![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Azrail'i Kıskandın
Bir hayaldin, Buğulu penceremde Bahar gözlerini gördüğüm… Bir sevdaydın, Yüreğimde damıtıp Göz yaşlarımda süzdüğüm… Canımdın ya… Canıma can katan cananım… Kıskandın! ! ! … Gidip de Azrail’i kıskandın… Beni benden, … Seni benden çaldın… Bir nefeslik canım varmış … Onu da sen aldın… Salih Korkmaz
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bekle Beni İstanbul, Geliyorum...
Ayak seslerimi duyunca Hemen koşacaksın. Anamdan, babamdan önce İlk sen kucaklayacaksın. Bir daha gitme der gibi. Sımsıkı sarılacaksın. Bekle beni, Geliyorum. Sen değil aşkım! İstanbul… İstanbul… Nefes nefes içime çekeceğim seni. Yüreğimdeki aşka merhaba diyeceksin. Sevineceksin ben gibi. Sonra üzüleceksin, oda mı hasretlik diye. Bekle beni İstanbul. Geliyorum. Aşk başka diyarda. Sıra gelecek ona da. Rüzgâr olup usulca tenime dokunacaksın. Gıdıklanacağım, yüzümde tebessümün, Ayların unutmuşluğu unutmaya çalışacağım Bakacağım, buğulu pencereler ardından sana. Bekle beni İstanbul. Geliyorum. Hasretlik bitti. Toprağında geziniyorum. İhtiyarlamış sırtımı dayadığım asırlık çınar. Hoş geldin diyor, tepemde uçuşan martılar. Dalgalar coşuyor, Yüzüme vuruyor nemli damlalar. Boğaziçi, ben geldim. Gurbetten getirdim sana hasret dolusu selamlar. Bekle beni İstanbul. Geliyorum. Anam, babam habersiz. Şimdi onlara gidiyorum. Tutacaksın elimden, hadi gel diyeceksin. Çocukluğumun adımlarını atacağız beraberce. Evler yollar tanıdık, gözler hep bildik. Mutfaktan geliyor anamın kokusu Sonunda evime geldik… Bekle beni İstanbul. Geliyorum. Gurbete mola verdim. Ana sıcaklığında geziniyorum… Kapı açılıyor. Var mı ki ana elinden daha mübareği. Öpüp, kokluyorum doyasıya. Dur anam! Dur! Ağlama. Geldim ya. Gözyaşlarını hasretliğe sakla… Bekle beni İstanbul. Geliyorum. Anama doydum doymadım. Dudum nerde benim… Emeklerken bırakmıştım. Yürümeyi bırak, koşar olmuşsun. Gurbette tadamadığım yasak meyvem. Gel bir sarılıyım, öpeyim gamzelerden. Ne kız o öle, Dil pabuç gibi. Bir amca de hele. Amcan sana kurban olsun… Bekle beni İstanbul. Ben geliyorum. Sözümde yok, Gözümde birkaç hasret damla gözyaşı. Kalem elimde hayalinde dolanıyorum Bekle beni İstanbul. Vuslata az kaldı. Ben geliyorum…
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BeklediM
Sensizliğin çizgisi Derin bir uçurum oldu. Yokluğunda alnıma çöktü… Sessizliğin beyazıydı Karakışlarımın kar taneleri. Bir bir saçlarıma düştü… Bir kuşun kanadında Serçeydi. Göç etmeyi bilmezdi. Bekledim… Kurumuş bir ağacın dalında Çınardı. Meydan okurdu yıllara. Bekledim. Gölgen belirin diye güneşin izinde Sesin duyulur diye rüzgârın esişinde… Gözlerim yollara emanetti. Ben Allah’a… Ha bugün, ha yarın diye diye Geçti günler… Bekledim seni Senli sensiz Benli bensiz beklemelerde… … Sensizliğin kelamı Dilimde dolandı durdu. Kalemimden sayfalara döküldü… Sensizliğin selamıydı. Geceye bir türkü oldu. Gözlerimden yaşlar süzüldü… Bir kadının kucağında Anaydı. Canı gibi bakardı oğluna. Bekledim. Bir masumun yüreğinde Çocuktu. Yeşil gözleri bakardı yarına. Bekledim. Endamın belirir diye gurbet köşelerinde. Selamın duyulur diye hasret *******inde. Gözlerim yollara emanetti Ben Allah’a… Ha gündüz, ha gece diye diye Geçti zaman… Bekledim seni Senli sensiz Benli bensiz beklemelerde… Salih Korkmaz
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Ağlamıyorum Anne
Göz yaşlarım asi mi asi Dinlemiyor hiç sözümü… Yüreğimin aşk derdine Bulamadım sonsuz çözümü… Ben ağlamıyorum anne Kalbim ağlıyor… Göz yaşlarım yağmur Ama nafile Yeşermiyor Yüreğim kurak çölleri… … Deli gönül isyankar Hep sevmelerin peşinde… Aşkın mutluluğu yalanmış Bu can kaçıncı ölmelerde… Ben ağlamıyorum anne Kalbim ağlıyor… Göz yaşlarım yağmur Ama nafile Açmıyor Yüreğimin solmuş gülleri… Salih Korkmaz
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Belki Bir Gün
Bir gün Yıllardan sonra bir gün Çıkarırsa kader seni karşıma Kömür karası gözlerine bakıp da Haykıracağım Affet… Affet diye karşında... Biliyorum. Hata bendeydi. Sonradan anladım… Uçup giden bir kuşun ardından Sessizce ağladım… Şimdi beklemekteyim Belki gelir diye o bir günü. Keder yolunu şaşırırda Güldürür karalar bağlamış yüzümü… Ya görürüm bir kez daha O hayal beyazı yüzünü… Ya da ecel alır götürür Bir daha etmem sözünü… Salih Korkmaz
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Ettim, Siz Etmeyin
Ölüp de Ölememekmiş zor olan… Gözlerde birkaç damla yaşmış Yalan sevdalarda son bulan… Durup da bir bakar arkasına Bakar be zalim, insan olan… Taşsız bir mezar olur Gidenden emanet kalan… … Bir zalimin sevdasıydı Aldı benden, benden beni Kesin dostlar, yolun kesin Ben ettim, ettim de Siz Azrail’i yar etmeyin… … Uslanmaz ya deli gönül Koşar yine aşk peşine… Belki der kavuşurum Şu gönlümün tek eşine… Bulunca unutulur mazi Mutluluk okunur gözlerinde… Ayağı takılırda düşer Düşer yine kaderin eline… … Yüreğimde bin bir yare El sürmeyin… El sürmeyin… Bir selamlık canım kaldı Ben ettim, ettim de Siz kurda kuşa yem etmeyin…
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Gece, Sen Gündüz
Meyli vardı gecenin gündüze Karanlık saatlerden aydınlığa Akar giderdi koşarcasına… ... Sabahın kızıllığı olurdu Zalim güneş hazırlıklarda Yaşanırdı şafak vaktinde kavuşmalar Yüreklerde şen şakrak oynaşmalar... … Gün ışığına hasretler karışırdı Çaresiz beklemelerle geçerdi zaman Yaşanırdı tan yerinde aşkın ikinci gölgesi Yürekler düşerdi sevmelerin telaşına… … Gözler dokunurdu ya bir anlık Dudaklarda taze bir tebessüm Ama yetmezdi, yetmezdi yüreklere... … Uzaktan sevmek olmaz Sarılıp yatmayınca demiş Ömer Hayyam… Demesine demişte Ya beni bilmemiş Yada ben gibi sevmemiş Ben gece, sen gündüz Biz gibi sevmemiş sevdiğim… … Salih Korkmaz
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Seni Sevmek Bildim
Sevdim dedin İnandım… Ben seni sevmek bildim… Aşk dedin Kandım… Ben aşkı sen bildim… Gitmelerdeydi gözün Bense aşkı kalmak bildim… Dur dedim. Dur dedim de, Dinlemedin… Hükmü yokmuş yüreğimin Nafileymiş sevmeler Gözlerimdeki yaşa inat Çektin gittin… Kaldı şimdi Yüreğimde yetim sevdan… Ben seni sevmek bildim… Uçtun gittin Kanat çırptın ayrılığa… Sensizliği ölüm bildim… Salih Korkmaz
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Yalnızım! Kime Ne!
Yalnızlık, Zehirli bir okmuş Sineme batan… Hayat, Zorlu bir yokuşmuş Ruhumu yoran… Aşk, Faili meçhul bir duyguymuş Yüreğimi dağlayan… Gün aydın olmuş. Ben yine karanlıklarda… Günaydın diyenim yokmuş Ben yine yalnızlıklarda… Mevsim hep kışmış Daha çok varmış bahara… Güneş beni unutmuş Ne gerek varmış yaşamaya… Yalnızlık Sen gidince yeşermiş Yalan sevda bahçelerinde. Hayat Bir mezarlık olmuş Toprağım en karasından. Aşk Toplamış pılını pırtısını Yerleşmiş Kaf dağının ardına. Gün aydın olmuş. Kimin umurunda. Ben yine karanlıklarda… Günaydın diyenim yokmuş Varsın olmasın. Ben yine yalnızlıklarda… Mevsim hep kışmış Unutmuşum kelebek cıvıltılarını Daha çok varmış bahara… Güneş beni unutmuş Bedenimde ölümün soğukluğu Ne gerek var ki yaşamaya… Salih Korkmaz
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beyaz Yalnızlık...
Gece Karanlıklarda uyudum yalnızlığımla… Sabah Merhaba dedim binlerce kar beyazına… Kar taneleri Günaydın diyerek Dans ediyorlardı etrafımda… Yüzümde hafif bir tebessüm Dolaşıyordum Beyaza bürünmüş şehrimin sokaklarında… Kar taneleri Ben Ve yalnızlığımla… Yüreğim Hazırda bekliyormuş sanki Alıp götürüyor beni çocukluğuma… Selam söylüyorum Çamlıca tepesinde ki o kardan adama… Hiç büyümemişim gibi Kartopu oynuyorum arkadaşlarımla… Kızak nedir bilmiyorduk İstanbul bebesiydik… Ellerimizde naylon poşetler Kayıyoruz tepeden aşağıya… Fark etmiyorum… Beyazın soğuğu işliyor Çocuk narini bedenime… Öksürükler eşliğinde Ağlayarak gidiyorum eve… Ah anam ah… Çocuğuz işte. Biraz azar, biraz kötek… Sonra oturtuyor sobanın başına. Isınır ısınmaz gözler firari Kaçacak dışarının beyazına… Müsaade etmiyor ciğerlerim… Her öksürükte Annemin söylenişini duyuyorum. Şuruplar, sabah öğle akşam İğneler, feryat figanlarım eşliğinde Kaşık kaşık pekmezler Beyazın hatırası kalıyor ciğerlerimde Beyazın hatırası kalıyor çocuksu yüreğimde… Şimdi gurbet ellerdeyim Bir başıma… Şimdi gurbet ellerdeyim Beyaz yalnızlığımla…
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|