![]() |
|
|
#321 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57968
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hani
Yöremize gelip,elimi tuttun Seçim zamanında, hoş sohbet ettin Seçildin, selamsız,sabahsız gittin Bize hizmet edilecekti. Hani? Bizler dert küpüydük, gülün dediniz Kapımız açıktır,gelin dediniz Eğriyi, doğruyu, bilin dediniz Hep gerçekler söylenecekti, hani? Artık olanlara ederiz kahır Feryatlara karşı olundu sağır Sabrede,sabrede tükendi sabır Her problem çözülecekti, hani? Köyümüze su,yol,okul gelmedi Sizlerden, bizlere hayır kalmadı Evimizde elektrik olmadı Refah hemen hissedilecekti, hani? Kimsenin kimseye yok imiş hayrı Herkes hasret kaldı,dirliğe gayrı Bölünerek olmaz, birliğe çağrı Bir eşitlik getirilecekti, hani? Terazi dengesiz,kılıç kesmiyor Varlığı olana,hayat küsmüyor Hukuk haksız olanları asmıyor Adalet hep görülecekti, hani? Bu şartlarda, huzur olabilir mi İnsan, neşesini bulabilir mi Haklılar,hakkını alabilir mi Edene, hak, verilecekti, hani? Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#322 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hani nerde
Seçim meydanlarında konuşurken bizimle Müreffeh bir Türkiye kuracaktınız,nerde? Nerdeyseniz derdiniz,birlikteyiz sizinle Bizimle aynı safta olacaktınız,nerde? Artık, bu yalanları yüzlere vurmak gerek Söz vermek bir şey değil,o sözde durmak gerek Merttiniz,adildiniz,hakkını al diyerek Haksızın karşısında, duracaktınız nerde? Ezilenin elinden tutacaktınız,hani? Ezenin karşısında olacaktınız,hani? Mağdura tardıma koşacaktınız,hani? Haksızlık zincirini kıracaktınız nerde? Hani, doğdu diyordunuz mertlik alayı Hani,eşit idi herkesin payı Hani,yoldan sapanlar,bulacaktı belayı Namerdi aramızdan sürecektiniz nerde? Çıkarcı zihniyetle, doğruluk ne olacak? Görünen o, bunlar sözde kalırmış ancak Haksızlık savaşına açılacaktı sancak En kutsal emeldi bu,erecektiniz nerde? Hep biz olduk ezilen,itildik bir köşeye El olduk kahkahaya,yabancıyız neşeye Neden kurban edildik,ihtirasa,öfkeye Yaraları birlikte saracaktınız,nerde? Vekilin maaşları artarken mutlusunuz Bu feryadı,bu zarı siz duyuyor musunuz Vicdanlar huzurlumu? rahat uyuyor musunuz? Herkese huzur güven verecektiniz,nerde? Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#323 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hani nerede
Adlin terazisi, tartıyor amma Kefelere hile katan, nerede? Aç gözlü vampirler susamış kana Can aldırıp,can sattıran, nerede? İdam hükmü verir,yasal maddeler Hep huzurda durur suç işleyenler Hani maşaları kullanan eller Onları ateşe sokan, nerede? Yerlere yıkılır,cansız bedenler Vatan millet deyip dava güdenler Aydınlık ufuklar vaat edenler Sonra hayalleri yıkan, nerede? Vurup kırdırırlar bir taşı,taşa Memlekette, başladı bir kargaşa Koltuk hırsı sokmuş bizi savaşa O lüks koltukları kapan, nerede emekli em. müd Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#324 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hasret yarası gurbet
Ozanın dilinde özlem öyküsü Ey dost düşündün mü neresi gurbet Sazının telinde gurbet türküsü Kabuklaşmış hasret yarası gurbet Sabır ipliğiyle hasret örerler Kızgın çölde susuz serap görürler Bağlar bizi, salmaz türlü etkiler Bağlanıp kaldığın orası gurbet Hayat fırtınalı deniz dalgası Ayrılık bağrında hicran yarası Yapılan bu kavga ekmek kavgası Karnımın doyduğu burası gurbet Garip, gurbetlerde dilsiz ve sağır Özlem ateşiyle yanıyor bağır Yaşam iniş, çıkış yükümüz ağır Hayat kantarının darası gurbet Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#325 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hasretim
Bakışından sevda şerbeti içtim Sevgine, şefkate sana hasretim Kızgın çöle düşmüş mecnuna döndüm Dereye deryaya,çöle hasretim Gel de gözlerinle yanışımı gör Her saniye seni anışımı gör Sana benliğimi sunuşumu gör Eşsiz güzelliğe kula hasretim Bir eski paçavra şal gibiyim ben Dalgalı denizde sal gibiyim ben Rüzgarlara tutsak çöl gibiyim ben Ağaca yaprağa dala hasretim Bir umut uğruna koştum peşinden Çıkmıyorsun hayalimden düşümden Neler geldi neler geçti başımdan Kokunu getiren yele hasretim Sevmedi o seni kaçtı diyorlar Gönlünde yaralar açtı diyorlar Kaf dağı ardına uçtu diyorlar Sana götürecek yola hasretim Anla gayri beni seven insanım Hasret ateşinde tüten dumanım Sensiz dünyam kap karanlık sultanım Işığa, bir sese, dile hasretim Hep seni isterim, seni özlerim Seniz ağlar seni bekler gözlerim Benle olsan ben hayatı severim Sevgiyle uzanan ele hasretim Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#326 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Haşarelerin işine geliyormuş
Elem eleğinde elendim Kader süzgecinden süzüldüm Istırap sinisinde ayıklandım Çaresizlik değirmeninde öğündüm Tarladaki başak Bana hala çiğ diyormuş. Daldığımda uykuya Kurnazlıklarını kanıtlıyorlar güya Gecenin karanlığında çıkıyorlar ortaya Kilerdeki fare Duvarda ki çekirge Yorganda ki yavşak Kanımı emiyormuş Tenimi kemiriyormuş Uyanmadığıma seviniyormuş. Uyanmamı istemiyor Uymamı istiyormuş İnsanların uyuması Haşerelerin işine geliyormuş Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#327 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hata etmişim
Yalnızlık dostum oldu, kuş yuvamdan uçalı Toka yapıp elini saldım, hata etmişim. Gidişine hiç razı olmadığım bir halde Onu uğurlamaya geldim, hata etmişim. Akıyor gözümden yaş,durdu damarımda kan Hicran üstüne hicran,olmuşum per perişan Bağrına taş basarak şimdi yollara bakan Tanrının aciz kulu oldum, hata etmişim Onu uğurlar iken,dönüp gelecek sandım Bana talih, onsuzda,bir gün gülecek sandım Bu umutla yeşeren tazecik bir fidandım Hazan rüzgarlarıyla soldum, hata etmişim. emeli emn.müd Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#328 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hata kimin
İnsanlığa saygı yok ise keza Caydırıcı olamıyorsa ceza Kural ihlaliyle olursa kaza Yolcunun mu,yoksa yolun mu hata? Hazır değil hayat ile savaşa Muhtaçsa o kadın, ekmeğe, aşa Çaresizlik zorluyorsa fuğuş’a Yoksa üç çocuklu dulun mu hata? Yetkililer görür umursamazsa Fabrikalar arıtmadan kaçarsa Dereler kirliyse,zehir saçarsa Balık yaşamayan gölün mü hata? Ayrık dal zamanla budanmaz ise İlaç yapılmazsa su verilmezse Çiçek tutmaz meyve ayıklanmazsa Yeşermeyen kuru dalın mı hata? Toprak suyu tutamazsa kayarsa Ormanlar bilinçsiz kıyılıyorsa Yerine yenisi dikilmiyorsa Köprüleri yıkan selin mi hata? Gerçeği diyene derler şakacı Anlamakta istenmiyor ne acı Hep onu susturur gelir aracı Doğruyu söyleyen dilin mi hata? Ovalar bakımsız ise kuraksa Tepeler çıplaksa ağacı yoksa Rüzgarlara karşı durulmuyorsa Çatıları söken yelin mi hata? Köyden kente göç önlenmiyorsa Ekip ve biçmeye hiç ilgi yoksa Kuru toprak, susuz ise çatlaksa Toprağı kazmayan belin mi hata? Kazanmak istersek emek vermeden Sorunlara çözümler getirmeden Tembelliğe esir isek bilmeden Gelir getirmeyen malın mı hata? emekli emniyet müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#329 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hata mı
Hatalı diyerek suçluyormuşsun Söylesene sevmek sence hatamı Selam götürene kızıyormuşsun Hatırını sormak sence hatamı Vaz geçsin diyerek haber salmışsın Anladım ki mektubumu almışsın Demek hala beni anlamamışsın Sevgini istemek sence hatamı Sevmek nasıl tutku anlayabilsen Hayallere dalsan rüyada görsen Bir buket çiçekle kalbimi versem Böyle hayal kurmak sence hatamı Dünyadaki gerçek hayatımsın sen Şansımsın,bahtımsın,kısmetinsin sen Düşüncem,amacım,muradımsın sen Seni sahiplenmek sence hatamı Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#330 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hatır yıkan ile arışmak olmaz
Allah’ın verdiği cana kıyanla Açık göz geçinip halkı soyanla İnsan gururunu hiçe sayanla Hatır yıkan ile,barışmak olmaz. Kurt evcil değildir, sürüyü gütmez Mantıksız insana akıl kar etmez Bir ömür her şeyi bilmeye yetmez Akıl ermiyorsa,karışmak olmaz. Eğriyi doğruyu ayırt etmeden Doğru düşünmeye emek vermeden Güç sarf edip de çaba göstermeden Umut dallarına erişmek olmaz. Para vicdanları satın alırsa Cemiyet içinde doğru azlıksa Hakim yanlı ise kantar bozuksa Hak için, haksızla yarışmak olmaz. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|