen olduklarında belki bana ‘Adam’ derler o zamansa bütün suçu bana yüklemek içindir bu! Ama hiç adam değildim olmadım! Suçu kendinizde bulun bu yüzden... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adamlar Aşmışlar ha? !
Adamlar aşmışlar aabi! .. Bu ne sıradan bilimi-teknolojiyi mahalle ağzına indirgeyen verilmiş bütün kültürel emekleri argoya boğan fikirde yükselme kavramını alakasızca betimleyen ve bizde çok kullanılan bir cümledir batının her yeni buluşu karşısında! ? Sanki o olayları yapanlar, becerenler senin gibi insan değiller mi? ! 'Adamlar' diyeceğine arkadaşların uyguladıkları felsefeyi ve bilgiyi merak etsene! Öyle deniz seviyesinden bakarsan olaylara adamlara, beylere, ağalara zaten sana ancak hayrete düşmek şaşmak, ağzı bir karış açık aval aval bakmak düşer! .. Kanatlan biraz kardeşim kımılda, silkelen, spor yap, sabahları duş al filan! o adamlar da insan, bunu da günde 10 kere çalış! çalış ve sen de aş o zaman! |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ADSL Kadınları
Aaah ah ne de yazık, internette bunca kadın resmi varken ve elinin altında da mis gibi ADSL varken milyonlarca güzeller güzeli kadın resmini kendi elleriyle kenara itip, bakmayanlara! giyimlisinden, giyimsizine edeplisinden alabildiğine edepsizine hatta arlanmazına en ayıp şeyleri yapanına hiçbir zaman göremeyeceğiniz kadar güzeline, ne yazık görmeyi red eden erkek gözüne! .. ille senin mi olması lazım güzelin güzel olması için? hazır gelmişken monitörüne el pençe divan, atıver bir göz ey er kişi pişman olmazsın, yeter ki ayarlarını tümden kaçırma son söz sende kalsın. ve sana bir dost tavsiyesi pek de izini belli etme hatuna; yine de dikkatli olmak lazım. Pikseller aşkına ağzın sulanacak diye 5 dakika için evdeki canlısından da olma! |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Affet Allah’ım ama…
Biliyorum bütün bu teknoloji sevgimiz, internetin sanal, birleştirici kudretine olan düşkünlüğümüz, kitap okumalarımız, televizyon seyretmelerimiz, günboyu işler peşinde koşmalarımız, kısacası bütün bu insani takıntılarımızla bir anlamda kendimizi mutlu hissetmelerimiz ölüm kapısından geçince son bulacak. Nihai hedefe, mutluluğa ermenin o en yüksek heyecanı ile tanışıp da, gerideki takıntılar danmutluluklardan vazgeçemeyecek tek bir kul var mı ki? ! ama ben o noktadaen yüksek teklikte bile olsam, Yaratıcı’dan özel bir şey rica edeceğim: Herşeyin olabilirliği elimin altında olsa bile ne olur bana şu eski, köhne bilgisayar klavyemi ve monitörümü yine manzaralı, tek göz bir odada sağla Allah’ım! affet ama şu tuşların tıkırtılarının damlaya damlaya oluşturduğu yazı ve şiir şölenibenim için gerçekten vazgeçilmez… |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Affetmek
Affetmenin ne derece yüksek ve taşınması zor bir mertebe olduğunu, bugün fevrilikle inanılmaz bir şekilde kırdığım sonra defalarca özür epostaları attığım bir kardeşimin beni kısa süredir tanıyor olmasına rağmen, gelip, hiçbir şey olmamış gibi yeni taşınacağımız işyeri için elimi sıkıp, yanaklarımdan öperek hayırlı olsun dileklerini sunmasından sonra bilfiil öğrendim. belli ki, karşısında hırsımla ezildiğim oranda yüksek ve temiz bir mertebe... artık onun bana hiçbir ilimi-irfanı ispatlamasına gerek yok! o çıktı ve oturdu kendi mertebesine. ne mutlu bana ki, o elleri sıktım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağabeyliğin-Ablalığın Biletini Keserim
Biraz yüzeysel çizgiyi aşan şah damarları ve kalpleri devreye sokan gerçek yakınlık içeren iletişimlerde aklım hemen şu ağabeyliğin-ablalığın biletini kesme işine takılır. çünkü bizim işimiz sonsuzlukladır herzaman oraya doğrudur. andımız onun üzerinedir ve bu yola taş oldumu bir kere ağabeylikler, ablalıklar; ayaklar kalın zincirlerle dünyaya çakılı kalır. yıllarla ölçülen sevgi-bilgi birikimi, eskimişliğe duyulan göstermelik saygı sadece karşısındakini aldatır diğerinin ve dualite bütün gücüyle işler, farkındalık damarlarını bir-bir tıkar benliğin! nerede kaldı sonsuzluk? nerede kaldı zamanı-mekanı aşan bilgelik o zaman? ! bu yüzden her zaman yeni bir iletişime girdiğimde biraz yüzeysel çizgiyi aşan şah damarları ve kalpleri devreye sokan gerçeğin kokusu geliyorsa burnuma; en baştan ağabeyliği-ablalığı atarım çöpe... zamanı-mekanı aşan dostluğumla soyunurum onun karşısında ve ondan da aynısını beklerim. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|