![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hoş Nağme
Gurbet arası yolar Feleğin sazında tel Ayrılık mızrabı değdikçe Bir hoş nağme düşer tellerden İşte o ben. Size hoş gelir belki Ama bana sorun bir de. İçim beni yakar Dışım eli, Benden başka yok sanırım inleyen. Gurbet oldukça mesken Yol uzun bana feleğin eli gibi. Yine nağmeyim,bir hoş nağmeyim ben Kulaklar duymayacak beni birgün Teller yine aynı teller Tek nağmelerdir değişen... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Huzur
Yıllanmış şarap oldum boş kadehlere doldum Doldukça da boşaldım boşaldıkça da doldum. Huzura çıkmadan ben huzuru arıyorum Ömür boyu karayken şimdi ağarıyorum... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Huzursuzluk
Bu gece beynim hasta,bu gece ruhum cüzzam Şiirlerim hep dertli,bestelerimse hüzzam. Gönlümde kopardığın telleri bağlıyorum Sesler tellerden değil ben içten ağlıyorum... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hz.Mevlâna -1-
Ben de Konya'lıyım Mevlâna Aynı topraktayız ikimiz de. Önce bir selâm gönderiyorum Dünya coğrafyasından sana. Senelerin arasına senden habersiz Gizlenmiş nefesin ince ince Her nefes bir hayatmış meğer... Geçmiş seneler,geçiyor seneler,geçecek seneler Sen yine ölmiyeceksin. Neyi sende Meyi sende Peşrevi sende sevdim Seni sende sevdim Mevlâna. Tarikata girmemişiz Girmemişiz ama ne çıkar? Senin aşkın,senin neyin Ve herşeyin Rakseden devrişlerin gibi döndürdü hep Kafamızı düşünceden. Aşıkız biz de âşık... Aşıklar kâfileni alıp giderken Bizi de alıver kâfilene. Mey içtik mey, Ney inler ney, Aşk sardı gönlümüzü Biz de yandık epey... Küçük dilim ne söylesin Hey! Koca MEVLANA hey... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hz.Mevlâna -2-
Belh'te filizlenen tohum Göçüp de kondu Konya'ya, Hayırlı,nurlu bir doğum: Mevlânâ gelmiş dünyaya... Kökü, yeraltını sardı Gövdesi,yeryüzünü bu ağacın, Dallarında meyve vardı Gözü doydu tokun,acın. Kemâli aradı,durdu Gönlü kimi zaman durgun, Denizler gibi kudurdu Hamdı,pişti,şimdi olgun. Şems'te ışığını buldu, Erkini ilahî tacın, Aşkıyla da sarhoş oldu Faydası yoktu ilacın. Pervaneler gibi döndü Döndükçe kendini aştı, Bütün ihtirası söndü Güzelliklere ulaştı. Ayrılığın acısını Sevdiği Şems'inden tattı, Buldu Yaratıcısını Elemi üstünden attı. Döndükçe döküldü bir bir İnsanlığına yapışan Kötülükler,gurur,kibir, Para,servet,şöhret ve şan... 'Bir ayağım eksen ve dik, Huzurunda başım eğik, Gönlüm doygun,yeter aşım, Külahımdır mezar taşım, Uçan ak kaftan kefenim, Göğe,yere açık elim HAK'tan halka naklederim, Canlar,erenler yoldaşım, Dönerim Allah dönerim, Sanki kutsal mey içerim Dönüp kendimden geçerim Af dilerim,şükrederim, Ebediyete uçarım, Geçici bir göç ederim Bura değil ora yerim Hadde uygun yer seçerim. Fâniliği terkederim Bâkiliğe yükselirim, Alem arası seferim Bir giderim,bir gelirim Dünyada sınav veririm. Tam dön! emriyle dönerim Aslıma rücu ederim... İşte buna SEMA derim...' Kudüm,neyle ruhlar coştu, Doğu,semaya alıştı, Batı,Mesnevî'ye şaştı. İsmin sınırları aştı. Gel! çağrını duyan koştu Canlar KONYA'da buluştu.... Hayat boştu,ölüm hoştu, Ona 'Şeb-i Arûs' muştu Onda MEVLA'ya kavuştu... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hz.Mevlâna -3 (Yeşil Türbenin İncisi...)
Karşıda bir Yeşil Türbe Ben içinde küçük bir ben, Benim içimde Mevlâna O,Yeşil Türbe'nin incisi Doğu - Batı birincisi. İnsanlar ziyaretçisi Sel sel olur da akarlar, Deyişlerinde hikmet var. Mevlâna'nın içindeyse İnsan,hayat ve de ölüm, Mesnevî'dir ilk ikisi 'Şeb - i Arûs' ikincisi. Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Islanmış Sigara
Sen bir 'Gelincik Sigarası' kadar İnce ve güzeldin. Seni bulduğum zaman 'Köylü Sigarası' içenler gibi Ciğerlerim bayram yapacak diye Ben de sevinmiştim o an. Heyhat... Bir nefes doya doya Ya çektim ya çekmedim Hastalığa tutuluverdin birden Suya düşmüş sigara misâli Islandın tümden.. Güneşe koydum kuruttum Kuruttum ama bir kez Zehrini vurmuştun dışarı Kesildi kağıdın sapsarı. Olan oldu bir kere Ey güzel kadın Yine içilirsin lâkin Kalmadı eski kokun,eski tadın... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimi Göreceksin
Gözlerime iyi bak İçimi göreceksin, Bu kapalı mâbede Oradan gireceksin. Yakarsan sen beni yak Yine söndüreceksin, Bir çiçek dünyasında Sen başka bir çiçeksin... Kendini bana bırak Herşeyi bileceksin, Bir hayâl rüyasında Uçup,gezineceksin... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçten Dolan Kuyu
Kalemin kâğıdı öptüğü yerde Aşkına tanıktır harf harf yazılar, Gelgeç gönüllü aşkı terk eder de Böylesine sevdâyı ne kanıtlar? Aşk da başladığı gibi gitmeli Yarım kalanlardan ne hayır çıkar? Bitecekse başlamadan bitmeli Yoksa zarar makbûldür olmasa kâr... Bir yerlere vardırmaz yarım aşklar Kopuk baklalar ile zincir olmaz, İçten damlalarla dolar kuyular Taşıma sularla kuyular dolmaz... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İhale Şartnâmesi
Bir yapı istiyorum Bol aşk çimento olsun, Sevgi ile yıkanmış Kulanılsın bol bol kum. Demiriyse nervürlü Olsun çelik ve kalın, Hayatta türlü türlü Sarsıntıya dayansın. Moloz değil temele Saadet doldurulsun, Dokuz şiddet depreme Bile dayanır olsun. Mutluluktan takılsın Penceresindeki cam, Dışarıya bakılsın Hiç görünmesin odam. Yapım hiç soğumasın Sevgiyle ılık ılık, Klimadan yayılsın Sevgi sevgi ferahlık. İstiyorum işte ben Güzel gönül yapısı, Elemi engeleyen Olsun çelik kapısı. Böyle yapıya tâlip Bir müteahhit varsa, Gir kazan ihalemi Gönlüm güzel bir arsa... Alper Kürük |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|