![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() K ehkeşan
Saçlarımda teri var yorgunluğun Bir tek gölgem kaldı ellenmedik. Bir ben miyim yani ? Hepimiz bu şehrin ******su değil miydik. Neden sanki hep konserve yaşamayı yeğledik. Bir ellerim kaldı şimdi Bir de avuç içimde sevdam. Bir yarış atı gibi safkan Koşmak istiyorum düşlerin arkasından. Gücümün izdüşümüne inerken akşam Ne olurdu Kirpiğime takılıverseydi yaşam Bir ellerim kaldı şimdi Bir de…yüreğimdeki KEHKEŞAN Mine Özdemirtaş
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() KaÇaK YoLCuNuN DRaMı,
sivri uçlu çelik topuklarıyla üstünüzde / çok uzun bir süre dans etmiş olmalı ki mor ezgiler hala ilk günkü gibi taze görünüyor etinizdeki kanayan izler. siz bu değilsiniz! / neden *******e gizlendiniz? ruhunuz bedeninizde devinirken sarkıyor üstünüzden size ait olmayan düşler. kısa bir zaman diliminde acınızı uyuşturacak olsa da maskesizlikler geri dönmekte gecikmeyecektir sancılı eskiler. neyin intikamını alıyorsunuz yüreğinizden? sizde farkındasınız değil mi? ki,kendi çelmenizle / içinizde / zamansız yaşayacağınız yere düşüşler düştüğünüz yerdeki taze ayak izlerini de siler tarçınsız bir gönül borcuydu kabı dolduran şimdi ise,kenarından sızmada serzenişler kalbe ulaşmayan bir olguyla titrediyse dizler. heyhat, demek ki; bir hoş sada olup kubbede / baki kalamayacak İç çekişler. 25/10/2004... çamlıca Mine Özdemirtaş
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadın Olmak Zor Sanat (Numarası fark etmez)
(Kadın olmak zor sanat Tarifesi....... Bonus kart gereken malzemeler Bir mezar taşı, ikide kanat) ----------------------- Ziggurat tepesinde bir kız Çığlık çığlığa Eğilmiş, yerden yüreğini topluyor. Elleri kan içinde. Rüzgar...saçından esiyor. Hep aynı yazgıyı Alıp götürüyor... Babilin asma bahçelerine. Çekilmiş can suyu...çatlamada toprak. Nil gibi gözlerinde... Bir coşkun ırmak. Kayboluyor zamanda ağlayarak. Eyfel kulesinde bir kız... Çığlık çığlığa. Eğilmiş yerden...hayalleri topluyor. Avuçları ter içinde. Saçlarında...fırtınanın gözü. Esiyor. Fas'a Yemen'e. Sevdanın yazgısı bir eski destan. Yaşamak...yırtılmış bir eski fistan. Umut denilen... Bir cılız fidan. Büyüyor durmadan. Tepelerin tepesinde bir kız. Çığlık çığlığa... Eğilmiş o cılız fidanı okşuyor. Yüreği ellerinde. Elleri kan içinde. Mine Özdemirtaş
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KaF DaĞıNDa KaRıNCaLaNıRSa KaSıKLaRıNıZ
Bilemem..! bir gün yeniden döner mi ki başınız..? Siz padişahsınız efendim, siz sultansınız Kılıç kuşanıp at binmek Ve yalnızca fethetmek için varsınız Olur da Kaf dağın da karıncalanırsa kasıklarınız. Bal tutup parmak yalamak maksadıyla İşe arı kovanlarından başlayınız. Bilemem…! bir gün yeniden döner mi ki başınız..? Dillerde dolaşıyor sandıklara el atışınız Bu yüzden sessizdir yüz bir pare top atışı Bu yüzden kesildi alkışlarınz. Biraz daha renkli biraz daha ahenkli olsun Ve genişlesin istiyorsanız kapsama alanınız Siz efendim / siz ve Yeni atadığınız saray nazırınız Kör kuyulara tüpsüz dalınız. Mine Özdemirtaş
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalamış'ta Kaldılar
Dolaşırken geçmişte başı bozuk anılar, Karışıp şarkılara, Kalamış’ta kaldılar. Siyah beyaz anılar, renklere aldandılar. Hülyalara kapılıp, derinlere daldılar. Islatan yağmurlardan bazı iri damlalar Bulutlara saklanıp, gök yüzünde kaldılar. Saçlarım ve son bahar, Yapraklara özenip, birlikte sarardılar. Süprülen sokaklardan, Savrulup yarınlara..... Kalamış’ta kaldılar. Mine Özdemirtaş
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalemim Beni Korkutuyor.
Kalemim beni korkutuyor bu dağ başında. Kömür karası mürekkebi var ya Dal budak sarıyor içime. Gece ayazı gibi. Parmaklarım acıyor, kurtulamıyorum. Akrebin kıskacında dilime düşmeyenleri, Tutsam çıkaracağım.Gücüm yetmiyor. O en bilindik kabustaki gibi, çırılçıplağım. Kurumuş davul derisi kıvamında sessizliğim. Dokunsam.... Yırtılacağım. Oysa ki; çeliğe su veriyorum nicedir. Çölleri suluyorum göklerimde. Ve açım. Bıraksalar kabuğumu kıracağım Kan ter içinde kovalıyorum ama; Kaçıyor tutamadıklarım. Mine Özdemirtaş
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kan Kırmızı
Sana yazdığım şiirlerin birinde ‘Kan Kırmızı’ demişim. Büyüsüne kapıldığım duyguların rengine. Ve… nedense Arkasını getirmemişim. Ya uçup gitmiş mürekkebin mavisi Ya da su damlamış kalemime. Üstelik, tarih bile atmamışım, Yana yakıla seni anlatan, Sana aşkımdan söz eden dizelere. Dahası… Seni temelli gömmüşüm kelimelere. Sen kimdin ‘Kan Kırmızı’ İnan hatırlamıyorum bile Mine Özdemirtaş
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KaNDiLe PüF DeMiŞLeR
kandile püf demişler / mum sevinmiş bir acele bir panik pür telaşla devrilmiş elbetteki amacı yangın çıkarmak değilmiş ama cürmü kadar yeri bile yakamadan enine yattığından bi solukta erimiş. üflenen kandile ne mi olmuş? hiç....... o yanıyor / sönmemiş Mine Özdemirtaş
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KaNKa' ma MeKTuPLaR...(2)
'Aynalardan bakan ben değilim Kanka' O eski ben gitgide ufalmış. meğer bende, benden içeri ne çok ben varmış ki; hepsi birbirinden usanmış. İyi ben kötü benin kötü ben iyi benin saçlarını yolarmış. 'Bir yerlerde kayboluyorum Kanka' O yer ki, orada yalanın sürgünleri gerçeğin gövdesinde birbirine dolanmış. Elma kurdu soyununca Şeytan bile kaçarmış. 'Bir mevsimde soluyorum Kanka' O mevsim ki uzatmalı yazlardaymış. Tam da güneşe serdiğimde umutları kar yağmış. Ben ısıttıkça sıcaklık inadına azalmış ve hızla her yer buzlanmış. 'Var gücümle küreklere asılıyorum Kanka' Kısaca, kırılmamak için eğilmelerdeyim dört bir yana. Köklerimdeki öz su yaşamdan yana uyanmış ……………Sence bunun, neresi yanlış? 17/10/2005......adı olmayan bir yer Mine Özdemirtaş
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KanKa ma MeKTuPLaR (1)
Saçımın kızılından kaçan dalga mademki sığındı başak renkli saçlarına O halde dinle Kanka…! Sanıyorum ki, sendeleyeceğime dair endişelerin var Ama korkma. sadece geçtiğim asma köprüdür sallanan ayağımın altında. Benim adımlarım hala aynı sağlamlıkta. Hem marifet mi? müebbete nöbet tutmak ekildiğin toprakta? Asıl hüner…! düştüğün yerden bir avuç tohumla kalkmakda. Güçlülük dediğin ne ki…? O sadece bir dudağı yerde bir dudağı gökte ve bizim emrimize amade, bir bacı kalfa Üstelik, Onun bir eli İstanbul’sa bir eli de Ankara Değil mi Kanka…? Varsay ki,akşam olmakta…! Ne çıkar…? Bence güneş; yeniden doğabilmek için batmakta. Ve Her yeni gün, gece boyu güzellik uykusuna yatmakta. Umut dersen, O zaten yüreğimizde halka halka Yine de gelir mi dersin sırtımız yere...? ...................................... Hiç sanmam Kanka…! Bilesin işte madem ki O can tek ‘ var’ımız bundan sonra Emanettir gözünün ayarına. Kısaca; az vardı sende geceden, bir de biz düştük bacadan. Bir örtü at üstümüze keçeden Ha gayret Kanka…! Bir resmin çizilip az sonra konulacak usumun duvarına. Konulacak konulmasına ya, Asidir kalemim. Hüsranı çizmez. Gülümse Kanka…’ Mine Özdemirtaş
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|