![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yüreklere Sözüm
Fısıldadım yüreğime, Dayan diye. Yüreğime tortulanmış özlemler, Şarap kadehleriyle, mahzenlerimde. Zemherinin ayazında, Sevgini yorgan yaptım. Unutmak, çıkmazlarla buluşmaktır, Kopmaktır yaşamın içinden. Paylaşmayan yüreklere sözüm yok. Zindanında sabahlamadım, Ben yıllandım yıllar gibi, Yosunlandım sahildeki kayalarla, Dünyayı haykırdım kahrolanlara, Yaşadıklarını acılarla yutanlara. Ekmeğini tuzla paylaşanlara sözüm, Suyunu içse bile sarhoş olanadır dizeler. Gönüle ekilenler çıkmaz kurursa, Dağlar kadar yağsa da yağmur, Ne çıkar... Yavuz Bayram Çalışkan
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Zerrene
Zerrene ihtiyacım var, duydun mu? Buğu olup düş, serçe yüreğime, Silinemeyen yazı ol, uçan kelebek ol, Beyaz bulutlara binde gel, Gözlerime sevinç ol, bir yaşam boyu, Meydan oku daha solmamış yıllar var yaşanacak, Zerrene ihtiyacım var görmez misin? Sesleri ayırt edemiyorum, Ne garip şarkılar, seni özleten nağmeler, Bir sabaha uyanmak isteğimi seninle, Bilmek istemez misin? Hasret gemisini zincirleyip yüreğime, Seni şarkılara ağlayacağım, bilmez misin? Yavuz Bayram Çalışkan
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zincirlerde Çürür Nem Alırsa!
Bu dünyanın zindanında, Şu akşamın karanlığında, Er sabahın alacasında, Zincirler de çürür nem alırsa! Suyu gören demirlerde, Tutulmayan emirlerde, Unutulan yeminlerde, Sevdalar da çürür pas alırsa! Dönülmeyen hasretlerde, Kin tutulan nefretlerde, Aşık olan yiğitlerde, Çürür gider post olursa! Can dolaşan kanlarda, O dönülmez anlarda, Baş düşmüş önlerde, İnsan ölür, zincir çürür... Yavuz Bayram Çalışkan
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zorum Alın Yazıma
Beyazın üstünden silerim beyazı, Çekerim umursamam kış günü ayazı, Zorum alın yazıma. Yeter ki sen çekme acı... Yavuz Bayram Çalışkan
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zümrüt Tepelerde
******* dillenir, renkler karanlığa Uyku, ölüm el ele, sürer gider bu yazgı Karanlık sükutların sahilinde ışık süzmeleri, Sırlı ve sihirli iklimlerin atmosferinde soluklanırım Yıldızları dinlerim, kayan yıldızlara binerim Ayın bakışlarına çarpılırım Sessiz göllere dalarım Hara düşer gönlüm, Göklere bakar dururum Bir damla yağmur diye Şiirli zamanlarda sevdim Bir başkayım güllerle. Anıları kucaklayın ve sorun bakalım Kim kimin rüyasını çalabilmiş Ve ruhunu teslim etmiş zümrüt tepelerde… Yavuz Bayram Çalışkan
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zümrüt Yamaçlar
Zümrüt yamaçlara yaslanmış iki pırlanta Varımı yoğumu koydum ben bu kumara Budalaca bir pazarlık ya da aptallık Ömrümü de alacaktır belki Ama suçum ne? Karlar dizime geliyor Bataklıklarda yürüyor ayaklarım, Tutuluvermişliğimle Alışkanlıkta yapıyor hani Kalbimin içine gömdüm ve sakladım, Zümrüt yamaçlara yaslanmış pırlantaları Dağlara yürüyorum, zor dağlara Ayın ışıkları içinde Dönmek mi, asla, Hıncımı alacağım ya ihanetlerden Günden önce doğuyor, O zümrüt’ü anka bakışlar Gün kızıllaşıyor ve ben ardındayım Hasretle yanışa iki odun da benden Sevenler bilir, delicesine sevenler Aşk dudaklarımızın ıslaklığında büyüyor Yaz *******i sihirli şarkılarını söylüyor Sazlıklar, ay ışıklarında zümrüt seraplarda Ve şiirlerim ıslanıyor. Yavuz Bayram Çalışkan
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|