![]() |
![]() |
#291 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2555
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() D-3
Yatırırken bu sedef kakmalı şimşir beşiğe Neyle kundakladılar Hazret-i Mevlânâ'yı? Perdelerden taşırıp neyleri çığlık çığlık Neyle kundakladılar Hazret-i Mevlânâ'yı. Bir ipekten ve köpükten yaratılmış yumuşak Tüyle kundakladılar Hazret-i Mevlânâ'yı. Kıyılardan, ovalardan dererek inciyle, Çiyle kundakladılar Hazret-i Mevlânâ'yı. Gece, mehtâbı elekten geçirip kirpikler Ayla kundakladılar Hazret-i Mevlânâ'yı. Mesnevî'sinde bir altın lüleden nûr akıtıp Öyle kundakladılar Hazret-i Mevlânâ'yı. 'Bu yürek durmayacaktır' dediler.. esmâdan 'Hay'la kundakladılar Hazret-i Mevlânâ'yı. Sakalar doldurarak kırbaların Kevser'den Meyle kundakladılar Hazret-i Mevlânâ'yı. Ve açıp ağzını Nîsan Tası'nın Besmele'ler Suyla kundakladılar Hazret-i Mevlânâ'yı. Rûhlardan, kokulardan, durulardan duru bir Şeyle kundakladılar Hazret-i Mevlânâ'yı. Ulu Tûbâ'ların altında gönüller, eller Böyle kundakladılar Hazret-i Mevlânâ'yı
![]() |
#292 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dağ Rüzgarı
Kaderde senden ayrı düşmek de varmış Doğrusu bunu hiç düşünmemiştim... Seni tanımadan Hele seni böyle deli divane sevmeden Yalnızlık güzeldir diyordum Al başını, kaç bu şehirden Ufukta bir çizgi gibi gördüğün dağlara Rüzgarın iyot kokularını taşıdığı denizlere git Git gidebildiğin yere git diyordum Oysa ki, senden kaçılmazmış Yokluğuna birgün bile dayanılmazmış. Bilmiyordum... Yine de dayanmağa çalışıyorum işte Bir kır çiçeği koparıyorum gözlerine benzeyen Geçen bulutlara sesleniyorum ellerin diye Rüzgar güzel bir koku getirmişse Saçlarını okşayıp gelmiştir diyerek avunuyorum Yaşamak seninle bir başka zamanı Bir başka zamanda seni yaşamak Herşeyden önce sen Elbette sen Mutlaka sen İster uzaklarda ol İster yanıbaşımda dur Sen ol yeter ki bu zaman içinde Ben olmasam da olur Seni bir yumağa sarıyorum yıllardır Bitmiyorsun Çaresizliğim gün gibi aşikar Su olup çeşmelerden akan güzelliğin İnceliğin ışık ışık yüzüme vuran Sen güneş kadar sıcak Tabiat kadar gerçek Sen bahçelerde çiçekler açtıran Sudan, havadan, güneşten yüce varlık Sen, o tek sevgi içimde Sen görebildiğim tek aydınlık Bir nefes de benim için al Havasızlıktan öldürme beni Bulutlara, yıldızlara benim için de bak Susadım diyorsam Bir yudum su içmelisin Ben yorulduysam sen uyumalısın Ellerim sevilmek istiyor Saçlarım okşanmak istiyor Dudaklarım öpülmek istiyor Anlamalısın. Ağaçların yeşili kalmadı Gökyüzünün mavisi yok Bu dağlar o dağlar değil Rüzgarında kekik kokusu yok Kim bu çaresiz adam Bu kan çanağı gözler kimin Kaç gecedir uykusu yok Gündüzü yok Gecesi yok Yok Yok Anladım Sensiz yaşanmaz bu dünyada İmkanı yok.
![]() |
#293 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Dağ ve Şelale
Ne bu sevda biter ne de bu hasret Devlerin aşkı bu olsa gerek Sen koca bir dağ zirvesi bulutlar arasında Ben sonsuzlukta akan bir şelale Ne sen eğilirsin, ne de ben durulurum Senin zirvende karlar bulutlar arasında öyküler canlanır Benim içimde çağlayan sularla Değişik diyarların koynundan sökülüp gelen canlılar,değişik kokular,tatlar Sen sana doğru yön değiştirmemi Senin içinde çağlayıp coşmamı beklersin Ama mağrur başını eğmezsin,sadece beklersin Ben başındaki bulutlardan bana yağmur olmasını, İçindeki saklı minerallerin bana katılmasını, Birlikte ormanlar,çiçekler,yosunlarla Hayat bulmasını beklerim Hep birbirimizden herşeyi bekler, Tam uzanacakken birbirimize, Her amn bir bahane buluruz o gelsin diye, Bir gün gelecek coşkun sularıyla akan şelale Toprağın koynundan senin kalbine girecek. Ve o mağrur gövdende kalbinin ateşi bir delik açacak İnsanlar bir dağın gövdesinden akan bir şelaleyi görecekler...
![]() |
#294 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Dağınık
Bak bugün de güneş doğdu Bugün de yaşıyorum Odam geceden kalma Dağınık, Bir tarafta saçların Bir tarafta gözlerin Tek tek topluyorum Yine de bir "sen" yapamıyorum
![]() |
#295 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Dağlar
Çekmece'den, Maltepe'den ileri Gitmemiş Sadabat çelebileri Alem tepesine Alemdağ derler Dağlar var karanlık, dağlar var beyaz Korka, korka eteklerinden öper yaz Babadağ, Gavurdağ, Kocadağ, Ilgaz Kubbelerdir, dolaşılır aşılmaz Tendürek'te, Kop'ta, Palandöken'de Kurtların payı var, gelip geçende Ki alırlar vermek istemesen de Medetsizler, Aklar, Nurlar, Yıldızlar Karalar, Kızıllar, Bozlar, Yağızlar Karla dolar 'imdat' diyen ağızlar Yollar kesen, haraç alan dağlar var. Dönmez misiniz, ey yolda kalanlar Yolcular, garipler, garip çobanlar Allahuekber'de tekbir alanlar Ovalar, konaklar, yollar aşırı Birbirini selamlayan dağlar var. Sarkarken Cudi'nin karları dal dal Bir yıldız kayar ki tutuşur çamlar Bir kızıl şehrain olur akşamlar Tacı tahtı olan karlı dağlar var Tüter sarı çiçek burcu burcudur, Yazın ya mor, ya da turuncudur. Ve kışın dünyanın öbür ucudur. Dağlar batının yangınlarında kor, Dağlar var adları, Nemrut, Balahor. Kayışdağı kim, Alemdağ kim oluyor? Lakin ufku görünce birden yoksul, Dağ yerine kubbe yapmış İstanbul Kurşun şamdanlarda mumlar fildişi, Ki pırıltıları sularda pul, pul.
![]() |
#296 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Daha Ne
Verebileceğinin hepsini verdi Yaşattı sana yaşanmamışlarını Ama sen sonsuz sınırsız doyumsuz Hiçbir sevi sür-git değil Cennet bir tadımlık Mutluluk bir şimşek parıltısınca Zaman nasıl donmuşsa bir resimde Donmuşluğudur zamanın mutluluk Ölümsüz olan bir anmalık Yaşattı seni yaşayamadıklarında Hem de ölesiye Daha ne
![]() |
#297 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Daha Ne Gerek
Yaradan aşkına söyleyin canlar Bir nefes, bir lokma, daha ne gerek Olmasın savaşlar akmasın kanlar Bir nefes, bir lokma, daha ne gerek Kamil olan bilir, yedidir rengi Değil mi sevilen, sevenin dengi Küçücük bebeler görmesin cengi Bir nefes, bir lokma, daha ne gerek Ne size, ne bize kalır bu dünya Biri üleşip de versek ikiye İkiye ulaşıp ersek sevgiye Bir nefes, bir lokma, daha ne gerek Engin’ in silahı bir tek kalemdir Okumadan bilmemek asıl elemdir Bilgiyi paylaşmak daim alemdir Bir nefes, bir lokma, daha ne gerek
![]() |
#298 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Daha Ne Kadar Sürecek Bu Kaçışlar
yine nazlarda yine kaçışlardasın kaç bakalım daha ne kadar sürecek bu kaçışlar... ne zaman sussam ve ne zaman kötü olsam sanki hiç sevmiyormuş gibi sanki tanımadığın biriymişim gibi umursamaz ve rahat tavrınla deli edercesine beni kaç bakalım daha ne kadar sürecek bu kaçışlar... oysa ben kararımı vermişken tam gidecekken gitme diyen sen sensiz ne ederim diyen sonra yine kaçıp giden kaç bakalım daha ne kadar sürecek bu kaçışlar... sarsa bedenimi kordan ******* titretse ruhumu,eritse düşünceler duymasam sesini kahrolsam çıldırsam alamasam senden bir haber kaçma artık yeter kaçtıkça herşey biter sus ağlama,bağırma öyle hem kızmada gitmem gerekiyor bakma yüzüme öyle sadece sus,bu bana yeter bir kelime bile konuşma ne sesin duymak isterim ne görmek yüzünü sakın ümitlenme artık dönmem geri yasta tutma arkamdan tek bildiğin şeyi yap yine hadi kaç sen kaçtıkça yürek dolusu sevgiler uğruna serilmiş ömürler bir bir kaçıp giderler kalplerinde sana yer verdiler hani şimdi nerdeler diye sorma sakın şimdi onlar çok uzaktalar geride bir sen birde vicdanını bırakarak kaçıp gittiler hadi şimdide kaç göreyim seni hadi kaç ey sevgili vicdanından da kaç göreyim seni dememişmiydim sana daha ne kadar sürecek bu kaçışlar...
![]() |
#299 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Daha Nice Zaferlere
Kimleri sevdim ? Hatırlamıyorum...... Kimlere,"Seni Seviyorum !" dedim de, Bir "Seni Seviyorum !" diyenim olmadı ömrümde . Namlusu kırık bir gül ile , Mermisi yitik bir karanfil kaldı ellerimde . Üçüncü Dünya Savaşı görülmemiş şu zavalı alemde , Ben ki , Bilmem kaç Yüzüncü kalleşin hazin mazisi ... Ben ki , Bilmem kaç Yüzüncü savaşın cesur gazisi ... Daha nice zaferlere , Daha nice zaferlere ....
![]() |
#300 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Daha Us
Taş atar aylara günlere gezegenlerden o, Avuçlarında en bağnaz inanış, soyunuk. Ver sen bir ölçek, bir ölçek daha, bin yıl ötesinden, Aç gömüleri Dara'nın soyunuk. Emmez ki bebe, dolmaz ki bebenin annesi, Nice emse emdirse, anlam soyunuk. Bir kurt ulumaz, ama kılları delice büyür, Bakımsız ormanlara, mağaralara, soyunuk. Yetmiyor, yetmiyor bana bu yeryüzü yalnızlığı, Burda bütün sevdiklerim soyunuk.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|