![]() |
![]() |
#381 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2089
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk Öldü
Başı belli,sonu belli bir aşkın, garip inatçı ama çaresiz yolcularıydık biz; Farkında olmadan bulduk birbirimizi birbirimizin içinde.. Kalbimin az hasarlı bir sayfasını çevirdim Eline kanımdan dolu bir kalem verdim Dilediğince karala diye. Ne güzel resimler çiiziyordun önceleri Mutluluk bir çocuk Umut yıkılmaz bir kaleydi sayfanda Hayalleri görmüyordum bile Onlar gözlerinde bas bas bağırıyorlardı Duyulmaması imkansız. Bir rüzgar olup gökte buluşacaktık Elelle verip dinecektik evimizin en sıcak köşesinde Ama neden sonra canımı yakmaya başladı çizdiğin her resim Kana bulandı kalbim Çocuk öldü Umut yıkıldı Hayaller kör Rüzgar dindi Aşk bitti Ağlayan..... Bekleyen.... Özleyen..... .....Gülen .....Gelmeyen .....Özleten 1 Ben...... ......1 Sen |
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevginle yaşattığın,
İhanetinle öldürdüğün gönlümden Selam sana Sevgili! Gecenin umutsuzluğundayım şimdi Karanlığın tam ortasında… Yıldızların bile aydınlatamadığı Şu kara gecemden selam sana! Gülemiyorum artık… Sadece ağlamayı beceriyorum. Günlerce, *******ce aklıma takılan Neden? Sorusuyla boğuştuğum Sana ağladığım yatağımdan Selam sana! Sana sitemden, bitmek, tükenmek Bilmeyen acımdan bahsediyorum Aşkımdan… Hiç yaşamadığın duygular belki de… Anlayamazsın… Çaresizlik bunun adı bilir misin? Sevipte nefret etmek… Sitemle, nefretle, çaresizlikle Aşkla selam sana sevgili! |
![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşadığımı işitmek istiyorum
Bir ses uzaktan yakından ya da içimden Düşen yaprak örneğin Kağıt hışırtısı olsun Ya da eski tahtaları içten kemiren bir kurdun çıtırtısı Bir inilti derinden Damlayan su Bir elektrik düğmesi çıt diye Çok uzaklardan yankılanan duyulur duyulmaz İçimdeki mağaralarda besler büyütürüm Her ne olursa olsun bir ses Yeter ki bana ispat etsin yaşadığımı Yaşadığımı görmek istiyorum Bir ışık uzaktan yakından ya da içimden Sesindeki pırıltıya Gözündeki ışıltıya benzer Bir kibrit çakımı Bir yanıp sönse yeter Sabahın yağan toz mavisi göğsünde çıplak Ya da gün batımı pembesi dudak Bir yıldırım hızında çizilsin Bir şimşekçe yazılsın karanlığım Bir fener ki uzaklığı bilinmeyen Bir yıldız parlayıp sönen Dişlerinin aydınlığını İçimdeki mağaralarda besler büyütürüm Her ne olursa olsun bir ışık |
![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul'dan geçtim önce,
İçinde sen yoksun diye... Su içmeyeli çok oldu, Alkol yerine... Ne zamandır içime çekmedim temiz havayı, Sigara dumanından... Aynaya da bakmadım kaç aydır. Ne zaman merak etsem kendimi, Sana dönmüşüm yüzümü, Bakmışım... Sen iyiysen bana, bende iyi olmuşum. Sen kötüysen, ben de kötü... İnsanların seslerini duymuşum, fısıltı halinde... "Bırak, unut onu,sil kafandan...!" Kolay mı sence bunlar, unutabilir miyim seni tek bir sözle...? Dostlarım, benim bu halimi görünce, Onlarda bırakmışlar kendi halime... Bitkisel hayattaymışım gibi gelip, bakmışlar sadece yüzüme.. Birşeyler anlatmaya da çalışmamışlar, duymuyorum diye.. Bende onlara aynı donuk bakışlarla cevap vermişim. Ardından seni aramış yine gözlerim... Sen Kötülüklerin Efendisi, elinde asan, karanlıkta oturup bana acıların en dayanılmazını yaşatmışsın! Belirsizliği... Birgün gelip sevgiyi bırakmışsın avuçlarımın içine... Ertesi gün yine sen çalmışsın onu benden... Ben bile alışmışım kazanıp, yitirmeye, Bu oyuna, seni severken... Hep beklemişim kandırılmayı, tarafından, bununla mutlu olmayı öğrenmişim... Benim mutlu olduğumu anlayınca, değiştirmişsin hemen kurallarını... Eskiden yanıma yaklaşan sen, uzaktan bakmışsın bana, bir şey söylemeden. Karanlığından bakan bir çift yeşil göz ve o karanlığa sessizce sokulmaya çalışan bir zavallı...! Ne zaman yaklaşsam sana, sen kaçmışsın... Daha kuytuya gitmişsin, bense ne kadar karanlık olsa da yolum, senin izinden ilerlemeye çalışmışım. Ne zaman vazgeçmeye çalışsam, karanlığından çıkıp sadece bakmışsın bana, Ve tekrar dönmüşsün yuvana... Unutmama izin vermemişsin! Hadi artık bitsin bu oyun! Ya beni kendi karanlığına kabul et, Ya da bırak benim karanlığımı bana, kendi içimde, bakma sahte gözlerinle! |
![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ![]() sus yeter söyleme terk edip gitsen bile bilmek istemem sus sus be bitanem sus yalvarırım konuşma artık söyleme garip oldu yüregim gidince tutkundum benim delice birtanem ne çok hasret saklıymış bir günde aklım takılmış sevgine yüregine anladım şimdi gel deneyelim yeniden boşverelim geçmişi eskiyi gel deneyelim yeniden boşverelim geçmişi eskiyi sevgimiz yeter |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşka ve Sevgiye Dair
Aşk ikidir sevgi bir; Aşk yalan,sevgi gerçektir. Aşk sudur,sevgi susuzluk. Bu yüzden sevgi hasrettir, Özlemektir,beklemektir. Asıl maharet: Susuzken suyu içmek değil Karşısına geçip seyretmektir. Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak; Aşk açmaktır,sevgi katlamak. Sevgi saklamaktır Yüreğini,gözlerini Ve de ellerini saklamak Bahar geldiğinde… Bir çiçeğe,yeşile,çimene Aşık olamazsın ama seversin. Arkadaşına aşık olamazsın Ama seversin. Toprağa fidanı aşkla değil Sevgiyle dikersin. Sevgi için ölünür,aşk öldürür. Aşk kıskançtır,nankördür Sevgiyi öldürür. Aşk Kabil’dir,sevgi Habil. Aşkla sevgi aslında kardeştir Babaları insandır,Adem’dir Aşk için şiirler yazarsın, Şarkılar yaparsın; Sevgiyi anlatamazsın. Çünkü yüreğine sığdıramazsın. Kalbini aşka kapatabilirsin Ama sevgiye kapatamazsın |
![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Sana Mecburum
ben sana mecburum bilemezsin adını mıh gibi aklımda tutuyorum büyüdükçe büyüyor gözlerin ben sana mecburum bilemezsin içimi seninle ısıtıyorum ağaçlar sonbahara hazırlanıyor bu şehir o eski istanbul mudur? karanlıkta bulutlar parçalanıyor sokak lambaları birden yanıyor kaldırımlarda yağmur kokusu ben sana mecburum sen yoksun sevmek kimi zaman rezilce korkuludur insan bir akşam üstü ansızın yorulur tutsak ustura ağzında yaşamaktan kimi zaman ellerini kırar tutkusu birkaç hayat çıkarır yaşamasından hangi kapıyı çalsa kimi zaman arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu fatihte yoksul bir gramafon çalıyor eski zamanlardan bir cuma çalıyor durup köşe başında deliksiz dinlesem sana kullanılmamış bir gök getirsem haftalar ellerimde ufalanıyor ne yapsam ne tutsam nereye gitsem ben sana mecburum sen yoksun belki haziranda mavi benekli çocuksun ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden belki yeşilköy'de uçağa biniyorsun bütün ıslanmışşın tüylerin ürperiyor belki körsün kırılmışsın telâş içindesin kötü rüzgâr saçlarını götürüyor ne vakit bir yaşamak düşünsem bu kurtlar sofrasında belki zor ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden ne vakit bir yaşamak düşünsem sus deyip adınla başlıyorum içim sıra kımıldıyor gizli denizlerin hayır başka türlü olmayacak ben sana mecburum bilemezsin.. Attila İlhan |
![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Mıydı O
Aşk mıydı o, aşkımsı bir şey miydi Neydi çekip kendine, beni bağlayan Kanatan dudağımı, tenimi dağlayan Elleri ta içimde o dev miydi Etime bir alev değmişcesine Nasıl da yakardı öptügü zaman Bir su gibi akıp gitti avuçlarımdan Yorgunum şimdi bin yıl sevmişçesine Hani o yalnız benim olan gül, kırmızı Gozlerimin önünde açılan sonsuz bahçe Hani, o var olmalarımız öpüştükçe O delice sürdürmeler yaşantımızı Hiç doymamak oysa, tene, kokuya, aşka Sarıldıkca güçlenmek, bütünlenmek Kudurmuş arzularla zamanı yenmek Ve en kuytularda buluşmak korka korka Kimi gün utanmak otlardan, çimenlerden Kimi gece mıhlamak gölgemizi duvara Varmak icin o sevgiyle açılmış kollara Apansız düsmek yükseklerde bir yerden Oydu işte alıştığım, özlediğim şimdi de Sevgice bir tutku, aşkımsı bir yakınlık Avunmak... Kırık dökük anılarla artık Kimbilir? o ******* yaşanmadı belki de |
![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ANLATTIKÇA KIŞ VURUYOR SATIRLARIMA...
Anlattıkça üşüyor, anlattıkça ısınıyor yüreğim. Bugün sardunyalarım da açmadı Belki de küskün renklere Ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım Sensiz soluyorum anlayacağın Mavi mavi ölüyorum Duyuyor musun, orada mısın, Var mısın, yok musun? Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Yanarak, yıkılarak Aklıma her geldiğinde ağlayarak.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül için dikenine katlanabileceklerini söyleyenlerdir, kır çiçeklerini göremeyecek kadar güle bağlanmış olanlar 'Gül' derler, başka bir şey demezler üstüne...
Ömürleri güllere ulaşmak için tükenirken, ehemmiyet vermezler, ayak altında kalan, gül kadar narin, gül kadar güzel ama güzelliği fark edilmeyen kır çiçeklerine. Mutlu olma sevdasına düşmüşlerdir kendilerince. Mutlu olmak için zorluklara katlandıklarını bile söyleyebilirler. Onlar için güzel bellidir artık. Takvim yaprakları birer birer düşerken, kimi zaman yol katedemediklerine üzülürler. Oysa güzellikler yanıbaşlarındadır her zaman, ama onlar her zaman güzellikleri uzakta aramak sevdasındadırlar. Uzaktaki kıymetlidir; zorluklarla elde edilen değerlidir; aradığında elinin altında olmayan güzeldir, derler. Yanıldıkları tek nokta var: Onlar hep uzaklara bakarken, birileri katlanmıştır, onun güzel bulmadıklarına, birileri kıymet vermiştir kır çiçeklerine... Mutlu olmak için, gelecek bir yarını beklemezler. Ayaklar altında ezilenlere ehemmiyet verip, onlardaki güzelliği fark edip, yarını beklemeden, bugünden mutlu olmaya başlayanlardır onlar. Bir kır çiçeğinin güzelliği onlar için yeterlidir. Gülde gönülleri varsa bile, onlara ulaşmak için ömür tüketmekten korkarlar ve kır çiçeğindeki gül güzelliğini fark ederler. İnsan her zaman güzeli ister, güzel hastasıdır. Güzele ulaşmak için ömrünü feda eder. Oysa bir baksa etrafındakilere, mutlak bir güzeli fark edecektir. Ama tek bir düşüncenin kavanozunda kapalı kalmıştır. Güzeli ararken, ezerek geçtiği bir başka güzeli fark edemeyecek kadar kördür artık. Oysa bir çevirse uzakta takılı kalan gözlerini; gönül rahatlığı ile bir taksa farklı güzellikleri de görme gözlüğünü... Hayatına renk verse, kır çiçeklerinden demetlenmiş bir demetle... Hayatını güzellikler yönüne değil de, güzellikleri hayatın yönüne çevirmeye çalışsa... Bir görebilse kır çiçeğinin gül tarafını... Bir görebilse, hayal pınarının çeşmesinin değil de suyunun önemli olduğunu... Yetinse elindeki ile, güzelliğini bulmaya çalışsa elindekinin. Sevdiklerini gül demetleriyle mutlu edebilme fikrini atsa kafasından. Bir gün de kır çiçeği toplasa, sunsa sevdiklerine... Hayatını gül arama yolunda feda edeceğine, görse kır çiçeğinin gül yanını... Bir fark etse ayaklarının altındakileri,bir ehemmiyet verse kır çiçeklerine. "Sonuçta ikisi de çiçektir. Gül herkesçe güzeldir, kır çiçeği de bence güzeldir." dese. Uzaklara bakmaktan, güle ulaşmaktan dermansız kalacağına, bu enerjiyle kır çiçeğini sevmeye ve sevdirmeye çalışsa; bu güzelliği sevdikleriyle paylaşsa. Güle ulaşma arzusuyla koşturanlara gösterebilse kır çiçeğinin gül yanını. Anlatabilse gül için ömür tüketmenin boş olduğunu... Gül güzeldir; ama sevgi mevsimi geçtikten sonra, gül için koşmanın bir anlamı kalmayacaktır. Öyleyse hiç vakit kaybetmeden al eline bir demet kır çiçeğini, onun sana sunduğu mutluluğu görmeye çalış. Çünkü hayat, mükemmeli aramaya yetecek kadar uzun değil! |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|