![]() |
![]() |
#21 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 0 Thanked 2 Times in 1 Post
Üye No: 43333
İtibar Gücü: 1341
Rep Puanı : 110
Rep Derecesi :
![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anne
Hayaller Hayaller diyorum anne Ne kötü şeyler Karanlıkta penbe dünyalar çizmek Hani sarılınca bir sevgilinin boynuna Tutunca ellerini Ve sitemsiz bakınca gözlerine Off anne Hayaller niye bu kadar yalan Hayaller diyorum anne Yemyeşil ağaclar var orda Biri tutuyor ellerimi Sarılıyor ben ağlerken Güneş Hiç batmıyor Neden öğretmedin anne Yalandı Acıydı Neden hayallerime girip Sarılmadın gözü yaşlı evladına Anne anne Saat her gece günü değiştirirken Hayal dünyalarında geziniyorum Üstüm kirli Cebimde param yok Kimseler sormuyor Burada önemli değil Hayaller diyorum anne Anne Oksijeni kovsam ciğerlerimden Demek istediğim mutsuzsam Ölümü istersem gözlerimi acmadan Anne anne Beni affeder hayallerine alır mısın Hayallerinde eskisi gibi Her gece saklar mısın yüreğinde Ölüyorum anne Sarar mısın beni yüreğine Sar beni Ölüyorum anne Sar beni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() Anneme Şiir
Çoğul düşler diyarındaydım Dün gece anne Sen yoğun bakım ünitesinde Cihazlara bağlı gidip gelirken Ölümle yaşam arası mücadele verirken Ben neler yaşadım bilemezsin Bilemezsin anneciğim Soğuk hastane odasında ölümle burun buruna Çiçeklenmişken bahar dalları yeşermişken umutlar Ben vedaya henüz hazır değilmişim anneciğim Umut ağacına sarılmış gönlüm Dallarına tutunmuş düşüncelerim Geçmişle gelecek arası mekik dokurken Asla bugünü yaşamıyordum anne Gözlerim, sıcacık beni tutan büyüten Korumaya çalışan ellerinde takılıydı Neler neler yaşadım ben anlatamam Sen anlayabilir misin bilmiyorum anneciğim Biliyorsun ben hemen ağlayamam Dün gece de ağlayamadım İçim kan ağlasa da gözlerimden yaş akmaz Ne zamanki normale dönüp odana getirdiler Verilen ilaçların tesirinden gözlerini yarı aralayıp Çimen yeşili her zaman çok beğendiğim gözlerinle Bana bakıp yanıma yat üstünü ört deyinceye kadar Unuttun mu ben de artık anneyim anne Bir anne için çocukları hep çocuk mu kalıyor Sahi öylemi anne söyler misin hala çocuklarını mı düşünüyorsun Hiç şüphem yok öyle yapıyorsun anne İşte o an için için gözyaşlarımı içime akıttım Damla damla boncuk boncuk herkesten sakladığım gözyaşlarımı Bunu biliyor musun anneciğim bilmeni de istemedim Kendin için değil bizim için yaşamak istediğini yeniden anladım Sabah gözünü açar açmaz ben iyiyim sen yorgunsun Hasta olmayasın dedin anne neden kendini hiç düşünmezsin Oysa ben hiç bu kadar iyi olmamıştım sen yeniden hayata dönmüştün anne Hala gözlerimi üretken olan ellerinden sevecen gözlerinde ayıramıyorum Sen yorulmadan mı bizi büyütürken hiç gül benzin solmadı mı Bunları sana söylemek istedim oysa hiç konuşamadım Söyleyemediğim duygularımı hiç olmazsa yazıyorum Okyanusların gel gitleri gibi duygu seli duygu fırtınası içerisinde Sana neler anlatabilirdim neler söylemek isterdim bir bilsen Duygular neden gizlenir neden aramızda sırlar olur bilemedim anne Sen çiçekleri bitkileri ağaçları çok seversin bilirim Ama şunu biliyorum ki papatyalara aşıksın bana benzettiğin için İncileri de seversin oysa güzel kuğu boynuna asla takmadın onları Bizi incilere benzettip hep gurur duyduğun için seversin Gözlerin nemlendi kaçırıyorsun yine benden Merak etme ağlayabilirsin anne ben biliyorum ki Ağlarken de gülerken de bizim için atıyor tekleyen kalbin Duygularını neden saklıyorsun anne ben başucunda bu şiiri yazarken Sen yine daldın ilaçların tesirinden güzel gözlerini kapattın Ne olur anne bir daha kapatma aç gözlerini tut ellerimi Çoğul düşler diyarına yolculuğum bitecek birazdan Ama sana olan sevgim ihtiyacım hiç bitmeyecek Bitmeyecek canım anneciğim |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() anne...
yorgunmusun anne yılgınmısın hayattan bıkkınmısın gözlerin ıslanmış yine dökülmüş incilerin benmi üzdüm yoksa seni... bilirim ağırdır yükün bilirim hayat zor sana yürağin mi yaralı kalbinmi ağrıyor uzat bana ellerini anne kapatma kapılarını bana yardım et anne kayboldum düşüncelerle allak bullak kafam bir ışık tut bu karmaşaya sendemi anne? sendemi ç****izsin deli kızım derdin ya anne sessiz artık bu kızın suskun... bu ev benden suskun anne gidişini durduramadım sanki hayaldi kimse engellemedi neden anne... bu hüzün çok ağır bu hüzün canımı acıtıyor belki gülüyorum ama yalancı o da sahte anne bütün yüzler gibi neden anne neden herkez yalancı bir o vardı dürüst bildiğim gidişini engelleyemediğim bilmezden geldiğin aslında seninde istemediğin dur diyemedin sende anne ecel duymadı sesimi koparıp aldı güneşimi artık susma vakti susuyorum anne...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() ANNEYE AĞIT
Çektiğin tüm lanet acıların,üzüntülerinin ve kırgınlıkların bende olduğu şu bir kaç aydır vicdanımı,geçmişimi ve seni defalarca kez düşündüm. Aramızdaki,iletişimin demiyeceğim bu söz yetersiz kalır.Büyünün vazgeçilmez ve yıpranmaz olduğunu binlerce kez kafama kazıdım Ve şimdi kötü yaşanan her şeyin benim eserim olduğunu anlıyorum. Yaşanan acılar senin için değildi. Senin ve benim hayatımızı karartan herkes içindi. tüm kızgınlığım isyanım kendimeydi. Senden kopuşum hayata küsmemherşeyden önce kendimi cezalandırmam,onlar içindi. Bütün o kötü insanlar Annem en büyük yarayı sen aldın.En çok sen yıkıldın. ben ayakta kalır baş ederim sandım. bende savaşamadım anne... ne o insanlarla ,ne sevgisizlikle baş edemedim. Şimdi onlar hiç bir şey olmamış gibi buradalar. onlar hiç üzülmediler,hiç acı çekmediler anne, savaşamadım anne en çok kendime ve sana zarar verdim.Bilmeden ben kendimi asla affetmeyeceğim Hayatım boyunca senin o tüm güzellikleri içinde saklayan gözlerine bakarken yüreğime bin ok saplanacak Boynum ve yüreğim sonsuza kadar önünde eğik bin pişman, sadece ikimize ait bir dünya düşledim hep ne yakın davranan uzakların,ne dost görünüp düşman olanların nede hayatımızı bir kabusa dönüştürenlerin olmadığı bir dünyabelkide böyle bir dünya yaratamadığımız için kızgındım. sanki herşey bizim elimizdeymiş gibi,sanki herşeyi düzeltebilirmişiz gibi Seni anlayamadım annegözlerindeki sevgiyi ,yüreğindeki derin acıyı ellerinin şevkatini ana yüreğini göremedim.Hata bende suşluyum biliyorum. Şimdi son kez ayakta kalmaya ve doğru bildiklerimin arkasında durmaya çalışırken seni çok çok daha iyi anlıyorum. Şimdi tıpkı bende senin gibi yanlızım anne Ama dev bir sorumluluğum var.Yaşam savaşına bende girdim.Sevgimi beslemeyi ,büyütmeyi öğrendim.ama geçmiş hatalarımı silemedim.şimdi tıpkı senin gibi kadınım anne Şimdi senin sessiz çığlıklarını,gülerken hıçkırıklarını konuşurken ağıtlarını daha iyi duyuyorım. Sana benziyorum anne aynı sana ,senin umutlarına,senin üzüntülerine ,hayallerine benziyorum.Öyle mutlu oluyorumki sana benzedikçe dualarım öylesine kabul oluyorki seni içimde büyüttükçe sen oluyorum.Sen oldukça büyüyorum Saçlarıma taktığın minik kurdeleleri adak ağaçlarına sardim ,ayağıma özenle giydirdiğin kırmızı patiklerle çamurlara daldım. onlarda beklentilerim gibi ziftlere yapışıp kaldı tüm ödevlerimi eksik yaptım.karnelerim ,sömestrler herşey yarım ,herşeyi toprağa gömdüm. Yaşadığım ,yaşadığımı zannettiğim her aşkta herkese nefret kustum.aşk diye birşey olmadığını çığlık çığlığa bağırdım.Seni üzenler kadar intikam aldım her sevgiliden Sonra senin kaderini yaşamak için giydim beyazları Doldurduğun bohçaları açarken yüreğimle ağladım. ve bunun insanlardan kaçış değil aptalca kendimden kaçış olduğunu anladım. büyümekten nefter ederek büyüdüm. Mecbur kaldım,kopan herşey bağlanır ama düğüm kalır demiştinya ben o düğümü yüreğime attım. Anne,Annem Birtanem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlama canım annem,
Dünyanın haline, Dursun gözyaşların, Alma sazı eline. Çok mu zor, İyimser olman, Gördüklerine boş verip, Hayatı kucaklaman. Başından kanlar akarken, Bebeğini emziren, Yiğit Afgan anası, İçini karartmasın. Beyni kurşunlanmış, Kaldırımda yatan, Filistinli çocuktan, Sana ne anne. Ambargonun öldürdüğü, Irak'lı bebeklere, Can veremezssin ki, Ağlamayı bırak anne. Sana mı kaldı, Kosova'yı sormak, İnan bana, En kolayı unutmak. Irkları, ülkeleri farklı, 'Bir tarafları ortak' deme, Sadece tesadüfmüş, Takma kafana anne. Yeter artık, ANAMIZ AĞLAMASIN, Ağlatanlar, Seviniyor anne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Banned
Teşekkür Etme: 34 Thanked 22 Times in 16 Posts
Üye No: 43459
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 1110
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|