![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12101
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Alem
Bu alemde derde derman olan deva yok belki hayatta hayat kadar berheva yok Düstünse kaldiran olmaz yüzüstü Iste gönül böyle bivefa dosta küstü Aradim bulmadim kisi kendinden özge Ne es ne dost ne ya bulunur tenden özge Dert icinde kivraniptir gönül ama Dost bidigin dünyada dost bulama Iste dert odurki devasi yok devasiz Zebun oldum yüzüstü düsüp vefasiz Duyanin yok kaldiran olmaz düsmeye gör Olmaya bu alemde sarhos olup icmeye gör Yazin yel olur tufan olur baharda zemheri Kisin donup kalirsin kapindan iceri Giren rüzgar olur yel olur sel olur Nerde vefasizlik derd ile gel olur Ilham olur dert olan deva diye ne varsa Bilmem bu dertler bende böyle ne ararsa |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Topraklarda
Bu topraklarda mukaddes kanin Sel gibi akip karistigi yer Bayrakta yildiz ile hilalin Kana boyanip bulustugu yer Isleyip naksin gök kubbelerde Kani ile yazdigi sanli tarih Asim nesli tekbir namelerde Yek vucut olup yaristigi yer Migferin okun kilicin yayin Tekbir sesleriyle kükreyen Göklerde yükselen hilalin ayin Yerde ses verip tanistigi yer |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Burkulur
Hayatta bilip Gördüklerimi Söylemek icin Kelime gerek Dil durup kalem Kurur derdimi Yazip cizmeyip Söylemeyerek |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bülbülüm
Ahu figan eden bülbülüm Sizde derdi cefadan ne var Icin dökersin beyhude Aglarsin ben gibi ahu zar Ne gül sana derman olur Ne derman bana derman Gün olur yazilir basa Gecilmez gidilmez ferman |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bıraktım
Bıraktım sarayı bulunca postu Yeren yersin halim taan,a bıraktım Yaranı eşi iyalimi dostu Yalnız bıraktığı an,a bıraktım Her türlü derde alıştım cefaya Zevki sefayı bir yana bıraktım Ağyanı bıraktım boşverip saya Bütün lezzetleri naan,a bıraktım Her gelen gider bir gidişki baktım Olacak şeyi zamana bıraktım Kalırmış burada baktımki tahtım Dünya tahtını virana bıraktım |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Caddeler
ömür boyu adımlarım yine bitmez bu caddeler yorgun düştü adımlarım oldu gün tez bu caddeler şu ömrüm tükendi azmı erişti güz bu caddeler Gizemlerin bulunmazmı Niçin örmez bu caddeler Kiminin göğe erdi başı kimine az bu caddeler Kimi donar yoktur aşı kimine yaz bu caddeler |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ![]() Çanakkale Agamemnon rahibine esir Truvada unuttuğum şu sır Doğranan bebeğe kırk üç asır Geçti hatti hitaya yanarım Agamemnonun hatırasına Çanakkalede kadırgasına Adını koyup geldi baskına Kanayan şu yaraya yanarım Fravunun kabusu illeti Çanakkalede şehit milleti Zülkarneyin kilitbahir seti Unuttuğum araya yanarım Düzerken fravuna medhiye Uzak durduğum moğol çinliye Japon hindli kızılderiliye Kaybettiğim kıtaya yanarım Sümer hitayın kitabesine Hattuşilinin hitabesine Turanın kayıp alfabesine Oğuzun hatıraya yanarım Yıkık nagazaki hiroşima Bana ne dedim geldi başıma Esir afrikalı gardaşıma İşlediğim hataya yanarım Yaydılar merne putun neslini Bozdular bitki otun neslini Karıştırıp saf atın neslini Katıra kardeş taya yanarım |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çark
Feleğin şu çarkı terse dönerse Yorulmaz bedenin yorulur bir gün El tutmaz ayak yürümez olur Gelip musallaya konulur bir gün Usanır geçersin fani hayattan Beyninde sorular sorulur bir gün Ölüm şerbetiden bir tas içersin Dönüş merasimi kurulur bir gün |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çekilin
Sizsiniz kardeşim bütün suçlu sizsiniz Kiminiz suçlu hayatı berbat kimimiz Bir kemik attı köhne bizans yalamaya Bir kemiğe bin yıl ardısıra gittiniz Vatana hizmet adına hiç usanmadan O kamçıladı kağnısını siz ittiniz Üç kuruşa kiminiz asker polissiniz Sayenizde ayakta kaldı dirilttiniz Bir suç bulursa gizli devlet birimize Vatan sever siz alkışlayan birliksiniz Siz kardeşim kiminiz siyasetçisiniz Kiminiz yazar çizer hukukçu kiminiz Bize hoşgörüsüz seyyadı bi insafın Avına karşı giden tazı gibisiniz Vatan kurtaran siz her akıllı adamı İftira atıp vatana hain ettiniz Bizansın her astığına alkış tuttunuz Ya siz kırık dökük paramparça idiniz Yarar adam bertaraf olur ayakta siz Kiminiz futbolcu sağcı solcu kiminiz Bu kadar faili meçhule kurban gider Ne hikmetdir yetmişinci yılı bittiniz Anlayın artık şunu itiraf edinki Ölenden farkınız ahmaklık marifetiniz Değirmen gibi adam öğütür şu düzen Ya halbur altı siz yetmiş kez seçildiniz Kıyasmı gerek dünya nerde nerdeyiz biz Çekilin yetti çağdaş olma hikayeniz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cellat
Vardır suçu asın diyen itoğlu Devir suçlununda itin değilmi Mahkemeye varsın diyen itoğlu Hakimim cellada teslim değilmi Alınıp Fravnun mumyadan hücre Babalık tesbiti yapılmadıkça Olsada nufusu bucada kaydı Celledın piç soyu meçhul değilmi |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|