![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bilir Misin Sen
Bilir misin sen; İnsanı yaşatan ne ekmektir, ne de su. İnsanı yaşatan; Kalplerdeki duygular, Sevgilerdeki saygılar, Hayallerdeki gerçeklerdir... Bilir misin sen; Önce kalplerin, sonra da duyguların köreldiğini, Önce sevgilerin, sonra da saygıların azaldığını, Önce hayallerin, sonra da gerçeklerin öldüğünü... Ve... Önce ekmeklerin, sonra da her şeyin bozulduğunu... Bil ki sen; Daima kalbimdesin... Ruhumdasın … Sevdamdasın.. Aldığım her bir nefeste.... Ve sen... İçtiğim bir bardak sudasın.... Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bilmeni İsterdim
Aslında söylenecek fazla bir şey yok, Kendin pişir, kendin ye misali… Kendim söyleyip, kendim dinliyorum nasıl olsa. Oysa ben yine de söylemek isterdim sana… Sevginin ne yüce bir duygu olduğunu… Uzun uzadıya anlatmak isterdim… Şunu da bilmeni isterdim; Seni nasıl yaşatmışsam dizelerde, Sevgini de öyle yaşattım, şu yıkılası gönlümde… Sevmek ; hayatın anlamıdır, insanın şah damarıdır. Asıl tehlike ise sevgiden mahrum bırakılmaktır. İşte bunu bilmeni isterdim. Sen öğrenmek istemesen de… Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Sen Hariç
Ben sana gülüm dedim, Yollarına güller serdim... Kalbimi yalnız sana verdim Bir sen hariç, giremez kimse. Seni anlatmaya yetmez kağıt kalem Benim hayatta bitmez hiç çilem söyle…sensiz ben nasıl gülem Bir sen hariç, kimseyi böyle sevmedim Ne güzeller geldi geçti bunca yılda Dertler yumak olmuş kara bağrımda Bin bir çeşit güzel gördüm amma, Bir sen hariç hepsine yol verdim. Adım Murat’ tır soyadım Soydan Geliyorum çok uzak yoldan Gerçek olan sensin gerisi yalan Bir sen hariç her şeye boş verdim. Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir De Yine Ben
Bir sen varsın şu yürekte, Bir sen saklısın. Saklısın… İçtiğim bir bardak suda. Sana doğuştan sevdalı Sana delicesine aşık Bir ben var. Bir de yine ben. Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Gidişin Ardından
Sen bu gidişe ne sevinebildin, Ne üzülebildin, Ben bu gidişine ne gülebildim, Ne ağlayabildim. Sen yoksun artık… Sesin yok, nefesin yok buralarda. Hayalin kalacak geriye… O güzel gözlerin. Ve ben,,,, Bir kurşun misali, Beni yakan gözlerinde yine eriyeceğim. Yediğim bir lokma ekmek, İçtiğim bir bardak su boğazıma düğümlenecek yine. Bir tas çorba buz kesecek sofrada. Çatal kaşık olduğu gibi kalacak. Ekmek yine bayatlayacak. Doymadan kalkacağım. Bir cigara tüttüreceğim, açlığımı bastırsın diye, Yanında bir demlik çay. Çaykarası gözlerin gelecek aklıma ansızın. Cigaram bitecek yine, Yenisini yakacağım. Yine uyuyamayacağım yatağımda, Yastığa başımı her koyduğumda, Seni saracağım ruhuma. Teselliyi hayalinde arayacağım. Yıllar geçse bile… Seni hiç unutmayacağım. Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Kaymakam Geçti Mihalıççık’tan.
Mihalıççık Kaymakamı Sayın Önder ÇAN'a ithafen yazılmıştır. Gözleri ışıl ışıl, Bakışları buzları eritecek kadar sıcak, Konuşması içten, yapmacıksız. Dürüst, kibar, samimi, İlkeli, idealist, Bir Kaymakam geçti Mihalıççık’tan. Güçsüze, düşmüşe kol kanat geren Zengin fakir ayırımı yapmayan, Herkesle konuşan, herkesle dertleşen Çağdaş, modern, ilerici Bir Önder geçti Mihalıççık’tan. Yüzünden okunuyor içinin güzelliği, Bakışları anlatıyor her bir şeyi Gönül okşayan, içi dışı bir Açıksözlü, güvenilir Bir yiğit geçti Mihalıççık’tan. Kar, kış, yağmur çamur demeden Köy yollarına düşen Muhtarlarla söyleşip Halkla kenetleşen Hizmet aşkıyla yanıp, Hizmet aşkıyla tutuşan Genç, çalışkan, dinamik Adam gibi bir adam geçti Mihalıççık’tan. Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birazdan Yağmur Başlayacak
Dışarıda ayaz var, dışarısı soğuk… Gökyüzü hüzünlü, bulutlar ağlamaklı, Hava da iyice karardı. Galiba birazdan yağmur başlayacak… Bir rüzgar esti dışarıda. Ortalığı toz toprak sardı. Gök gürledi, fırtına çıktı. Şimşek, sanki yüreğimde çaktı. Önce ben titredim, sonra gökyüzü … Gözlerim doldu, kalbim mahzunlaştı, Önce ben ağladım … Yağmur sonra başladı. Bir ben, bir bulut Dakikalarca ağlaştık… O an ikimiz de sırdaştık. İçimdeki yangını ne yağmur söndürebildi.. Ne de gözyaşı… Yağmur dindi… Gözyaşım dinmek bilmedi. Neden sonra… Yer sustu, gök sustu. Ben susmak bilmedim Bıkmadan,usanmadan… Adını haykırdım yağan yağmura. Rüzgar, belki bulup getirir diye seni, Dualar ettim Allah’ıma. Gökyüzüne resmini çizdim hayalimle. Bulutlardan gelinlik giydirdim üzerine. Başına, yıldızlardan taç yaptım. Üzerine, BİRİCİK AŞKIM diye yazdım. Yağmur… Gökyüzü.. Bulutlar.. Ve bir de… Allah şahittir aşkıma. Seni ne rüzgar getirebildi bana Ne de fırtına… Ben yokluğuna ağladım. Yağmur… Asıl şimdi başladı… Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizim pembe panjurlu bir evimiz olmadı
Bir lokma ekmeği ikiye böldük seninle, Beraber paylaştık bir tas çorbayı, Tuzu katık yaparak sayısız kereler Yarı aç, yarı tok, Birlikte kalktık sofradan. Zeytini bulduk da, Peyniri koyamadık ortaya. Kan kustuk da, Kızılcık şerbeti içtik dedik dosta, düşmana. Acıları beraber yaşadık seninle. Çivisini beraber çaktık da, Bir çivi bile tutturamadık, Çivisi çıkmış temelsiz dünyaya. Yalnızlığı beraber paylaştık seninle, Hayalleri beraber kurduk. Evimizin temelini beraber attık sayısız kereler. Paramız yetmedi, tuğlaya kiremide de, Yarım bıraktık, hayallerimizi. Hayallerimizde yaşattığımız, Evimizi de. Bizim hiçbir zaman, Pembe panjurlu bir evimiz, Bahçesinde rengarenk çiçeklerimiz olmadı. Rüyalarımızı hep ikiye böldük, Ekmeğimizi ikiye böler gibi. Mutluluğa özlem duyduk her ikimiz de. Bizim hayallerimiz bir gün olsun, Nefes dahi almadı. Uykularımızda bile karabasanlar bastı bizi. Bizim doğru dürüst, Pembe rüyalarımız bile olmadı. Pembe panjurlu bir evimiz de. Şimdi çocuklar büyüdü, İkimiz de, Güdük kaldık Şu koca alemde. Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Can Parem
Canımın paresi, Yüreğimin yaresi... Gönlümün neşesi. Yüzümün güneşi. Başımın tacı, Gönlümün Sultanı. Aşkımın fermanı, Canımın cananı. Can Parem, Canım Parem.. Nar tanem, Nur tanem, Bir tanem, Gül tanem, Sensiz ben nere gidem. Ver elini bana, Seni alıp uzaklara gidem. Gelmezsen; Söyle ben nedem. Can parem, Canım parem... Yanımda sen yoksan Bırak beni… Ben ölem. Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çalıkuşu
Çalıkuşu misali hep daldan dala atladın Bir o yana, bir bu yana ne de çok zıpladın. Sen de cambaz gibi, ip üstünde oynadın. Virane gönülleri birbiri üstüne katladın, El alem seni bulunmaz Hint kumaşı sandı Uğruna dökülen gözyaşı değil, sanki kandı. Bir bakışına, bir gülüşüne ne yürekler yandı. Bu canlar, senin yokluğuna nasıl dayandı. Başlamayı değil, hep bitirmeyi yeğledin. Ona buna hep boş hayaller verdin. Herkesle güldün, herkesle eğlendin Çelik yürekleri, bilmem ki nasıl erittin. Şimdi bana da taktın hasret prangasını Üzerinden nasıl da attın gönül parçasını Sormadın sen, bilmezsin sevda sancısını Sonunda bana da vurdurdun delilik yaftasını Sultan Murat’ın bile tahtını salladın Çaresiz bıraktın gönüllere zulüm bağladın Pişmiş aşa, soğuk suyu hep sen kattın Be insafsız, aşkını üç kuruşa nasıl da sattın. Sen bu oyunda hep masumları seçtin Son dalganı, bir enayiyle işte böyle geçtin Şen şakrak bülbülü bile, yuvasında inlettin Çok şükür, kabus bitti, artık sen de evlendin. Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|