![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşkın yok satıyor bana
aşkın yok satıyor bana, gece gündüz kuyruktayım açılmamış yüreğinin önünde topal ve kör … aldırmadan zamanın geçmişine, geleceğine huzursuz ve kahır doluyum. sağırım. en ağır duygularım ve en heyecanlı yanımdayım. birazdan çiçekleri sel götürecek, ve yağmurun ciğerlerini sökecek bir yaprak. rengi bildiğimiz renklerden değil. dökülecek kalemimin üstüne sana bütün yazdıklarım birer ölünün hatıraları gibi silinecek. aşkın yok satıyor bana. sırtımı dayadığım duvarlarında gece bitmiyor, gündüz uzadıkça uzuyor. gelen yok bu kapı açılmıyor. öteye gidecek hesaba ben gidemem geride kalmaya yüreğim dayanmaz. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ay çarpması gibi
sıfır derece meridyeni titriyor sanki. önce batıdan çekiliyor bir yana, sonra doğudan öteki yana. yüreğim çıkmadan yerinden, bir çocuk fırlıyor içimden, başlıyor zamanın saat kulesine tırmanmaya. …… eğilip kulağıma fısıldıyorsun, beni seviyor musun. söğüt dalları bir o yana, bir bu yana. en telaşlı yürüyüşlerinde akrep. tutmuş iki çocuğun ellerinden, sanki biri diğerinin ikizi. bir tarafta denizler kabarıyor öte yanda bir volkan patlamada yıldızlar yer değiştiriyor, gökbilimciler ayakta. …… eğilip kulağına fısıldıyorum, seni çok seviyorum. yağmurlar yağıyor hepsi aynı suya. unutulmuş gibi duruyor ufuk çizgisi. yer değiştirmece oynayalım diyoruz oturduğumuz yerden. adını beraber koyduğumuz türkü dolunca içimize birden gökyüzünü dalgalara, denizi bulutlara karıştırıyoruz. ……. eğilip kulağıma fısıldıyorsun, sen sonsuzluk musun. sabahlara kadar aynı türküyü dinliyoruz. sarhoşluk, güneşi çok erken doğuruyor. ay mı çarptı bizi, hayallerimizin açık kalmış penceresinden. yada yaşanmamış bir kahkaha mı boyutlarımızı karıştıran, hiç bitmez diye sarılıp uyuduğumuz bu geceden. ……. eğilip kulağına fısıldıyorum, bilmiyorum, bilmiyorum. şimdi susmak daha güçlü bütün sözcüklerden. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aydınlıklar olalım
bir gölge bırakalım hiç olmazsa geride. adı cesaret olsun. avuç avuç, kana kana içtiğimiz çöl ortasındaki hayatımızda yalnız o asılı dursun. yalancı kükremelerden saklansın korkularımız. yarın çocuklarımıza anlatacak masallarımızda, biz olalım çocukluklarımız. bir ışık bırakalım hiç olmazsa geride. adı aydınlık olsun. dere tepe dümdüz gittiğimiz bu karanlık hayatımızda yalnız o asılı dursun. bir fırça darbesinde silinsin onursuzluklarımız. yarın duvarımıza çakılacak resimlerimizde, biz olalım aydınlıklarımız. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aykırı ve masum
ne güzel elim sende oynardık seninle. birbirinden kopuk kutupları sarmaşıklara saklardık. hangi dağın, hangi atlas sayfasında, gölgesini en derin gölgeli göllere bir intihar uçağı gibi çaktığını çok iyi bilirdik. ama bilmezdik dağların da göller gibi ağladığını. biz aşkı sadece kokusundan tanırdık. ağır sırat hesaplarımız vardı kendimize göre biçilmiş. belki ondan bin korkuyla ancak tutardık ellerimizi. daha ileri gitmez, ağlamaktan korkardık. ince belli bir gelinlik elbisesini hiç indirmezdik astığımız duvardan. ne güzel elim sende oynardık biz seninle eskiden, aklımıza hiçbir şey getirmeden…. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aynamın sırları
periyodik bir cinnete takılıp; aynamın sırlarını döktüm dün sabah. hangi ölçüm fazla geldi de beynime? doru kısraklarımın şahlanışı belki. ya kapandığım bütünlemelerde kesiliverse idi tırnaklarım kökünden? aynamın sırlarını tırnaklarımla kazıdım. durmadan dinlenmeden. sonra oturdum, geçip karşısına, baktım, bekledim neler olacağına. önce kendi fotoğraflarım uçup gitti, yele dönüp çerçevenin içinden, geçip gitti aynanın sonsuzluğuna. doğumumdan üç gün sonra çekilmiş annemin kucağında. foto gör-çek imzalı,aldı ilk sırayı. ardından sabah kahvemin telvesi ve kedimin sesi. kuyruklu piyanomun başından izleyişim sinema öncesi bilet kuyruklarını, vitrindeki kızılderili savaşçıları takıp önüne bir kovalayışı vardı emperyalizmin sinemaskop neferi john wayne’ ın, o koca adamın. hayata dönüşerek toz-duman, saklandılar aynamın arkasına. ki ben sevgilimin saçlarını okşuyordum o sıra, karanlıkta. şimdi kızılderililerin safında devrimci savaşçılığım ve amerikan rüyasında sevgilimin saçları uçtu gitti hollywood’ a. iklimler değişmeye başladı. siz hiç aynanızın arkası kadar yakın oldunuz mu çocukluğunuza? Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aynı türküyü söylüyoruz yıllardır
sen bu fotoğrafı çektirirken ben bir köşede yaşanmış zamanımı ayıklıyordum çöplerinden. gene yorucu ve kavgalı bir kalabalık sarmıştı üç yanımdan ben parlattığım, kendimce cilaladığım aydınlıkla beraber koşuya başlamıştım dördüncü yoldan. Beyoğlu nda bir pasajın içindeydik ya da eski bir balo salonunda terkedilmişliktik. tozlanmışlığımız üzerine kim yazdı ise ismimizi onu arıyor, duyurmaya çalışıyorduk sesimizi. bilmesek idik, bekleyenlerimiz olduğunu, armağanımızın tüm yarınları doldurduğunu, böyle kendinden hasret ve anaforlu hangi niyet, dört mevsim ve her gün hiç yorulmadan çığlık atar: hürriyet ! , hürriyet! sen bu fotoğrafı çektirirken, ben yeni kurtulmuştum emeklemekten. ve belki çok geniş bir bulvarın gölgeli kaldırımlarında yada bir başka köşede ama mutlaka bekliyor olacaktım seni hürriyetle ışıklanmış yarınlarda. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılık fotoğrafından
seni neden hep giden bir vapurun güvertesinden, saçların uçarken rüzgarın estiği yönden ve ağlamak ister gibi yüreğimdeki kadın. düşünürüm, neden. yarım bırakılmış bardaklardaki çay ve okunmamış gazeteler. yalnız adımlarla dönülecek yol. selam verilmeyecek, boş pencereler. seni neden hep böyle düşünürüm, başı boş kareler. seni neden hep bir akşamüstünün sarmaladığı hüznün kaybolan renkleri gibi düşünürüm, hiç istemeden. ahh bu sönmemiş ay ışığı ve buz tutmuş yatak, dün geceden. seni hep böyle düşünürüm, bilmem ki neden. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılık sonrası kötü hallerim
o gün sen gittikten sonra ben çok ağladım. içsem olmazdı, kötü sarhoş olacaktım, yatmaya kalksam boşuna, uyuyamazdım. yapacağım tek şey kalmıştı geride, çaresizliğimin yangınımı söndürmek için sen gidince ağlamaktı, onu yaptım. o gün o kadar ağladım da nereye saklandı içinde patlamamış mayın saklayan gözyaşlarım. şimdi nereye saklandı o gözyaşları, o gözyaşları şimdi hangi sınırlara dikili işaret taşları. seni bir daha nerede ve ne zaman koklayacağım. hangi şiirin satırında okuyacağım bir tutku gibi. mahmurluk sonrasının gözüm açılmamış halini, ellerini,saçlarımda dolaştırıp öpercesine dudaklarımdan hangi türküyü söyleyerek uyandıracaksın beni. aynı yastığın buz tutmuş sıcaklığında bulabilecek miyim bir daha, bir daha seni.. çok görme, şimdi elindeki son uçurtmayı gökyüzüne kaçırmış bir çocuk gibi iki gözümden iki deli çağlayanın akan halimi. hiç yaşanmamış, hiç yaşamamışım sanki. bir mitralyöz olup tetiğinden boşalıp gölgemizin üzerine düştüğü ne kadar duvar varsa hepsinin üzerine boşalıp,hepsine adını yazacağım. şahin gözlerine mil çekilmiş birer mermi gibi. ve belki o duvarın diplerinde arayacağım, bulduğum göz yaşlarımı yeniden gözlerime yapıştıracağım… Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bahar fotoğrafı
“duvarda bir çiçeklik, içinde kuş sesleri dışında bahar kokusu, bahar renkleri “ bu fotoğrafta ben çıkmamışım, oysa ne güzel de poz vermiştim. şapkamı yana yatırıp, bıyıklarımın ucunu hafiften kaytana çevirmiştim. ellerim gül suyu kokuyordu. istanbul bütün istanbul ' lulara bahar dersi veriyordu. dışardan gelen hangi ses çocuklarındı, hangisi kuş nefesi kokuyordu. yeşil pembe ile kaçamak aşklarından kaç kelebek doğuyordu. ben poz verdiğim bu fotoğrafta neden görünmüyordum. bir akşam melteminin içinden sert poyrazları nereden bulup ta çıkarıyordum. işte; bahar akşamı bana bu soruyu soruyordu. ne cevap vereceğimi düşünürken şapkam birden başımdan yere düşüyordu eğilip alayım diyordum ben bu fotoğraf ta yer alamıyordum. yani bu sefer senin rolün hiç yok, biliyorum iyi niyetliydin. deklanşöre erken basmak sadece alışkanlığındı. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bahar Oluyorum
bir başka yörüngeye sakladım beni benden. korkularıma gülüp geçiyor şimdi aynalar. mavi diyorum ellerimde nasılsa birazdan yeşilde gelip konacak avuçlarıma herşey daha güzel olacak, bu nasıl bir masalsa. çocuklar; haydi! şimdi koşun yemyeşil kırlara, masmavi gökyüzünün altına. şarkılar söyleyin tam yürekten ama çocukça. bakarsınız bende kaçar gelirim yanınıza. saklandığım yörüngelerin yıldızları gözlerimde ellerinizde bir uçurtma olur, uçar giderim sayenizde. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|