![]() |
![]() |
#3491 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bilmem şu felek gözbebeğime
Nasıl bir sihir yaptı da Gözümden akanları ırmağa döndürüp Sonunda göz yaşlarımı kana çevirdi O felek ki; Aslanlar bile pençemde İnim inim inlerken Beni bir gözleri ahuya esir edip bırak
![]() |
#3492 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Derd-i âşk-ı belâya sardı beni bu kader.
Nerdedir gençliğimde kokladığım o güller? Âlemler yaratılmış yâr o günlere kaç var? Bu meşki anlayacak dostlara ihtiyaç var. Bezm-i elesten beri gurbette sayılırız, Bizler âşk sarhoşuyuz vahdetle ayılırız. Vuslâta ermek için koşarız her dem yâre, Üstât olmak değildir hiçbir soruna çâre. Aşkı bir dava bildik, sahiplendik biz onu. Bitiremezler dostlar yok bu yolun bir sonu! Gönlümüz eskidedir gözümüzse âtide. Yerle göğü biliriz kökümüzse mazide. Sohbet meclisi nerde toplansın dostlar nerde? Yâri alıp gelin de kalksın gözümden perde. Yanıp yanıp kül olduk, savrulduk ince ince, Bir gün biz de güleriz felek gülü sevince.
![]() |
#3493 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çıkalım istedik bugün başbaşa, Çamlıca'ya,
Hani biraz da sahil boyuna uzanalım istedik, Ama tam çıkmak üzereydik ki, Hava bozdu, Havamızı bozdu. Kaldık mı yine, Dört yanı beton yığını, Pembe panjurlu evimizde, Akvaryum ve kedimizle, Ben aldım ilham perisini karşıma, Daldım yine şiirlerime, Sense ütülerine, Velhasıl felek, Bir gün daha çaldı bizden...
![]() |
#3494 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim adım Felluce..
Tarihin en içli ağıdı benim üstüme yazılı Beyaz sayfalara yazılmadı, yazılamadı nedense, Ağlamak istedim olmadı, yapamadım.. Benim adım Felluce.. Yıkılmış bir şehir değilim aslında Tar-u mar olan insanlığınızdır, Hani medeniyet dediğiniz 21. Asrınızın kara yüzüyüm.. Benim adım Felluce Belki unutmuşsunuzdur diye söylüyorum, İnsaniyetin yetim çocuğuyum.. Toprağım kokmaz yağmurdan sonra Aslında yağmur da yağmaz üstüme Bedenim barut kokar Yıldız diye kurşunları seyreder çocuklar Ama hiç de korkmazlar Neden korksunlar ki Ellerinden çalınmış geleceklerini İstilacılardan yoksa nasıl alacaklar.. Benim adım Felluce, Gözü kara zalimlerin zehir lokması Mazlumların arşa çıkan ahıyım.. Benim adım Felluce..
![]() |
#3495 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ferhat ile Şirin misali,
Eririm senin yanında, Renkli gözlerine bakınca, Dalarım derinlere ve Anlarım işte o an seni delice sevdiğimi
![]() |
#3496 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alırlar gece; “malı”
İster, gündüz.. “Kanun adına” canı Gaye, korumak; Köhne düzeni. Uymasa da sisteme İzanı.. İbrahim ne yapar? Hiç mühim değil. Hasta ana aç yatar Emir, onun değil. Hemen zindana atar. Baba gitti.. Suçu: fikir Aç bilaç kalmışsın Zira cezayı; Dünyaya gelmekle almışsın Kapı, geniş Hücre, dar Kilit arkasında Ayrı dünya var. Hemen çabuk Yeni şekle uymalısın, Çileyi beyninde duymalısın Dışarı zulmette; Beyinler taş Rutubetli zindanda; Aydınlık, loş Nefes almıyor Hava, leş Verilmiş, hüküm Ümitler sönmüş Bakışlar, boş Elinde el işi Murat; Neye, niçin koş.. Toprak yeşile hasret Gelmez ki bir kuş. Elveda...Kaçıncı, veda? Bir kez etmiş, gerisi boş Selam mı..? Belki hayali, geride..
![]() |
#3497 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen,yaşama fırlatılmış
Yürekli bir bakıştın Sen yağmursuz günlerimde Irmak deliliğiyle Mutluluğa koşan bir akıştın Gittin,döndün sırtını İhanete en çok sen yakıştın Bitişine üzülmüyorum bu aşkın Yüreğim hala yüreksizliğine şaşkın Saplanmış bir hançer gibi Duracaksın acılarımın ortasında Küçük kalacak tüm acılar Senin saplandığın yerde Gidişin daha güzel olmalıydı Saklamalıydım bakışlarını ömrümce Hangi karanlıktan çaldın ihaneti Bu kadar sinsi,bu kadar haince Ve Allah kahretsin Yüreğim eriyor Hala sen deyince... hala sen deyince ölmekteyim ince ince...
![]() |
#3498 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gün doğarken, karanlıktı her taraf!
İçimi bir sızı,bir keder kapladı; Sonsuzluğu düşündüm ansızın durmadan, İnsanları,evreni ve aşkları... Bir güneş doğsun istiyordum içimden, Kederden,acıdan bunalmıştım çünkü Ama neden,neden bu öfkeler? Neden gönlümün güneşi doğmuyor? İçimde ki bir ışık hasretiyle Duygularım esiri olmuştu karanlığın Kurtulmak istiyordum dehşetin çığlıklarından Ansızın soğuk bir su serpildi yüreğime İçim ağlıyordu çağlayan bir nehir gibi... Ağırlaştı yüreğim,taşıyamaz oldum Ben yaşlara doydum Ne olur,güneş doğsun şu yaralı içime Ağırlığım buharlaşıp yok olsun Göğün sonsuz derinliklerine... Yeter ki içimde ki bu ızdırap dinsin.
![]() |
#3499 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ( seviyorum dedim , niye sevdin diye sordu ??.. )
hicranımı hasretimi senden sakladım haberin var mı yüreğimi bil ki hayalinle avutuyorum haberin var mı el açıp büzülüp yataklara serilmişim haberin var mı diz çöküp yalvardım mağrur gölgene haberin var mı korkuyorum yalnızlığımdan korkuyorum yarınlarımdan korkuyorum sessizliğimden korkuyorum nice sönmemiş yangınlarımdan sen mi yazdın kara yazımı sevilmeden sevmişim şahit oldu yıldızlar efkarıma her gece özlemişim sana susuzluğumundan berduşum yere serilmişim kalbimi yaktın mihrabımı yıktın ne bitmezmişim şimdi anladım dolmamış daha çilelerim ahh aman mahsun kalbim yine bir oyuna gelmiş olmuş talan kapadım kalbimi sensiz olan herşeye başkaları yalan buruktur ölüm yamandır ayrılık unutulmak feryat figan İZMİR , 15 .08. 2004
![]() |
#3500 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yelkenler biçilecek, yelkenler dikilecek;
Dağlardan çektiriler, kalyonlar çekilecek; Kerpetenlerle surun dişleri sökülecek Yürü, hala ne diye oyunda oynaştasın? Fatih’in İstanbul'u fethettiği yaştasın.! Sen de geçebilirsin yardan, anadan, serden... Senin de destanını okuyalım ezberden... Haberin yok gibidir taşıdığın değerden... Elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın... Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.! Yüzüne çarpmak gerek zamanenin fendini... Göster: Kabaran sular nasıl yıkar bendini ? Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini Şu kırık abideyi yükseltecek taştasın; Fatih’in İstanbulu fethettiği yaştasın.! Bu kitaplar Fatihtir, Selimdir, Süleymandır. Şu mihrap Sinanüddin, şu minare Sinandır. Haydi artık uyuyan destanını uyandır.! Bilmem, neden gündelik işlerle telaştasın Kızım, sen de Fatihler doğuracak yaştasın.! Delikanlım, işaret aldığın gün atandan Yürüyeceksin... Millet yürüyecek arkandan ! Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan .... Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasin; Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.! Bırak, bozuk saatler yalan yanlış işlesin! Çelebiler çekilip haremlerde kışlasın! Yürü aslanım, fetih hazırlığı başlasın... Yürü, hala ne diye kendinle savaştasın ? Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.!
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|