![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Analık
Analık anayım demekle olmaz Günde üç öğün yemekle olmaz Üç beş boklu don yumakla olmaz Analık şuurla anca bir ibadettir Şimdi bakıyorum da her doğuran Dokuz ay aş erip biraz böğüren Doğumhanede azıcık öyle bağıran Anayım diyor işte bu zillettir Doğurdun veledi ya sonrası ney Kızsa hanım erkekse bir bey Olsun diye çalışmak en doğru şey Yoksa analık bir koca illettir Doğurup doğurup salıyorlar Sonra bi şey görünce geliyorlar Nasıl oldu diye saç yoluyorlar Nasıl olsun işte böyle hikmettir Mustafa der ki çocukları madden Madden olduğu gibi hem de manen Ruhen ahlaken ve dahi imanen Yetiştirmeli aksi ihanettir Mustafa Acıoğlu
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anlamadılar
Anlamadılar Çöle hayat verecek Yağmura ataş dediler Bilemediler Beceremediler Taşa ilah İlaha taş dediler Anlamadılar Medineden türediğini Medeniyetin Ne maddede Ne manada Ne payı vardır elin Anlamadılar Batan güneşe bakıp Budur zannettiler aydınlığı Karanlıkların koynunda Alıştı da gözler Karıştı hep sözler Bir mum alevi de olsa Karanlık dediler Anlamadılar Karanlıklarda Soydular soyundurdular her şeyi Yanlarında donsuz Gezerken ayı eşek ve maymun Aleme ibret gibi İşte çağdaşlık dediler Anlamadılar Köreltti kendi ilimleri Körelttiler ilimleri İnkara bilgi dediler Bilginler küfrü bildi Su bir kelimedir “Ol” bir kelime Suya olur dediler “Ol” olmaz dediler Arlanmadılar Şebeklere baba dediler Anlamadılar Bir resmin dahi Ustasızlığına şaştılar Alemin sanatkarını İnkara kalkıştılar… Mustafa Acıoğlu
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Antebi Özledim
Hey gidinin Antebi burnumda tüter Özledim ben Antebi ne dem giderim O Gece de anamın evinde yatar Özledim Antebi ne zaman giderim Sabahleyin erkenden stada giderim İki şiş bir ekmekle ciğer çekerim Bir bardak da açık ayranı içerim Özledim Antebi ne zaman giderim Sonra gider kültür parkın gezerim Karpuzatana gider belki yüzerim Oradan da geri merkeze uzarım Özledim Antebi ne zaman giderim Öğlen olunca dürümcüye varırım Nohutu da yeşilliknen bir sararım Acımam vallahi gözüne vururum Özledim Antebi ne zaman giderim Dürümcü Habeşin hep marifetidir Menü Kızartma Pilav çiğköftelidir İkindiye kalmaz tez gitmelidir Özledim Antebi ne zaman giderim Ağzım sulandı valla çok fena oldu Geçenler sarı ibonun kına oldu Davulnan halay çektik ne kaldı Özledim Antebi ne zaman giderim Antebin kalasına çoktur çıkmadım Kavurmanın üstüne kekik ekmedim Yangın ağzımnan da cıvara yakmadım Özledim Antebi ne zaman giderim Ciğer kavurması aha şeyle tutup Yağını ta bileklerinden akıtıp Nafağın serininde uyuyup yatıp Özledim Antebi ne zaman giderim Dereye at masayı yakıp mangalı Kebabı da yelleyip keyif çatmalı Karpuzu derede şöyle çatlatmalı Özledim Antebi ne zaman giderim Özledim harbiden o karatarlayı Tamis kahvesini Kelleci ustayı Söylemez pasajında tur atmayı Özledim Antebi ne zaman giderim Şıh Camisinde sabah namazın kılıp Bir Yuvalama yemeli eve gelip Bol naneli eti de hep kalıp kalıp Özledim Antebi ne zaman giderim Zeugmaya gidip te Fırat görmeli Tamis kahvesinde tembeki vermeli Sıtkı çavuştan kaçak tütün sarmalı Özledim Antebi ne zaman giderim Ehlinden çullama baklava alıcın Ya da Burmalı Kadayıfnan gelicin Gülüşüknen çol çocuk hep yumulucun Özledim Antebi ne zaman giderim Dülüğe gidip hafta sonu sahreye Maltıhalı köfte çoban salataya Çalgıynan çılgıynan güle oynaya Özledim Antebi ne zaman giderim Rezilliğin adı sahre olmuş zahar Diyerek toplansak ilk akşamdan ne var Gece sıcak olur herkes damda yatar Özledim Antebi ne zaman giderim Köye gidip nane tarlasından nane toplayıp kaynamış taze yumurta ile sarıp da götürmeli ev ekmeğine Özledim Antebi ne zaman giderim Fıstıklığa çıksak ve bağları gezsek Bastık için şire için üzüm ezsek Doymasak dağ bayır hepsin gezip tozsak Özledim Antebi ne zaman giderim Nenem olsaydı da hanek dinleseydim Hatıratın anlatsa ben hep gülseydim Daha çok giderdim ölmeden bilseydim Özledim Antebi ne zaman giderim Karşıyaka da rafıklarımı görsem Otursak kahvede hal hatır sorsam Yolda da eski tanıdıkları görsem Özledim Antebi ne zaman giderim Beyran yimeyciysen Antebe gidilmez Bağevine gitsem mi yok yav gidilmez Askermiş Çoban Ahmed koyun güdülmez Özledim Antebi ne zaman giderim Deli Mustafa’yı da evermişler ya Ona da bir kızı nasıl vermişler ya Adam deli bilmezler mi görmüşer ya Özledim Antebi ne zaman giderim Akrabadan da epeyleri ölmüşler Taydaşlarımdan da bazıları ölmüşler Kimileri göçmüş kimileri kalmışlar Özledim Antebi ne zaman giderim Sahan kaymağı almalı bi de ekmek Veya kahvaltı da beşlik katmer yemek Demeyin senin işin hep yemek yemek Özledim Antebi ne zaman giderim Bunlar buralarda bulunmaz yokkine Esenbekten alınmış kübban ekmeğine Terlet Balcan kebabın şifa yiyene Özledim Antebi ne zaman giderim Bir elinde muskalar bastık sucuklar Ötekinde pençeynen ceviz fıstıklar Besni sucuğu da içimi gıcıklar Özledim Antebi ne zaman giderim Mustafa özledi ya dedikçe diyor Hayalinde her şeyi yedikçe yiyor Ne diyor bak deliye ne sayıklıyor Özledim Antebi ne zaman giderim Mustafa Acıoğlu
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ar Eyle
Azar eyle canım azar eyle Vur beni yer beni azar eyle Dilim varmaz ki sana demeye Sen cefanı azar azar eyle Nazar eyle canım nazar eyle Hal-i pür melale nazar eyle Yeter gayrı canıma tak dedi Niye bu cilve bu naz ar eyle Mustafa Acıoğlu
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aradım Seni
Ağladım ağladım silmedim yaşı Gözümün yaşında aradım seni Bastım bağrıma her türlü taşı Her pare taşında aradım seni Nerelere gittim kim ne bilir Büyülemiş beni sendeki sihir İklimler etmedi bana bir tesir Yazın güneşinde aradım seni Gün diye bir gün yaşamadan Dişim bir gün dahi ışımadan Yandı da yüreğim üşümeden Mevsimin kışında aradım seni Yer kalmadı gök kalmadı aradığım En ücra yerlerdir son taradığım Kül olmadı diye diye karadığım Ciğerimin başında aradım seni Bedenim devrilip yatmadı ki Mustafa’n öldü de yetmedi ki Aynalar merhamet etmedi ki Canlı naşında aradım seni Mustafa Acıoğlu
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arayış (Ümide Nazireler)
Bir tas zehir olsun verin bana içerim Tek unutmak için acılarımı bir intihar hissi değil taşıdığım ve taşırdığım dudaklarımda kırmışlar kapılarımı Yağmalanmış yüreğim, ömrüm ve herşeyim Kurşuna dizmişler hatıralarım bozguna uğradım bu savaşta Daha da ne olsun Bir kabir endamında duruşum nasılsa işte öyle Unuttum en güzel muştuları Gündüzü gelmeyecek bitmeyecek bir geceyim Yitirdim umut hissimi umutsuzum da diyemem ama Sevgimi nerde, neşemi nerde yitirdim nerde bitirdim bütün varımı bir yokluğun içindeyim çaresiz İçime döktüm kaç asır yaşlarımı ve içime gömdüm tüm kırıntılarıyla hayallerimi ve bir yanım yitirmiş diğer yanımı bitmedi hala bu arayış bulamadım öbür yarımı..! ? Mustafa Acıoğlu
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşık Şarab Neylesin
Arişin ışığında Gecenin eşiğinde Mehtabın ışığında Gördüm seni vay beni Gördüm seni vay beni Sen eyledin zay beni Aşık şarab neylesin Sarhoş eder çay beni Değirmenin taşında Bu gözümün yaşında Çeşmenin bu başında Gördüm seni vay beni Gördüm seni vay beni Sen eyledin zay beni Aşık şarab neylesin Sarhoş eder çay beni Antebin yiğidiyim El bilmez büyüdüğüm Elinde bir boş güğüm Gördüm seni vay beni Gördüm seni vay beni Sen eyledin zay beni Aşık şarab neylesin Sarhoş eder çay beni Mustafa Acıoğlu
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşikar Mı Sırrım Benim
Aşikar mı sırrım benim Söner mi hiç bu nar bende Acı keder yarim benim Diner mi hiç bu zar bende Ben benliğim bilmezsem Doğru yolun bulmazsam Hakka demir almazsam Gider mi hiç bu ar bende Ben dediğin tutamazsam Nefsi baştan atamazsam İlmi işe katamazsam Kalır mı hiç bu kar bende Mustafadır sakar solak Tarla kurak değil sulak Sen sanırsın kendin melek Kalır mı hiç sürur bende Mustafa Acıoğlu
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Az mı Mısralar Çaldık
Az mı mısralar çaldık Hayatın nazmından Ölümlere kalımlara Yazdık biz her daim Neden..? Nedeni yok Bir işti bu Ya korkulu bir tükenişi Amansız bir bitişi resmetmek Ya heyecanlı bir dirilişi Coşkulu bir varoluşu haykırmak Bam tellerine dokunmak insanların Süslü sözlerle kandırmak Yalan sözlerdir zaten Şair denen herifin işi Yığınları galeyana Getirme kaygısı Özlemini çektiğin Yarınların kavgası Bir kitap Üç kitap Ve beşincisi Her birinin Bilmem kaçıncı baskısı Falanca beyefendiye Çıkınca adımız Hay Allah..! ? ! Az mı dolarlar çaldık Sohbet diyerek Hayatın dizelerinden Biz bizliği unuttuk ya Satırlar mısralaştı Kıta oldu hep paragraflar Yazdık her daim Neden..! ? ! Mustafa Acıoğlu
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bağışla Sen Günahımı
sana dönmüşüm yüzümü bağışla sen günahımı yalan kılmışım sözümü bağışla sen günahımı senden gayrı tanımadım hakkınca da yanamadım boşa yandım sönemedim bağışla sen günahımı hata eyledim amelde ömür yedim boş emelde aciz nefsim kör hamal da bağışla sen günahımı ben günahlarım sayamam hiç bir yerlerde yuyamam kendimi ari koyamam bağışla sen günahımı ömrüm boyu istiğfarla ağlasam hep ah-u zarla yetmez bilirim. Azarla..! bağışla sen günahımı Oduna ben dayanamam yükümden de soyunamam ben kendimle övünemem bağışla sen günahımı Mustafan bir kulun senin aşikardır yolun senin açıktır hep elin senin bağışla sen günahımı Mustafa Acıoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|