![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57911
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Filistinli Kız
Ben Filistin gülistanında Binlerce çiçekten biriyim, Ben Filistin'li bir kızım Doğduğumdan beri yalnızım.. Hayatta kalmayı Savaşmak olarak öğrendim Filistin sokaklarında, Hükümsüz hürriyetleri kefen yaptılar Belki de bu yüzden Gülümsemeyi hiç beceremiyorum, Burası Filistin Nüfusu meçhul diyar, Şehirlerin gözbebeği Kudüs Mimsiz medeni kargaların yemi şimdi.. Burası Filistin Ben Filistin gülistanında Binlerce yaprağı üşüyen Yetim çiçeklerden biriyim..
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Filmin Misafir Konuğu
Kadere değil İsyankarlığım kendime, İsyankarlığım sensiz hayatı kabullenemeyişime sadece.. Serseri dönüşlerim olmayacak Bundan sonra diyar yar kente, Mazinin acılarını büyütmeyeceğim içimde İçimde susuz kalacak geçmişteki acı hikayem artık, Bensiz kalan o şehrin Sessiz sokakları şimdi sana kalsın hep, Senden bahsetmeyecek şiirlerim bir daha Gece mehtabında sen olmayacaksın Sensiz sabahları özlemeyeceğim, Sensiz gülüşler, sensiz gece yürüyüşler daha da tatlı olacak Sensiz hayatı inadına daha da güzel yaşıyacağım.. Güney kentin azizliği işte Sahil kentlerin divane gönlüne Sığmadı benim bu köylü kalbim, Olsun be, bu dünya Herkesi aldı da koynuna Bir biz mi kaldık dışarıda? Kadere verdim gidişini Başımı örse vurmaktan kurtuldum bunun için, Belki de bu yüzden rahatım o kadar Yüzümdeki tebessüm kaderime razı olmamdan belki, Kısmet derlerdi ya hep İşte böyle bitti bu filmin son sahnesi de, Bize de seyretmek kaldı geriye olup bitenleri Sanki bu filmin başında hiç olmamış Ortasında ne bir şiir yazılmış ve okunmuş Ne de bir Maraş dondurması yenilmemiş gibi olsun, Ben bu filmin Misafir konuğuyum sadece Kaderime razı olmaklığım bundan Sessiz sedasız diyar yarı terkim bundan Bundan hep o kente Ve on üç yıllık mazime bir mim koymam..
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fransız İhtilali
Bu gönül kaç derde hep sabreder Yumruklarımı sıktım Ama acılarımı sineme çektim daim.. Yorgunum, Miadı dolmuş bir kentin sevdası Hala içimde sessizce uyur, Akdenizin dalgaları her akşam Yalnızlığımı yüzüme vurur.. Kimse kimseyi bilmez Ne derlerse desinler Mevla der ya; Bu dünyada herkesin kendine yeter derdi var.. Ben en çok güllere vurgunum En sevdiğim dostuma “gülüm” derim daim En çok kızdığım kimseye de yine; “bak gülüm” derim Tek sermayem güldür benim Ben gül alıp gül satarım, Gül mevsiminin Ve gül şehrinin aşığıyım ben, Solan her gül için Benim ömründen bir gün daha gider.. Bir dost arıyorum, Kaç derde düştüm Yakınımda göremedim kimseyi Elimden tutan olmadı benim Üstelik de gittiler teker teker, En son “Fransız İhtilali” yaşamıştı ruhum! Yumruklarımı sıktım Bu derdi iyi bilirim Anlayacağınız ilk değil bu Bu gönül bu derde de sabreder yine.. Bir dost arıyorum, Ama param yok! Meşhur bir zatın sözüdür, hep derim Yeri gelmişken tekrar edeyim; Ben aldanabilirim belki, e malum insanım, Fakat aldatmam hiçbir kimseyi, Çünkü ben müslümanım, müslüman.. Bir dost arıyorum Fransız ihtilalini unutmak istiyorum, Bu yola tek sermayem olan Sevgi ile çıkmışım..
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gakkoş Güzeli
Şimdi tahammülsüzlüğüm sana yine Ve kabullenemeyişim gidişini.. Yokluğunun ağırlığı var düşlerimde Ağrısı var sensizliğin bir yerimde.. Şimdi sen, benden çok uzaklardasın Belki benim için bir daha olmayacaksın Belki değil, hiç olmayacaksın biliyorum, olamayacaksın Ama sen her daim garip bir sızı olarak kalacaksın kalbimde Tüm ağrılarımın sebebi sensin, Grip olduğumda mentollü mendilim, nane ve limonun sensin, Senden başkasına yer yok ki yüreğimde.. Senden azatlığım, sensizliğe alışmışlığım yok Yok öyle bir şey, Hani Sadri ağabey derdi ya : “Ben sevdim mi adam gibi severim” Ondan da öte düşkünlüğüm sana Mecnun’un Leyla’yı tanımamışlığından da öte işte, Unutmak yakışmaz bize Kalbimdeki sırra ihanet edemem bilesin, Suskunluğum senden, susuzluğum sen hep Boynu bükük yaşasam da bu şehirde Bu şehirde sensizliğe hüküm giysem de Kimler alışmadı ki benim bu viran halime, Giderken benim yaralı emanetimi de Alıp götürmüştün beraberinde, Belki de bu yüzden sevemedim Gakkoş Güzeli Senden sonra hiçbir kimseyi Bırak sende dursun hep emanetim, Vuslatlar sana hep Ayrılığın acısı bizim yüreğimizde kalsın hep yine, Oturup seni demledim yine bu gece Efkarlığım senden, efkarlık ilacım da sen yine Türküler uçurdum havaya sessizce Gece mehtabında seni aradım, haber saldım yedi cihana Seni, sesini ve ölümsüzlük tadındaki kokunu özledim diye.. Sen yoksun diye tüm gülleri kana buladım.. Seni içtim yudum yudum sabaha kadar Yine de kanmadım sana, kanamadım, Anlasana be Gakkoş Güzeli Son noktayı senle koymuşum sevdaya, senle Ben senle doğmuşsam bu şehirde Senle ölmem gerekmez mi, söylesene! Uzun bir yaşam bize göre değil Senden sonra da ben yaşamamışım ki zaten Senden sonra sensizliğe alışamamışım ki.. Şimdi tahammülsüzlüğüm sana yine Ve kabullenemeyişim gidişini.. Yokluğunun ağırlığı var düşlerimde Ağrısı var sensizliğin bir yerimde.. Şimdi sen, benden çok uzaklardasın Belki benim için bir daha olmayacaksın Belki değil, hiç olmayacaksın biliyorum, olamayacaksın Ama sen her daim garip bir sızı olarak kalacaksın kalbimde Tüm ağrılarımın sebebi sensin, Grip olduğumda mentollü mendilim, nane ve limonun sensin, Senden başkasına yer yok ki kalbimde.. Senden azatlığım, sensizliğe alışmışlığım yok Yok öyle bir şey, Hani Sadri ağabey derdi ya: “Ben sevdim mi adam gibi severim” Ondan da öte düşkünlüğüm sana Mecnun’un Leyla’yı tanımamışlığından da öte işte, Anlasana be Gakkoş Güzeli! Son noktayı senle koymuşum sevdaya, senle Ben senle doğmuşsam bu şehirde, Yine seninle ölmem gerekmez mi, söylesene!
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gençliğimin Resim Kitabı
Gençliğimin resim kitabı; Tarsus Biliyorum senin için hiç de kolay olmayacak Sadık birini bulmak, Bir hırsızın kesik elinden akan kanlar kirletiyor yollarını, Kaygısız gençler dolaşıyor Gözlü Kule’de Yaşarken bıraktığım ölüm izleri caddelerinde Ve yedi renge boyalı mazim var ellerinde.. Çiçek kokan bir dost olmayacak senin için Küllenmiş bir kuş tüyünün lekesi senin hatıran, Ölülerin hakları kutsaldır buralarda, bilirsin.. Ölecek bebeğin ardından yakılacak ağıtları Duymamak için gitmeliyim, Yirmi yaşımın İlk sabahları çok uzak şimdi, Yarın yirmi bir.. Kronometre kimin ellerinde, kim saracak bandı yeniden? Karanlık bir gece, ayın etrafında leylak halkalar; Kızıla boyalı saçlar maziye bir yol vermez bu duvar, Bugün yirmi bir yaşındayım, hayat benden yana görünüyor, Kirlendim zamanla, önceleri çok korkmuştum Ama sonra alıştım, Tutkularım da her daim sürmüyor değil O kahredici utançla bir arada, Dite’de ölümsüzlük suyu; Tarsus.. Hani alt kattan gelen sesleri dinlerdim ve dualar ederdim El değmemiş Meryem’lerin adına, Bahar elifbasıyla yazılmış yazılar Yolun boş bir sayfasında, Bir vefakar var ardımda giderken; Yedi Harika şehrin dördüncüsü.. Uzun bir yaşamın Mumunu yakıyorlardı bir yerde, Kısa bir yaşamı söndürüyorlardı Başka bir yerde, Bütün gözler önünde bir balkan kralını öldürüyorlardı, Aklıma gelmişken söylemeliyim, Tarsus Kim bilir daha kaç takvim değişecek Bu kayısı kentte kaç sokak adını ezberleyecek Raket sallamadan bir topa Ve satranç oynamadan Kasparov’la, Ben gitmeliyim şimdi ama, bir daha dönmeyebilirim Adını son defa söylemeliyim Gençliğimin resim kitabı adına;Tarsus
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güftesi Aşk Olan
Gülüşüne Gizli de olsa bakışlarına Gece yarısı telefonlarına Gözlerine bakınca beni benden edişine alıştım.. Gül senin, güller senin kokunda Güz gül olur Göz olur körlere gelişin Gülistan olur alem gülüşünle Gök çalkalanır, yer çatlar sana hasretliğimle Gönlümden gönlüne Gönlünden gönlüme Güftesi aşk olan bir rahmet yağar üstüme…
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül İklimi
Men edilmiş aşkın dilencisiyim.. Sevdasına düştüm beyaz nurun Yollarına düştüm bir gece, Sevda çektim iflah olmaz ciğerlerime, Şifayı kaptım sonra bir pazar yerinde! Tedavülden kalkan umutları besteledim nedense! Kalbe dokunan yanlarımdı biriktirdiklerim Ben güllerin sersefiliyim, Ürkek ve şaşkınlığım merhameti bilmeyişimden.. Ruhumun zinetli libasında Son demindeki pejmürde hıçkırıklara elveda, Azgın yaralara, kara, kışa elveda!!! Öteler ötesi maveraya uçuşa hasretim Yıllar yılı beklediğim, beklediğimiz Terütaze gül iklimindeki gönüllere merhaba.. Uzun ve yorgun bir yolcuğun orta yerinde Yusuf çıkacak kuyudan… Yusuf çıkalı çok oldu… Şimdi zindanlar Yusuf’u tahliye de etti Zindandan şaha çıkalı da çok oldu Bir Yusuf ki hepimiz ona emanetiz!
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül Pazarı
Öyle değildi bu şiirler bilirim, Kaç gece, kaç gündüz geçti üzerinden Kaç harami talan etti şehri yeniden, Nereye gitsen ben gelirim, Bu gül pazarında güller hiç satılmaz Kaç gülü gördümse dedi: Aşksız olmaz.
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül Ve Nur
Rengi değişti alemlerin tek bir gecede Cihana rahmet yağdı, gül yağdı hep nur yağdı, En güzel sancısıyla bir yetimin evinde Mekke'den çıkan nurla kainat aydınlandı, Gül ve nur yolunu kaybetmiş divaneleriz Ondört asırdır gül kokuna hasret çekeriz..
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül Ve Nur 2
Suyun azizliği, gülün güzelliği senden Senden, rahmet oluşu yağmurun üstümüze, Narı var, nuru yok güneşin, ne varsa senden Asrın zulumatından çıkar bizi gündüze, Şimdi, ikliminde yanıp tutuşma zamanı Şimdi, Allah’ın boyasıyla boyanma anı.. Su hayatlığını kazandı pazartesinden Hazan ve hüzün bitti, gül ve nur devrindeyiz, Gül ki; kokmuş yüreklere amberdir teninden Nur ki; said olmuş, husrev olmuş izindeyiz! ”Nar nuru yakmaz”, nur narı da içine aldı Nur; ateşe su, senden bize nurlu gül kaldı..
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|