![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hayatta Ben En Çok Annemi Sevdim
Can Yücel'e nazire Ona göre baştan beri iflâh olmaz biriydim Babam korkuydu bana, annem yürek serinliği En sevdiği oğluydum -bana hep öyle gelirdi- Uzun avcı öykülerini ilk ondan dinlemiştim Hayatta ben en çok annemi sevdim Sözümona büyümüştüm, ekmek getirirdim eve Annem öldü, düşüyorum, koptu salıncağın ipi Anahtarsız bir kilide benzediğim doğru şimdi Saçlarına tırmanırdım tutunup yıldızlara Kokusu kalmıştır diye kapandım odalara Kıyamazdı bilirdim şiirler yazan oğluna Sevgilim terkedince benden fazla ağlardı İstiridyeydi annem, içinden inci çıkardı Hergün daha da büyüyor yüreğimdeki yırtık Annemi anılarda bile bulamıyorum artık Babamın hemen ardından gitmesi gerekmezdi Evinin badanasını yarım bırakıp erkenden O gün bugündür bana gülden önce gelir diken Dedim ya anahtarını yitirmiş bir kilidim Hayatta ben en çok annemi sevdim
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kadın ve Nehir
İkisi de sürükleyip götürüyor ne varsa Kadınla nehir arasında bir fark göremiyorum Buluşuyor bir anlam iki ayrı sözcükte Saçları omuzundan akıyor birisinin Ötekinin mızrağı saplanıyor denize Biri ihanet istemez, köprü istemez öteki Kadından ve nehirden ancak aşkla geçilir Biri geyik barındırır sularına eğilen Öbürü bir avcıyı koynunda geliştirir Maraton koşusuna benziyor ikisi de Düş çalarken suçüstü yakalanmış çocuklara Benim kadınım bir nehrin profilden fotoğrafı Senin nehrin benziyor ateş emziren kadına Bir halk ezgisi sanki, öfkeli ve tedirgin Belki kalp çarpıntısı, yanardağ ve infilak Nehir mi desem kadın mı, ikisi de olabilir Ya iyi yüzme bilirsin ya sevmeyi adam gibi Bir nehre ve kadına ancak böyle girilir İkisi arasında bir fark göremiyorum Erkeğinin yanında gözden geçirir kendini Kadın sunar ruhunu gövde ambalajıyla Dibindeki yosunun susuzluğunu bilir Nehir ustadır artık köprüsüz buluşmada Söğüt dalı olsaydım öper miydim bir nehri Taçlandırırdı kadın aşkını haketseydim İlle bir fark olmalı aralarında denirse Biri denizi çağrıştırır öbürü uçurumu Sal olduğumu bilirdim nehre düşseydim eğer Ötekinde bir sınav sorusu olduğumu Nehir: Doğada bir yatak bulmamaktır kendine Kadın: Aramak değildir yatakta kendisini Buradaki ayrıntı elbette önemlidir Yine de diyorum ki, öyle büyük bir fark yok Nehir eşittir kadın, kadın eşittir nehir
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadın ve Şehir
Kara'ya bir denizden 1. O şehre bir daha gitsen Susuz kurbağa gidip göl olup dönsen Açık şehir, kapalı bir kadına Otobüsle değil coşkun ırmakla O şehre bir daha gitsen Mola gidip yolcu dönsen Çekirdek gidip de elma Kilit gidip anahtarlar O şehre bir daha gitsen Taş gidip sarmaşık dönsen Paramparça bir kadın Seni toplamaya kalksa Yola kuyu çıksan da Zirve dönsen buraya Uyku gidip rüya dönsen Hastane gidip lunapark Karmaşık gidip de yalın Teneke gidip de altın Sesin bunca güzelken Tel gidip keman dönsen Kara'ya bir deniz'den
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KAYSERİ KAYSERİ
Bana bir Kayseri bulun, kırık dalın ucundan Yere düşüp ezilmiş bir çiçeğe benzesin Su içen ata benzesin, kanat tazeleyen kuşa Ayna olup göstersin en yaralı dönemimi Zaten kan kaybetmeye alışkın bir adamım Bana bir Kayseri bulun, o yitik hançerimi Bir dergiden söz açın, kitap çıkarmalardan Yarışır gibi şiirler yazdığımız günlerden O şehir o yanda kaldı burada bırakıp beni Çivisini arıyor, yüreğime asılacak Erciyes'in önünde çekilen hatıra resmi Bana bir Kayseri bulun, akşam üstü çay içerken Elimden düşürdüğüm bir bardağa benzesin Yıkanmış ütülenmiş masa örtülerine Bana bir Kayseri bulun, burada çok üşüyorum Yorgan niyetine atıverin üstüme Adımı şaire çıkaran bir Kayseri bulun bana Şiir yazmayı bırakmış dostlar da olsun içinde Bana bir Kayseri bulun, gecikmeniz halinde...
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kazı
Koklanmayan gül üşür Ayak sesi duyulmayan oda dar sevgisizliği dene Kar kar İn derinlere korkma Sürsün kazı Bir zaman sonra göreceksin Acının köklerinde sevincin ağzı
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KIRGIN, ARKANA BAKMA
O şehrin salıncakları düşürdü çocukları İtfaiyecileri sözleştiler yangınla Irmağının kıyısına çadır kuramam artık Elimi uzatamam kapı tokmaklarına Çarşafları kirli artık, yatamam otelinde Çaylarını içemem bildik park kahvesinin Irmağının kıyısına çadır kuramam artık Halam beni bir daha o şehre beklemesin O gün düşürdüm cebimden, getirmesin bulanlar O şehirde çektirdiğim son hatıra resmini Artık her yerim üşüyor, o şehir benim için Avcı duvarında asılı ceylan derisi Bastırılmış duyguların şiirini yazmalıyım Mezun verdi güz okulu bu yıl da Kelebek kanatlarını kopardığı doğrudur Bahçelerini kuşatan dikenli çit tellerinin Sabun arıyor şehir, ellerini yıkayacak Benim içimden gelmiyor başkası versin Bilmiyorum ne kadar sürecek kırgınlığım Yama tutar mı bilemem yüreğimdeki yırtık Arada bir giderdim çocukluğumu bulmaya Gitmek gelmiyor içimden büyüdüm artık
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KIRMIZI KAZAĞI GÜLTEN ABLANIN
Evet öyle, alevden bir çıkıntı Uzun bir alıntı belki destandan Belki derin kuyulara salınan çıkrık Göle okyanus dersleri, fidana çınar Yorulmuş yolcuya yürümek önerisi Kırmızı kazağı Gülten Ablanın Esin kaynağım oldu, yazdıracak şiiri Bu söğüt dalını öpen su var ya Bu dağ macerası, imgesi uçurumun Avcısı bol ceylan, bu gerili yay Kırmızı kazaklı Gülten Abla bu Öte yanda bir umuda kıvılcım Beri yanda bıçağa pas korkusu Amazon olabilir, Kızılırmak, Nil belki Köprütanımazın biri, isyan belki de Kırmızı kazağı Gülten Ablanın Kuşa uçma duygusu, esin şiire Öyle olsun, yalnızca bir fotoğraf Sözgelimi söğüt dalı öpen su Kırmızı kazağı Gülten Ablanın Sana giysi, bana sınav sorusu Tam burada kalem düştü elimden Sözlüğüm daraldı nefesimle birlikte Gücüm yetmeyecek bitirmeye şiiri Kırmızı kazağı Gülten Ablanın Bir başlık olarak kalacak belki Tutuşur muydu saçların kestirmeseydin Nedir sahi sımsıkı sarmış olan bedenini Ateşi kıskandıran kırmızı bir kazağın İçinde Gülten varsa yazılamaz şiiri
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() MUHTEŞEM AYIPLAR
Göğsümün yelkenini şişirecek bir rüzgar Suratıma çarpılacak bir kapı bulmalıyım Dışlanmak nasıl bir şey, öğrenmek için Ruh halini metale yenik düşen ahşabın Katliamdan kıl payı kurtulan günün sonunda Payımdan çoğunu almak muhteşen ayıplardan Öpen dudaklar ahşap, okşanan metal ise *******yi ayıp saymak mümkündür kaptan Tekne şizofren öyle mi, kayalara yöneliyor İlk celsede berrat ettiriliyor deniz Soru metal, yanıt ahşap; asılan bir sokağa Cadde adını verecek kadar incelikliyiz Midye çıkarma konusunda usta olsam ne çıkar İnci bulamadıktan, inci bulamadıktan... Zıtların birliği çok can yakıcı tanrım! Gövdem metal, ruhum ise ahşaptan Ağaç ile dar sözcüğü yer değişmiş, aldanma Sallanan bedenlere bakınca göreceksin Yoruldum, uykum geldi, sözlerim kapanıyor Terzi ahşap, kumaş metal; kırılmış bir iğneyim Tanrım! Bu orantısızlık beni çok korkutuyor Şehrin elleri ne büyük, ne kadar küçük başı Kanın sızdığını gördüm bir çivinin sesinden Karıştırmak zorundayım metal ile ahşabı
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() REÇETE
Aklımı askıya aldım ne yapsam duygudandır Ah akıl senin yüzünden kaçırdım yaşamayı Aynı gemi aynı liman aynı yük Güverteden denize iteklemek geliyor Tayfa olup içimdeki kaptanı Hayatın çırağı olduğum günler güzeldi Ah kendine zincir olan ustalık! Diyerek aklımı duygularımla tartıp Dünya son sözünü söylemeden ölümle Önce evdekileri, komşuyu, şehri sonra İnandırmak isterdim delirdiğime Yolcu olmaktan çıktım otele alışınca Ok yayla buluşunca bulacak kimliğini Bütün ara istasyonlardan beni alsın bir tren Gidilecek yerler vardır, geç kalınmış değildir Acıkmış patlamaya bir avcının tüfeği Kısmetse kaçırdığım av olur gelir Duygu aklın önüne geçerse böyle olur Yüksek duvarı atlayıp bir bahçeye girilir Evin kızı öpülür, daha ileri gidilir Ay omuz başında doğar kasıklarda batarsa İnsan kendini burda şair zannedebilir Hayatın çırağı olduğum günler güzeldi Ustalık disiplindir, nefes alamıyorum Çıraklık provası yani aslıma dönmenin Sessiz sakin yanımı ayartma girişimi Toprağım işgal altında artık şunu öğrendim Akıl beyaz adamdır, duygu Kızılderili
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() SAĞLAMA
Yalnızlık sessizlikte yapıyor sağlamasını Zehir sağlamasını yılanın çatal dilinde Bisiklet rüyasında çocukları görüyor Bisikletin sağlaması çocuk sevinçleriyle Giyotinin sağlaması kestiği boyunlarda Yokluğunun sağlaması eli bıçaklı gece Kumsalda sağlamasını yapan garip tekneyim Bir denize bakarak ve büyük gemilere Düğünden cenaze törenine geçilir hani Yokluğun öyle bir şey, ölüm tetikte Boş konserve kutusunun tekme yemiş haliyim Çok ağır kokuyorum yalnızlık çöplüğünde Sevgiliye özlem bir bisiklettir Öte yandan yoksul çocuk düşünde O kadar özledim ki sevgilim seni Bütün yoksul çocuklar bisikletlerde
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|