![]() |
![]() |
#3981 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gül attım gökyüzü düştü
Denizi bir kilime serdim Üst üste ekledim güzü Aydede.. Ah, işte orada dur! Onardım da sözü Taş gibi kavrayıp suları Saçtım yüzüne gözüne Sonra topladım çalısını çırpısını Tenindeki çiy damlasını Vurup hançeri beyaz rüzgara Mor kınalar devşirdim Soludum da tarlalar uçuştu Gökyüzü gelip usulca Konuverdi delişmen kızın sesine Konsun konmasına da ‘Da’sı var işte bir de Hadi be neyse diyecektim O Lekeler olmasaydı Külotunun öyle gizli görünmesine İlahi gökyüzü Kamaşıp durdu günlerce Soludum gökyüzü uçtu Uzandım da kanadı dağlar
![]() |
#3982 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gökyüzüm olsan, seni bir dağ gibi sevsem
Her anını yeni bir çağ gibi sevsem Sevenler için bu Dünya'da ölüm yok Ölsem de seni bin yıl sağ gibi sevsem Güneşim olsan,seni Dünya gibi sevsem Her zerre ışığını can gibi sevsem Sevenler için bu Dünya'da ölüm yok Ölsem de seni bin yıl sağ gibi sevsem Yağmurum olsan, seni çöl gibi sevsem Her damlanı göl gibi sevsem Sevenler için bu Dünya'da ölüm yok Ölsem de seni bin yıl sağ gibi sevsem
![]() |
#3983 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seni Seviyorum Demek,
Hiçbir Zaman Bu Kadar Güzel Olmamıştı. Hiçbir Zaman Böylesine, Sevip Sevilmemişti Bu Yürek. Yüreğinde Bana Ve Sevgime Yer Varmı? Yer Var Mı Aşka Ve Umuda? O Zaman Yukarıya Bak, Ben Ordayım Her Zaman Yanındayım. Gündüz Güneşi'mle Gece Ay'ımla, Kimsenin Kucaklayamayacağı Kadar Kucakladım Seni. Bazen Bir Umut Olmalıyım Yüreğinde Güzel Yarınlarda Gerçekleşmeyi Bekleyen. Sonra Bir Hayal Düşüncelerinde, Seni Başka Alemlere Görüren. Karanlık Düşüncelerinde Ki Son Yaprak Olmalıyım Ben, Hiç Solmayan Bir Yaprak. Seni Yaşamalıyım Duygularda, Seni Hissetmeliyim Her Nefes Alışında. Yağmur Olup Üstüne Yağmalıyım, Her Damla Benim Sana Olan Sevgimdir. Islanmalısın Sevgi Yağmurlarında. Aydınlığın Olmalıyım Sonra, Buğday Sarısı Güneşimle. Kar'a Kartanesi'ne Ne Dersin Bembeyaz Saf Aşklar Yaşamak İçin. Ben Senin Vazgeçemediğin Gökyüzün Olmalıyım. Ne Sen Beni Unutmalısın, Ne De Ben Ben Sensiz Evreni Kucaklamalıyım. Seni Seviyorum Demek Hiçbir Zaman Bu Kadar Güzel Olmamıştı. Hiçbir Zaman Böylesine Sevip Sevilmemişti Bu Yürek. Şimdi Ben O Güzeli Seninle Yaşıyorum, Ve Seni Çok Seviyorum.
![]() |
#3984 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ( Buz tuttu gülüşler,ağlarken bu zavallı gözler,bırakıp gitti beni
niceler,şimdi hepsi sevgisizler) Ne kadar güzel gizemlisin Mağrur soğuk örtünmüşsün Sevgisizliğimi yüzüme vurma Biliyorum için beni çekiyor Sende yalnızsın Sunmak telaşındasın Beslenirken çoğalmalarında Atılan taşların dalgalarını Halkalarında sessiz yalnızlık Kıyına vuran dalgalarda sensizlik Dalgaların kıyıyı öperken Kaçamak duygularında gizem Kuşanmış çığlık olur her öpüşün kıyıları Yüzümün yansıması sen de İmbiklenmiş kasvetimi okuyorsun Kıpırtılarında hasret yangısı Bak sana gelenler var üşüyen gözlerle Yitirilmiş renklerini görmeye Ben yine karanlıktaki yanımla Mor zonklayan Dantelsiz sokaklarıma dönerken
![]() |
#3985 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çılgın saatler aslında beni sana götüren
Güneşin aydınlığı sensiz *******de Önce düşündürüp seni Sonra adileşmesi bir yanı kayıp yüreğimin Odayı yakmak yüreğimde,seni ısıtmak Anlamsız çözülüşlerin yine anlamsız tebessümü Umursamak nedenli nedensiz şarkıları Onlarda hep seni aramak Seni yaşamaya çalışmak Gölgelere karışmış kahrolası umutların arasında Her sabah uyandığımda Kayıtsız kalmak dökülen yalnızlığıma Beklemek getirsin diye Sensiz beni Kapılmak dinmezliğin gölgesine Sanayım demek hep karanlıklarda Yağmurlar inerken aşkıma Dağılırken bir avuç seni sevmem Yinede sana olmak çürümüş mısralarda
![]() |
#3986 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() GÖLGE AŞKLAR KUARTETİ
Gün döndü sevda yüklü kanatlara Döküldü tan kuşku sürgünlerine… Bir sevda yankılanır hazan düşlerimde Rüzgar yalarcasına geçer kıraçlarımı Dönemeçlerimde giz sevdalar Titremelerle girilmiş koyunlarda şüphelerim Bilirim ki Aşk ötesidir uzanışlarım… Dolunay ürküsü nazarların Gölge aşklar kuarteti misali Yoksul davul vuruşlarıyla Damla damla hazana dönüşen aşk Gecenin sabaha selamı gibi Baharda çiçek olur konfetiler Kamelyalarım sarar sevda sürgünlerini Manolya beyazlarında erer sukûta Bu sevda Açılan ellerin restidir… Anarken şiir düşlerin oylumlarını Pusulada mealsiz belli belirsiz sapmalar Kuzey güney med cezirlerinin Esaret ateşinde yalnızlıklar. Çıkarırım tüm senfonilerden Fa diyez yakarışları Bilesin… Aşk Sadece aşk olmalı Ataklarında vurgulu sazlar suskun Ortada sadece kemane dansları salınmalı Ay ağlamaklı Yürek yitik Sevda başıboş dalyanlarda Havaysa aşka dönük… Suyu ısınmış sazların Titrek bam tellerinde örtülü sevdalar Rakkas kıvrımlarında ayın dördü Ebem kuşakları yıkmakta horonu Dersin Gecenin dönümü ayrılık Sabah hasrete vuslat Dersin Bir gece uzantısı sevişmelerin Yaprak sesleri akmış bahar gözlerine Yüreği hala tutsak kuşku sürgünlerimin … Işın ERGÜNEY Bu şiir Sevgili Serkan Bektaş'a ve Tu.....'sına ![]()
![]() |
#3987 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çok denedim
belki ulaşırım yıldızlara diye çok parlaktılar ya da buradan öyle gözüküyolardı o kadar ulaşılmaz duruyorlardı ki her bakanın hayaliydi gitmek oralara ve ben bir yıldız seçtim kendime kaderimi ona bağladım ona ulaşmaktı amacım yıllarca ve gün geldi yaklaştıkça katlandı heyecanım yanına gittiğimdeyse gördüğüm sadece kendi yansımamdı
![]() |
#3988 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sempatik bir bakıştı görünen
Belki de beynimden çıkmayan bir imza. Gölgeyi andırıyordu sürekli Peşimden gelip beni izleyen. Gördüğüm bir çocuktu sakız satarken Ayakları çıplak dolaşan. Kitaplara hasret kalmış Kendini yokluğa alıştıran. Kendini yokluğa alıştırmıştı belki Ama ayaklarıydı soğuktan kızaran. Gördüğüm bir ana'ydı herşeye rağmen Genelevlerinde çalışmak yerine Başı önüne eğik Cami avlusunda insanlara el açan. Ve kahveler boştu oralarda Herkes ekmek kazanma peşindeydi. Ve delikanlılar kızlara takılmıyordu Parası olmadığından. Orası doğuydu Güneşle birlikte açlığın doğduğu merkez. Herşeyi elinden alınmış bir çocuk gibi Kimsesizdi, yetimdi. Seçimlerde görürlerdi tatlı bir rüya O rüya ise gerçekten de Yaşanmaya değerdi. Unutulmaz bir imza atmıştı beynimde Sadece kartpostal'ları kaldı albümde Oraları bende yaşatan Herşey şu anda gölge gibi peşimde. (VAN-merkez (18.04.2002) (Saat:10:00)
![]() |
#3989 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nereye gitsem o gölge var,
Beni bırakmıyor ve bırakmayacak. Dolaştığım bütün sokaklar, Gölgemin içinde saklı kalacak. Karşıma çıkacak yine o dilenci, Kıracak içimdeki bütün direnci, Çöplerden ekmek toplayan o işçi, Gölgemin peşimde olduğunu hatırlatacak. Durağın önünde bekleyecek hayat kadını, Dua'lar edecek görmemek için evladını, Kim düşürdü kötü yola? kıran kim kanadını? Yine hep o gölgemin içinde saklı kalacak. Bugün de gelmedi güleryüzlü o dede, Bilmiyorum şimdi hangi çöplüklerde, Yoksa ölü mü bulundu bir köşede, Gülen siması hep hatırımda kalacak. Nereye gitsem de hep o gölge var, Beni bırakmıyor ve bırakmayacak, Beynimden çıkmayan o imzası, Gölgemin içinde saklı kalacak. İSTANBUL-şişli (05.05.2002) (Saat:14:00)
![]() |
#3990 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sessiz bir akşam, yankilanirken odanda
Tutkun, merhametin Ve yüreğinde sonsuzluğun kanatları çırpınır Ve kilometrelerce ötede Yapayalnız ellerim Çizerken kavisler kalp atışlarım Ve tenha gecenin Boşluguna düşer sesin. Bir yanda hülyaların, bir yanda aklın karışır Ve tutarsın tüm yalnızlığınla geceyi Vazgeçemediğim narçiçeği Gölgem ayak ucunda Ve bense... Şehrin öbür ucunda Daha unutamadık mı mor duyguları Ve nazın karıştığı karşı yamaçları Alev renginde suları Kesişmişti ekseninde zaman Ve bir türlü sevmeyi öğrenemediğimiz Yoksulluklarımızda talan Bir dirhem zifiri karanlığa buladık güneşi Ve tüketemediğimiz kavuşma sevdalarını Yasladık yüreğimizi her akşam gün batımlarına Sukûtun örttüğü mahçup *******imize Ve bir de ıpıslak gözlerimize Ayrıştığımızı sandık her şafakta Ve inceldi gözbebeklerimizde ayrılık Dışarıda pusu kurmuş sonbahar Ve söküm verdi sökemediğimiz dağlar Ayrıştığımızı sanarak İçimizde pişmanlık sağanak sağanak Ve vazgeçemediğim narçiçeği Gölgem ayak ucunda Ve bense şehrin öbür ucunda...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|