![]() |
![]() |
#321 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İsyanın ipi çekildiği zaman
İsyanın en dayanılmaz noktası. Kelimelerin keşfedemediği bir ergenliktir. Tarih yapraklarına kovulmuşluk ise Henüz bilinmeyen bir lezzettir. Kentin gece ışıklarının sürmeli gözleri; Masum, hafiften sarhoş Ve altın dişli bir fahişedir. Kutsal davetiyenin ipek fiyonklu zarfı açılır. Ve isyan tüm yaşamına Keyifsiz bir kaderin çizgisi gibi yayılır. Giyersin en frapan yağmurluğunu, Taşırsın dışarıdan içeriye bir yağmur oluğu gibi gözyaşlarını, Ve bohem bir avuntu ile kahkahanı Taşırsın dışarıdan içeriye. Dışarıda kalıp ardından bakan şehir; Paris olsun, Bombay belki İstanbul Ya da Kahire, Ne fark eder. Yangın Neron’un Roma’sından Hitler’in bütün Dünya’sına Salkım saçak yayılmaya başlamıştır bir kere. Sen bilemezsin, Kim bilebilir ki.... Bir dönme dolap gibi Bindiğin noktada başlayan yaşamının devri alemine Yine aynı noktada veda edeceğini. Şimdi söyle bakalım bana; Kaç para eder beynimdeki yer çekimi. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İyi dilekler şiiri
işte açılıyor yeni günün penceresi şafaktan doğru yükseliyor kuş sesleri ben size daha öncede bunu söylemiştim. bildiğimden değil, sadece içimden öyle geçirmiştim. böyle kalmaz bu saltanat, ne kadar sürer böyle oturmak siz ne dersiniz demiştim. işte açılıyor yeni günün penceresi bebelerin yüzlerinde ilk gülücükler belirdi bana bakmayın, daha yüzümü yıkamamışım. dün gece bir karabasan, gözümü bile kırpmamışım. ben el sallarım, su dökerim arkanızdan, gülerek işe gider, akşama dönersiniz. bunu dilerim. işte açılıyor yeni günün penceresi sıcak ekmek kokusudur bu saatte mutluluk resmi siz bana bakmayın, ben buralardayım gene. dükkan benden sorulacak yani, hadi iyisin desenize simit alın gelirken, biraz da beyaz peynir, çay da demlenir hep beraber içersiniz. bende içerim. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İyi dileklerim var sadece
bende bilmiyorum küçük kız, nasıl kazanılır ekmek parası. unutmuşluğuma say, üsteleme. benden öğreneceğin tek şey yarınlarında yaşayacağın ağır kanamalı, yürek yarası. eğer öğreneceksen bunu öğren. benim tek bildiğim şimdi bu. açlıktan önce bu yaradır insanı paramparça öldüren. bende bilmiyorum küçük kız, nasıl yürünür düşmeden bu yollarda. bilmediğime say, ama gülme. benden öğreneceğin tek şey nasıl kucaklarsan kucakla gene boş kalacak avucunda bir parça. eğer öğreneceksen bunu da öğren. yok söyleyecek bir sözüm sana. kanadımı üstüne gerip, iyi şeyler dilemekten başka. sıcak ekmek kokusu nasıl dolacaksa yüreğine yürek yaraları da öyle yer bulacak yaşamın içinde. yeter ki sadece şiire benzesin, kanamasın. korkuların ötesinde, rüzgar bulsun yelkenlerin. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İz
gece yarısı deme saate bakıp, herkes, her şey uyanık ve ayakta. göz izi. dünyanın çocukları geçiyor önümden çorak topraklara ayak izi. birer ölüm hücresi gibi düşüyorlar toprağa eğilip öpüyorum alınlarından dudak izi. ve kalkıp ayağa gökyüzünü savuruyorum yıldızları ve karanlığı el izi. kuyulardan sular fışkırıyor, duru ve el değmemiş yeniden hayat buluyor tüm yaşanmamışlıklar. yürek izi. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçıracağım seni birgün
duvara ismini yazdım, her gece yarısı. dumanı ile içimdeki katran karası zehirin ve şarap kokulu ve bulantılı bir sarhoşlukla. artık iflah olmaz bir tutkuydu içimden geldiği gibi ve yarı uykulu. sonra pencerene küçük taşlar fırlattım. bıkmadan, usanmadan deniz kenarından topladığım. ya hiç duymadın, belki de aldırmadın. zilini çalıp kaçmakta geldi sonra aklıma ama, yakıştıramadım o kadarını kendime yapmadım. şimdi sırada seni saklayıp çuvalın içine yükleyip sırtıma kaçırmak var, bir dağ başına. hangi gece yarısı olursa olsun, ama aklında olsun iyilikle olmadı madem, bu yol geliyor aklıma. sonuç ne olursa olsun dünden razıyım. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaldıysa yazılacak birşey
karar verdim kesiyorum işte parmaklarımı gözlerinizin önünde. bir daha yazmak mı ne haddime. kırdım üstelik bütün kalemlerimi. gökyüzünün varsa söyleyecek bir şeyi o söylesin. ya da ince tarafı dalgaların ayaklara deniz kumu taşımayan. belki bir rüzgar rüzgar gülünü tanımayan. varsa yazacak, söylenecek ne varsa onlar söylesin bundan sonra. kuş çığlıklarından dökülen gözyaşları yazsın yazacaklarını. hani bir sonbahar gibi içimizi saran hüzün ve yalnızlık gibi kimsesiz sokaklarda yazsınlar sararan yapraklara. benim yazamadığımız bir şey kaldıysa. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kambur ihtimaller
hiç içimden gelmiyor, kalkıp pencereden bakmak neden gelmedin bugün. aklıma gelen bütün ihtimaller intihar nedeni ters çevirip öyle astım duvardaki yerine saati gülüm kaç, ellerim üşüyor. hiç içimden gelmiyor, aklıma düşenleri söylemek hepsi sırtımdan inmiş, yürekte yer işgali ter basıyor göz bebeklerimi. hiç içimden gelmiyor, kalkıp pencereden bakmak biliyorum gelmeyeceksin. ben her köşesinde başka renk karanlık saklanan bir yıldız gibi bekleyeceğim gün ortasında, başım ellerim arasında. |
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kanal boyu gözyaşı
küçük kiremitlerdi, ayak izlerimizdi kırmızıya boyalı ellerimiz dayak sebebi. bir dişi kuş yapmıştı yuvayı, vukuatlı erkeğinden çok ihanetli unutmuş sayısını. deniz esrar vurgunu, mor düşmüş gözlerine balıkların her biri başka öykü ihanet üzerine. sen bulutu tanır mısın, oğul mudur adı son kuyuda yağmur suyu gözyaşıdır tadı. kahkahalar gibi, sırtımızda deli gömleği yerinden fırlamış gözlerimiz görecekmiş gibi. evlerin çatısıydık, kuş yuvasında çalı çırpı denizlerin gölgesi dalga delisi, kocaman bir bendik, kainat küçük nokta, kanalda yağmur suyu olduk, gözlerimiz boşalınca. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapı tokmağı
ben bir kapı tokmağıyım belki bu paslı çivilere sorsan onlar anlatır sana neden ben buradayım ve nasıl senin her kapıdan çıkışında takılır gözlerim peşine, nasıl eşlik eder sana. ben bir kapı tokmağıyım belki bu çürümeye yüz tutmuş tahtalara sorsan onlar anlatırlar sana her geliş saatinde senden önce nasıl kan-ter içinde çakılıp yerime beklediğimi seni, ellerini üzerimde hissedeceğim diye. “bakmayın siz kılığıma kıyafetime, Mısır’dan geldim sizinde sandığınız gibi. bilinmeyen daha başka bir medeniyetten de gelmiş olabilirim belki. yada Roma’dan, kim bilir eski Yunan’dan fırlayıp eros’un kollarından. bir kazıda bulunduğumu söyleyenlerde vardır bilmediklerinden. ama bu kapıda, böyle dört başım mamur yüzümde bir gülümseme yirmi dört ayar durmamın bir tek nedeni vardır sen gene de bilme.” Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaptanın yol defteri
hüviyetimi bulutlar almıştı elimden, yağmur kaçağıydım. firardaydım . kurtlar sofrasında sırtlan payını ben almıştım aslan payı korkunun krallığına düşmüştü. kıskanmıştım. ne kadar isim biliyorsam hepsini verdim sokaktaki adama polise versin diye gidip sansaryan hanına o karanlıkta biz yalnız ben olmuştum. önce sevgi duvarını aştım sisler bulvarına çıktım yalnızdım. sadece zencilerin yürüdüğü bir kaldırımdaydım. ve bir kalabalık aniden sirenler, lambalar, polisler filan aradan gördüm , tanıdım. bıçaklanmıştı fena halde, leman‘dı adı şişhanede oturuyordu şimdi kanlar içinde yerde yatıyordu. yanındaki bıçağın ucu yasak sevişmek yazıyordu. birden ense kökümde kurşun gibi bir ses yeşil bakışlı, soğan, sarımsak kokulu gördün mü diye gürledi, kimdi bıçağı sallayan. korktum, hepsi birbirine benziyor dedim zenci bunlar yanılıyorsun, zenciler birbirine benzemez dedi hayır yanılmıyordum saklamıştım içlerinden biri çok güzeldi, yaraya tuz basmak gibi yakacak kadar. bela çiçeği bu kez ardıma düşmüştü ne yazık koklamamıştım. o an, aynanın içinden sen çıktın karşıma sorar gibiydin leman ı sende mi severdin yoksa ben dedim kimi sevsem sensin. bilmiyor musun hala ben sana mecburum benimki böyle bir sevmek işte sana tutukluyum günlüğümde sen yazıyorsun sadece kayboldun. işte gene elde var hüzün yapayalnızdım. düştüm gene karanlıklar içine kaybolmak üzere elimde bir sap kırmızı karanfil, yerde bulduğum alıp başımı yürüdüm. gün sancılı bir doğum gibi ağlıyordu der saadette sabah ezanları okunuyordu. *attila ilhan’a saygıyla Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|