![]() |
![]() |
#331 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İstanbul Yanıyor Şimdi
Gözlerim tam buldum derken, Kaybediyor seni, Yüreğinin sesi ise öyle derinde ki, Sana ulaşmak, sana kavuşmak, Hayal şimdi, Kaldırım taşlarını saydım bugün, Yine tek tek, Seni aradım karış karış her yerde, Bulmak ne kelime, İstanbul bile kayboldu gözlerimde, Yağmur yağıyor sicim gibi, İliklerime işlemesi sen gibi, Ya fırtına., Bedenimi okşayan sevdan gibi, Seni sensiz yaşadım bugün, Özlemle aradım sevgini, Tutkuyla dolaştım sarhoş misali, Gözyaşlarımda buldum yanan kalbimi, İstanbul’a sordum seni, Öyle sessizdi ki anlayamadım bir türlü. Bir umuttun yüreğimde, Bir aşktı verdiğinde, Sevgiyle yeşerttiğin çiçekler, Solacaklar nerdeyse, Özledim güzel gözlerini, Öyle özledim ki yüreğini, seni, İstanbul yanıyor şimdi, İçimde ki yangınsa bitiriyor beni. Menekşe Gülay
![]() |
#332 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İstediğim Bir Damla Mutluluk
baktığım heryerde bir güneşsin. tuttuğum heryerde ise ateş, ruhuma ılık ılık esen nefesinle, sen hep benimsin. her hissettiğimde seni, ağlamak geliyor içimden. akşamlarım sanki hâzan, gündüzlerimse bahar. yokluğun ise kışı hatırlatıyor bana. her mevsim yanıyor yüreğim aşkınla. nezaman bitecek bu ayrılık sevdam da. aşkın gül, ayrılığın ise diken, batıyor artık damarlarıma. bilmece gibi oldu sevgim, çözmekse zor bu dünyada. aramızda ki dağlar set oldu aşkımıza, sen de Kerem olamadın yıkmaya. bekleye bekleye kök saldım burada. bir ateş kütlesi sardı yine bedenimi, hayaline bile kızar oldum şimdi. istediğim bir damla mutluluk, o da sen de yok demek ki. Menekşe Gülay
![]() |
#333 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstemiyorsan Git
sevmek bu kadar basit mi. neden alaya alıyorsun beni. ne oldu bize, yazık değil mi. benim de yüzümde güller açsın isterim. ömrümce seninle, mutlu olabilirim. her zaman seni, sevebilirim. artık hayalinle yaşamaktan bıktım. aşkına esir oldum anlamadın. derdini bana, hiç anlatmadın. ateş bacayı sardı diyordun. ama hiç arayıp sormadın. günden, güne beni şaşırtıyorsun. ben aşkı, yalnız yaşayamam. sevgisiz ise, hiç kalamam. bu hayat benim, senin ise değil. arkandan koşacağımı sanma. sana yalvarmaksa, hiç değil. seni anlayamıyorum bir türlü. beni, benimle bırak hayatımda. yeter artık, git istemiyorsan kendi dünyana. Menekşe Gülay
![]() |
#334 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsyanım Kendime Kimseye Değil
bu gecenin sabahı olur mu sensizlikte. giderken hüzün de ben de kaldı sevgin de. benim yerime bulutlar ağlıyor artık, kuruyan gözyaşlarım tutuklu ben de. oysa beraberken mutluluk bizimle. göz açıp kapayana kadar geçen anlar, bir bilsem neyi kovalıyor neyin peşinde. isyanım kendime, kimseye değil. hep mutlu olmaksa mümkün değil. yalnız ben de kalan hüzün, ve gülümseyen yüzün. sen yediğim lokmada, içtiğim suda, soluduğum havada.. sen yalnızlığımla ortak olan, kalbimdeki fırtına da. sen hep benimle, ruhumu coşturan dalgalarla, attığım adımda, yürüdüğüm yolda, rüyalarımda. bir nefes kadar yakınsın bana. seni içimde hissetmekse bambaşka. sen olmazsan güneşler doğmaz gönlüme. sen olmazsan yaşanılır mı bu ömürde. ne yazık ki bu gecede mâhkum, yalnızlığa ve sensizliğe. Menekşe Gülay
![]() |
#335 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşte Bu Benim
tarifi imkânsız bir aşk, yağıyor üstüme üstüme. bir tufan sanki, coşuyor coşturuyor yüreğimi de. dudaklarıma kondurduğun, buseni özledim. kollarında mutluyum. ama yine sana hasretim. yüreğimde ki fırtınalar, yalnızca kaderim. sana aşık, sana deli, işte bu benim. nereye gidersem gideyim. mutluluğum yanında sevdiğim. aşk sandalına binsek seninle, kaçsak bu şehirden gizlice, hiçbirşey istemem samanlık seyran bize gönlümüz zengin, mutluyuz birlikte. Menekşe Gülay
![]() |
#336 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İtirazım Var
şerefine aşkım, içiyorum bu gece. kadehler sıralandı. yalnızlık, arkadaşım yine.. her yudum da aşkın, sevgin, benimle. gözümün önünde hayalin, gözyaşlarıma dur diyor. ama yapamıyorum işte. ömrümüz bir su gibi, geçiyor yıllar. sanki, zifiri *******le anlaşmam var. yalnızlık benimle, sense nerede. bu ayrılığa itirazım var. yanan ruhum sevginle.. bir şarkı dinliyorum hasret içinde. hep sen varsın yüreğimde. bu aşk mahvetti beni ve seni de. bizlere engel olan bu dağlar, çıksın aradan. dünyayı aydınlatan güneş, artık doğsun *******imize. itirazım var sensizliğe, mutsuz geçen günlere, sevgimizi yaşayamadığımız *******e, öpüp koklayamadığım o gül yüzüne. itirazım var. Menekşe Gülay
![]() |
#337 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İyileşmez Bu Yara Canım
Gökyüzüne daldı gözlerim, Bir tek yıldız yok üstelik çok soğuk.. Kar yağıyor lapâ lapâ, ne işim var benim burda, Saçlarım bembeyaz, üstüm bembeyaz, Kardan adam olacağım biraz daha kalırsam. Hava ayaz titreme geldi üstüme, Keşke yanımda olsan sarılsan bana, Sıcaklığınla yaksan, inan üşümem bir daha. Bata çıka dolaşıyorum yollarda, ellerimde eldiven, Dizlerime kadar kar, ne kadar üşüdüğümü bir bilsen, Yüreğim bile buz gibi şimdi, senin yüzünden. Keşkelerdi sayfa sayfa devirdiğim, umutlardı hep küfelerde biriktirdiğim, Düşüncelerle yine yalnızım işte.. Kar soğuk, kalbim soğuk, sense yoksun. Gözlerim yollarda bir ümit ışığı olsan ya bana. Kelebekler gibi uçuşuyor kar taneleri, Şarkımız geldi aklıma, mırıldanmaya başladım yavaşca, Gözyaşlarıma mani olamadım süzüldüler yanaklarıma, Onlarda buz tuttu canım, ne yazık ki bu sevdaya, Bir yanda yanan yüreğim, bir yanda dondu bedenim, Sıcacık nefesin olsaydı ısıtsaydı yüreğimi, İnan vızgelirdi soğuk, inan üşümezdim sevdiğim, Gözlerinle bir baksaydın bana, hep kalırdım baharda. Ağaçlarda görüntü harika, kuşlar ise yuvalarında, Herkes sıcacık evinde, bense yollarda, Seni ne kadar sevmişim, kâhırları yüklenmişim. Başladı yine yanma, taa şuramda sol yanımda, Bitmek bilmeyen kar fırtınasıysa, etrafımda.. Yüreğimde bir hançer, yürüyorum yalpa vura vura, Soğukta, karda vız gelir bu yaraya, İyileşmez bu yara canım, sen olmadıktan sonra. Menekşe Gülay
![]() |
#338 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kader Utansın
artık gücüm kalmadı seni beklemeye. aşkını kalbime gömdüm gelmeyesin diye. seni, sensiz yaşamaktan bıktım ölesiye. bir hayatı bitirdin verdiğin sevgiyle. seni, benim kadar sevemez hiç kimse. ama sevenler de mutlu olmazmış öyle değil mi. hayat insafsız davrandı bana, bak yine. acıyla, keder çocuklarım oldu ömrümce. artık seni istemiyorum git, gidebildiğin yere. eminim, zamanla sevgin kaybolacak içimde. hasretini ise, hiç taşıyamaz oldum kalbimde. yokluğuna da alışamadım günlerce. seni unutmak kolay değil, yaşadığım müddetçe. içimden atmalıyım seni, kısa bir sürede. sensiz de mutlu olabilirim olmuyan sevgiyle. umutlarım çoktu birlikte olacağız diye. hayatımı, altüst ettin ilgisizliğinle. artık seni düşünmemeliyim sevgin sana kalsın. benim içimde ki aşk, bana yeter kader utansın. Menekşe Gülay
![]() |
#339 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadınlarımız-Toplumsal Makale
Kadının yeri herzaman omuzlardır. Bizleri doğuran da bir kadındı. Ama görüyorum ki zamanımızda kanun karşısında kadın ve erkek eşit olmasına rağmen, kadınlarımızın bir kısmı eşleri tarafından hırpalanıyor. İnanın bu da beni üzüyor. Doğuda hala devam eden kadına eziyet, birtürlü bitmek bilmiyor. Tek dileğim Rabbim den erkeklerin yüreğine sevgi vermesi ve kadınlarını koruyup sevmesi, onları incitmemesi. Kadının değeri bir güne sığmamalı.. Mutlu olmayı hakkeden tüm kadınlar, sizleri yürekten alkışlıyorum. Bir erkeği doğuran, büyüten kadın. Erkeğin evlendiği, karşı cins yine bir kadın. Bir erkek çoğunlukla annenin verdiği terbiye, eğitim ve sevgiyle büyüyor. Ülkemin çoğu yerinde severek evlenilen, daha sonra huzursuzluk ve işkenceyle devam eden bir sürü evlilik var. Kadın, aile ve toplum arasında bir köprü görevini görür herzaman. Sosyal sistemin ilerleyişine katkısı büyüktür. Bu nedenle sadece çocuğun topluma hazırlanmasında değil, ailede sağlıklı bir iletişim ortamının kurulmasında da etkilidir... Kadınlarımızın yaşadığı hertürlü şiddet, onun zihinsel, cinsel, fiziksel, duygusal sağlık sorunları yaşamasına neden olmaktadır. Sağlıklı olmayan kadın, sağlıklı nesiller yetiştiremez ve aynı zamanda da çocukluk döneminde şiddete tanık olan, ya da yaşayan çocuksa, bu şiddeti hayatının her alanında ümitsizlik, depresyon, suçluluk, duygularıyla yaşamaya devam eder. Atatürk bir konuşmasında; 'Türk kadını dünyanın en aydın, en faziletli ve en ağır kadını olmalıdır.' demiştir. Atatürk 'Bizim dinimiz hiçbir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir. Allah`ın emrettiği şey, erkek ve kadının beraber olarak ilim ve bilgiyi kazanmasıdır.' sözü ile toplum hayatında kadının önemini belirtmiştir.Böylece, Türk kadını, modern Türk toplumunda lâyık olduğu yeri tam olarak almıştır. Erkeklerin yüzde 50’si kadının evinde oturmasını ve iyi bir aşçı olmasını istiyor. Erkekler, evinde oturup yemek yapan, çocuk bakan, akşam eve gelen kocasına, yemeğini ve kahvesini getiren kadını, ideal eş olarak görüyor. Ayrıca, erkekler eve geç geldiği zaman hesap sorulmamasını da istiyor. Peki bütün gün, evin için de ev işleriyle, bunalan kadının, eşinden göreceği sevgiye ihtiyacı yok mu? Olmaz mı. Ama bütün gün yorulan bey, eve geldiğinde dinlenmeyi yeğliyor ve uzandığı koltukta uykuya dalıyor. Sevgi yine askıda.. Çiçekleri sulamazsak, çiçekler solar ve ölür. Kadın da bir çiçektir. Herzaman ilgiye ve sevgiye ihtiyacı vardır. Kadınların islamda da yeri büyüktür. İslam, kadınları, değer verilmeyen varlıklar olmaktan çıkarıp ayetlerle, hadislerle hakları anlatılacak kadar Allah yanında itibarı olan insan, olduklarını ifade etmiştir. Sosyal hayatta erkekler gibi onların da yerlerini almalarını sağlamıştır. Kadınlar erkeklere bir emanettir. O zaman neden emanete ihanetlik ediliyor. Neden kadınlar şiddete, huzursuzluğa maruz bırakılıyor. Ve bir kısmı köle, hizmetçi muamelesi görüyor. Bizler Türk`üz, müslümanız. Bu dünya da kimse kalıcı değil. Nezaman mezarlıkların yanından geçsem, toprağın altında yatan nicelerini düşünürüm. Birzamanlar bizler gibi, hayata sıkı sıkı tutunmuş kişiler olarak aklıma gelir. O zaman öteki dünyada verilecek hesabı da düşünmek gerekir. Bu sözlerim, kadınlarına sahip çıkmayan, manevi işkence yapan beylere..Çoğunlukla Doğu yörelerimiz de hala, kadınlarımızı mal gibi satan erkeklere. Menekşe Gülay
![]() |
#340 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadınlarımız Ağlamasın
artık kadınlarımız, ağlamasın istemiyorum. hakketmiyorlar onlar hiçbir zaman ağlamayı kadın dediğimiz mukaddes varlık, eli öpülesi, bizleri dünyaya getiren annelerimiz. neden şiddete maruz kalıyor üzülüyorlar. herzaman haketmediği işkenceyle beraber.. yeter artık, yeter.. kadınlarımız üzülmesin. hani nerde kaldı eşitlik, yine ezilen kadın. çocuk doğuran, büyüten, yuvasını kuran o.. eşine, ailesine sahip çıkan yine o.. neden üzüyorsunuz kadınlarımızı. neden mânevi işkence yapıyorsunuz onlara. sizleri doğuran anne de kadın değil miydi. ha annenizi dövmüşsünüz ha kadınınızı. bir fark görebiliyor musunuz ikisi arasında. bu dünyanın öteki yüzü de var biliyorsunuz. kadına uygulanan her şiddet, işkence, öteki dünya da geri dönecek sizlere, misli misline. Menekşe Gülay
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|