![]() |
![]() |
#3451 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gönül gün batımlarına esaretteyken
İçimde hayat boyu eylül hasretleri… Hazan Yazdan bir hıçkırık Yüreğe sırma gibi işli Hazan Aşk terletmiş ağustos ardı Dingin ruhlar feryadı Rüzgar izlemlerinde titremeler Oynamakta gönül sularının şavk dönüşlerinde Düşün sarmaşık esintisi Süzülürken gözbebeklerinden Düşer ellerine efsununda Giz sevdaların hatıraları Ne düne dair aldanışlar Ne de tende kalan aldatışlar Bilinmezlere terkedilmiş çıkmazlarında Gün be gün derinleşen mevsim dönümlerine inat Sevda terkiye alınıp maviye dönse sevişmeler Hazanın nazlı kızı Dolunayla yakamozun çılgın sevişgeniyken Görünen o ki Hayatadır Canın sevda tutuşu Eylüledir Aşkın esas duruşu
![]() |
#3452 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Zaman kadehinden aşk iksirini
İçti gönlüm eyvah eyvah diyerek Sürüyüp ardından gam zincirini Geçti ömrüm eyvah eyvah diyerek Yıllarca dolaşıp bir aşk peşine Düşemedim bu cihanda eşime Sümbül kucağına gül ateşine Yandı gönlüm eyvah eyvah diyerek Şu figan bülbülün yaslı sesi mi Yaralı kalbimin inlemesi mi Yakama sarılan aşk perisi mi Deşti gönlüm eyvah eyvah diyerek Üzerime yağan kar diyemeden Üşüdü yüreğim sar diyemeden Benimde sevenim var diyemeden Göçtü ömrüm eyvah eyvah diyerek Ne yazlara doydum ne baharına Ne koklayıp doydum gülü zarına Bir umut kalmadı deyip yarına Küstü gönlüm eyvah eyvah diyerek Hayatta nihayet bulunca demim Çile deryasında kayboldu gemim Olmadı dünyada candan sevenim Geçti günüm eyvah eyvah diyerek Can Ozanım hasret ile del oldu Gözlerimin yaşı bahri sel oldu Bazen tipi boran, bazen yel oldu Biçti ömrüm eyvah eyvah diyerek
![]() |
#3453 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Görmedin sevgilim deli sevdamı
Gönül gözün yokmuş, eyvahlar olsun Dinlemedin gülüm deli adamı Yüreğin de boşmuş, eyvahlar olsun Sevdiğini sandım yazık, aylarca Yolunu gözledim yazık, yıllarca Dolaştım peşinden yazık, yollarca Yüreğin de taşmış, eyvahlar olsun Gittiysen gittin, aramayacağım Ömrümü türküye adayacağım Artık türkülerle avunacağım Yüreğin de boşmuş, eyvahlar olsun 09.12.2000 İstanbul
![]() |
#3454 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen, bilinçaltıma bilinçsizce yerleşmiş, bir iç savaşın son yaralı askeri gibi ürkek,
tüfeğini aşka çatmış yüreğimin yasadışı sevgilisiydin. Gittiğinde, nefretinden beraat etmiş küçücük bir umudun süt annesi, üvey sevmelerin kucağında, ayrılık emzirdi dudaklarıma. Ve yokluğunda kızamık geçirmiş yıldızlar, pudra diye bulutları sürünce yüzlerine, sebepsiz karardı hayallerim Senden sonra hiçbir sevişme senin tadını vermedi Ve hiçbir ana, evladına senin adını vermedi Belki tutmadı ellerini ellerim Belki yasaktı saçlarının ışıltısı gözlerime Çünkü hiçbir zaman inanmadın sözlerime. Olsun be, sev diye değil sevgili bil diye Bir sigarayı bırakamadım bir de seni! Kolay değil bir ilaha şiir yazmak Serden gidiyorsun gülüm, akıl da söz mü kaldı! Dayanılmaz bu acıya Kestim bileklerini intihara teşebbüs *******in çıkmadı ruhuma sinmiş dudaklarının tadı, Düşmedi dilinden karanlığın, uykusuz sevdamın adı Kime baksam senden başkasını göremiyorum Azrail mi kaybetti yeteneğini, yoksa ben mi ölemiyorum Elimde değil unutmak Tetikte bir aşkın tehdidinde, Her gece kendimle savaşıp sana yeniliyorum. Ben beklerim sevgili Eğer birgün, düz mantıklı kahpe bir el uzanırsa saçlarına, İşte o an sorarsın aşkın adını Ve anarsın, belki yine kanar diye. Kanarım, okyanuslarım kırmızıdır benim Kan kusarım ama susarım gene de sahte sevdalara. Kim bilir, belki de tedavülden kalkmamıştır harbi sevgiler! Sevme diyordun sevgili Unutma ki, ben seni değil, sendeki beni sevdim Ve artık gelmesen de olur, nasıl olsa sana benzedim…
![]() |
#3455 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevda yollarında olsam da kömür
Yar senin yoluna versem de ömür Ayaklar altında olayım çamur Her gün üzerimden ez de geç beni Güzel gözlerinden aldım ilhamı Aşkınla unuttum kederi gamı Sorarsam vuslatın var mı zamanı Her gün kaderine yaz da geç beni Latifi yanıyor sevda yolunda Murada erer mi bilmem sonunda Ellerim bağlıdır gurbet dalında Her gün kollarımı çöz de geç beni
![]() |
#3456 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölürken aynı ahenk, sala sesinden sızan:
Kulağıma doğduğum günde okunan ezan.
![]() |
#3457 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsyan etme ey sevgili,
Dünyanın düzeni böyle. Sus, ağlama ey sevgili, Sevdanın ezeli böyle. İntizar var dolu, dolu, Kapalıdır hep yar yolu, Kırıktır kanadı kolu, Aşığın kaderi böyle. Yine de sen aşkı yaşa, Bırak, boş ver, etme tasa, Engin ol, diken de batsa, Bu bağların gülü böyle.
![]() |
#3458 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Küheylan yorgun dehliz yokuşlarda
Rüzgarın kiri var ak soluklarda Tüm sırlar çözülür yokoluşlarda Ruhum tenimden sıyrılır da gider... Lale ülkesidir yağmurlar yağar Her taraf yeşil bilinmez bahar Çiçekler kokmuyor vatanım kadar Ufkunda güneşler kaybolur gider... Kuruldu pusu sarardı yapraklar Çekildi perde bozuldu aralar Kurudu sular isyanda topraklar Dostlarım düşmanla anlaşır gider... Baktığın an bozkırlar yangın yeri Bakmazsan eğer içim sürgün yeri Senindir gönlümün en güzel yeri Gözlerin tank gibi ezer de gider... Dağların yosun tutan tarafında Söz vermiştik doğrular etrafında Yalnızlığımın son kader turunda Sözlerim yabana atılır gider...
![]() |
#3459 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Usul usul açıyorsun içimde
düş ırmağı bir göğü güzelliyorsun bir ezgi düşürüyorsun mavi kanatlanıp güzü elliyorsun Usul usul açıyorsun içimde uzun bir zamanı demliyorsun yokluktan geliyorsun hünerli bir ömrü yeniden deniyorsun Usul usul açıyorsun içimde sözcük sözcük çoğalıyorsun bir imge oluyorsun bu şiirde dokunduğum an kanıyorsun 18 Ağustos 2003, Londra, İngiltere
![]() |
#3460 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Esti birden,
Yeşilin tonları, Çamların kuytusundan, Sapsarı tutkularla, Polenlerin şehvetine. Deniz Tonlarca maviye gebe İncecik bedeniyle, Gerinirken Fadime; Başı göğe, Dalları denizin derinlerine, Bakar, bakar da, Dalar alabildiğine. Kim bilir; Hangi sevdaların, Anıları gizli, Kayalara saplı, çelimsiz gövdesinde. Kim bilir, Kaç baharın, Kokusu kabuklarında. Yok, olmuş Nesos'a rağmen, Lesbos'u gözler her gün, Lodosun soluğuyla her gün, Bıkmadan, boğulmadan. Aslında, Bir direniş türküsüdür, Dallarında titreşen. Güneş, Tutkularına batarken Boğazın yamacında Bir küçük çam ağacı; Yakar ağıtlarını Hicazkâr makamında, Mosko'nun gölgesinden, Cunda akşamlarına.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|