![]() |
![]() |
#21 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 5 Thanked 16 Times in 15 Posts
Üye No: 4
İtibar Gücü: 3540
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Leyla ile Mecnun
Bir feryat yıllarca cevapsız kaldı Öyle bir feryat ki bu duyan ağladı Hasret dolu çile dolu sevgi dolu dert dolu Böyle aşk dünyada hiç yaşanmadı Hasret dolu çile dolu sevgi dolu dert dolu Böyle aşk bir daha yaşanmadı Aşkımın gözyaşları tek ümidim hala Döktüğüm kanlı yaş yalnızlık ne bela Mahşerde seninim senin Leyla... Ölmek bir son değil bize seven ölümsüzdür Leyla Dünya durdukça biz varız sevdikçe Leyla biz varız Leyla Bir efsane olduk dertle çilede Hep sordular mecnun Leyla'n nerede Dedim ki Leyla'm benim feryadımda Kaderimde kederimde son nefesimde Hep sordular mecnun Leyla'n nerede Dedim ki Leyla'm benim gündüzümde hem gecemde Kaderimde kederimde her nefesimde |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Yudum Mutluluk
Ecel baş ucumda Sen yoksun yanımda Hani bizim aşkımız Hani bizim sözümüz Böyle mi olacaktı Sevenin sevdiğini Öldürürken gördün mü Seni sevip de ölmek Sevgini bilmemek Beni mi bulacaktı böyle mi olacaktı Bir damla mutluluk yaşatırdı beni Gönül pınarından verebilseydin eğer Yağabilseydin eğer Bir yudum mutluluk bir mucize idi Yaralı gönlüme tadabilseydim eğer İçebilseydim eğer Hani sen bir kaderin değişmez yazısıydın Çizdiğin kader yolu böyle mi olacaktı Sen yıktın sevgilim sen virane ettin Gittin de ne oldu eyvah yazık ettin Ben bir tecrübeyi aşkta kazanırken Sen bir sevgili bir gönlü kaybettin Sevenini kaybettin Hani sen bir kaderin değişmez yazısıydın Çizdiğin kader yolu böyle mi olacaktı Beni mi bulacaktı senden mi olacaktı |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() ORHAN GENCEBAY
Ayşen İklimler çileme çare bulmuyor Mevsimler halimi sormuyor Ayşen Saatler derdime derman olmuyor Şarkılar yaramı sarmıyor Ayşen İlkbahar yaz derken hazanım soldu Murada ermeden miyadım doldu Kalp gözüm ellere bakar kör oldu Senden başkasını görmüyor Ayşen Hasretin tüketti Seraba döndürdün düyalarımı Ne kadar süslesen de rüyalarımı Sabahlar hayıra yormuyor Ayşen Ağlasan matemin yağar geceme Gülersen mehtabın doğar geceme Lale devrin geldi gönül bahçeme Senden gayri çiçek girmiyor Ayşen Kapattın gönlümün sevinç yönünü Ümidim görmüyor sensiz önünü Takvimler bilmiyor dönüş yönünü Saatler vuslatı vurmuyor Ayşen Feleğe isyanım gitgide coğaldı Gençliğim su gibi aktı gittide Ömürü ellere sebil etti de Bana bir damlayı vermiyor Ayşen Ardından çileler çağlamam diye Yas tutup karalar bağlamam diye Kaç kez ant içti ağlamam diye Gözlerim sözünde durmuyor Ayşen Ey alev yanaklım volkan dudaklım Ne bir yalanım var ne gizlim ne de saklım Herşeye erdi de zavallı aklım Seni unutmaya ermiyor Ayşen DOSTLARIM NAMINA FERHAT DESEDE RUHUM AŞK ELİNDEN İMDAT DESEDE KÖR ŞEYTAN RESMİNİ YIRT AT DESEDE ELLERİM BİR TÜRLÜ VARMIYOR AYŞEN EY ALEV YANAKLIM VOLKAN DUDAKLIM NE BİR YALANIM VAR NE GİZLİM NE DE SAKLIM HERŞEYE ERDİDE SU ZAVALLI AKLIM SENİ UNUTMAYA ERMİYOR AYŞEN… |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Topraktan Bir Canım
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım, Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım. Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam, Ben Ne Bir Taş Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım. Ben Topraktan Bir Canım Senin Gibi Çiğnesen Ne Fark Eder Yolun Gibi Dil Söylemiş, Kalp Kırılmış. Ha Bir Eksik Ha Bir Fazla Ne Fark Eder Derdim Gibi, Ben Seni Her Halin ile Seviyorum Toprak Gibi Benim Aşkta Tek Dilegim, Benim Cefada Örnegim. Ağlatmayı Hüner Bilen, Benim Vefasız Sevgilim. Affetme Beni Sensiz Gülersem Affetme Senden Birşey Gizlersem Aşkın Ecel Olsa Bile Affetme Senden Sonra Can Verirsem İstemem Sensiz Olan Kaderi Ver Bana Sana Gelen Dertleri Olsa Bundan Daha Beteri Affetme Sana Şikayet Edersem Benim Aşkta Tek Dileğim Benim Cefada Örnegim Ağlatmayı Hüner Bilen Benim Vefasız Sevgilim Bahtımdaki Yanlızlık Seni Bana Getirdi Bahtımdaki Acılar Seni Bana Getirdi Aşkın İle Bütün Dertler Anlamını Yitirdi Razıyım Senden Gelen Herşeye Razıyım Aşkın İle Ölmeye Senle Geçen Bir Günümü Değişmem Senden sonra Can Vermeye Orhan Gencebay |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Bağrımda Bir Ateş
Bağrımda bir ateş var ne bileceksin Ölsemde ne duyacak ne göreceksin Hep seninle yaşadı öldü deseler Aşkından öldüğümü bilmeyeceksin Belki biraz üzülüp kim diyeceksin Sevmek öyle güçlü ki benim gücüm yetmiyor Gönlüm sanki delirmiş ihtirası bitmiyor Sev diyemem ki gel diyemem ki Elim kolum bağlanmış çöz diyemem ki Yıllardır yaşadım sen diye diye İstesen de bu aşkı öldüremem ki Orhan Gencebay |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Sevecekmiş Gibisin
her günün ardından senden bir ümit var hep gelecekmiş gibisin içimde bir duygu gözümde bir hayal sanki sevecekmiş gibisin sevmek acı dolu sevmek çile dolu çektirecekmiş gibisin aklımı başımdan beni şu canımdan sanki edecekmiş gibisin ne sevdim diyorsun nede seviyorsun açmayan bir çiçek gibisin ne senle ne sensiz geçmez oldu hayat vazgeçilmez tesellisin içimde bir duygu gözümde bir hayal sanki sevecekmiş gibisin her sözün ardından gizli bir davet var gel diyecekmiş gibisin aşkın kanunumu kaderimin yolunu sanki çizecekmiş gibisin gönül toprağına dert yağmurlarını yağdıracakmış gibisin yeşeren ümidimi kendi ellerinle sanki koparacak gibisin ne sevdim diyorsun ne seviyorsun kokmayan çiçek gibisin ne senle ne sensiz geçmez oldu hayat vazgeçilmez tesellisin aklımı başımdan beni şu canımdan sanki edecekmiş gibisin Orhan Gencebay |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlarsın
Kırdığın kadehte kalan ömrümden, Ağlarsın içtiğin yılları bilsen. Hicrinle sararıp solan ömrümden, Ağlarsın biçtiğin dalları bilsen. Sefiller gücünü bende sınadı, Kimi kaçık dedi, kimi bunadı; Berdûş eleştirdi, sarhoş kınadı, Ağlarsın düştüğüm dilleri bilsen. Ar ettim sakladım uğraşlarımı, Haberdâr etmedim sırdaşlarımı. Gizlemek isterken gözyaşlarımı, Ağlarsın seçtiğim yolları bilsen. Felsefe böyledir dîvânelerde, Teselli aranır bahanelerde, Bir kadeh mey için meyhânelerde, Ağlarsın döktüğüm dilleri bilsen. Ateşe su dedim göz göre göre, Aklım zavallıydı duyguma göre, Bahtına şükretti Mecnûn bin kere, Ağlarsın düştüğüm çölleri bilsen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() zalimden öte
Yerden göğe kadar haklısın kat kat Dene her cevrini zulümden öte... Duysun edebiyat,tanısın lugat Yazsın unvanını zalimden öte.. Sabit hayalini çek gözlerimden Çıkart şu resmini sök gözlerimden Vefasız aşkını dök gözlerimden Afat görülmesin selimden öte.. Ara köhneleri meyhaneleri Dolaş izbeleri viraneleri Tanı aşk uğruna divaneleri Derbeder var mıdır halimden öte...? Nazarın kadrimi çok ucuz biçti Varla yok arası, belkide hiçti.. Ömrüm sokağında git gelle geçti Lutfuna ermedim talimden öte... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() yıldız falı
Barıştan eser yok yıldız falında Sen benim bahtımın burcu değilsin Bin aşkın zehri var senin dudaklarında Tadılacak gibi acı değilsin Sormam hazanını anmam yazını İlkbaharın gelse çekmem nazını Kimseye vermesin rabbim sızını Çekilecek gibi sancı değilsin Şahlansın aşk atım hür bundan böyle Ne yana dilersen sür bundan böyle Ne halin var ise gör bil bundan böyle Sen benim gönlümün harcı değilsin |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() yarabbim
Yarabbim sen büyüksün Yarabbim sen görürsün Durdur geçen zamanı Kulların gülsün Bütün saatler dursun Dert rüzgarları sussun Aşk güneşi bahtıma gülerek doğsun Şimdi aşk zamanıdır aşk ömrün baharıdır Bırak sarhoş olalım meyler aşk şarabıdır Şimdi aşk zamanıdır aşk ömrün baharıdır Bırak sarhoş olalım içtiğim aşk şarabıdır Mevsim bahar olunca aşk gönüle dolunca Sevenler kavuşunca yaşamak ne güzel Mevsim bahar olunca aşk gönüle dolunca Sevenler kavuşunca yaşamak ne güzel yaşamak ne güzel Senden uzak yaşamak inan yaşamak değil Aşkı anlatan hiçbir söz tamam değil Bazı duygular var ki kelimelere sığmaz Sevenler anlar ancak sevmeyen değil Şimdi aşk zamanıdır aşk ömrün baharıdır Bırak sarhoş olalım meyler aşk şarabıdır Şimdi aşk zamanıdır aşk ömrün baharıdır Bırak sarhoş olalım içtiğim aşk şarabıdır Mevsim bahar olunca aşk gönüle dolunca Sevenler kavuşunca yaşamak ne güzel Mevsim bahar olunca aşk gönüle dolunca Sevenler kavuşunca yaşamak ne güzel yaşamak ne güzel |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|