![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk İzlerin Görünsün
Aşk izlerin görünsün bülbüllerin ötende, Bağrında depreşir dert, gözler yaşın dökende, Has bahçedir gönüller, güller açar, diken de, Gönlümde sen açıl gel, bahçemde gül açıl gel. Aşkınla gezdirirsin, yaş döktürür sevende, Dağlar geçit bırakmaz, yağmur yağıp düşende, Derman bulunmuyor yâr, bir başka el sürende, Gönlümde sen açıl gel, bahçemde gül açıl gel. - - v / - v - - / - - v / - v - - Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk Yarsız Kalmaz
Bal, bal demekle ağız tatlanmaz, Yar, yar demekle gönül odlanmaz, Sevda düşünce gönlün içine, Alevi çıkar, kalpte saklanmaz. Yari saracak kollar sızlanmaz, Güzeli gören göz arsızlanmaz, Seven tende kibirin işi ne, Kalbime giren aşk yarsızlanmaz. Dermani’yim, niyetim saklanmaz, Kalbim kanar, kötüye katlanmaz, Akıl ermez şansın gidişine, Delidir gönlüm, aşktan sulanmaz. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşka Boyun Bükerim
Aşka boynum bükerim, hizmeti bulsun andım, Kalbi açtım sana, görsem yanarım ben yandım, Sis olup geçti gönül, ömrüme bak uslandım, El değinsem, saçının telleri okşar kaldım. Damla düşsün dileğim çok sana, yalnız sandım, Kaysa gökten yere değsin, onu çok kıskandım, Yas olup geçti gönül, ben yine coştum vardım, El değinsem, saçının telleri okşar kaldım. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkın Bittiği Yerde
W. Şhakesperare der ki: “Aşk; öyle toy ki, vicdan nedir bilmez. Şunu bilmeyen var mı; sevgiden doğan vicdan” Adem ve Havva’dan beri Seçildi konular, verildi öncelik Ne dünyanın oluşumu Ne ateşin bulunuşu Her dilde karşılığı vardı onun Karşı cinste, yattığı bir koyun İlk sırada yer alır, Çünkü; İnsancıl bir histi bu oyun “Karşılaştın mı? Otuz saniye yeter Ya devam edilir, yada biter” Böyle tanımlanır, Bilimsel ifade de aşk. Belli ki, Aşka ifadeler kondu, Şekiller çeşit sundu. Bunların en güzeli Belki de şiire dökmekti. Kimi zaman, Allah’a olan inançtı. Sevgiliyse kalbe doğan Duyulan hissi yansıttı. Sonra, Asıl hikaye başladı, Aşkın bittiği yerde. Sevgiye dönüştü aşktan sıyrılıp Sevgili çekip gitti, başını alıp “Ayrılık oldu artık” ansızın planlanıp Sevdiklerini zannedenler Yıllarca aşık rollerinde Adına kader dediler En kötü olanı da buydu Arada kaldı ince çizgiler Kör kalındı, görülmedi gözlerinde Zamanı doldurmuş heder Sağır sultan dahi duydu Aşk öyle toy ki Vicdan nedir bilmez Sevgiyi öyle koy ki Vicdanı kalpten silmez Yalnız şunu bil ki Aşkı kirletti günümüz “Seni seviyorum” la verildi yetki Şarkı oldu dile, söylendi hece, hece “Seni seviyorum” da sanki Zirveydi, bayrak dikildi, inildi bence “Seni seviyorum” demem halbuki Sonu hüsran olur, çekilir işkence Ve Kopuş başlamıştır Sevdanın bittiği işte bu zamandır Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkın Görüntüsü
Benim kalbimde durur, Gök yüzünde aylasın, Aşkım yüzüne vurur, Sen aslında aynasın. Hasret çeken bülbüldür, Her çiçeğe kanmasın, Muhabbetin gülüdür, Başka dala konmasın. Sevgi beyaz kuğudur, Göl içinde oynasın, Aşkı dışına vurur, Fıkır, fıkır kaynasın. Dermani aşka nûrdur, Dilim başka anmasın, Sende karşılık bulur, Gönlüm boşa yanmasın. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atasözü-12
Acı Patlıcanı Kırağı Çalmaz Ahmaksa, Hayattan Dersini Almaz Kimse Kazanmadı Gönül Kırmayla İnsan Seven Olur, Gönül Kırılmaz Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atasözü-13
Aça, Dokuz Yorgan Örtmüşler Yine De Uyuyamamış Karnını Doyurmadan, Yatağa Girip Yatması Yanlış Umurunda Olmaz Verilen Görev, Bilmez Değerini Nöbete Verilen Gamsız, Nöbetinde Uyuya Kalmış Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atasözü - 7
Abdalın Karnı Doyunca Gözü Yoldadır Fakir Yalanır, Zenginin Ağzı Baldadır Menfaati Uğruna, Uçar Sinek Gibi Yaşadığı Çöplük, Gözü Konar Baldadır Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atasözü -1
Abdal Ata Binince Bey Oldum Sanır Şalgam Aşa Girince Yağ Oldum Sanır Çulu Dökülür Abdalın, Herkes Tanır Suyu Çeker Şalgamın, Aşık Usanır Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atasözü -10
Acele İşe Şeytan Karışır Hata Seninle, Kusur Yarışır Besmeleyi Çek İşe Başlarken Tökezler Şeytan, Yere Yapışır Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|