![]() |
|
|
#31 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57968
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Arguvan Türkü Festivali
Yıldızlar altında şu Arguvan’da Karanlığa ışık, oldu türküler Akın-akın şiir türkü tadında Güzel yüreklere doldu türküler Şiirin, türkünün, ozanın yurdu Tempolar, alkışlar halaylar yordu Yıldız-yıldız ışık, an akıyordu Sabah güneşiyle soldu türküler Köylüm ekinini dağda unutmuş Türkü şenliğinde kendini bulmuş Çatlak elleriyle tempolar tutmuş Geçen senelerden boldu türküler Uykular gözlerden fırladı kaçtı Ezgiler türküler yürekten taştı Bir festival daha böylece geçti Tenimize ilaç, geldi türküler Bütün yürekleri tek-tek kutlarım Sevgim sevgilerle bine katlarım Türkü deryasına bende atlarım Aman lı yaman lı, seldi türküler Birlik beraberlik mesaj verildi Yüreklerde ayrık, diken derildi Kulaktan kulağa, türkü serildi Kötüleri kurşun, deldi türküler Bir dahaki yıla, tohum atıldı Yıldızlar altında yerde yatıldı Rüzgâr ile cana, tene katıldı Mazlum yüreklere yeldi türküler 03.08.2007 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#32 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Arguvan’ın Radyosu
Güzel dostlar toplanmışlar Arguvan’ın radyosunda Yürekten tempo tutmuşlar Arguvan’ın radyosunda Muhabbet zirveye vurmuş Şiirler halaya durmuş Türküler menzile varmış Arguvan’ın radyosunda Yürekten yüreğe yol var Ağızlarda tatlı dil var Ellerinde kızıl gül var Arguvan’ın radyosunda Sevgi ile yoğrulmuşlar Ortaklaşa yol bulmuşlar Çorak topraktan gelmişler Arguvan’ın radyosunda Hep birlikte dirlikteler Radyomuzda birlikteler Sazı çalar türkü söyler Arguvan’ın radyosunda Mazlum’un gözleri kanlı Bir ayağı Arguvanlı Şiir türkü havalandı Arguvan’ın radyosunda Mazlum Zengin 12.11.2006 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#33 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Artık Aşk şiirleri yazacağım
Artık rahat uyuyacağım Dünya yıkılsa umurumda olmadan, Ne terör, ne açlık, ne yoksulluk değil Artık Aşk şiirleri yazacağım. Artık savaşa, sömürüye değil Vurguna talana hiç değil Sadece ve sadece ben, Artık Aşk şiirleri yazacağım. Artık, fitili ateşlenmiş kız kaçıran gibi Uykularım kaçmayacak Kulaklarımı tıkayıp, gözlerimi kapatacağım Artık Aşk şiirleri yazacağım. Artık şiirlerim sevgilim diye başlayacak Kalemim ayarlı, Aşk şiirleri yazacak Hep kara gözleri, kiraz dudakları, Artık Aşk şiirleri yazacağım. Artık savaşları, ölen çocukları Anne,leri, ve düzeni, ve seni Ve sokaklarda hunharca katledileni değil Artık Aşk şiirleri yazacağım. Artık çok güzel rüyalar da göreceğim Karanlıklar bana güneş olacak Grevdekini, tarladaki çatlak elleri değil Artık Aşk şiirleri yazacağım. Artık Mart, Mayıs ve Eylül’ü Güneşteki kara perdeyi Ellerdeki kara silahları da yazmayacağım Artık Aşk şiirleri yazacağım. Artık çobanın koyunları gibi Nereye sürerse oraya gideceğim Kalbimi halkıma sıkıca kapatıp Artık Aşk şiirleri yazacağım. Artık ben Aşk şiirlerindeyim Ararsanız bu adresteyim Gözlerim gözlerine bakacak Ve kalemim Aşk şiirleri yazacak. 23.05.2006 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#34 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşka ihanet
Sen benim aşkıma ihanet ettin Artık sen yüzümü göremeyesin Yüreğim yangında bırakıp gittin Bunun hesabını veremeyesin. …………Al aşkını çal başına ………...Kan karıştı gözyaşıma ………..Ne belalı bir başım var ………..Bırakıldım tek başıma. Önce gülen yüzler verdin sen bana Sevgi şerbetini içirdin bana Bu zulüm yapılmaz canla canana Artık hiç bir kalbe giremeyesin. ………..Gülen yüze inandım ben …….…Yüreğimden çok yandım ben ………..Baharımda zemheri var ………..Bu canımdan usandım ben. Öldürdün yürekte sen bülbülümü Topladın sen benim öz sümbülümü Artık hiçbir yerde sevgi gülümü Sen ki deste, deste deremeyesin. …….…..Başkasına o gözlerin …….…..Tatlı dilde, ki sözlerin …….….Yüreğimde yangınım var ………..Takatsız yar bu dizlerim. Sevgim hırçın bir sel olup akardı Mazlum güneş gibi sana bakardı Yüreğimden filiz filiz çıkardı Bedenden bedene töremeyesin. 17.11.2006 www.mazlumzengin.com Mazlum Zengin
|
|
|
|
#35 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Atatürk’ün Defteri
Sata-sata bitiremediler ülkemi Satın babam satın meydan sizindir Atatürk’ün evindeki defteri Yırtın babam yırtın meydan sizindir. Emperyalist demir attı yurduma Gözünü boyadı birkaç yardımla Bunca Şehit kanlarının ardında Satın babam satın meydan sizindir. Garibanın gözünde çöpteki ekmek Size yakışıyor yalayıp yutmak Adım adım Cumhurbaşkanı olmak Olun babam olun meydan sizindir. Vatandaş deftere gerçeği yazmış Duyarlı yiğidin yarası azmış Ülkemizden çok Dünya,yı gezmiş Gezin babam gezin meydan sizindir. Mehmet Dördüncü,yle birlik olalım Güzel ülkemize sahip çıkalım Beraberce mahkemeye dolalım Verin babam verin meydan sizindir. Atatürk’ün efendisi köylüye Hakkını vermedin döndü deliye Hakaret ettiniz ona lan diye Edin babam edin meydan sizindir. Mazlum’un yüreğin sönmez yangını İşçiye köylüye vermez hakkını Santim santim Demokrasi,nin altını Oyun babam oyun meydan sizindir. 09.05.2006 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#36 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Atım
Bir atım var, Yabani, azgın mı azgın. Bazen hiç tutmaz dizgin, Şahlanıyor, bazen üzgün, Bazen çamur rengi, kırmızı, gri Eyersiz, dizginsiz Binemezsin izinsiz. Bazen uslu, Üstüne ölü toprağı serpilmiş gibi, Bazen delimi deli, Üstünde durabilene aşk olsun. Evleri, ağaçları, köprüleri, Bazen, insanları, ezip geçer, üstünden. Şahlandığı zaman Durdurmak mümkün değil. Nice ocaklar söndürür, Nice yürekler yandırır. Kızıyor insanlara, cezalandırıyor. Yakılan ormanları, Kesilen ağaçları, Plansız yapılaşmayı protesto için. Evet, benim atım Üzengisiz, dizginsiz bir sel Kızdırdığımız zaman, Önünde durmak mümkün değil. Dizginlenmesi, Önüne geçilmesi, Toprağı sevmekle mümkün. Erozyonu önlemekle, Çevremizi ağaçlandırmakla mümkün. Ve ben atımı, Durgun olduğu zaman seviyorum. Mazlum Zengin
|
|
|
|
#37 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Atın ateşe
Atın beni, atın ateşe, Benzin dökün, odun atın peş peşe. Tutun kollarımdan atın. Ateş yoksa bağlayın beni güneşe Aya da olabilir. Ama güneşe bağlayın beni. Birilerini yakmaksa, Bir yerleri yakmaksa eylem, Kurtaracaksanız dünyayı, Atın beni de ateşe. Yoksa eğer ateşiniz, Bağlayın beni güneşe. Yıldız da olabilir. Ama güneşe bağlayın beni. Çekin körükleri, çekin Harlayın güneşi. Benzin dökün, odun atın güneşe. Atın beni de ateşe. Yoksa eğer ateşiniz Bağlayın beni güneşe. 11.08.2005 ('ŞİİR HARMANI`ndan) Mazlum Zengin
|
|
|
|
#38 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ay başka güzel
Suya vurmuş şavkını geceleyin Sandallar bir o yana,bir bu yana, Yakamozlarda ışıldayan ışıkları, Denizdeki parıltısıyla,ay başka güzel. Ağdaki balıkların çırpınan yüreklerine Asılır sandalcılar,asılır küreklerine, Yıldızlarla balıklar öpüşür *******i, Denizdeki parıltısıyla yıldızlar başka güzel. Balıkçılar serper ağlarını ya kısmet diye İrili ufaklı balıkların çırpınışları, Sabah güneşin ilk ışıklarıyla toplarlar, Denizdeki parıltısıyla,güneş başka güzel. 22.07.2005 ('ŞİİR HARMANI'ından) Mazlum Zengin
|
|
|
|
#39 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Babam
Elleri kocaman çatlak-çatlak Parmaklar içe dönük Uzun boylu, yakışıklıymış önceleri Kocaman, sevgi dolu yüreği var. Toprakla, başa çıkabileceğini sanmış Su çıkarmak için, hendekler, kuyular açmış metrelerce. Sormaya gerek yok zaten, Yüzündeki, çizgiler söylüyor her şeyi. Nice bağlar bahçeler Nice evler,taş ustalığı yapmış. Hele ağaç ve toprak sevgisi.... Arıcılıkta yapmış, Bakraç-bakraç ballar satmış. Evet, Göğüs kafesi ve, parmaklar içe dönük Komşuluğun ve Muhtarlığın, en güzel örneğini vermiş. Canım BABAM Öperim çatlak-çatlak Toprak kokan ellerinden. 30.09.2005 Mazlum Zengin
|
|
|
|
#40 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bağım bahçem
Sen bağım,bahçem arazim değil, İşlenecek toprak değil,sen kırsın Yıllardır tanıyamadım ben seni Bilinmeyensin gizsin,aşikar değil. Endamın, güzelliğin,yoktur kimsede Yalnız içindeki kalp senin değil Anladım ben,çok geç anladım; Çok güzellerin kalpleri güzel değil. 12.06.2005 ('ŞİİR HARMANI'ından) Mazlum Zengin
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|