![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() --Dilber
Hayalin Gelir, yerleşir içime. Adın dilimde, Tadı damağımda. Huzur akıyor, Göğsünden gönlüme… Yüreğime değer, Gözlerinden yansıyan; Sevdanın şuası. Ellerim bulur ellerini, Kollarım sarar belini. Sakın, varmayasın! Başka birine. Gülüm, sarıpapatyam; Senden geçmeyeceğim. Ahmet Bektaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() --Hayat
Hayat Eğer bir hayvan gibi yaşayacaksan, Hiç kaygı duymamalısın gelecekten. Takılmamalısın geçmiş pişmanlıklara, Umarsız olmalısın acılara. Sevdiğine âşık olmayacak kadar aptal, Kıskanmayacak kadar da saf olacaksın. Eline geçeni mideye indirecek, Sahibini sormadan alacaksın. Ölümü düşünmeden gönlünce eğlenecek, Yaptıklarının hesabını vermeyeceksin. Türkü söylemeden, şiir yazmadan; Papatyaların arasında el ele tutuşmadan. Sadece yaşayacaksın. Sonra! Ölüm seni bulduğunda, Üzüleceksin! İnsan gibi yaşamadığına. Ahmet Bektaş Ahmet Bektaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() --kadın Feminist Olursa
Bir kadının kendi özgüveni ve yeteneğiyle, ayakta kalmak istemesi; feministlik değildir. Erkeklere dahi güçlüklerle mücadeleyi ve özgüveni öğreten, bir kadın neden feminist olsun ki. Erkeği de kadını da yaratan rabbim; onları birbirini tamamlayacak şekilde yaratmış; aynı yaratmamış. Feministlik, katı manasıyla bir nevi itirazdır. Neye itiraz; yaratılışa mı? Yaratana mı? kadın kadınlığa has özelliklerini açığa çıkarmalı; o zaman güzel olur. Erkeklerde bulunması daha güzel olan bazı özelliklerde ısrar etmesi, kadının zararına bir sonuç olur kanısındayım. 'İltifat da hakaret de aynı kaynaktandır: Başkalarına bağlı olanların kaynağından.' İltifat gerçekten, hakkıyla yerinde güzeldir. Övgüyü hak edeni, överim; sevgiyi hak edeni, severim. Feministlerin en büyük sorunlarından birisi; yeterince sevilmemek. Her kadın, sevilmeyi ve güvenmeyi yaradılış gereği ister. Bazı feministler, himaye edilmeyi ve itaati kabullenemediklerinden; fıtraten çok ihtiyaçları olan, sevgi ve iltifattan mahrum kalıyorlar. Bir kadın, adam gibi (doğru, dürüst, mert, sevecen, güçlü, hakim, kararlı, inançlı, şerefli) bir erkeği neden reddetsin? Adam gibi adam, kadın gibi kadın bu zamanda zor bulunuyor gerçekten. Sevgi saygı ve duayla. Dost kazanmak zor, kaybetmek çok kolay. Ahmet Bektaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() --Mavi sevdam
Mavi Sevdam Nedensiz doluyor mutluluk içime, Mavi bir sevdanın şokunu yaşıyorum. Er geç bir gün sen de Anlarsın beni demiştim... Küllenen bir sevdayı Körükleyen bir gölge... Alev alev özlem ateşi, Aydınlattı mavi geceyi... Özlemek de güzel, özlenmek de... Aradan uzun yıllar da geçse Seviyorsan mutlaka söyle, Kavuşsan da son nefeste. Kaybetmedin ki üzülme, İnsan ebedi elbette. Yarım kalan nice sevdayı, Yaşamak mümkün cennette. Ahmet Bektaş 24.11.2005 Ahmet Bektaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() --Neye Yararım
Her kilidi açan anahtar vardır. Gönlüme süzülen güzelim yardır. Özledim sevdiğim hasretin zordur. Saramazsam söyle neye yararım. Ahmet Bektaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() --Olmuyor
Hayaller, gerçekler, Doğrular, yanlışlar Öylesine karışmış Çözülmüyor. Bir bilmecenin labirenti yollar Sona varmıyor. Uzansam tutamam, Ellerim yetişmiyor... Her nesnede hayalin beliriyor. Hayaller gerçeğe dönmüyor. Ne derin boşluk... Dolmuyor. Bağlanmışım sana gülüm. Neyleyim, Sensiz olmuyor. Ahmet Bektaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() --Sal Saçlarını Rüzgarlara
Sal Saçlarını Sevdiğim, Sal saçlarını rüzgarlara. Rüzgar getirsin kokunu, Bizim diyarlara... Sal saçlarını sineme, Tel tel batsın canıma. Sızım sızım sızlatsın; Girsin kanıma. Hasretim kokuna,ıslak saçlarına... Sal ki rüzgarlara; Rüzgar getirsin kokunu, Bizim diyarlara. Ahmet Bektaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() --Seni Seviyorum
Sen, sen olmasanda Seni seviyorum ben. Nerede olursan ol, Hiç doğmamışta olsan; Sadece şiirlerde yaşasan, Hayal olsan. Yinede seni seviyorum, Seveceğim ben. Hayallerimin ürünüsün, Bana aitsin sen. Orada güvendesin, Benim himayemdesin. Kimse ulaşamaz sana, Düşlerimdesin sen. Gizemli aşkım, Özlemim, canımsın sen. Ahmet Bektaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() --Sevgilim
Sırlara yolculuktur beraber olmak seninle. Ulaşılacak son noktasın kalbimin derinliklerinde. Mümkün değilki kapılmamak gizemli çekiciliğine. Sen bu fani, değersiz dünyada İlahi bir hediye. Ahmet Bektaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() --Sosyete Güzelleri
Kimi selvi boylu, kimi dolgun; Rahat, serbest fakat olgun. Cazibelisi de var, bazısı durgun. Birisine kapıldım esmer, narin; İlk gördüğümde yedim vurgun. Mübarek topraklara gittiler, Sosyetenin en şirinleri onlar. Tesettürle daha da güzeller. Ne karakaş ne de ela gözler... Sadece iman etmekle yüceldiler. Ahmet Bektaş |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|