![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Cemre
Cemre düşer canım,suya,toprağa Soğumuş nesneler ısınır bir bir Son cemre düşerse gayri havaya Ağaçlar al yeşil giyinir bir bir Bir yel esti güllerimi kuruttu Bir mesajın benim için umuttu Sözünü kim tuttu,kimler unuttu Bende unutulmaz, yazılır bir bir Bundan sonra seni hiç görmesem de Aşkın nakış nakış durur gönlümde Baş başayım hergün hayallerimle Anılar gözümde canlanır bir bir Yakar be güzelim, hasretlik yakar Bu aşk beni senin peşine takar Bundan sonra vuslat olsa ne çıkar Döküldü ömrümden yapraklar bir bir Abdulhadi Bay
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() [i][Çelişki
Hoca çocuğuna bak, ne fetvalar veriyor Ramazanda su elde lıkır lıkır içiyor Bahtı kara millette doldurmuş meydanları Hayretle dinliyorlar büyükbaş adamları Devletler düzeyinde kurulan teşkilatlar 'İslam' adı altında yeniliyor ne haltlar Her İslam! ülkesinde iktidarda nemrutlar İrtica diye diye beyin yıkamaktalar Müslümana baş olan,adamlar böyle şimdi Bir çoğu ülkesinde dine hücum eyledi Hangi ülkeye baksan sadece adı İslam Halbuki kanunları İslam dinine düşman Nerede peygamberin ümmetiyim diyenler Dindar olduğu için az mı hapse girenler Tembellik ve cehalet müslümana yakışmaz Müslümanlık; 'müslümanım'...demekle de olmaz Her okulda okutun hadis,tefsir ve Kuran Kalır mı? bir tek kişi 'Devlet Baba'ya' düşman Yeter ki Kurandaki nur girsin gönüllere Anarşi ve tembellik veda eder bizlere Allah rızası için ilim yarışı başlar Mazlum kanı dökülmez sona erer savaşlar Cehaletin düşmanı İslam dinidir, İslam 'Ikra' diye başlıyor okusun cümle insan Kadın-erkek herkese okumayı farz kılmış Kararmış gönüllere ışık salmış, nur salmış İbni Sina,Farabi,Biruni’leri gör de Ortaçağda buldular devayı bin bir derde Mikrobu ilk keşfeden Akşemsettin hocamız Fatih Sultan Mehmet’e yol gösteren kılavuz Bilimden ve teknikten uzak duran yobazdır Cahil bir müslümanı ayıplamak ta azdır İnanç hürriyetini sağlayan din bizimdir İnanmayan kişi de, rahat yaşar..., emindir İnançlı inançsıza,inançsız inançlıya Baskı, korku veremez,açın,bakın Kuran'a İnanacaksın veyahut inanmayacaksın Diyerek bir baskı kesin kes yapmayacaksın Hür olarak denmeyen,özgürce yapılmayan Fiil,amel ne varsa,tasdik vermez yaradan Hürriyetin olmadığı yerde samimiyet, Kim inançlı-inançsız... gel bakalım ayırt et Allah günah yazmasın benim yorumum böyle Bir yanlışım var ise,doğrusunu sen söyle Bu din hürriyet dini, inan ya da inanma Doğru yorum yap Hadi,aldatma ve aldanma Abdulhadi Bay /I]
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukluğum
Bizim eli bizim köyü gördün mü? 'Balık Suyu'derler, çimdik bir zaman Kışın dağa çıkıp çalı kırdın mı? Çalı,çirpi,kesmik yaktık bir zaman Babamın var idi sarı ineği Kuyruğuyla kovalardı sineği Al Beygirdi bizim evin bineği Mersedes yerine bindik bir zaman Koyunlar kuzular, ağın çoğalır Emlik kuzu anasına dolanır Çiğdem çiçek açar dağ-taş donanır Kenger toplamaya gittik bir zaman Yayık yayılırdı sabah erkenden Unlar elenirdi ince elekten Yoğrulan hamurlar saçta pişerken Peynirli sıkmaçla doyduk bir zaman Sabah kahvaltısı karnımız çok aç Çaylar bardaklarda sahanda omaç Herkese ayrılır bir-iki sıkmaç Sallama,bazlama yerdik bir zaman Gün doğmadan sabah erken kalkardık Kuzuları önümüze katardık Kuşluk vakti dut altında yatardık Süngel ile kuş avlardık bir zaman Çiftten gelen beygirlere binince Bir solukta “Kurt Deline” varınca “Balık Suyu” bize mekan olunca Yemişen toplayıp yerdik bir zaman Bereket var idi unda ekmekte Yannık yayarlardı, ayran külekte Tereyağı sıcak ekmek içinde Dürüm yaparlardı yerdik bir zaman Dağdan iner sürü sürü koyunlar Sağıma giderdi gelinler kızlar Şahra,cercer derken geçerdi aylar Yolma yolduk,kitiz ettik bir zaman Çocuk sayılırdım daha o zaman Kışın koyunlara verirdik saman Cekete 'sako',dona da 'tuman' Gömleğe de 'işlik' derdik bir zaman Yağlığımı yuyup asardım dala Hara gedin derler derdim yabana Abdulhadi nerden geldi aklına Böğürtlene 'alge' dedik bir z aman Abdulhadi Bay
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağlar
Kar yağmış başına olmuş bembeyaz Ağarmış saçları ulu dağların Yağmaz ise yağmur,doğmazsa güneş Başından eksilmez karı dağların Bir bakarsın sisler çöker üstüne Ağlayınca sular iner yüzüne Kardan eteğini örtmüş dizine Soran yoktur, hatırını dağların Hep yüceden bakar engine,düze Baharda çayırlar yükselir dize Çiğdem çiçek açar değer görmeye Her yıl yenilenir donu dağların Dağ keçisi,keklik,ceylan barınır Avcılar peşinde gezer dolanır Yürüye yürüye takat mı kalır Zirvesine varmak zordu dağların Abdulhadi Bay
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dayıları var
Doğrulukta direndim de ne oldu Yalancının beyim dayıları var 'Bozkurtça' tavrımı beğenmediler Onların esnekli ayıları var Kara bulut geldi yurdun üstüne Dolu gibi yağar kurşun üstüne İtler baş oldular Kurt'un üstüne Onların haince planları var Vatanın çilesi benim sırtımda Milletin hadimi yazar alnımda Benim çilem yarın nimettir sana Onların hainden ödülleri var Millet için ön saflarda göründüm Göz kırpmadan vatan için yürüdüm Çile çektim,sürüm sürüm süründüm Onların çileyle ne işleri var Onlar tehlikede yurttan kaçarlar Yürümezler,teyyareyle uçarlar Düşmanıma gider kuçak açarlar Yurt dışında nice ahbapları var 'Ya İstiklal ya ölüm' sözüne uydum Koskoca dünyaya meydan okudum Kar'da nöbet tuttum,üşüdüm,buydum Onların sıcacık yuvaları var Çilede,cefada adım Mehmet'tir Vatanı korumak bana görevdir Gocunuyor sanma şandır,şereftir Onların ülkemde ne hakları var Abdulhadi Bay
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değişmez kural
Her gelen gidecek,istemesede Şükür etsede gidecek,isyan etsede Doğan mutlak ölür,Hakk'ın Kanunu Bu kuralı bozmaz ilim'de,fen'de İki kapılıdır Dünya denen yer Ezelden ebede yol burdan geçer Yaratılan her şey Hakkın eseri Her şey O'ndan geldi ve O'na döner Abdulhadi Bay
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deli Gönül
Dün böyle değildin,ne oldu sana Ne hallere düştün bak deli gönül İsteyerek girdin sevda narına Çıkabiliyorsan çık deli gönül Bir işveye bir bakışa tav oldun İnsafsız dilbere kolay av oldun Sen kendini yaktın,yıktın zay oldun Viraneye döndün, çök, deli gönül Bir güzel bakınca gözün içine Bir hal oldu dudağına,diline Yardan başka hükmeden yok beynine Aşığı ateşte yak deli gönül Bakışında mıknatıs var çekiyor Beynim bende aklım onda gidiyor Aşkın tuzağına herkes düşüyor Hiç düşmedin diyen yok deli gönül Nereye gidersin? beni de bekle Yaktığın ateşe bir daha ekle Bu ne cüret daha senin yaşın ne Aklın başında mı? bak deli gönül Ferman dinlemedin söz dinlemedin Kör oldu gözlerin, baktın görmedin Yanardağ misali yanar sönmedin Alev alev beni, yak deli gönül Gözlerinin bakışına doymadım Aşkınla sarhoşum,hala aymadım Gönül şehirini gezdim,dolandım Nerdeysen ortaya çık deli gönül Sevda yarası bu kapanmaz derler Gün be gün yarama ekersin biber Hadi bundan sonra bil ki derbeder Kalbimi yerinden sök deli gönül Abdulhadi Bay
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Denge bozulur
Adalet şaştı mı denge bozulur Huzura bir çukur mezar kazılır Yurtta matem havaları çalınır Bir düştük mü azgın terör seline Adaleti Adliyenin taşından Merhameti Nemrutların döşünden Anlamadım şu feleğin işinden Beni verdi ********in emrine 1993 Abdulhadi Bay
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dert Yiyerek
Dert yiyerek doldu içim Sihirbazlık oldu geçim Balonlar uçtu bu seçim Yalana yalan kattılar İnliyorum inim inim Bak başıma çıktı cinim Gözlerimden sicim sicim Kanlı yaşlar akıttılar Ağla,sızla neye yarar Üzülmemiz cana zarar Sürgün gezdik diyar diyar En ücra yere attılar Gül mekan değil bülbüle Hükmedenlerin hükmü ne Emeller sığmaz ömüre Aldandılar,aldattılar Abdulhadi her bir yerde Arıyor dermanı derde Yalan dünya yürü bre Seni üç pula sattılar Abdulhadi Bay
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Devlete Söver
Devlete düşmanlık şimdi modadır Başı taşa deyen devlete söver Polise,askere kin doruktadır Mafyası,haydut u devlete söver Gücü olsa yıkar hemen düzeni Başa taç ederler,halkı ezeni Kırka böler şu güzelim ülkemi Yıkıcı,bölücü devlete söver Hayatı beleşler,vurgun vuranlar Ülke temeline bomba koyanlar Karga olup gözümüzü oyanlar Yılanı,çıyanı devlete söver Şom ağızlar açılınca batıdan Haydutlar indiler damdan,çatıdan Özel af çıkacak AB katından Sam’in düdükleri devlete söver Bu gün AB’ciler,ABD’ciler Geçmişte bunlara “mandacı”derler Batı ne söylerse o tekrar eder Batı'nın düdüğü devlete söver Üst kimliği biliir,bilir de bilmez Bu yüzden asla “ben Türküm” demez Millet kimliğini hiç kabul etmez Türk'ün düşmanları devlete söver Bir bayrak altında,bir millet yaşar Bir millette; binbir ırktan insan var Alt kimlik millete ayrı renk katar Soyguncu,bozguncu devlete söver Abdulhadi der ki; devlet babadır Devlet; kurduğumuz ortak binadır Yıkılırsa hepimize zarardır Vatan hainleri devlete söver Abdulhadi Bay
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|