![]() |
![]() |
#3091 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözlerimin önünden geçiyor ılık rüzgarlar
Martıların intikamı deliyor Ciğerlerimi Suçsuzum! Daha dinlemedin bir kelimemi Sineme doluyor hüznün Ve yine kuşatıyor zayıf Bedenimi Düşlerim! Daha anlatamadım düşlerimi Bırak parçalansın beden Bırak düşsün hüzünler yine anaların Kalbine Ayrılık! Bulduğum kendimi ve sonra kaybettiğim çöller Neyleyim sahraları Uzaklardan esiyor rüzgar Kan yüklü ve hüzün Bakma anlattığım böyle neşeli Bakma gözyaşlarında Işıkların parlak dansına Daha büyümedi hayatın içinde çocuk Daha susmadı ölüme terk edilen bebekler Ölüm! Şimdi doğmamış bedenlere Sessiz, sessiz Yaklaşıyor Açtım kulaklarımı Duyuyorum sesini İskelelerde çığlık atan martılar İntikam, intikam ve yine intikam Parçalanmış yüreğimin Her parçasından Bak seriyorum önüne İşte senin Yak istersen tüm kitaplarımı Yak istersen geçmişimi Geleceğimi Her şeyimi Suçsuzum! Oysa anlatamadım renkleri seyrettiğimi Anlatamadım yağmurda ıslanmayı Çiçekler için sevdiğimi Ah ! Hüzün yıldızı Ah, kınalı kuzuların dilindeki türkü Gözlerim müştak bir ışık arar Doğunun ışığı; Selçukluyu, osmanlıyı besleyen pınar Muhtacım yine asyanın bozkırlarına Daha topraklar kucak açmamıştı Daha filizlenmemişti çocukluğum Feryat ve ızdırap! Daha meyvesi olmamıştı her saniyenin Ah, susmayan şarkıları aç Kurtların Dinmeyen feryatları firakların Daha söylememiştim ne kadar masum olduğumu Ölüme terk edilen bebeklerin suçsuz! Söylememiştim vurgun yemiş kalbimin Beni nasıl vurduğunu Dünya! Al çürüt bedenimi zindanında Al çürüt ruhumu, öldür, parçala Bak terk ediyorum seni Daha söylememiştim suçsuz olduğumu Mabet önlerinde / kan ve aşk Mevsimler akıp geçti Dil döktü abdal, diz çöküp mabet önlerinde Giden savaşçılar dönmedi
![]() |
#3092 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Öyle bir dünya'dayım ki
Ne ağlayanı biter,ne de güleni Öyle bir yerdeyimki Ne seveni biter,nede sevileni Sevdiği için canını veren Sevdiği için hayatını yıkan İşte böyle bir dünyadayım İşte böyle bir yerdeyim İnsanları çıkarı için ezen İnsanlara zulm etmeyi bilen İnsanların sırtından geçinen İşte böyle bir yerdeyim Yalın ayak gezen çocuklar Ekmek için birbirini vuranlar İmkansızlıktan okuyamayanlar İşte böyle bir dünyadayım Göz göre göre yalan atanlar Sevdiğini arkasından vuranlar Yüze gülüp arkadan vuranlar İşte böyle bir dünyadayım Her ne olursa olsun yaşamayı bilenler Her acı olayda gülmeyi bilenler En zor anında yanındakine destek verenler Dedim ya işte burası tek yer DÜNYA
![]() |
#3093 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ugurlayacakken gece bekçilerini
Bir hiçkirik gibi Bozdu bozkir issizligimi Çözdü dilimi Döktü düsümü Zaman sikintiliydi Bogucuydu zaman Hani özlemler dizilince yollara Kucaklasamaz Ya akrep ile yelkovan Uzar da uzar dakikalar Asirlara dek Ellerimde atarken kalbim Isliyordu hayal gücüm Duraksamadim Hakliydim Burasiydi Düsüme giden yol Güya gelmissin Oturmussun karsima Almis çayini ellerine Dikmissin gözlerini gözlerime Anlat hadi anlat Ne anlatayim Güzeldi hostu Hayat Bereketliydi Costu da costu düsler Tatti hayaller Kim tutabilirdi beni Hangi muammalar çözmedim Ne vatanlar kurtarmadim Hangi sevdalilari kavusturmadim Dedim Ya Anlattikça anlattim Gözlerini ovusturdun Uykular mi akti ne Hala bulusamadi mi Akrep ile yelkovan Eteklerini kaldiran gece Salmadi mi ayaklarini gündüz denizlerine Hayran bakislar Al senin olsun Ver bana yarenlikleri Ayrilik mi Ha ayrilik dediysem Baskalik babinda Öyle istemem ben kin Nefret öfke garez Ne bekliyorum kis uykularindan Bir ates mi çitir çitir Bir kahir mi Yoksa bir vefa mi Yoksa usul bir dokunus mu Bilmek farkindalik herkesin harci mi Dara gelince bos vermemek Sabrederek yorulmak Hayat ile ben Bahtiyar Dünya da dünyaydi hani Geri çevirmedi selam vereni Girizgahti selam Açik gizli mesajdi Aldi hemen kaçani göçeni Hevesliyi Dudak bükeni Asigi dertliyi Hirliyi hirsizi Arliyi arsizi Cahili ermisi Velhasil geleni geçeni Herkesi aldi Gece bekçilerini ugurlarken Çözdü dilimi Döktü düsümü Bagladi elimi Hayat da hayatti hani
![]() |
#3094 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünyâ dönüyor kim ne derse desin
Sense baktığım hemen her yerdesin (22 Temmuz 2006/ Ören-Balıkesir)
![]() |
#3095 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadın tam bir dünya güzeliydi ama,
Adam da tam muşmula suratlı birydi, Kadın güzelliği ile çıldırtırken, Anlamıyordu asla, Hep hüsrana uğruyordu sonunda nedense, Üçüncü bir güç baş belasıydı sanki kadına, Ve adam üzerinde çıldrıtmaktan da öte, Delirtici bir şey taşıyordu her an ve hep cebindeydi o nesne, Çünkü, adamın cüzdanı kainat güzeliydi adeta, Bundandır ki muşmula suratını çook pahalıya satmıştı kadına... Ve adamın her gittiği yerde yoluna insan postu seriliyordu, Ayakları iskeletleri çıkmış kölelerin sırtındaydı daima, İçtiği viski insan kanıydı, Paltosu yoksulların diyetinden örülme, Ve binbir renk, binbir nakıştandı... Kadının sa, her gittiği yerde yangınlar çıkıyordu, Bakışlarıyla tutuşturuyordu erkek yürekleri, Ve kirpikleriyle de hançer üşürüyordu duygulara, Bir emsalsiz tablo oluyordu akıllarda ama, Adam, dünyanın bütün itfaiyecilerini satın almıştı sanki, Kadının yangınında kalan herkes, Susuz ve çaresiz kalıyordu sonunda... Kadın, kadındı ama, kendini unutmuştu sanki, Bedeninin değil ruhunun içindeki asıl kadını arıyordu hep, Kadınlığını kadın gibi yaşamak, Kadın olduğundan zevk almak, zevk vermek istiyor du ya, Adam, paradan bir duvar örüyordu her düşüne, her duygusuna kadının, Ve kadının olduğu her yerde, bir cüzzamlının suratı gibi peydah oluyordu, Ve kadın, adamın paradan ördüğü duvarların arkasında, Görkemli ve kalabalık bir sarayda yaşaıyorduysa da , Kadınlığını tadamadı, kadınca yaşayamadı, Cinselliğinin anlamını bulamadı, öğrenemedi hiç, Hep o kalabalıkta yapayalnız yaşadı, yaşadı... Arzularının paraya benzer yanı yoktu kadının ama, Aanlatamadı, anlatamadı, anlatamadı, Adamın da paradan kefen yapılamaz diye bir düşüncesi olmadı asla... 15.07.2004 Taşkışla/Taksim
![]() |
#3096 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünyada savaşlar bitmek bilmiyor
Lakin elimizden fazla bir şey gelmiyor Kadınlar çocuklar paramparça oluyor Lakin elimizden fazla bir şey gelmiyor Silah mafyaları silahlarını satıyor Kapitalistler servetine servet katıyor Çok gariban evsiz sokaklarda yatıyor Lakin elimizden fazla bir şey gelmiyor Simdi adalet tamamen güçlüden yana Zalimler hiç acımadan kıyıyor cana Melun diktatörler hükmediyor cihana Lakin elimizden fazla bir şey gelmiyor İssizlik ordusu her yani aldı yürüdü Sulugenler siyasi kılığına burundu Namuslu yasayan yandı surundu Lakin elimizden fazla bir şey gelmiyor Dünya kirlendi hastalıklar çoğaldı Her şey hormonlu lezzet kalmadı Evrensel beyanname ise yaramadı Lakin elimizden fazla bir şey gelmiyor Zalimin zulmüne seyirci kalıyoruz Sivas’tan terörden hiç kurtulmuyoruz Doğal felakete sanmayın aldırmıyoruz Lakin elimizden fazla bir şey gelmiyor İnsanlığın kuyusunu insan kazıyor Tabiatın dengesini insan bozuyor Gökyüzü de tıkandı uydu yüzüyor Lakin elimizden fazla bir şey gelmiyor Teknoloji nerdeyse zirveye vardı varacak Kim bilir ileride ne değişecek neler olacak Güner der masum zalimden hesap soracak Şu an elimizden fazla bir şey gelmiyor
![]() |
#3097 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yükün bir gün inecek mi ?
Çekemedim dünya seni . Yalan mı, yoksa gerçek mi, Çözemedim dünya seni . Zalimin yanında durdun Düştükçe tekmeni vurdun Yollarıma engel kurdun Geçemedim dünya seni . Nedir bu sitemin, nazın ? Çekilmiyor güzün, yazın Yürüdükçe büyük arzın Geçemedim dünya seni . Zengin olana tatlısın Fakir olana farklısın Sen de belkide haklısın Sezemedim dünya seni . Paran da kalsın, pulun da Küstü Hüseyin sonunda Ebedi alem yanında, Seçemedim dünya seni .
![]() |
#3098 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdim seni canım hep ölesiye
Olur mu ki aşkta hiç veresiye Geldim kapına bir tanem sev diye Doyulur mu ki hiç aşka sevgiye Dünyalar tatlısı canımsın benim Canımın içinde cansın sevdiğim Bedenimde akan sensin sevgilim Doyulur mu ki hiç aşka sevgiye Sevginle ben dolup dolup taştım Nice engelleri hep seninle aştım Sana kavuşana dek çok yol aştım Doyulur mu ki hiç aşka sevgiye Bir tek sensin benim arzum, emelim Hüzünü, kederi kabre gömelim Sevdamızı kana kana içelim Doyulur mu ki hiç aşka sevgiye Bir tek günüm bile sensiz geçmesin Senden başka bir eş gönlüm seçmesin Aklından başka bir hayal geçmesin Doyulur mu ki hiç aşka sevgiye.
![]() |
#3099 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eskişehir'lerin birinden gelip
Yepyeni şehirler kurdun Küçük ama sevgi dolu dünyamda Üzerinde sadece ikimizin yaşadığı Ve kimselerin asla giremeyeceği Merhum sevdalar bulamayacaksın Bu şehirde yapacağın kazılarda Ne de senin isminden başkalarını bulacaksın Ağaç kovuklarındaki kalp resimlerinde Madem ki yalnızız bu şehirde Özgürce yapmalıyız her ne istiyorsak Hesap soranımız yok nasılsa Önce bir çocuk parkı yapmalıyız Banklarında el ele tutuşacağımız Salıncaklarında yıldızlara yaklaşacağımız Yeşilinde yuvarlanacağımız Sonra şirin bir ev yapmalıyız Bacasından hasret tütmeyen Senin ellerinle ısındığımız Ve içinde güneşi de ayı da hapsetmiş Bir nehre komşuluk eden Keyif bu ya! Daha neler yaparız kim bilir Sen yeter ki mimarı olduğun Bu sevda yüklü şehre gel Şimdi tanışma zamanı geldi diyor saatler Ben Mustafa Bedelim Sen Dünyalara Bedel senem 'e ithaftır...
![]() |
#3100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senin ansızın çıkagelişin
Kızgın çöllere yağan yağmurlar gibidir Senin tatlı bir gülüşün Karakış ortasında açan güneşler gibidir Senin bir anlık bakışın Karanlığı nurlandıran dolunaylar gibidir Senini bir tek sözün Karlar altından fışkıran kardelenler gibidir Senin bir damla sevgin Göz alabildiğince uzanan okyanuslar gibidir Senin tadına doyulmaz aşkın Bütün bir dünyaya bedeldir Sayısız dünyalara bedeldir (10 Ekim 2006/ İstanbul)
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|