![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Akrep
Ateş sarmış dört yanımı Duman gözlerime perde Hayatı göremiyorum net. Ben hayattan geçmişim Hayat benden Bir vefasız için Bir vefasız için evet. Düşüncelerimin karmakarışık ağında Hayalî bir örümcek Hareketsiz ve donuk. Bu gidişle ateşten Kurtuluş yok pek. Kıvranıp duruyorum ümitsiz Diyorlar ne olacak hâli... Kendi kendimi ben Zehrimle,derdimle öldüreceğim Akrebin kuyruğu misâli... Alper Kürük
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Akrostiş - 2 - (Eşime)
(D) ileğim oldu benim (İ) stemem başka bir yâr. (L) âyık olmak isterim (E) lim tuttuğu kadar (K) albim attığı kadar... Alper Kürük
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akrostiş - 5 -
(Sevdiğim bir ailenin biricik cici kızları için....) (D) eniz bir başka güzel,onda başka hayat var (E) ngin sularını bak hudutluyor ufuklar (N) ehirler denizlere kavuşmaya can atar (İ) z bıraksan kumsalda kaldırıyor dalgalar (Z) annedersin ki seni takip eden biri var... C) anların en lezizi o güzelim balıklar (A) ğlarda çırpınırken, balıkçıda umutlar (N) eş'eye dönüşüyor,sevinir eş çocuklar... Alper Kürük
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akrostiş - 3 - (Kızıma)
(P) ınar,ismin gibi sen tertemiz bir kaynaksın (I) lımlısın,sevecen ve oldukça berrâksın. (N) âmın,ünün dünyaya yayılıp dâim olsun, (A) dını işittikçe kalbimiz gurur duysun, (R) âbbim seni korusun,tuttuğun altın olsun... Alper Kürük
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akrostiş - 7 (Bülent Ecevit)
( SAYIN BÜLENT ECEVİT'İN AZİZ HATIRASINA... (B) uyruk Yüce ALLAH'tan tek yol bu HAK'ka giden (Ü) mit oldun Halk için kurmaya hakça düzen... (L) aik TÜRKİYE'mizin lâyıkıdır bu değer (E) bediyyen sürecek uymayanlar kaybeder! (N) ice kara günlere iki ışıktı doğan (T) ÜRKLER'e Güneş ATA, Ay ise KARAOĞLAN... (E) CEVİT umudumuz,AK GÜNLER hedefimiz (C) ümle âlem bilsin ki karayı ak ederiz... (E) r-geç sabah olacak uzun sürmez bu kâbus (V) aktaki güneş doğar ne sis kalır ne de pus... (İ) şte AK GÜNLER için uçan AK GÜVERCİNSİN (T) ANRI' dan dûam:rahmet...en güzel CENNET versin... Alper Kürük
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akrostiş -4 - (Damadıma)
(T) ûfan birleşmesidir yer ve gök sularının (U) lu efsanesidir Tanrı Kitaplarının. (F) ırtınalar esse de senin ruhun sütliman (A) dı 'Pınar' teknenin,limanına sığınan. (N) ûh'un Gemisi'nde de yoksa sen miydin kaptan? Alper Kürük
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akrostiş -6 (Yaşar Nuri Öztürk)
(Y) aptıkların din için,ALLAH rızası için (A) LLAH ile kulunun bire-birliği için. (Ş) EMS 'i oldun sen nice nice MEVLANA'ların (A) lacaksın hakkını hem bu gün hem de yarın. (R) AB 'bim sana en güzel ödülünü verecek (N) URİ ismin nûrsuza nûr neymiş bildirecek... (U) ğruna verdiğin bu uğraşın gerçek CİHAT (R) uhun özgürlüğüne dinler ulvî nasihat. (İ) badet özgürcedir,zorla ruh sürüklemez (Ö) zgür olmayanlara din vecibe yüklemez. (Z) ahmetin karşılığı muhakkak ki nimettir (T) ANRI 'm cümleye versin en güzel ganimettir. (Ü) lkeler ilkelerle yönetilir,yücelir (R) AB 'bim ilkelerini din yoluyla gönderir (K) UR'AN söyler, Hazretî MUHAMMED yol gösterir... Alper Kürük
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akrostişim -1-
(A) dım gibi gönlüm de hem yiğittir hem de er (L) âkin şimdi çok insan yiğide vermez değer. (P) araya önem verir çok şeyi onla ölçer (E) line fırsat geçse hem hor görür, hem ezer (R) âbbime şükrolsun ki mert sever,nâmert üzer...
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşamda Baykuşlarla
Bir idi bin oldu şimdi gam Gün görmez oldu gözüm, Neden tez yandı ışıklar? Ne çabuk oldu akşam? Baykuşları mı dinleyeceğim hep Viranelerde virane gönülle? Gözüm karanlıktan başka şey Görmeyecek mi gayri? Düşüncelerim hep böyle kara mı olacak? Böyle mi geçecek ne olacağı bilinmez hayat Sen ayrı,ben ayrı? Sönsün,istemem uzak ışıklar Gerçekleşmeyen son arzular misâli, Kopun,bırakın beni hayata bağlayan bağlar Gömülüp gideyim karanlığa Bakmayın gidince arkamdan benim Baksanız da göremezsiniz ya... Ama baykuş seslerini siz de duyarsınız Sizin de arzularınızı besler uzak ışıklar, Duyunuz,duyunuz ey âşıklar Korkmayınız baykuş seslerinden, Seviniz karanlığı Ki karanlık her şeyi paklar. Gelsin akşam,gelsin yine akşam Ben karanlığa alıştım alışalı Zevk olur oldu bana şimdi tasam. Alper Kürük
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alfabenin Her Harfinde Onu Bulursun...
Kim bunca sayılan,sevilen Onlardan birisin lâkin Değilsin yalnızca sen... K' dan N' ye kadar kadın... Alfabenin her harfinde o var O yüzden Harfler burcu burcu sevgi kokar... Anadır A' sında Z harfinde son bulmaz YUSUF'un ZÜLEYHA'sında... Daha ne isimler...ne isimler? Kendinden geçmişcesine harfler Onları muhabbetle söyler... B' de Bânû, C' de Canan, Ç' de Çiçek D' de DİLEK... E' de Ece, F' de herkesin 'FAHRİYE ABLA'sı... G' de Gönül ve yarası... H' de Hâyâl, I ' da Işılay, İ ' de İclâl, J' de Jale, K' da Keriman, L' de Lâle, M' de DA VİNCİ' den ' MONA LİSA'... N' de Nisâ, O' da Oya, Ö' de Ömür, P' de PINAR... R' de Ruhsar, S' de Sevda, Ş'de Şeyda, T' de Türkân, U' da Umman, Ü' de Ümran, V' de Vicdan, Y' de Yelda... İsimler giysiler gibi yakışır ona Güzellikleri yarıştırarak yaşar... Yönelip geçmişe uzanırsan İlk kaynağında karşına İlk kadın çıkar... İlk yaratılan, İlk sevieln,ilk sayılan... İşte o 'HAVVA ANA' n...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|