![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12099
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Sevgiye Bin Ömür Yetmez
Günlerimiz hatıra Gamla yandı bu gönül, Talihin bahtı kara Ömrümüz bir avuç kül. Vuslata sevinmedik Sonu yine ayrılık. İçimizde dinmedik Sızıdır bahtiyarlık. Bülbül öter ve susar Güle hasreti bitmez. Sevmeye bir tane yar Bin tane ömür yetmez. Zamana köle olduk, Kul olduk aşkımıza. Zevki kederde bulduk Başladık şarkımıza. Saadeti kitapta Okuduk kana kana; Yine karlı hesapta Hiç gelmeyen cihana. İki kazma bir kürek İşte yaşamın sonu. Binbir çile çökerek Bitirdik bu oyunu. Edirne - 1950 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Boşluk
Sevmeyi unuttuk çoktan Kaya döşemekteyiz, hayat kaldirimina. Içimiz titreyerek geçiyoruz Bugünden, yarina. Nasirlaşti zamanin kalbi, Çöl güneşi ümitler. Yikildi duvarlari asalet çatisinin, Küflendi kilitler saadet kapisinda Bir saman çöpünden farkimiz yok Denizin ortasinda. Bakiyoruz göklere: yildiz yildiz Içimiz delik deşik. Feryadimiz yetmiyor Dualarimizda ulaşmiyor sana, Kime yalvaralim, TANRIM! Boguyor bizi boşluk. Gelibolu - 14.03.1955 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Böyle Demiştin
Hülyalar kadar ince, Mehtaplar gibi parlak Günler sona erince Dedin ki aglayarak: Bir bakiş kadar derin Içimdeki melalim, Senin yeşil gözlerin Emelim istikbalim. Kalbim bir neydir kirik Besteleri hiçkirik Öldürme ümidimi Bitsin artik ayrilik Ankara - 19.08.1942 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Vatan
Kimisi can sever, kimisi canan Benim de sevgilim bu yüce vatan. Bu Vatan! Çanakkale, Edirne Ankara, Kars, Van Bu Vatan! Her zerresinde, hepimizden Avuç, avuç kan. Bu Vatan! Bazen, Kars kalesinde bayrak olur, Bazen, Edirne köprülerinde bir şarkı Bazen Çanakkale'de bir destan. Budur Vatan� Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bülbül
Feryadin boşuna bülbül! O sevgi demleri bir masal oldu. Benimki unuttu, seninki soldu. Seni destan destan yazdim sevdigim. Sanma ki aşkindan bezdim sevdigim Süs olsun diyerek beyaz gerdana Gözümün yaşini dizdim sevdigim. Kirilan gönüller tamir edilmez Sen onu kerpiçten duvar mi sandin Rakiyi içene kiziyorum ben Ne yazik her akşam siziyorum ben. Aglamak neye yarar Gözde yaş olmayinca, Bilinir mi bu hayat kalbe dert dolmayinca? Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cumhuriyet
Sen benim dünyamsın Cumhuriyet, Sende ulusal mutluluk Sende sonsuz hürriyet, Seninle yüceldi devlet Seninle vardır millet/ilelebet. Seninle yaşamalı evren, Seni yazmalı ozanlar mısralarında, Seni söylemeli bütün şarkılar, Seni bestelemeli piyanolar/tuşlarında. Lacivert akşamlarda Söylenirken istiklal marşım Sen dolmalısın içinme/hüzün hüzün, Doğmalı her sabah yurduma Güneşlerce yüzün. Seni konuşmalı milyonlarca insan Kendi dillerinde, Kendi bayrakları altında. Sen oturmalısın tüm dünyada Ulusların tahtında. Seni taşımalı askerler Bayrak bayrak ellerinde, Sen açmalısın baharın güllerinde, Sen süslemelisin çocukların rüyalarını, Seni düşünerek sevmeli İnsanlar yarını. Senin gözlerinden doğmalı renkler, Seni kıskanmalı çiçekler, Senin şarkını söylemeli Hudutları beklerken askerler. Sensin Atamdan kalan En büyük miras, Seni içmeli çöldeki insanlar tas, tas. Atatürkle var olduk, seninle yaşıyoruz, 50 milyon seninle bütünleşmiş Hazırolda bekleyen, çelikleşmiş bir orduyuz.. Atatürk'üm sana şükran Seninle dopdoluyum Atatürk demek, cumhuriyet demek. Türk demek, hürriyet demek. Cumhuriyet, cumhuriyet, cumhuriyet Seninle koyun koyuna yaşayacak Bu millet, sonsuza dek. Ankara - 29.10.1981 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çekilmezdi
Seni sevmek bir tanem mutlu olmaya yeter Bu sevdan çekilmezdi özlemin olmasaydi. Dikenler arasinda pembe güller de biter Bu sevdan çekilmezdi özlemin olmasaydi. Gözlerimde her an sen, terkettim ben uykuyu, Yele verdim uçurdum içimdeki arzuyu, Seni sevdim yaşadim, inan ki ömür boyu Bu sevdan çekilmezdi özlemin olmasaydi. Içkiyi biraktim artik, içmeden de sarhoşum, Seni sevdim seveli dönüp duruyor başim. Ben hala genç sevdali, kemale erdi yaşim. Bu sevdan çekilmezdi özlemin olmasaydi. Ankara - Mayis 1981 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dar Geçit
Bütün yollar tenha, geçitler dar, Çirkin çirkin bakiyor yüzüme aynalar. Açtim yaşanti kapisini ardina kadar... Tek ziyaretçim, yalnizlik, kolunda rüzgar Gençligim unutulan bir şarkidir artik. Anilar beni aglatmaktan sanik. Gökyüzü çizgi çizgi, baştan başa yirtik Bütün yollar tenha, geçitler dar. Gülmek istiyorum, birakmiyor anilarim. Yoklugun ortasinda, yine de varim, Umutlarim gibi sevgim de yarim Çirkin çirkin bakiyor yüzüme aynalar. Baharsiz, çiçeksiz olsan da yine gel, Kirik bir misra olsan da güzelsin güzel. Gel hayallerimle büyüyen, ey son emel Açtim yaşanti kapisini ardina kadar. Yaşlandikça muhtaçtir insan, Susamişligi artiyor an be an. Açik biraktigim kapidan, geliyor Tek ziyaretçim, yalnizlik, kolunda rüzgar. Istanbul - 12.10.1955 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Davet
Başak saçlim benim ey lale gözlüm, Gönülde taht kuran ezelden nazlim, Bülbüle ders veren ey tatli sözlüm, Gel artik bekletme son nefesteyim. Avuntu vermiyor şu kirik sazim Gittikçe büyüyor içimde sizim. Alnima yazilmiş ey kara yazim Gel artik bekletme son nefesteyim. Hastayim yastiktan kalkmiyor başim, Sönmüyor bir türlü gönül ateşim, Son demim, ecelim, ey mezar taşim Gel artik bekletme son nefesteyim. Çiftligim, çubugum, harmanim benim, Katlime yazilmiş fermanim benim. Kalmadi takatim dermanim benim Gel artik bekletme son nefesteyim. Aşik Mehmet der ki: yalan bu dünya. Her şeye dayanir gönül bir kaya. Gelmeden azrail canim almaya Gel artik bekletme son nefesteyim. Kayseri-Incesu - 31.07.1947 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deniz ve Sen
Denizi düşündüm Seni hatirladim bir tanem. Denizi çok severim bilirsin, Sen de deniz gibisin. Ikinizde de vefa dalga dalga Merhamet köpük gibidir. Aşkim denizler enginliginde olsun isterdim. Denize benzedi aşkim... Fakat Sen de son dalganin Beyaz köpükleri gibi kayboldun. Deniz ve sen: Ikinizde de vefa dalga dalga Merhamet köpük gibidir. Denizi göremiyorum bir tanem Sen gel onun yerine, Bakayim doya doya Mavi gözlerine Ümitlerim dalga dalga kirilip Rüzgar, rüzgar uçmadan. Uzunköprü - 08.10.1951 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Emrah Bozkurt söz verdi! | styla45 | Diğer Süper Lig Takımları | 0 | 07-04-2009 05:52 PM |
Ekrem Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 313 | 04-26-2009 10:07 AM |
Gazi Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 33 | 03-30-2009 03:52 PM |
İstanbul B.B.-Bozkurt Belediye: 3-0 | [stop] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-06-2008 01:57 PM |
Atatürk Ve Bozkurt | Tathar Elanessé | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-13-2006 10:18 PM |