![]() |
![]() |
#361 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Malik/Hane
Buraların yabancısıyım,nerde ki sahibi İşte! ... Orda bir kapı,tıklatalım sahi...bi... Reyhan Tataroğlu
![]() |
#362 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Mamocan...
Sana bu isim yakıştı mı Bilmem...Mamocan Kimbilir, belkide yakıştırırdı Yaşasa idi amcan... 'Vurun abalıya' diye Sopayı eline alanlar Sırrını bilmez bu işin Aylak, aylak gezip Merhamet diyarında İşsiz kalanlar Öyle değil mi idi... Mamocan Biz bir bütün değilmiydik Aynı kapdan yemedik mi Aynı bardaktan içmedik mi Yenilerimize sevinip Eskilerimizi boy boy Yamalık yamalık giymedik mi Bir gün olsun... Söyle be Mamocan 'Ih! ...' dedik mi Elhamdülillah...elhamdülillah... Boş ver be Mamocan 'Ih! ...' diyenler utansın 'Senin yolun yol değil Halın hal değil' diyenlerin Halı ne, yolu ne Rahmetten, merhametten Şefkatten haberi olmayanlara Yağmur ne, kar ne, tolu ne... Mamocan... Sende bilirsin ki... Dünya bir han Hanelerde han içinde han Şöyle bir düşünüpte Hanemizden geçenleri bir saysan... Ahh! ..Vefa... Değiştirmiş ismini son defa Hanesi saray, Cildini gerdirmiş Sayfası kopuk Kimsesiz bir nüfusa kayıtlı Cüzdanı kabarık...Vefasız Sürer olmuş merkep yerine seyrü sefa Sen aldırma be Mamocan... Bunların hiç bir hükmü yok Hepside gelip geçici Paraya, pula, mala tapanlar Şişe şişe vitrinlerine Koleksiyon yapanlar Varsın sana... Desinler sarhoş Desinler ayyaş Desinler içici... Dilin kemiği yok be Mamocan Konuşmak yapılan en kolay iş Benim gibi... Söyle be Mamocan... İyiyemi, kötüye mi bu gidiş Sen hayat merdiveninden çok düştün Yine de isyan etmedin...İnşallah... Göklere yalvardın,yerlerle öpüştün Ağlayanla ağladın, gülenle gülüştün... Can Mamocan Yine bir bayram daha sensiz geçecek Yenilecek içilecek, tozulup gezilecek Hüzün bende, hüzün bizde Hasret bağırırken, vuslat sessizde... Dar etme beni ne olur Mamocan Bu iş fazla uzayacak Sözün kısası, beni ve seni tanıyanlar İşin özünü daha iyi anlayacak Dilerim Mevladan Yüreğinin yangınına bir yol verir O yüreğin.... Hak aşkı ile yanar Hak aşkı ile erir Dualarını esirgeme sakın! ! ! ... Sarhoş ya da ayık Bilirmisin be Mamocan Okyanuslarda nice gemiler batıyor da Batmıyor yelkensiz kayık Reyhan Tataroğlu
![]() |
#363 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mani/fatura/cı
ha pazen ha keten ha bezi kaput örtecek değil ya günahımı örteceği de çulçaput Reyhan Tataroğlu
![]() |
#364 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Marş marş...
Hak yolunda önce ortaya konur yürek sonra peşine düşer kafa kol bacak ayak gövde bilek hem de uygun adımda yürüyerek...
![]() |
#365 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Masum/N/iyet
...................... gözüm düşmez o kadar yükseklere hasret kaldım oynadığımız sekseklere... Reyhan Tataroğlu
![]() |
#366 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Matbaa
kainat henüz son baskısı yapılmamış ansiklopedik bir seri ise ben de içindeki imla kurallarından biriyim Reyhan Tataroğlu
![]() |
#367 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mayasız
çok çiğnedim çoook.... çamur tutmuyor özümdeki hamur Reyhan Tataroğlu
![]() |
#368 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mehmedim'den Mektup...
Şehitlik... Bizim mesleğimiz Bu böylece biline Muhammed(s.a.v) gül Biz fesleğeniz Ruhlara bayramdır Tevhid-i kelime .................................................. ... Galu belada... Öğrendik biz bu işi Zor zanaat vesselam Hatun yada er niyetine Gider her kişi ' La ilahe illallah Muhammeden Rasulullah'tır Son kelam .................................................. ........... Tarihten beri... Nice mertebelerden geçtik Vatan,millet, bayrak, din uğruna Küffar ile cenk ettik Ecel ile ödeştik Ne cennet, ne de cehennem Sadece Hak nuruna... .................................................. ............ Bölünmezlik şanımız... Beden bize artık yüktür Her an... Ölüm ile nişanımız Haber sala... Mahşere düğünümüz büyüktür .................................................. .............. Burası... Peygamber ocağı Piştikçe pişiyor insan Avutmaz beni Ne ana, ne de yar kucağı Şehitlik... Öteler ötesi bir ihsan .................................................. .............. Ateş... Düştüğü yeri yakar Biz yerden yedi kat uzaktayız Öyle köşkler var ki... Altından ırmaklar akar Şimdi oralarda oturmaktayız .................................................. ................. Asr- ı Saadetten bu yana Zemzem olur Şahadet şerbeti bize Bedir, Hendek ve de Uhud dağına Yazılır... Malazgirt, İstanbul, Çanakkale Ve Biz, diz dize Dize dize... .................................................. An... Birlik anı Sakın! ... verilmesin kimseye boyun Gün, bugün... Kenetlenme zamanı Yetmezse can... Can üstüne cananı koyun .................................................. ......... Bu... Nasıl bir zihniyet Evvelden, ahirden habersiz Ey! ...zavallı eşkıya Bizde şahadettir daim niyet Sizdeki ne... Ne koyacaksınız Kefen denen çıkıya .................................................. ..... Biz... Bir ağacın dallarıyız Türk, kürt, laz, çerkez...vs...vs... Hepimiz Biz... Ay yıldızın al kanlarıyız Tek yürek, top yekün olur Tepkimiz .................................................. ........... Ey! ... Sırasını bekleyen Mehmedim Bu iş aşk işidir Avuç avuç zemzem içirir Ahmedim(s.a.v) Şehitlik... Aşığın Hakka gidişidir .................................................. ................... Dualar... Bize ışıktır Bol bol yakınız... ne olur Ölüm bizle barışıktır Ölüm bize alışıktır Biz de başlar, bizde son bulur .................................................. ...................... Diyeceğim şudur ki; Bu toprağın gözü benim... Bu toprağın sözü benim... Bu toprağın özü benim... Ben şehid oğlu şehidim Şahit olun ki... Şahiddir şahadetime bedenim Reyhan Tataroğlu
![]() |
#369 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Men/faatim
Çıkar, bendekilerin her biri çıkar Anadan üryan kalıncaya kadar Reyhan Tataroğlu
![]() |
#370 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Merhaba Sebebim
sessizce,sensizce çöktüm yere yaslandım duvara yakmadım anam bir sigara hani taa.. iç ceplerime kadar bakarda,dökülen tütünleri gösterirdin avucunda şimdi bulamazsın anam en ücra ucunda tam on iki yıl oldu yüreğim kaç kere boşaldı kaç kere doldu sensizlikte... biliyor musun anam hani pantolonlarımıza,ceketlerimize çoraplarımıza vurduğun yamalar vardı ya... giyerken çok utanırdım ama ben seni yamalarından tanırdım hele o naylon çorap atıklarından ördüğün takkalar vede püskülü... sen hala goncasın ey! gönlümün gülü her aynanın karşısına geçtiğimde ''efem'' derdin oysa ben eşkiyadan beterdim ne zaman yanlış bir iş yapsam hemen sezerdin adeta her an benle gezerdin ana yüreği işte... düşünüyorum da hiç hasta olmadığın bir günün geçmedi sanırım rahatlık seni seçmedi eee... kolay değil beş erkek,üç kız doğmadan ölenler sayılı sayısız kaldıramadı seni bu hayat kandıramadı seni heyhaat! ellerindeki yarıklar her gün kaşıntıdan kanardı hangi merhemi kullandın ise hepside derdine yanardı sırtına konulan beze sarılı sıcak bir tuğla kuluncuna bekçi aldırmazdın ezan vakti kalkardın tandıra yolcu sac derdi''hoşgeldin ekmekci'' hani vardı ya başında bürük sırtında kahverengi atkı bereketin sembolüydü adeta berekete katkı senden sonra ne kimseler aldı ne de kimseler taktı laf aramızda anam... herkes giyinmeyi bıraktı nefes alıp veremezken bizi görüp göremezken hatırlarım da canınla pazarlıktaydın üç gün kaldı çarşamba,perşembe,cuma diye saydın dönüpte baktın bana bakmasaydın niçin baktın ki ana ''sana da sana da bir şey yapamadım '' derken dedim ''gitme ne olur anam, daha çok erken'' ve gidiverdin perşembeden cumaya rahmet çökerken senden sonra çok avare gezdim anlamsızdı sensiz herşey hayatımdan bezdim tam sekiz yıl ayrı yaşadım kendi dünyamda arasıra da olsa senle rüyamda... seni unuttum sanma unutmadım...hatta her gün kucağımdasın baş ucumda yatarken saçlarını okşuyorum öpüyorum,dualar okuyorum ismin dilimde,ellerin avucumda sen bendesin,sen yavrucuğumda seni seviyorum... Reyhan Tataroğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|