![]() |
![]() |
#21 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2007
Teşekkür Etme: 32 Thanked 56 Times in 49 Posts
Üye No: 39171
İtibar Gücü: 1854
Rep Puanı : 3277
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Eski Bir
Akşamlar rakılar laflar... burdan çıkınca Gün ortası bana da uğrayalım bir bir sağıma soluma, olmadı, üstüme başıma gönlüm şurda, aklın bir sokak ötesindedir eski bir bulutların yeni bir sağnağından bir kat yukarda durmaya mayil nehir burdan çıkınca Sana da uğrayalım, yaz konağına güneşin dolunay çıkmazına, aşkın yezidi aksanına o sensin, terletirsin sözcükleri serinletirsin eski bir mevsimlerin yeni bir takviminde haziran pişman, tenhadır temmuz, ağustos kahin burdan çıkınca Ona da uğrayalım, rüya burdan kaç adım av dönüşü bir akşam, belki yatıya bunu bir daha düşünelim, bak ben fena sıkıştım eski bir süreklerle yeni bir koru arasında üzülüp namlumuz kaşını yıksın, utanalım burdan çıkınca Keklik dağa dönsün, kurşun yuvaya.
![]() |
#22 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güneşli ******* Ağacında...
Seviyorum seni, ölümsüz bir meyvenin zamanlara eşit yüzyıllardan bu yana benim de pırıltılı diş izimi taşıyor güneşli ******* ağacında sallanan elma Seviyorum seni, de ki,tenin gözeneğinde kendinden geçmiş tuz eriyiği biçimsiz bir akış, dalgın, dağınık itiyor hırpani imgelerin yardım elini Seviyorum seni, ne menem şeydir şu senin aşkın en çok neye benzer diye sorulduğunda dilsiz kayalara verdim yanıt hakkımı kaynaşık çakılları gösterdim de onlara Seviyorum seni demek yetmiyor bazan yer değiştirmez de değişir insan sesi incelir, sezgileri gelişir güzelleşir sevdikçe seni bana benzedim Seviyorum seni, çok uzaklardaki annesinin öldüğünü sezen yavru köpeğin sabaha dek inlediğini dinlemiştim birinden işte demiştim bu benim yas tutan aşkım Daha yitirmeden acına erdim
![]() |
#23 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Güzeldir Gece
Güzeldir gece dağınık gündüzlerden toplanır renkler ılıman bir noktada mürekkebe dönüşür parıltılı söz buruşur kâğıt, oluşur kalem Söylerim, sana söylerim o zaman sevdiğimi örülürken uzayan saçlarını çocukların şaşırtan bir koşudur kendi de tanıyamaz uzaklaşınca yelesi benzerlerinden Diyelim ki yoldalar iki yanı da ağaçlıklı biz çağırmadan aklımıza gelenler biri yolun kucağındaki ay ışığı olsun örneğin gecemizin kulak misafiri birkaç yıldız diğeri Ve dallarda mırıldanan ışıltılar kimseyi mutsuz etmeyecek söyledikleri arada bir uğradığımız tenha sarayda geveze bir sevinç, gör bizden köşe bucak Öcünü akarak alır ayrılıkların aşkımız bizim, zifiri su, işçimen kederimiz doldurup karangu boşlukla kovasını özlenen uykuyu dökünce üstümüze Güneşi gösterir bize, güzeldir gece.
![]() |
#24 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Hep Seninle
Daha önce de görmüştüm seni; Gezici bir yağmur ağacının Dallarından damlayan ılık kuş cıvıltısı Terden bir şemsiyenin üstüne. Burdan geçiyordu yıkanmış oba Havayı karıştıran pır pır bir sevinç Kulelerden kulelere bayır aşağı Ereksiz koşu Dalgın dağınık bir gölgenin peşinden. Diyorum ki, Ne güzel olurdu, hep seninle Dağlar, taşlar, denizler Bütün aymaz ölümsüzlükler gibi yüz yüze Konuşuyor olsaydık Çok uzak geleceği. Ne mümkün, Şapşallığın sonu yok, isteklerin de.
![]() |
#25 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Kavuşmak Gibi Ayrılmak da...
biraz üzgün biraz kırgınım ama kavuşmak gibi ayrılmak da senin eserin sormasın mı yakınmaya da mı hakkı olmasın korkusunu saklayan kör cesaretin aşkım... aşkım... niçin beni bıraktın
![]() |
#26 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Kirli ve Yitik...
Bilmem nerden gelirdim, yolumu zaman kesti hayata lime lime ödediğim borç artıyor bir, beş, on; derken bir ömür ucuza kapatılmış yıllar yığını anımsanmayan bir dolu şey sonra Küf kesmiş günler defterimin borç hanesinde aldığım ne: kelepir bir yaşamak ve elden düşme başkasından artanını yaşıyorum günün kirli ve paslı tabaklarda nasibim Bu yolun sonu nereye çıkar asam kör derviş, yıldızım yitik güneş uyanırken uyur bahtım serçe parmağımdan geçiyor hayat çizgim bir çember dönüyor fincanımda Çember döner, ben dönerim zamanla uzatarak bir arpa boyu yolu suyun inadı yokuşa sözgelimi lekenin tutkusu doruktaki beyaza Nerde doğdum ben, bilen varsa söylesin tanığım yok yıllardır,babam öleli kimliğimi doğrulatmak mümkün olmadı ihanetler tığıyla kabuğum pul pul örüleli Böyle nerden gelirim, kime sormalı yaşamıyor artık kulağıma ezan okuyan dede sevgilim için kalbimden yonttuğum çiçek yaşamıyor kanımı görmek için yanıp tutuşan polis de Hayatı kutsayan rahiplerle oynadığım kumarda alnıma derin bir çizgi ekleyerek edindim ölmek, okyanuslarda dip yosunu olmak hakkını elim açık, beş benzemez, restim görülsün Size tuhaf gelmiyor mu şu insan su da yürüsün de toprağa gömülsün...
![]() |
#27 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Pusula
Ben savruk göçerliğini yüzümün Öyleyse bir şarkıya başlamalı Çiçekçilerden çalınmış bir şarkıya Haydi aklını zorla, başka ne söylenir ki Ansızın doğacak bu aşkın adına Hangi çiçek yakışır yakasına Hangi mevsim, hangi gök... Belki de pervazında eksiksiz bir begonya Bu güzün sonrasını beklemek yersiz Beyaz bir bulut olmalı göğün alnında. Durma dağıt kuşkunu, bana aldırma Gizlice boğazlarım bir kuytuda göçerliğimi Direnmek kolay beni götürecek yollara Sen aklını zorla, başka ne söylenir ki Önü alınamaz bu aşk adına Hangi denizde yıkasak onu Hangi kuşlarla duyursak uzak dağlara Hangi ülke ses verir ilticasına Kıyısına yalnızca insanların vurduğu bir deniz İnce bir serçe uçarsa yeter dağlara Aşklar ki gurbeti olmayan bir tek ülkesiz.
![]() |
#28 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Tehdit
Sevgilim yanıtlanmış bir soru, dimdik yürüyor ne tuhaf, galiba ikinci kez kullanıyorum bu sözcüğü şiirde hangi sözcüğü, sevgilim elbet, ilkinde daha yoktu sen yoktun kimse yoktu, sen varsın herkes daha yok dimdik karışmasaydın grafimdeki yatık çarpıntıya gururla söz açabilirdim bundan utanç sözlüğümde abartmazdım bu kadar Eteklerine yapışır - hızla sararan bir mevsimin kıyısından karşıya geçerdim karşıya, güleryüzlü paravanın ardındaki acıya karşıya, riya banliyösünden daha taşraya artık terziye çırak mı dururum ahçıya yamak mı bilmem sabi sayılırım, dalıma su yürümemiş daha bunu, habire ensemi okşasınlar isteğimden çıkarıyorum büyütecekmiş kısmetimi ay annemmm gecemin sözü var sabaha Annem safi güvercin annem kalbimin kızkardeşi, annem kusursuz elma ben sersem sepet, ben kıskanç köpek, ceplerimi doldurup ellerimle dışarıdayken hep dışarıdayken vitrin önlerinde hayal kumkuması, anneannemin avlusunda uykulu hani öksüz kalmaya henüz akıl erdiremediğim uzun *******de neonların farların spotların bile karartamadığı ışıklı gölgem içerdeki sevda filminin bitmesini beklerken hatırladığını varsaydıkları her şeyi bir bir unuturdu Şimdi kimden duyduğumu unuttuğum sözü de kimseden duymadım belki de ben uydurdum bunu bile bile yapıyorum, bilebile yapıybrum sıra bana gelince kuklaları konuşturuyorum yerime ya binamı yapan özgüven katmayı unuttu harcıma ya da şahane bir sorumsuzluk anıtıyım ben halbuki anlaşılması gayetle kolay bir cümle kurabilirdim dal uzamayı unutmuşsa kurumuştur mu demişti biri diyebilirdim söz gelimi su akmayı unutmuşsa mutlaka kurumuştur ama kanamayı unutmuşsa yara, ne iyi, söz işitilmeyi unutmuşsa, bu daha Ama unutmuşsan güneyli bir aksanla yalandığımı, bu kötü işte köpeksi bir dille öptüğümü unutmuşsan, bu daha kötü unutmuşsan özlemin yazısı acı, turası sevinç acı akranı sevinçten daha yaşlıdır unutmuşsan en kötüsü de bu güzel kıskanç gönlüme çekilirim o vakit güzel ikindileyin ve tıpkı tabiatın hür çocuğu katır dirençli Engidu metroya dudak büküp yaban eşeklerinin ardı sıra aşkım olan arkadaşımı hayata terk ederim.
![]() |
#29 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Türkü
Seni diyorum seni ateşlerin başında uykulu ellerini Tutmuşlar yıkamışlar rüya denizlerinde tutmuşlar yıkamışlar Üç uygar iki barbar bize dediklerini dur dinle yürü söyle Bak burdan gitmeyince kimsecik hatırlamaz duvardaki gölgeni Ağardı böyle az az gölgen ki günden mavi kucağında turnalar Gökyüzü falan değil deniz meniz hiç değil daha geniş daha dar Kapılardan içeri girdim suyun gönlüne aldım bengü haberi Yağmur yılıymış sende kışa uyruk eski yaz mevsim mevsime köle Aşki bahar bendeki soluyor da soluyor gecikmiş hevesini Şu edilen cümleyi bildin mi ören kalbim -Ölüm yok şimde'geri Bu söz hepsinden yeni bu söz hepsinden yeni bu söz hepsinden yeni
![]() |
#30 |
Forum Müdavimi
Rep Derecesi :
|
![]() Uzun Bir
Uzun bir yola benziyor aşkımız, kıyısında biri durgun biri çalkantılı iki deniz uzun bir yola benziyor aşkımız, esasında yol alsak da yolcu falan değiliz Öylece oturuyoruz ayın altında yol akıyor, ağaçlar esiyor, biz bakıyoruz öylece oturuyoruz, güneş şimdi tahtında bakıyorum eylüldü, bakıyorsun temmuz Her birini bir yerlerden tanıyoruz kuşkucu neşe, sabırlı kasvet ve acımız her birini bizden biri sanıyoruz ayrılmak ev sahibi, kavuşmak kiracımız Biri arada bir uğrar, diğeri ayrılmaz evimizden kimseyi suçladığım yok, onları biz çağırmıştık biri arada bir uğrar, biri ayrılmaz peşimizden bırakalım gitsinler ya da bıraksınlar gidelim artık.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
şiirler (6) | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 42 | 10-07-2007 04:29 PM |
Şiirler | UseLanMaz | Eskiler (Arşiv) | 27 | 08-25-2007 12:08 AM |
...:::Karışık ßenden Şiirler:::... | F.S.Mehmet1453 | Eskiler (Arşiv) | 729 | 07-02-2007 02:11 PM |
Karışık Résimli Şiirlér | CéZaLı | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-25-2006 02:34 PM |