![]() |
![]() |
#371 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Elden Ne Gelir...
Zamanı yiyen başlar zonklasın yavaş yavaş Yanıyor yerler gökler sönüyor yalnız hayat Hür insanlık uğruna başlasın kutlu savaş Sanat hakkı aramak gerisi çürük bayat Ahmak olan insanlar övülmekten hoşlanır Sevda meşhur olmaksa doğruluk nasip olmaz Şu geçeni durdursam sorsam neden taşlanır Gözlerim yanar lakin sorular cevap bulmaz Cömerdin aşı şifa cimrininki hastalık Sevapta yarış amma günahta yardımlaşma Teslim olmak ucuzluk bakmayın alık alık Asıl vatan orası kötüsü haddi aşma Hırsın yakar da seni divaneye döndürür Başkalarını affet fakat kendini asla Öfkenin ateşini yumuşaklık söndürür Korkuyorsan Allah'tan haramları makasla Alay, şaka ve mizah küçültür insanları Kalpler temiz olursa, güzel söz çıkar dilden Şefaatçısı yoksa,nedir insanlık varı Büyük buluşma günü, artık, ne gelir elden
![]() |
#372 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Emanet! !
Emanet illerde zulm doruktadır Ayaklar sürünür başlar sevinir Kaç yıl oldu yavru ana ayrıdır Martlar gazel döker kışlar sevinir Bu vahşete susar Garbın inadı Düpedüz soykırım ve zulüm adı Yıkılmış yuvası kırık kanadı Bahar muştusuna kuşlar sevinir Dilde nağme adın aşk bestelenir Gökler ağlayınca yer hastalanır Nasihat hovarda kin destelenir Sevda kucaklanır yaşlar sevinir Bitmiyor bir türlü ağrı sancısı Her gün kan ağlıyor ana bacısı Ölüm işkencesi kardeş acısı Bulutlar yaş döker taşlar sevinir
![]() |
#373 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Emrin Olur...
Gün altına yıldız yamalanırken Ay gölgemin gölgesine yaslandı. Bulutlar hasretle aralanırken Ateş yüzümdeki terle ıslandı İki dağın arasına yaslandım Bu vadide uyuması haz verir Kan yürüdü, sırılsıklam ıslandım Bir sevda ki, gayret verir, hız verir Gördüm demez, gördüğümü görenler Ebedi sır kalır, boyumdan büyük Bu divanda ukbaya baş verenler Başlar görür, omuz üzerinde yük
![]() |
#374 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Er de Güler.! ! !
Elinde yok dilinde yok Yüreğinde derde güler Tam böğrüne saplanmış ok Can verdiği yer de güler Kovulmuş can pazarından Çekilmiş gün nazarında El uzatmış mezarından Kefenim yok der de güler Ezelden yazılmış künye Her ölüm ona düğün ya Öküz boynuzunda dünya Benim diyen ferde güler Gönüller bağlansın ona Gayret göster kalma sona Sevdalansın o sultana Bak o zaman kör de güler Gökler yanar için için Bulut ağlar neden niçin Can vermişse vatan için Mezarında er de güler
![]() |
#375 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eskimeyen Sevda
Beni hiç kimseyi sevmez sanmayın Ülkü denen ela gözlü yar benim Gülemiyor diye bana yanmayın Kafkaslarda hiç kalkmayan kar benim Türk'ü sever, milletimi överim Rahman bana gül demezse kaderim Ben Turan'ı Türklük için severim Anadolu milletime dar benim Dağı bilmem bayır demem aşarım Türk'e kement vuracağa şaşarım 'Bir ölürüm bin dirilir yaşarım ' Turan diye yüce ülküm var benim Gün gelir Buhara, Türkistan'da şen Bülbül olur şakıyarak ötüşen Kaleli der: Türkili'nde yetişen Ağaç benim yaprak benim nar benim
![]() |
#376 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey! İnsanlık
Şu ülkede varlığın ne, tarif et Dert, belâ, gam, keder sıradan gelir. Her akşam köz gibi yakan bu hasret Gönlüme açılan yaradan gelir. Hasretim kor gibi kar ellerinde Vuslatın durağı yâr ellerinde Hayâsı gözünde, ar ellerinde Ellerin şu bizim yöreden gelir. Baharda hazanı yaşıyor gönlüm Gördüğüm, sezdiğim bir büyük ölüm Yakanızda on parmağım çift elim Hissizlik sanırım töreden gelir. Dönüp de bakmazdım olmadığın an Ne gönlüm kaniiydi, ne gözüm inan Uykudayken beni senden ayıran Bu rüya geceki karadan gelir. Ben kara kıştayım, sen yazda mısın? Karada, kızılda, beyazda mısın? Sevda körüğünde ve nazda mısın? Nerdesin, nefesin nereden gelir?
![]() |
#377 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eyvah Kaldı.! !
Adaletin kılıcı gözümüz çıkaralı Elleri prangalı, dili lâl agâh kaldı. Dünyanın ahvaline hükmedince paralı Mazlumlara sadece bir kuru eyvah kaldı Güneşin kemerine mercan dizen bu nesil Bugün o günden özge daha vakur ve asil Karanlığın tozunu dünyanın yüzünden sil Kan ağlayan gönlüme, doğmayan sabah kaldı. Ferhat olup dağları yarmaya yollanmıştı Vurulmak ne kelime, vurmaya yollanmıştı Sorulmaya başladı, sormaya yollanmıştı Zengine “yazık oldu” mazluma “mubah” kaldı. Özümüzü çalanlar bizi kabuk sayıyor Bakın biri, ikiyi abuk sabuk sayıyor Yıldız uçuranları ne de çabuk sayıyor Yüzde beşte pür neşe, doksan beşe ah kaldı.
![]() |
#378 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Feryat! !
'Yüz bin mihnet ile' diktim üç fidan, Sam vurdu, kuruttu, yel aldı, gitti. Derdimi sormadı tatlı uykudan, Hayali, sükutu el aldı, gitti. Çocuk gibi kollarımda uyuttum, Mihnet ile cefa ile büyüttüm, Usul usul, nazlı nazlı yürüttüm, Çiçeği burnunda sel aldı, gitti. Bilmez miyim toplumdaki yerimi? Koçlar inekleşir söker derimi, Dikip, suladığım çiçeklerimi, Allah’a isyankar kul aldı, gitti. Ah dedim, ah çektim gönlümde eyvah! Dilimde besmele, sabırsa silah, Baktı ki gün doğup, gelmede sabah, Hayırsız, pelesenk dil aldı, gitti. Kaleli ah eder, kimin neyine, Kasvetim, hicranım üstümde yine, Yönümü dönmüştüm Erkam evine, Batıla uzanan yol aldı, gitti.
![]() |
#379 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fırıldak
Şu zaman sayacını durdurun anlatayım Revaçta fırıldaklık, yarınlar revaçtalar Biri “dürüstlük” desin, şapkamı fırlatayım Her kokuyu ilk alan burunlar revaçtalar Kuru kavak gölgesi, yâr başının gediği Kolayın vazgeçtiği, zorun “dayı”dediği Çatal armut kovuğu, ayıların yediği Sokma akıl düşkünü Harunlar revaçtalar Seni daldan aşağı tepe takla indirsem Fırıldağın ucuna taksam öyle döndürsem Varlığına kül döksem, ateşini söndürsem Namuslu hale muhtaç torunlar revaçtalar Tilkiler köşe döner, kaz olanlar konuşur Her taksimde nasibi az olanlar konuşur Sağmallar sağılır da yoz olanlar konuşur Keyfinden guruldayan karınlar revaçtalar! ******* ah uğursuz, uzun uzun ******* Uğursuz *******de çözümsüz bilmeceler Ana gırnap düğümler, baba seni heceler Suyu çalınmış kuru kurunlar revaçtalar “Mideler dolsa idi fikir uyurdu” belki Midelerin dolması imkânı da yok gel ki! Başımızı okşayan öyle uğursuz el ki! Dünyayı yutan sinek Karunlar revaçtalar İmarsız hanemizde ateş söndü, yağ bitti Yakarıp derdimizi döktüğümüz dağ bitti Ezeli özlemini çektiğimiz çağ bitti Bu milleti kemiren, sorunlar revaçtalar
![]() |
#380 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fısıltı...
Dalgalar sahile vurduğu zaman Taşlar seni sevdiğimi fısıldar Emirden “gel” diye çıkınca ferman Kaşlar seni sevdiğimi fısıldar Sevgisiz gönüle dile aldırma Doymadığın yerde açlık bildirme Aşktan mahrum edip gülü, soldurma Yaşlar seni sevdiğimi fısıldar. Beyinleri imha edilmiş güruh Kurtuluş bağırır gemideki Nuh Gözünü arala ölmeden bu ruh Başlar seni sevdiğimi fısıldar Kediyle köpeği yarıştırmadan Tazıyla tavşanı vuruşturmadan Sap ile samanı karıştırmadan Kuşlar seni sevdiğimi fısıldar. Yakınken kişinin kadri bilinmez Beyhude söz ile menzil alınmaz Bir yol ki gidilir geri gelinmez Düşler seni sevdiğimi fısıldar.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|