![]() |
|
|
#311 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57951
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
N'olur
Bıktırdım galiba gel diye diye, Gelsen ne olacak gelmesen nolur? ... Bu aşktan geriye kalan hediye, Olsan ne olacak olmasan nolur? Çalmayan telefon gelmeyen haber, Mahcup yüreğimi vir-viran eder, Sendeki sevdalar yalanmış meğer, Bilsen ne olacak bilmesen nolur? Baharı getirdik, bitirdik kışı Bu sevda gönlümün oldu nakışı, Gözümden akmayan sebepsiz yaşı, Silsen ne olacak, silmesen nolur? Adi yüreklere asil el nitsin, Dengesiz sevgiye sen güzel nitsin, Sen benim adıma, bu sevda için, Ölsen ne olacak, ölmesen nolur? Bu kadar sitemkâr olduğum kime, Hayrete düşersen, ne oldu deme, Mehtaplar misali şu yüreğime, Dolsan ne olacak, dolmasan nolur? Kafama takıldın bu sıralarda, Kendini bulursun bu mısralarda, Bir mektup verirsem al tenhalarda, Alsan ne olacak, almasan nolur? Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#312 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Namerdin Aşı
Tarif etmek zordur öyle namerdi, Selamı alınmaz, aşı yiyilmez… Öldürdü, katletti duamı verdi, Adam olsa elbet bu söz diyilmez… Adam olmak zordur, başarmak gerek Çiğ ise yoğurmak pişirmek gerek, Bazı insanlarda kocaman yürek, Kırılır, ezilir ama eğilmez… Bazısı muhteris doymak bilmiyor, Büyüğü, küçüğü saymak bilmiyor, Aldığını geri koymak bilmiyor, İtibar da bilmez, kıymette bilmez… Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#313 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Diye Ahımı İşitmiyorsun
kara gözleriyle kara sevdalım ne diye ahımı işitmiyorsun...... bir zaman ağacım ağaçta dalım neden pazarımda gül satmıyorsun... ben sevgimi kendim ile sakladım ben sevgimi sevgin ile akladım yalan yok çok ******* bekledim bu vadeyi neden uzatmıyorsun... sevgini dağlarca yaylalarımda sevgini aylarca ahu zarımda sevgini bitmezce gel gör yarımda fakat ki gönlümü bezetmiyorsun... ey sevgili beni, sen gibi, sen bil... sevgimin sahibi eller hiç değil... görmek için biraz, az biraz eğil mağrur yüreğinden söz etmiyorsun...... Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#314 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Gibiyim
Gönlü tutsak aşıkların, Çektikleri gam gibiyim, Durgun, cılız ışıkların, Sızdıkları cam gibiyim.... Böyle garip halim ile, Sana söyler dilim ile, Yalan çıkan falım ile, Söyle artık kim gibiyim... Mecnun gibi hiç ermeyen, Sağır, dilsin ve görmeyen, Bir baharda yeşermeyen, Hep kurumuş çam gibiyim... Bir çeşmeyim gelen içer, Kimi okur kimi geçer, Vefalıyı zaman seçer, Vuslat görmüş dem gibiyim... Gölet yapan yağmurum var, Sevda denen kamburum var, Bir inleyen tamburum var, Çok içmişim, zom gibiyim... Bir bereket daim artan, Bu dileğim ey Yaratan, Kök dibinden renk sarartan, Poyraz değil, sam gibiyim... Artık gerek, sana duvak Söylüyorum haykırarak, Ağlıyorum gözüme bak, Yanıp biten mum gibiyim... Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#315 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Sayarsan Say Ayşe
Dün bir şeyler söyledin, Ne sayarsan say Ayşe... Daha fazla olmadan, İstiyorsan cay Ayşe... Oysa düşündüm ki ben, Bir ilham kapıp senden, Ve verseydin busenden, Alacaktım pay Ayşe.... Gönlümde bir duygu var, Sana göre ihtiyar, Ne vazgeçer, ne cayar, Geçse sene ay Ayşe... İster asıp, kessen de, Naz etsen de küssen de, Kalbimdeki hissende, Etme beni zay Ayşe... Yürüyelim he dersen, Yapalım her ne dersen, Sen Allah’ı seversen, Ol okuma yay Ayşe... He diyorsan bekleme, Yok diyorsan hiç deme, Gönlümdeki müzeme, Koy kendini koy Ayşe... Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#316 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Seviyor Ne Geçiyor
Bu günlerde bir sevdanın Ardı sıra koşmadayım Ve verdiği heyecanın, Hazzı ile coşmadayım… Üzerimde şık bir setre, Yürüyorum metre metre, Bir ümitle belki katre Akmayacak çeşmedeyim… Ne seviyor ne geçiyor, Ama ekmeden biçiyor, Beni görünce kaçıyor, Hala buna şaşmadayım… Sorma artık şunu bunu, Kendim ısıttım suyumu, Hatta ben kendi kuyumu Bile bile eşmedeyim…. Yemek içmek artık haram, Seğiriyor sol yan; şuram, Kabuk tutmuş kara yaram, Durduk yerde deşmedeyim… Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#317 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Varsa Sende Var
Sen ceylana benzersin, Kaş, göz, saç, el sende var... Ceylandan da güzelsin, Burun,diş, dil sende var... Sende var güzellikler, Kime sorsam öyle der, Gönlümü şair eder, Saçında tel sende var... Gözlerin derin kuyu, Kirpiğin kalem boyu, Bende bitmez arzuyu, Bilen akıl sende var... Sen kederi bilensin, Sen kadere gülensin, Benim sevdiğim sensin, Ne varsa bil sende var... Beni böyle anlayan, Beni duyan an be an Sevgi dolu deli can, Elde değil sende var Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#318 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Yazıyım..Biliyorsun..
Yaz diyorsun ne yazıyım, Biliyorsun... biliyorsun... Sen ne desen ben razıyım, Gülüyorsun... gülüyorsun... Seven sevmeli seveni, Bu bir gönül serüveni, Kara gözlerinle beni, Deliyorsun... deliyorsun... Bedelsin saraya, köşke Perisin masala, aşka Her geçen gün daha başka, Oluyorsun... oluyorsun... Arkadaşın, sözlün varmış Sırrın, sözün, gizlin varmış, Mahmur gözlerin dalarmış, Dalıyorsun... dalıyorsun... Beni boş ver; bir hoşum ben, Sevgim ile, sarhoşum ben, Sözü yalan bir boşum ben, Biliyorsun... biliyorsun... Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#319 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nedir Gizli Hikayen?
Sevginin hasretiyle ben, Yanıp yanıp kavruldum... Şimdi oldun gül beden, Güllerinde yoğruldum. Yad yabanı unut sen, Ben yolunda yoruldum... Gir içime istersen, Senle sensiz duruldum.. Bir başakta biz bir den, Gayrı yere savruldum... Nedir gizli hikâyen Bir yazında okudum; Yanılıp yanma diyen, Sen değil miydin? dudu’m Bağnaz korkunu bir yen, Bak çizili hududum... İşmar etme, hediyen Sevgimdir; yudum yudum... Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#320 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nemli Görmüştüm Gözlerini
Karşıma geçip de düşünüyordun, Üstüme dikmiştin şen gözlerini... Ne ben söylemedim ne de sen sordun... Çok nemli görmüştüm dün gözlerini... Ben sana yazarken müşküle düştüm, Ne yazsam bir türlü beceremedim, Duygumla cenk kurdum, hisçe dövüştüm, Duygumu sevgice pek diyemedim... Ah gönlüm ne diye seni gösterdi, Dur, dedim durmadı, durmayacakta.... Bin güzel olsa da seni isterdi, Ben sana yakınım, sen çok ırakta Hayalen seninle çok konuşurum, Her zaman dersin ki bırak bu hissi, Yazıyorsan neyse...hatta okurum... Ne yapsın sen gibi güzel birisi... Güllerin açmayı sevdiği kadar, En güzel bir zevkle seviyorum duy... İçimde en güzel duygularım var, İster he, ister yok; ben diyorum duy... Şu kalbim göğsümde durdukça bilki, Ayrılık olsa da, ölüm olsa da Bu sevgi gönlümün ne yazık ilki, Oldu ve olacak ümit vefada... Biri sihir var sende çözemediğim, Anlar mısın bilmem, farkında mısın? Bilmece gibisin dizemediğim, Gülmezsen ben gülmem, farkında mısın? Gürsoy Solmaz
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|