![]() |
|
|
#311 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57966
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hak yememeli
Hak,hak diye yola düşen düşene Hakkı tanıyanlar,hak yememeli Hak yolunda,insan hakkın peşinde Haklının, hakkını sahiplenmeli Hak,hak diye ekranlarda haykıran Açıklasın kimdir önünde duran Hangi sebep, nedir onu susturan Haksız kim? Demeli, gık dememeli Birleşin hak için hakkın yolunda Kul hakkı kalmasın,hakkın kulunda Çıkar isek adaletin önünde Nerden buldun,nasıl geldi denmeli Ağlanırsa hep beraber olmalı Gülünürse,hep birlikte gülmeli Artık mağdur olan hakkın almalı Hak yiyen arsızlar gizlenmemeli Öz ne ise sözde öyle olmalı Çalışan,emeğe bedel almalı Bu vatan da cennet gibi olmalı Artık haksız kazanç engellenmeli Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#312 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hakikat
Tarlada yetişmez,bağa dikilmez Mimarı bilinmez,sahibi olmaz Hiçbir güç yetmez,asla pes etmez Ne yapılsa, leke almaz hakikat Onunla bulunur, en yüce gurur Tekmeler vurulur,ayakta durur Atılsa da çamur,o yine mağrur Değerini hiç yitirmez hakikat Doğrudan ayrılmaz,eğriyle olmaz Pazarda satılmaz,kabzımal almaz Kötüyü küstürmez,elinden tutmaz Namert ile, hiç dost kalmaz hakikat Uğurlar öleni,gezer evreni Vicdandır meskeni,ruhtur dümeni Memnun eder beni,aldatmaz seni Yalana asla eş olmaz hakikat Görür gözleriyle,söyler diliyle Bakidir bakiyle,fani,faniyle Eskidir eskiyle,sırdaş yeniyle Yaşar ebediyen ölmez hakikat Bazen çok tatlıdır,bazen de acı Tarihte kalıcı,yalın kılıcı Bazen öldürücü,bazen ölücü Savaşır durmadan yılmaz hakikat Aşçı ile aştır, işçiyle iştir Bazen arkadaştır,bazen yoldaştır Gözlerde ki yaştır,pırlanta taştır Parıl,parıl parlar solmaz hakikat Gelir dostum diye, o Mağdur’i ye Katlanır çileye,layık sevgiye Sırt dönerler niye,gerçektir diye Garaz ve kin nedir bilmez hakikat Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#313 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hakikat açığa vurulmayınca
Çöplükte gül bitmiş, neye yarar ki Koparıp koklayan, bulunmayınca. Yığın,yığın altın olsan, ne olur? Kıymeti, sarrafa sorulmayınca. İnsana, insanlar değer vermiyor Denizde yılana sarılmayınca. Hakikatlar, çıkar mı ki açığa O yalan testisi kırılmayınca. Ölenlerden cevap alamazsın ki Can gelip yeniden dirilmeyince. Kişinin aslını bilemezsin ki O vicdan defteri görülmeyince. Yetimin hakkını yiyen söylemez Adalet divanı kurulmayınca. Tok, açın halinden anlar mı dersin Açlık, yuvasına kurulmayınca. Ölenle gömülür gider çok sırlar Açığa vurulmaz nice kusurlar Böyle gelir,geçer yıllar,asırlar Hakikat açığa vurulmayınca. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#314 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hakim bey
Uyanıp,öğrenip gerçeği görüp Hak,hukuk uğruna bir savaş verip Haksızlığa karşı göğsünü gerip Kaçmayınca dövüyorlar hakim bey. Yer,içer,gezerler,derler ki sen yap Vatandaş mı koyun,onlar mı kasap Çıkarcı mafyanın adına hesap Açmayınca sövüyorlar hakim bey. Haksızlık hançeri saplı sağrıma Soyuyorlar bu gidiyor ağrıma Varlığımı istekleri uğruna Saçmayınca alıyorlar hakim bey. Onlar çıkarına kendi nefsinden Verip emeğini hak hissesinden Onlar deli dumrul,baç köprüsünden Geçmeyince buluyorlar hakim bey. Demokrasi bumu,bumu adalet Kime derdim döksem diyorlar sabret Namerdin elinden zehirli şerbet İçmeyince kınıyorlar hakim bey. Kulaklar tıkalı zar eden sese Gitmez elbet içimde ki vesvese Seçiyoruz iyi diye meclise Sözlerinden dönüyorlar hakim bey. Ödün veremedim ben vakarımdan Umudumu kesmemişim yarından Baba ocağım, cennet köyümden Göçmeyince kovuyorlar hakim bey. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#315 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hakkın var mı ki
Kolay değil unutmak çektiğim acıları Sevip sarılmaya hakkın var mı ki Bir elveda demeden çekip giden sen iken Bana darılmaya hakkın var mı ki Kırgın olduğunu söylüyormuşsun Küsüp kırılmaya hakkın var mı ki Yakınmışsın dostlara sormuyor diye Sorup,sorulmaya hakkın var mı ki Uzaktan uzağa görsem yeter demişsin Varıp görülmeye hakkın var mı ki Bir demet gül ile sana gönlümü Sunup verilmeye hakkın var mı ki Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#316 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Haksızdan hak almadım üzgünüm
Neden yüzün hiç gülmüyor diyorlar Ruhen huzur bulamadım, üzgünüm Hakkı bilmeyenler,hep hak yiyorlar Haksızdan,hak alamadım, üzgünüm Savaş verdim,tekim gücüm yetmedi Kemiren ihtiras bizden gitmedi Doğruyu dürüstü kimse tutmadı Nedenini bilemedim, üzgünüm Becerip,başardım denmez aferin Saygı gösteririm,sevgi beklerim İçimdeki yara derin mi, derin Yaraları saramadım, üzgünüm Gördüğüm haksızlık yarayı deşti Sevgi göç eyledi,nefret yerleşti Acı kazanında öfkeler pişti Buna engel olamadım, üzgünüm Olması gereken olmuyor diye Haklılar hakkını almıyor diye Üzgünüm hak hukuk gelmiyor diye Niçin diye soramadım, üzgünüm Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#317 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Halimiz bizim
İyi ahlak,köklü kültür verilmez ise Bela olur, başımıza, dölümüz bizim Sevgi dolu hizmet ağı örülmez ise Desteler dertleri, dilimiz bizim Sel götürür, önüne set gerilmez ise Ölen umut,yenilenip dirilmez ise Hep birlikte, nankör emel kırılmaz ise Engel çıkar,zora gider, yolumuz bizim Hal ve hatır, içtenlikle sorulmaz ise Bulanıksa,huzur gölü, durulmaz ise İhracata iyi düzen verilmez ise Rezil olur, para etmez, malımız bizim Suçlu,suçsuz,mert ve namert, ayrılmaz ise Hak,adalet,hukuk,nizam, aranmaz ise Gaye,amaç,fikir, niyet,bilinmez ise Yeşerip de meyve vermez, dalımız bizim Kör şeytanlar madrabazla anlaşır ise Çıkarcılar birbiriyle dalaşır ise Husumetler ortalıkta dolaşır ise Per perişan,helak olur,halimiz bizim Yusuf değirmenci emekli em. müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#318 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Halimizi soran yokki
Söyleyen yok suçumuzu Alıp gitsek göçümüzü Kime döksek içimizi Halimizi soran yok ki Üst’üne yağ yakanlara Arkamızdan atanlara Bizi lafla satanlara İyi bir ders veren yok ki Hasır altı doldu suyla Namert iş görürü hayhuyla Gerçeği anlatsak şöyle Bize bir söz veren yok ki İkna için şefimizi Emsal verip dengimizi Savunsak ta kendimizi Hakkımızı veren yok ki Bakın bize ne diyorlar Git iline be diyorlar Dalkavuğu seviyorlar Bu tutumu yeren yok ki Meslektaşını satanın Kazanca haram katanın İnsana çamur atanın Kalbini hiç kıran yok ki Yine olmadı umduğum Dertlerim var düğüm, düğüm Şu oturduğu koltuğun Değerini bilen yok ki Mağdur’i yeter yakınma Başını taştan sakınma Ne gelirse yaz aklına Dert çuvalı ören yok ki Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#319 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Halka hizmet için ant içmişiz
Ayrı görmeyiniz, kendinizden bizleri Bizlerde halkın içinden seçilerek gelmişiz Meslek edinmişiz polisliği Bu mesleği benimsemiş, sevmişiz Halka hizmet için ant içmişiz. Sizden birileri, anamız, babamız Kardeşimiz,bacımız sizden biri Derdiniz,bizim derdimiz Acınız, bizim acımız. Direk,direk nöbetim huzurunuz Sayfa,sayfa kitaplar hukukunuz Düdüğüm istirahatınız Silahım güvencenizdir. Kelepçem nankör bilekler içindir. Dert kapısı,dilek kapısı karakol Dök dertlerini,dile dileklerini Biz sizin yanınızdayız Ellerim şefkatle uzanır muhtaçlara Gözlerim alev,alev sevgi sığınanlara Sertliğim kanunları hiçe sayanlara Direncim devlete karşı koyanlara Vermek istediğim güvendir Masumlara. Sunduğum umuttur Haklı olanlara. Varlığım en büyük güvencedir Huzur arayanlara. Şahadetim sunulan hediyedir Güven duyanlara. Biz varız,var olacağız Polis olarak biz taşıyacağız Huzuru yarınlara. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#320 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Halka sesleniş
Şekil olma vazgeç şekilcilikten Biz bizi tanıyıp,bize dönelim Uydu olmayalım kukla misali Geçmişi bilelim, öze dönelim Ne yapılmış, neler yapılmalıdır Gerçek nedir, doğru ne olmalıdır Zorluklar hiç engel olmamalıdır Onları yok edip, düze dönelim Ülkümüz Kemalist olmalı artık Laiklik yerini almalı artık Ağlayan çehreler gülmeli artık Gayri yeter, gülen yüze dönelim Dengelensin artık hak terazisi Kaldıralım üstümüzden bu sisi Kabarmadan milletimin öfkesi Düşünelim kendimize dönelim Bana ne Lenin den, Musolini’den Bana ne Hitler’in caniliğinden Vaz geçemem Mustafa kemalim den En iyisi, kemalizme dönelim yusuf değirmenci Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|