![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Allahım kullara verme bu derdi
Kadirsin allahım kadir Kullara verme bu derdi Ben çekerim ben bilirim Ellere verme bu derdi Çeken bilir derdi çeken Ne bilir geriden bakan Cuş edipte bendi yıkan Sellere verme bu derdi Deli gönül menekşeden Dertler gelir dört köşeden Yeller eser her meşeden Yellere verme bu derdi Deli boran yanar yakılır Kül olup yere dökülür Urumdan şama çekilir Bellere verme bu derdi Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Alma çingeneyi sadık yar olmaz
Gel kardeşim sözüm yabana atma Uzak dur cahilde namus ar olmaz Odunun üstüne samanı çatma Saman içten yanar dişta har olmaz Gönlünü temizle bedende canda Hakkı bulamazsın kirli mekanda Onulmadık dert bırakır arkanda Çingene kızından sadık yar olmaz Ağacın gölgesi kendine düşmez Saman ataşında pirzola pişmez Dünyalar değişse yobaz değişmez Cahil yaptığına tövbekar olmaz Zaman tünelinde aşınır beden Sana ibret olsun babanla deden Vicdanın temizse yap muhaseben Boşuna yorulma yoktan var olmaz Sakın ha cahile sırrını verme Gidip meçlisine çulunu serme Alçak gönüllü ol çok gidip gelme Çok gidilen yerde itibar olmaz Borani aç ölsen yıkma fırını Servet unutturur namus arını Var sevgiye yatır olan varını Daha bundan özge tatlı kar olmaz Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ana borcu
Senin sevginle büyüdüm Emeklerinle beslendim anam Ne yapsam sana bilemem Ödeyebilsem borcumu Benim dünyalar taylısı anam Sımsıcak güneşimsin Yedi veren gülümsün Deryalar denizimsin Kıyametler kop sada Sen benim içimdesin Benim dünyalar tatlısı anam Hasretin çok zor anam Böyle yazmış yaratan Sensiz nice yıl geçti Gelen yok ki oradan Ak sütünden içtim anam Doya do ya kana kana Çok hakların geçti bana Nasıl öderim sana Benim dünyalar tatlısı anam Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anadolu gelini
Sen geldin doğaya bereket geldi Türküler gür çıktı verdi dilini Her yer cıvıl cıvıl hareket geldi Başak başak Anadolu gelini Uzattı toprağa nurdan elini Başaklar eğildi öptü elini Güller yedi verdi yedi kez açtı Sevgi ile geldi çirkinler kaçtı Ne bereket Tanrım hamurdan taştı Çiçek çiçek Anadolu gelini Uzattı toprağa nurdan elini Başaklar eğildi öptü elini Başak demetinde kıraliçeydi O göklerden inmiş bir tanrıçaydı Güzelle sevgiyle hep içiçeydi Koçak koçak Anadolu gelini Uzattı toprağa nurdan elini Başaklar eğildi öptü elini Çimenler yıkadı ayaklarını Sincaplar yaladı parmaklarını Kelebekler öptü yanaklarını Elvan elvan Anadolu gelini Uzattı toprağa nurdan elini Başaklar eğildi öptü elini Sormadı, Borani nerelisini Bozkırın içinde duydum sesini Emeği ile terden yapmış süsünü Umut umut Anadolu gelini Uzattı toprağa nurdan elini Başaklar eğildi öptü elini Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anadolu kızıydın varoşların sokaklarında
Sen Anadolu kızıydın Varoşların sokaklarında Gözlerin yaban eriği Ellerin madımak kokardı Bir tezek vurmasını bilirdin duvarlara Bir de türkü söylemesini sevdalara Böğürtlen yerdin derelerden Ellerin çingene pembesi Dillerin gül kurusu olurdu Gözlerini çaldılar Erikler küstü Anadolu ya Dillerini çaldılar Türküler küstü Anadolu ya Sen yosundan vururdun kınanı Sen çıtlıktan yapardın sakızını Çiklet verdiler ağzına Boya sürdüler dudağına Parfüm bu kokla dediler Seni bir daha geri vermediler Tüm Anadolu’yu küstürdüler Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Angutmu mangurtmu söz imf nin
Doğunu aşıkları şöyle bir öykü anlatırlar çinliler esir aldıkları türklerin kafa derisini yüzer kafasına ters yapıştırırlarmış güneşte bekletir lermiş deri kurudukca kafayı sıkar yapışırmiş derinin kıları içeri büyür beyini etkiler o kişi hiç düşünemez kim olduğunu unutur soyunu kimliğini unuturmuş sahibine ölene kadar hizmet edermiş böyle insanlara mangurt dellermiş bizim anadoluda oğlanın hiç aklı kalmamış aynen angut gibi bakıyor derler angut kartalla şahin arası bir kuş avını kendi yakalayamaz leş yer gelene geçene manasız manasız bakar günün uzunluğu kısalığı onun için fark etmez tabiri caizse bizim ülkede kendi bankasını soyanlara memleketi soyup soğana çevirip amarikaya kaçanlara bizimkiler angut gibi bakıyor denmezde ne denir bu ülkeyi imf nin dünya bankasının avrupanın direktifiyle yönetenlere mangurt denmezde ne denir elimde gazete imf e yetkili leri bes ettirmiş yeni zamlar kapıdaymış allah sonumuzu hayır etsin güzel günlerde sevgiyi saygıyı hoş görü barışı birlikte paylaşalım bozkırdan selamlar Anadolu’m ocağını yakıyor Çorba bizim çorba tuz imf’nin Baştakiler angut gibi bakıyor Kafa bizim kafa göz imf’nin Anadolu’m har var zülfün telinde Demet demet bağlı zulüm belinde Davul bizde çomak onun elinde Ağız bizim ağız söz imf’nin İmf’ ye gitmeden Avrupa çıkar Soyar Anadolu’m canını yakar Kulağımız dinler gözümüz bakar Mızrap bizim mızrap saz imf’nin Akşam yatar sabah kalkar inleriz Her gün siyasetten nutuk dinleriz Hep sofra başında zehiri yeriz Bize talih kader poz imf’nin Borani’yem nere gider yolumuz Orta yerden bükülmüş kolumuz Korkarım açıkta kalır ölümüz Tabut bizim tabut bez imf’nin Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anyoloji komda dostum var benim
Gönül pınarından sevgi akıtan Antoloji komda dostum var benim Hoş görüyü tezgahında dokutan Antoloji komda dostum var benim İnsan sevgisiyle şiirler yazan Uygarca yaşayıp cahile kızan Otur meçlisine var sende kazan Antoloji komda dostum var benim Gönül kabesinde abdest aldıran Cemalin nurunda namaz kıldıran Yeri göğü sevgi ile dolduran Antoloji komda dostum var benim Sabahleyin erken tüter bacası Seviyor sitenin genci kocası Seven insanlara ahlak hocası Antoloji komda dostum var benim Aşık boraniyim tertemiz anı Sevgiyle dolaşır damarda kanı İstesin vermezsem namerdim canı Antoloji komda dostum var benim Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arabın çölünde dolanır durur
Ali gibi kan kalesin yıkmayan, Nefsinin gölünde dolanır durur. Cehaletin meclisinden çıkmayan, Kötülük dilinde dolanır durur. Cahilin dostluğu vefalı olmaz. Gittiği mecliste itibar bulmaz. Bin nasihat etsen birini almaz. Nefsinin yolunda dolanır durur. Gerçeklerin meclisine varmayan, İkrar verip ikrarında durmayan, Hakikat bağında gülü görmeyen, Çalının dalında dolanır durur. Cahiller özünü koymaz meydana, Nasıl dostum dersin böyle adama? Geçirir boynunu ipten urgana, Urganı elinde dolanır durur. Borani’yem yalan demez ozanlar. Huzur bulmaz el huzurun bozanlar. Örümcek kafalı yoldan azanlar, Arabın çölünde dolanır durur. Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arada selamın gelsin
güzellik sevdiğiyin başı için olsun Arada selamın gelsin ne olur Ellik ne ki ayrılıklar olmasın Gönül maksudunu bulsun ne olur Gelin bir edelim meshe bi dini Bugün sevgi günü unutun dünü Atın gönüllerden öfkeyi kini Gönüllerde sevgi kalsın ne olur Karga konup gül dalına öter mi Bülbüller olmasa güller biter mi Senede ikicik bayram yeter mi Bütün günler bayram olsun ne olur Aşık boraniye bahçesin bağsın Ölüm neye yarar inşallah sağsın Sevgi yağmurları durmadan yağsın Bahçem çisem çisem dolsun ne olur Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arifin gözünden kaçmaz sultanım
İnsan isen hisse çıkar sözümden Haklılar hakkından geçmez sultanım İçmeye alışan suyun gözünden Gidip ayağından içmez sultanım Arı bile ballı çiçeğe konar İte gem vurursan kendin at sanar Yılan bile dil çıkarır su umar Arifin gözünden kaçmaz sultanım Çalı çöpü bile olamaz köksüz Varlığın bütünü güzeldir eksiz Kovana kim girer balsız peteksiz Arı vızılayıp uçmaz sultanım Kendi kozaları meyveleri çama Çürüyen kumaşa yapılmaz yama Gönlü zengin imiş doğrudur ama Namert sana sofra açmaz sultanım İnsan dostun kapısını çalmalı Gönül denen adil handa kalmalı Yüzün güleç dilin tatlı olmalı Baldıranı kimse biçmez sultanım Borani kalp kırmak neyine yarar Dost kaybeder kendin görürsün zarar Yap bir mu ha sebe doğru ver karar Baş ayağı lider seçmez sultanım Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|