![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yüreğimdeki Sen Bahçem
Elvedasız gidersen yüreğim affetmez seni Söylediğin sözü kulağın duymaz bazen bilirim Özrün artık düzeltmiyor kırdığın yerleri Acıyan candan öte ruhumun derin yara izi Görünmez baktığın yerde dinlemen gerek tenimin sesi Yalnızlık benim yoldaşım şimdi Yokluğuna bile mesafe koydum, kendimleyim Kirpiklerim rimelli ağlatma beni Elvedasız yollamaz yüreğim seni Sağır sultan duydu seni sevdiğimi Ömür biter, bitmez sana beslediğim sevda çiçekleri Soldurma yüreğimdeki sen bahçemi
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yüreğimdekilere...
Yürüdüğümüz yollar aynıydı bunca zaman. Aynı bahçede aynı hayallerle büyüdük aslında. Gülümseyen gözlerden ve deneyimlerden öğrendik her şeyi. İlk sevda yanığımız belki aynı vakitlere denk düştü. Acıdık. Tek tek değildi acımalarımız da. Birlikte öğrendik aşkın acıtan yanını. Birbirimize dayandık zor anlarda. Hep vardık, hep birlikteydik yıllarla. Gün gelip hayatın içine girene dek aynı mekanlardaydık üstelik. Yine de yitirmedik mekanları. Sadece sayılı zamanlara sığdırdık. Hep aynı zaman, hep aynı yerde, her dönümde bir araya geldik. Şimdi aynı yerden bakmıyoruz hayata. Farklılaştık ve kendimize deneyimler biriktirdik. Yaşanmışlıklar aynı olsa da farklı tecrübelerle götürmeye çalışıyoruz hayatı ve o tecrübeleri paylaştığımızda kimimiz gülümsüyor, kimimiz hüzne yakınlaşıyor galiba. Büyüdük mü ne farkına bile varmadan? Yıllara yeniliyor muyuz? Bizi de sarmaya başlıyor sanki sorumluluğa yaklaşan hayatlar. Eskiden olsa hadi çocuklar oyuna derdik hepimiz. Gelecek yok. Geçmiş yok. Şimdiydik aslında daha o zamanlarda. Çocuk yüreklerle ne kadar algılıyorsak o kadardık, ama anlardık. Hayat; ilk kez sana karşı mücadele yolumu bilmiyor gibiyim. Garip bir his bu yüreğimdeki. Bir şeyler geçip gidiyor sanki çocukluğumdan. Büyüyorum galiba. Uzaklıklar acıtıyor sanki artık. Hani eskiden gitsek bir an önce uzaklara derdik ya, şimdi keşke hep yakın olsaydık diyoruz. Özlemlerin tadı değişti. Kavuşmalar daha bir hüzne yakın artık. Yollar uzun geliyor. Gidişler. Dönüşler. Göz yaşları artıyor. Hani zorla gidilirdi ya eskiden o çam kokulu dağlara. Şimdi her akşam evime dönerken içime çekiyorum sanki o kokuyu ve özlüyorum çamlarımın yaylasını. Evimi özlüyorum. İyot kokusunu özlüyorum, denize karşı uyandığım odamın penceresinden sabahları burnuma gelen. Ve gitsem diyorum. Gerilesem. Baştan yaşayıp baştan büyüyebilsem. Şimdi ortasına bile gelmediğim hayatımın - ki neresidir ortası tanrı bilir - karşısına geçtim, dünden bugüne bakıyorum çocukluğuma dost yürekle konuşurken. Oynadığımız oyunlar geliyor aklıma. Koşturduğumuz bahçelerde koşuyorum yeniden. Bir sürü anı hatırlıyorum gülümseten ve sırtımı dikleştirerek oturduğum yerden, kararına destek olmaya hazırım diyorum yürekten. Sıra sıra kopuşlar sanki dağılan bir tesbihten. Gün gelip yeniden hayatlar kurduğumuzda, aynı çocuk yüreklerle can vereceğiz onlara. Sevmeyi, üzülmeyi, birlikte büyümeyi öğreteceğiz öğrendiklerimizden. Değerleri korurken, bize can verenlere sarılacağız belki biraz daha fazla. Ve hayat yine devam edecek kaldığı yerden. Evim. Ailem. Yüreğim.. İyot kokum. Çamlı yaylam. Çocukluğum.. Hepinizi içimde korumaya çalışıyorum.. Büyüyorum..Yoruluyorum belki biraz daha.. Hayatımın yaratıcısı olmaya çabalıyorum.. Galiba başarıyorum da.. Biliyorum herkes şanslı değil bu kadar.. Sayenizde ben oluyorum.. Arkamdaki gücün büyüklüğünü hep hissediyorum.. Ve sizi çok seviyorum..
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğindeki Çocuğu Büyütme Sakın
Her giden sene bir şeyleri de götürür beraberinde Eklendikçe yaşa yeni sayılar Olgunlaşır insan şarap misali yürek mahzeninde Yükü ağırlaşır belki biraz hayatın Yaşanmışlıklar bazen taşınmaz olur Bazen de kuş misali özgürce uçurur Her şeye rağmendir yola devam etmek Işıktır gözlerin içindeki yeni yaşı karşılayan Ve işte bugündür başladığın yere dönüşün Ve bir gün dönümüdür bitip yenisine alışmaya çalışılan Bugün doğum günün dostlukla kucaklanan Dileklerin yağsın yaşantına yıldız misali Sahip olduklarına sıkı tutun ki şans bırakmasın seni Düşün Bir yaşama neler sığdırabilir insan Aşk, dostluk, umut Belki biraz da hüzün hazan sarısından Hepsi senin olsun arkadaşım Yüreğindeki çocuğu büyütme sakın zamanı kovalarken Bugünü kaybetme, sakla anılar belleğinde Yıllar sonra yad ederiz belki birlikte İyi ki doğdun, iyi ki varsın Nice mutlu senelere
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yürek Yangını
Nasıl durdurmalı yürek yangınını. Sakinleştirmek ve kuşkulardan arındırmak zor zihni. Kavga başladı mı içinde durmuyor fırtına. Dingin değil gece. Savururken rüzgar ekimin düşen yapraklarını, düşüyor içimden sana dair bir cümle. Tutunmuyor aşk, tutunamıyor sağlam bir şeylere. Sen yoksun çünkü. Sesin yok. Kokun yok. Biten yaz *******inin izlerini sürerek kalıyorum. En son diyorum ne zamandı teninin tenime deyişi. Özledim diyen sen miydin birkaç gün önce. Nasıl bir masal uydurmalı ki yüreğe geçsin bu karanlık gece. İyi gelmiyor senden başkası. Beklemek sancılı. Söyle sevgilim düşmedim mi aklına. Kabusa dönen uykulardayım ki uyumak mümkünse. Gülümseyen gözlerinle ışık olsan geceye. Zaman, sıkıntı yaratıyor son günlerde. Bıraktığım yerde sanki düşecek kaygısındayım. Kendimi alamadığım sorulardayım. Özlem aldı başımı. Sensizlik uzadı sessizlikte. Uzun cümlelerden sıkıldım. Kendimden kaçmaya çalışmıyorum. Sen bendesin biraz ben sende. Aşk, bu gece de beklemeyi öğret yüreğime. Aşk, huzuru yakın tut düşlerime.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zaman Sabrıma Eşlik Eder
Yaz ortası beden isyan eder Ten ateşe düşer Yanar, *******i soğuk suya böler Nefes hızlanır Rüya dağınık, sayıklamayla biter Bir atımlık uzaklık aramızdaki Elim değmez, gözüm görmez Meğer sözüm duyulurmuş sende Bildiğim tek şey Önem verişini dolaylı gösterişin belki de Kavga kıyamet içimde Yalnızlık zorluyor işte Kalabalık içinde tek başınalık benimki Yalan dostlar da dağıldı Kim bilir yüreğin nerde Yeni bir bekleyişe gebeyim sanki Hayatın uyaranlarından sen çıkar gibisin Kurtuluş denen yere nasıl gidilir Arsız bir çocuk edası son günlerde bende Kurtuluşum sensizse esirliktir Çal kapımı eskiye dem vuran kadehlerde Bir şarkı tut geceden bize söyle Bilinmeyen bir ses ver olmadı Anlarım emin ol sensin bilinmeyenin adı Umudum bitmesin yine sıcakça bak gözlerime İmkansıza koymadım seni daha Bedenimi sarsarım hastalıklarla Yine de senden uzak kalmayı beceremem Sığınırım yatağıma senli uykularda Ses verirsin dayanmam adına Ben varım hala Buradayım duygular arasında Neler geçiyor başımızdan Değişiyoruz belki hayat karmaşasında Ağlarım biraz zorlandığımda, geçer Beklerim demiştim sana Bilirim, zaman sabrıma eşlik eder
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zamana Yenik Düşmedik
Mustafa'ya... .................................................. . Çok zaman geçti yaşantılar üstünden, belki haklısın ben geçip gitmedim hiçbir şeyden. Gidemedim sadece, ötesi boş ötesi canımı acıtan söylemler. Güçlü durmaya çalıştım ve inandığım bir aşkı yaşattım içimde. Ne kaldı diyeceksin belki elinde. Ben kaldım, kocaman bir aşk kaldı yaşadığım sürece şükranla anacağım. Ve belki de en önemlisi dostluklarım kaldı geriye. Sen kaldın arkadaşım. Canımı acıtan yerleri sıyırıp temize çektiğimde, karşına geçip yaşadıklarımı anlatabileceğim dostluğun kaldı bıraktığım yerde. Bıçak kemiğe dayanır gün olur, çok sevsen de kalamazsın sevginin içinde. Aşkı bırakırsın geride ve dediğin gibi arkadaşım biriktirdiğin insanlar vardır işte hayatım dediğin yerde. Dönüp bakıyorum şimdi geçmiş günlere, ne çok yük taşımayı denemişim aşk içinde. Yorulmuşum arkadaşım. Soluğumun yaşamama dair olduğunu bile unutacak kadar nefesimi tutmuşum. Kendimi acıtmışım gün olmuş, aşk nesnem acıtmış bazen, ama sen de acıtmışsın arkadaşım. Göz yaşıma dahil olduğun zamanları saydım da, seni temize çekmek aşkımı çekmekten daha zor oldu. Öfkelendim, öfkem iyi niyetine yenildi her seferinde. İç hesaplaşmam zaman istedi ardından. Sessiz bir kaçış içinde uzak durdum hayatından. Söyleyecek söz bilemedim de ondan. Aşka inancım sarsıldı, bu sırada hayat ve doğruluğuyla büyüdüğüm değerlere inancım da sarsıldı. Kaldıramadığım bir karmaşa içinde doğru ne yanlış ne ayrımına varmaya çalışırken yargısız infaza kurban gitmeyecek kadar değerli olan biri vardı o da sendin arkadaşım. Ancak sözlerimi dizdim ardı sıra, ancak karşına geçip konuşabildim. Anla beni ne olur. Varlığına şükrettiğim, uğruna her şeyden vazgeçebileceğim birine sevgimi anlatmayı denedim. Emin ol biliyorum, koşulsuz bir sevginin karşılığında saygısızlığı hak etmedim. Kadere karşı durmak niyetinde değildim ama tanrıdan birlikte bir hayat diledim. Çok sevdim arkadaşım. Büyük aşkların büyük riskler taşıdığını da atlamadım ama nerde yanlış yaptım anlamadım. Geçti mi diye sorma arkadaşım bilmiyorum belki de geçmedi daha. Yaralarıma kanturun yağı sürüyorum şimdi çocukluğumdan kalma alışkanlıklarımla. Sustum, zaman verdim her şeye belki zamana bile. Aşkım yalnızca duamdır içimde. Arkadaşlıkları sorguladım sadece, kimler var ben giderken gelmeyi seçen benimle. Kırgınlıklarım da oldu yaşantılar arasında, kızgınlılarım da. Belki düşünmeden davranıp üzdüğüm durumlar da. Kiminde söylediğim sözün nereye gideceğini dahi bilemedim. Şimdi içimdeki fırtına dindi, sakin bir kumsalda, dalga sesleri ve iyot kokusuyla dingin bir ruh halindeyim, eşlik et istiyorum sen de bıraktığımız yerden dostluğunla. Varlığın desteğim, hayatıma kattıkların en özel hediyelerim arkadaşım. Bak koca bir seneyi daha devirdik, yeni bir yaş yeni bir doğum günü var önünde. Mutlu ol arkadaşım. Yüreğini koru ve yeni yaşının hayatına mucizeler katacağı bir yıl geçir. Demiştik ya sohbet arasında insanın iyi ve güvenilir dostluklar kurması, bu dostlukları koruması zor şimdiki zamanda diye. Çok şanslıyım arkadaşım, dostluğun var hayatımda. Korumak adına çaba harcamak gerektiğini biliyorum. Emeksiz, çabasız hiçbir ilişki var olamıyor aslında. Zamana yenik düşmedik ya, daha uzun yıllarda hayatlarımıza dahil olmak adına iyi ki doğdun, iyi ki varsın arkadaşım. Buradayım ben bütün zamanların en içten dostluğuyla.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|