![]() |
![]() |
#321 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güne Gece Işığı Karıştı
düştü bir bir puntalar ezerek kağıtları hiç bu kadar utanır mıydı emek çalmasaydı idealleri rotatifler ak bir kelebek konmuştu mürekkebin üstüne açık kalmıştı pencere sızmıştı bir kez gün içeriye başını kaldırdı kelebek uçamamıştı rotatifin silindirleri arasında kelebek ömürleri kalmıştı çırpıntıları kanatlarının içinde havanın ağır bir halka olacaktı rotatife düşünceden paketlenecekti deste deste gün güne karışacaktı alın teri günah ile kelebek özgürlüğünde kısa olacaktı sabah sevdaları ile birlikte birlikte dağılacaklardı güne gece gece ışığı ışığı karışacaktı |
![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güneş
içimde kök salmaya başladı çınarlar açmaya başladı gelincikler ne baharı ne hazanı belli geçip giden zamanın nemruta benzedi yüreğim tüm güneşleri gördü anla beni güneşin en güzeli yürğimde doğandır baharı getirecek olan yüreklerdeki isyandır |
![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güneş Ağlıyor
süzüldü gri bulutlar arasından kararsızlığını yenerek düştü gerinmiş kollarıma aldırmadan gökyüzüne çevrilmiş yüzümün güneş değmemiş gamze tutan yerine düşünmek var insanın kaderinde yazgılardan öte bir şey dokunuşu bereket mi vaat ediyor gülmelere suyla gelen uyanışımı veriyor gözlerime habercisi gibi sanki o bir damla cisil cisil takip ediyor diğerleri bir şeyler oluyor fısıltılar arttı anlamak fısıltıları anlamak diyorum ıslatırken damlalar saçlarımı benim işim değil gibi hazırlanıyorum yağmur yağıyor şehir ıslanıyor boş durmak olur mu hazırlanıyorum duygular yüklemişim her düşen damlaya bulutlar örtse de güneşi biliyorum güneş ağlıyor sessiz düşünüyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güven
bir dönem öyle uzun uzadıya değil bir arpa boyu desem yalan olmaz vallahi damlarda gezermişim yarı emekleyerek çocukluğumun bilmediğim dönemleri camı ilk orda keşfetmişim oturunca üzerine ineklerin yanında açmışım gözlerimi sonrası sonrası devam etmiş her şeyimi tutamamış hafızasında annem onun içindir ki anılarımı hatırladıklarımla yaşarım cam kırdığım kadar okulu kıramadım kıramadığım gibi hatırları ondandır çizmelerimin ağırlığı bakmayın söylenmeme taşıdım bir ömür boyu güle seve her hatır sıcak bir güneş gibi belleğimde taya nal çakar gibi uzun yollar taşıttı beni puslu vadiler sarp yamaçlar geçirdiler annem yinede bana güvenmedi ilk düşüşümdü habersizliklerinde eşekten derdi ki babam bırak hanım eksik olmaz uyuz itin yarası ezilirdim ağırlığı ton ton olurdu sözün bildiğim ben uyuz it miydim alfabeyi bile daha bitirememiştim keçi otlağında bir fidan gibiydim güvendim sevdim her kırıldığında dalı bindiğim ağaçlara kahrettim anladım ki annemin beni sevdiği gibi yaşamı sevmeliydim çocuk yaşlarım değildi öğrendiğim zamanlar yaşın deli kanlı çağında bilgi çiçeği burnunda yaralarıma tütün basmasını öğrendim volta atmasını dar avlularda hücrelerde sevmesini öğrendim ne güzel şeymiş öğrenmek bir cerrah gibi açarak yarayı tımar etmek anıları damıtarak acıları ben sevmeyi ağılarda öğrendim vererek panzehirleri dost oldum dostum oldu bedeli biçmeden düşmanımı çoktu çetelesizdi düşlerim yaşayanı sevdim yaşatan kadar olmasa da en çokta anlamsız olsa da yeri ülkemi sevdim güvenlerden uzak annemin beni sevdiği gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hala Titretiyorsun
hala titretiyorsun önünde beni öğrenciliğime yenik düşüyorum her kelime başlangıcıymış yeni sonsuzluğun sonsuzlukla kaplanıyorum biniyorum esintilere kapılmış pupa yelken belirsizliğe açılmış bir tekneye miço misali seni seviyorum dalgalanan düşüncelerimde sörf yapıyor yaşam bir yanımda sen varsın bir yanımda sizler seni düşünüyor dağılıyorum dikiliyorum sizi düşününce tüm inatçılığım kaplıyor barikata bir taş daha taşıyorum kış geliyor yağmur bulutları maviye arışmış beyazlıklar toz pembe karanlıklar imgelere karışmışım kalem kesiyor düşünceler dikiyor yamalı bohça misali yaşam sürüp gidiyor ellerini uzat uzat ellerini tenim tenine aç biraz sevda biraz aşk işte böyle yaşıyorum doyasıya zamanı bohçama tıkıyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hangi Satırın Hüznü Vurdu
hangi şiirden düştün bu yerlere hangi satırın hüznü vurdu buralarda yalnızlık kol gezer kol kırılır yürek biçer izleri kalır sadece buralar sana göre değil benim diyarım diyarım bu eller dokunası toprağa öresi dante gibi umutları değesi dudaklara her haykırışta öpmek için yıllara sığmış genç umutları hangi şiire düştün destansı dilin mi çilesi misali kahır vermek bir tutam deve dikeni yürek kopuntularına sarma kendini bak seni benim diyarımdan atacak bir şiir yazacağım bu diyar iki kişilik değil beni bana bırak bendekini ben bileyim uzat elini sana şiirini vereyim (…) oku yüreğinle meydanlara yürü… sana gönlümü vereyim |
![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hani
Hani; Bir dere kenarı …………….düşünürsün ya Bir yanında sırtlar Yem yeşil bir Dünya Masmavi gökyüzü Düşünürsün ya Küçük pencereli bir Ev İsyan ederim! ... ………….İşte o zaman ben Sevmediğimden …………….değil be Canım ……………..sevmediğimden değil Küçük pencereleri Soğuk duvarların ardında gördüm Yeşili tenimde taşıdım ……………………bir dere kenarında Hep buralarda hissettim …………………..Özlemin acısını Sevdim be Canım Sevdim de, buralarda doyasıya Diyorlar ki gülüm Pembe açıyor Karanfiller ……………..Leylaklar beyaz İnanmaktan başka Bir şey yok elimde İnanmak sadece… Acı veriyor Ve koklayamamak Gülü - Gülüm – Zor geliyor işte |
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hani Diyorum Ki
hani diyorum ki gelsen otursan yanıma masada iki kişiyi geçmesek kendimiz doldursak kadehimizi kendimiz yaksak mumu masada başka şeyler olmasa da olur be gülüm |
![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Harman Vakti
gözlerimden kulaklarımdan aktı sızı içime hedefini buldu geldi vurdu gönlüme gönül bu yara tez sarılır mı harman vaktidir yiğide ihtiyaç duyulur yiğitten acep sayarlar mı |
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Harmani
nede tatlı oluyor garibin yemeği bakır tabağın içerisinde tuz kara biber kimyon harmani koyuyorsun dizinin üstüne bir baş soğanı vuruyorsun tepesine sıktığın yumruğunu çıkınca soğanın cücüğü ağa oluyorsun ağa ah ah birde sıktığında hazırken yumruğu ah ah çıkarsan cücüklerini garip olur musun acep sen garibin yemeği harmani |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|