![]() |
![]() |
#361 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Zalim yârim
Gönül verdim bir zalime, Eli değmez ki elime. Dost üzülür, düşman güler, Ağlanacak şu hâlime. Sarmak istesem nazlanır, 'Hastayım! ' diye sızlanır. Israr etsem mızmızlanır, Diken batar emelime. Yâr bağına verdim emek, Nasip olsun üzüm yemek. Söyle dostum; Aşk ne demek? Cevap ver bu sualime. Cefa çeksem pek üzülmez, Sır gibidir, hiç çözülmez. Gündüz demez, gece demez, Yine girer hayalime. Yâr utanır, sanki melek, Gül yüzüne gersin elek. Mecbur etti kahbe felek, Söz geçmez ki şu gönlüme. Nasıl sevip doyacağım? Düşümde mi soyacağım? Dinamit mi koyacağım? Ben bu aşkın temeline. Zeki der ki: Allah görür, Ben ölürsem namım yürür. Sonsuza dek düşündürür, Aşk denilen tek kelime. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Zaman
Günler uçup gidiyor, zaman sanki kuş gibi, Aylar birer basamak, her yıl bir yokuş gibi. Hep umutla yaşadık, hayallere kapıldık, Bir gün aynaya baktık; gerçek soğuk duş gibi. Çok yolcu gelip geçti dünya denen bu handan, Kimi candan dert yandı, kimisi de canandan. Ya ağladık, ya güldük, ders aldık hep zamandan, Ha yaşadık, ha öldük, bir varmış, yokmuş gibi. 11 Temmuz 2006 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zaman içinde
Hayat acımasız, kaderim zalim, Hislenip taşarım zaman içinde. Kahretse de beni perişan hâlim, Şiirle coşarım zaman içinde. Islandım yağmurda, yürüdüm karda, Savrulup giderim keskin rüzgârda. Umudum yeşerir her ilkbaharda, Kendime şaşarım zaman içinde. Aştığım yollara bakar bakar da, Acırım kendime geçmiş yıllarda. Belki de mutluluk var yarınlarda, Yarına koşarım zaman içinde. Bin türlü dertler sarsa özümü, Elbet bulacağım yine çözümü. Gelecek günlere diktim gözümü, Umutla yaşarım zaman içinde. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zeki Çalar'dan dörtlükler
Tarlanın yanı höyük Hasret yük, gönlüm göyük Benim bir yeğenim var Aklı boyundan büyük Karakışın ayazı Hasta eder birazı İncecik bir gömlekle Çok beklersin bu yazı Sevdiğim mini giyse Eli elime değse Bana bir haller olur Aklım kaçar nerdeyse Haftada bir geliyor Dedesini biliyor Şimdi kırk günlük oldu Benim torun gülüyor Unu suya harç etme Ekmeğe muhtaç etme Dinle Zeki abini Sessizliğe borç etme Ne yıldız, ne bedir olduk Vadetmekte nadir olduk Hallederiz diye diye 'Hallederiz Kadir' olduk. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zeki Çalar'dan Gemlik Manileri
Bursa'nın alıkları Sever kayalıkları Olta attım denize Besledim balıkları Yumulun böreklere Asılın küreklere Bura Gemlik Körfezi Su serpin yüreklere Atın eyerlisini Hayvanın terlisini Gemlik'te çok severim Hamsinin yerlisini Benli'nin dorukları Ekşidir korukları Hep denizi seyreder Kumla'nın morukları Umurbey annaçları Zeytinlik yamaçları Gübre ister, su ister Bu zeytin ağaçları Zeytinliktir bu dağlar Geçimi zeytin sağlar Zeytin toplayan kızlar Beline sepet bağlar Zeytini çok etlidir Tadı da lezzetlidir Adı Gemlik zeytini Markası kıymetlidir. 12 Ağustos 2006 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zeki Çalar'dan sekiz heceli ramazan manileri
Davulumu vura vura Mani attım dura dura Geldi mubarek ramazan Kalkın bakalım sahura! Davulumun ipi beyaz Allah için ettim niyaz İki gözüm şair abim Benim için bir mani yaz. Aç karnına tadı baldı Pide yedim ekmek kaldı Oruçluyum iftara dek Biraz sabır çekmek kaldı. Ak hamuru şişirdiler Otlu börek pişirdiler Tadına bakayım derken İftarı da şaşırdılar. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zeki Müren'in Sesinden
Seyretseydim yıldızları kâinatın ötesinden, Orda şarkılar dinlerdim Zeki Müren'in sesinden. Öyle bir ses verilmiş ki, yücelerin yücesinden, Yıldızlar bile zevk alır Zeki Müren'in sesinden. Her şarkı bir çiçek olur, gelir gönül bahçesinden, Dertliler teselli bulur Zeki Müren'in sesinden. Tanırım o şarkıları güftesinden, bestesinden, Bazen ağlamak isterim Zeki Müren'in sesinden. Hem neşe hem hüzün gelir kemanların nağmesinden, Öyle güzel ki şarkılar Zeki Müren'in sesinden. Bir umut güneşi doğar güzellikler ülkesinden, Duygularım sarhoş olur Zeki Müren'in sesinden. 4 Nisan 1989 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zeliş beni eleştirmiş
Ayşe ile söze girmiş, Bir benzerlik bulup yermiş. Atmış, tutmuş, veriştirmiş, Zeliş beni eleştirmiş. Bir damlacık oluşurum, İlhamımla buluşurum. Ben gönülden konuşurum, Zeliş beni eleştirmiş. Ben bilirim ozanları, Sazla gezip tozanları. Asın şiir yazanları, Zeliş beni eleştirmiş. Ne öncüydüm, ne de öndüm, Ben bu yolda yanıp, söndüm. Şamar oğlanına döndüm, Zeliş beni eleştirmiş. Zeki der ki: Çağlayayım, Sözü nasıl bağlayayım? Bırakın da ağlayayım, Zeliş beni eleştirmiş. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zeliş beni eleştirsin
Her şiirde öze girsin, Zeliş beni eleştirsin. Bilgisiyle göze girsin, Zeliş beni eleştirsin. Ne kol gersin, ne de kanat, Yorum yapsın bana inat. Eleştirmek de bir sanat, Zeliş beni eleştirsin. Görünüşe aldanmasın, Ona kırıldım sanmasın. Hiç bıkmasın, usanmasın, Zeliş beni eleştirsin. Eleştiri öyle şey ki; Hem övgü var, hem de yergi. Gönül yıkmasın yeter ki, Zeliş beni eleştirsin. Ne kınadım, ne de yerdim, Ben gönlümle cevap verdim. Hislerimle benim derdim, Zeliş beni eleştirsin. Sayemde bir şair oldu, Söz yazmakta mahir oldu. Bu şiiri nasıl buldu? Zeliş beni eleştirsin. 15 Ağustos 2005 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zor
Küs yanına varmak zor Dil yarası sarmak zor Bin gönül yıkmak kolay Bir gönül onarmak zor Sözde insanlar eşit İnsan var çeşit çeşit Bir dokun, bin ah işit Hatır bile sormak zor Kimi arar aşkını Kimi felek şaşkını Kimi duygu taşkını Sel önünde durmak zor Dostun da namerdi var Düşmanın da merdi var Her insanın derdi var Dertsiz insan bulmak zor 19 Şubat 2007 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|