![]() |
![]() |
#291 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Yiğit İnsan Portresi
O, muhabbet bağının balıydı. Hakikât şehrinin gönül bağının Mazlumun mağdurun diliydi Metin Düşlerine düşmüş eşsiz kuğunun Susuz sahraların gölüydü Metin Mahlukatı sever kol kanat açar Cehlin durağına uğramaz kaçar Zirvenin tutkunu enginden uçar Gönül çınarının dalıydı Metin Sevdayı sır edip menziline sür Güneşi bulutun üstünden görür Bülbül kadar cesur şahin kadar cesur Gökte al bayrağının alıydı Metin Her asırda yaka paça didilen Kutsal bin mekândır yolsuz gidilen Mabetsiz şehirde mahkum edilen Bu kutsal davânın kuluydu Metin Öz yurdunda garip kalmış düşkünün Resul sevdasının Allah aşkının Sohbet sarayının gönül köşkünün Muhabbet bağının dalıydı Metin Balkanlarda öten bahar kuşuydu Altaylar’ın sevdalanmış başıydı Tuna da yıkanan çakıl taşıydı Sevdalı yüreğin halıydı Metin Her sözü deryaydı her hali hasır Yaralı yürekte bulmazdı kusur Çelik iradeli, alp eren cesur Turan ülküsünün beliydi Metin Düğümle bağlanmış yol durağının Sevda fısıldayan yel durağının Sohbet sofrasının hal durağının Mukaddes mekânın yoluydu Metin Uzanıp yıldızı tutmazsa eğer Aşkı sinesini bağrını döğer Bir tek tebessümü dünyalar değer Viran bahçelerin gülüydü Metin Bulutun gözünde, ayın dalında Gülün kızılında,,bayrak alında Nefis savaşında, Allah yolunda Çaresiz kalanın eliydi Metin Vatan sevdasına sonsuz saygısı Hilâli bucaklar engin duygusu En büyük kaygısı vatan kaygısı Yurt için divane deliydi Metin Hançeri bağrında gördü göreli Tuz bastı yaraya üstünde eli Bu davaya gönül verdi vereli Kaleli gözünün seliydi Metin
![]() |
#292 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Birini Tanırım
Birini tanırım ta eskilerden Konuşsa kandırır şeytanı bile Arındıramamış kalbini kirden Açılsa kokutur ummanı bile Konuştukça hep bol keseden atar Dişi değsin yeter her şeyi yutar Menfaati olsun vallahi satar Anayı, babayı, vatanı bile Şeytanlıktır onun bütün cevheri Kendini düşünür ezelden beri ''Ölüyorum'' dese zavallı biri İnanın çok görür dermanı bile Herif hiç olmadı Allah'a yakın Yakın olma ona, kendini sakın Yılan ile aynı yere bırakın Isırır,, öldürür, yılanı bile İnancı, kazancı ve soyu sopu Taşır derman diye verem mikrobu Onun tek bildiği, marifeti bu Gerçek gibi söyler yalanı bile
![]() |
#293 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birinin Yükünü Birisi Çeker...
İnanan dosdoğru olmasa Hakk'a Birinin yükünü çeker birisi Hem salih hem yüzde boya bir okka Kirinin yükünü çeker birisi Nefse göre yorum şeytana hizmet Riyadır hüsrandır sonucu elbet Mal gibi yer içer tanımaz mabet Sürünün yükünü çeker birisi Bazısı hevesli şöhrete şana Bazısı da girer her türlü dona Ne söylersen söyle vız gelir ona 'İrinin' yükünü çeker birisi Çokları hevesli döner koltuğa Çokları var işte siner koltuğa Düşüncesi tek o yanar koltuğa Yerinin yükünü çeker birisi Elpençe divan dur, eğil gayret et Aferinci olmak büyük marifet Oturanlar benim diyor sadaret Yarının yükünü çeker birisi
![]() |
#294 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birlik Bizim Meşalemiz.!
Milli bütünlük olsun Söylensin hep ünümüz Vatanım dirlik bulsun Varsın aksın kanımız Can lazım ki coşasın Emir ile koşasın Biz ölelim yaşasın Vatan bizim canımız Kıratın yelesinde Fatih’in gür sesinde Bayrağın gölgesinde Eksilmesin şanımız Göğüsler iman dolsun Milletim huzur bulsun Vatan, millet sağ olsun Olmasın bir yanımız Aç kalır, nöbet alır Vatan selamet bulur Birimiz şehit olur Vücut bulur binimiz Milli birliğe gayret Edilse, olur elbet 'Devletim ebet müddet' Varlığımız dinimiz
![]() |
#295 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biter...
Suladıkça alev alan gönülde Közü bitiremez biter bu sensiz Yetmesin az olsun, helal olsun de Sözü bitiremez biter bu sensiz Tadımız kalmadı ekmekte aşta Bozulma başladı en büyük başta Beşerin kanunu çökmede işte Yazı bitiremez biter bu ben sensiz Bozulma başladı baştaki urda Koyar mı çalmaya fırsat bulur da? Dokuz olur, doksan dokuz olur da Yüzü bitiremez biter bu sensiz Babasını çarpar kafayı yorsun Çaldımsa Yaradan benden de sorsun Uğraşsın, didinsin, çırpınsın dursun Özü bitiremez biter bu sensiz Bir kutlu sevda ki şehitler bekler Kanun bu, her doğan mutlak emekler Her şeye kadir O, Allah-u ekber Bizi bitiremez biter bu sensiz
![]() |
#296 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bitmeyen Kavga...
Hayal gemisiyle umut dağına Yelken açtım senelerdir yoldayım Yolculuk başladı han otağına Alçak zemindeyim karakoldayım Gün günü kovalar karalı aklı Her kulun gönlünde bir dünya saklı Lale ayrı, nergis ayrı, gül farklı Mavideyim, yeşildeyim, aldayım Ekmek lokma lokma, yol adım adım Tükendikçe artar ahım feryadım Bunca sene nerde neyi aradım Hala bir incecik cılka daldayım Bülbül gülde, gönül bağda olmadı Bir elimiz balda, yağda olmadı Hiçbir zaman solda, sağda olmadı Talihini sorgulayan koldayım Akça gelin kara bağlar eliyle İçin için ağlar buna haliyle Herkes belasını bulur diliyle Acımasız bir muhannet kuldayım
![]() |
#297 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biz Kimiz
Hiçbir zaman tarafsızım dememiş Ülkü saflarına dolanlardanız Otuz altı saat yemek yememiş Otuz beş kuruşu olanlardanız Doğruya yardım vadeden Allah Vatana ihanet en büyük günah Cehalete karşı ilim tek silah Başarı bundadır bilenlerdeniz Ötüken’den,Altaylardan şan ile Sulamışız bu vatanı kan ile Oğuz Han, Fatihle, Alparslan ile Şerefli maziden gelenlerdeniz Sömüren düzeni hiç tutmamışız Dünya nimetinden zevk tatmamışız Komşusu aç iken tok yatmamışız Fukara göz yaşı silenlerdeniz Namus duygusuna bıçak bileyen İşçiyi sömürüp, hakkını yiyen Ben şu yurtseveri alt ettim diyen Zibidi haline gülenlerdeniz.
![]() |
#298 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizde Bu Kafa Varken....
Gezmek için serseriyi buluruz Hayal göremeyiz, düş yapamayız. Okuruz, yazarız 'alim' oluruz! Gövde yaparız da, baş yapamayız. Çalışıp atiye bırakmayız iz! Her gün çağ atlarız, önde gideriz! Laf ile her işi beceririz biz Atarız tutarız, iş yapamayız. İkiyle ikiyi toplarız iki El alem çalışır görsün bizim ki! Öyle marifetli elimiz var ki Gözü çıkarırız, kaş yapamayız. Her seçimde yüze patlar da şamar Yine de onlardan bir hikmet umar Bizim o dallarda bezimiz mi var? Sularız sularız yaş yapamayız. Aklımıza her gün başka şey eser Eseni yapmazsak, aklımız küser! Komşunun evinde makarna keser Kendi evimizde, aş yapamayız. Laf yaparız, budur bizde kaide Sözlerimde hilaf varsa, yanlış de Amerika dayı ruhsat vermez de İzin çıkarmazsa, ç..ş yapamayız.
![]() |
#299 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bize Ne Kazandırır.?
Kardeşçe yaşadık, geldik bu güne, Şimdi bıksak, bize ne kazandırır? Milletin birliği, bütünlüğüne, Çomak soksak, bize ne kazandırır? Biçare mazlumu, mağduru yorma, Millete hizmet et, geriyi sorma, Gün birlik günüdür, kenarda durma, Karşı çıksak, bize ne kazandırır? Hakimiyet hakta, hakka erelim, Birlik olup, hep el ele verelim, Biz kardeşiz, sevilelim sevelim, Bön bön baksak, bize ne kazandırır? Bir mukayese et, inceden ince, Ceylan gözlü olur, şaşı ölünce, Gönüller şenlenir, insan gülünce, Gönül yıksak, bize ne kazandırır? Sırt dönmek olur mu, hak diyen söze? Bir küle nazar et, bir yakan köze, İbretle bakarak, görmeyen göze, Gözlük taksak, bize ne kazandırır? Müslüman Türk mağdur, dünya yanıyor, Cadının kazanı gibi kaynıyor, Birileri hep başrolü oynuyor, Ona aksak, bize ne kazandırır? Hissiz, hareketsiz kör duvar gibi, Vatan Kaleli’ye namus, ar gibi, Medeniyet denen canavar gibi, Boğaz sıksak, bize ne kazandırır?
![]() |
#300 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizim Dünyamız?
Dünyada yaşamak hak değil zahar Yak beni, yak beni, yak beni bulur Yükselmek ülkümüz, azmimiz de var Tek beni,tek beni, tek beni bulur. Çoklar abâd oldu, ahdından döndü Bazıları döner koltuğa sindi İşsizler, güçsüzler vallahi yandı Tok beni, tok beni, tok beni bulur. Toplumda ne düzen, ne de var ahenk Deliye gün bayram, taşırız çelenk Hayasız, arsız, ruhsuz, pelesenk Bak beni, bak beni, bak beni bulur Kaleli her söze aldanma, kanma Gül deyip, gül sanıp her dala konma Özler yaratana eğridir ama Hak beni, hak beni, hak beni bulur.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|